Το μνημόνιο είναι ένα κείμενο που βασίζεται στη λογική. Γι' αυτό άλλωστε δεν μπορεί να το κατανοήσει ο Ελληνάρας.
Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ μέχρι την άνοιξη του 2014 θα μας έχουν δανείσει πάνω από 240 δις ευρώ. Για να πείσουν όμως τους φορολογούμενούς τους οι μεν και τα κράτη του αναπτυσσόμενου κόσμου οι δε να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση, έπρεπε να εξασφαλίσουν κάποια εγγύηση. Και η εγγύηση αυτή λέγεται ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα. Γιατί κανείς δε θέλει να πετάξει τα λεφτά του σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο το οποίο θα αναγκάζεται να τροφοδοτεί εσαεί.
Εφόσον λοιπόν επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 (όπως κι αν επιτευχθεί, ακόμα και με υπερφορολόγηση και σήκωμα μικροκαταθέσεων προς εξόφληση υποχρεώσεων) δε μένει παρά να εφαρμοστεί το μνημόνιο και ως προς τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014.
Το πρόβλημα χρέους των 300+ δις δεν είναι δικό μας, είναι των δανειστών μας. Το δικό μας πρόβλημα λέγεται έλλειμμα. Και εφόσον αυτό ρυθμιστεί, μετά θα παλέψουν τα βουβάλια (Ε.Ε-ΔΝΤ) για το τρόπο με τον οποίο θα γίνει διαχειρίσιμο το χρέος μας. Θα είναι κούρεμα 100+ δις (το πιθανότερο), θα είναι μηδενικό επιτόκιο και παράταση χρόνου αποπληρωμής, στα @@ μας τι θα είναι. Εδώ υπάρχει κοινότητα συμφερόντων να βγει η Ελλάδα στις αγορές. Το πολύ με ένα μίνι μνημόνιο 2μισι, αυτό να συμβεί τους πρώτους μήνες του 2015.
Το βέβαιο είναι ότι το 80% της λέζας το περάσαμε. Από δω και πέρα εναπόκειται σε εμάς να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο και να επανέλθουμε σε καμιά 10ετία σε επίπεδα ζωής προ κρίσης βασισμένα όμως αυτή τη φορά σε εθνική παραγωγή και όχι σε εξωτερικό δανεισμό.
να μας δώσεις και εμάς απο αυτά πυο πίνεις.
για να μην μας πιάσει κατάθλιψη δλδ.....
[size=14pt]Οταν ο ιστορικός χρόνος θα σημαδεύει το σωτήριον έτος 2064, η τότε ελληνική κυβέρνηση θα διεκπεραιώνει αισίως τις τελευταίες υποχρεώσεις της προς την τρόικα, ξεπληρώνοντας τα τελευταία ευρώ των δανείων που πήρε η χώρα την τετραετία 2010-2014, για να αποφύγει τη χρεωκοπία.[/size]
Τα δάνεια αυτά δεν είναι ασήμαντα, καθώς ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 230 δισ. ευρώ και ενδέχεται να διευρυνθούν κατά 11 δισ. ευρώ ακόμη, προκειμένου να εξαφανισθεί το χρηματοδοτικό κενό που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τη διετία 2014-15. Με δεδομένη την άρνηση των Ευρωπαίων πιστωτών -και κυρίως των Γερμανών εταίρων- να προχωρήσουν σε καθαρό «κούρεμα» των δανείων προς την Ελλάδα, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο για την αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους με ορίζοντα 50ετίας.
Υ.Γ
ρε συ τώρα σοβαρά. Είναι δυνατόν άνθρωπος σε πανεπιστήμιο να γράφει τις μαλακίες που γράφεις;
εντάξει είσαι δεξιός-θεμιτόν να υποστηρίζεις την κυβέρνηση- αλλά έχεις χάσει κάθε επαφή με την ηθική, κοινωνική, εθνική και οικονομική πραγματικότητα.