Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
και επειδή δεν βρίσκει έλληνες να συμπληρώσω...
αυτές είναι παπαριές που χρησιμοποιούν σα πρόσχημα αυτοί που προσλαμβάνουν ξένους ... και άμα ήταν έτσι θα τους έδιναν τα ίδια μεροκάματα ...

και πριν το 90 εμείς κάναμε όλες τις δουλειές ...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.473
Πόντοι
2.606
γιατί οι μπράβοι πήγαν από μόνοι τους ??? δεν τους έβαλε ο αγρότης ο ποιος? για να γλυτώσει τα μεροκάματα ??
...αγροτης που χει βασταζους δεν υπαρχει,δεν εχει εφευρεθει ακομα....ΚΤΗΜΑΤΙΑΣ ΝΟΝΟΣ ομως ειναι ενα ειδος ακρως ενδημικο!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
...αγροτης που χει βασταζους δεν υπαρχει,δεν εχει εφευρεθει ακομα....ΚΤΗΜΑΤΙΑΣ ΝΟΝΟΣ ομως ειναι ενα ειδος ακρως ενδημικο!
δηλαδή ο αγρότης δεν είναι κτηματίας ???

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αυτές είναι παπαριές που χρησιμοποιούν σα πρόσχημα αυτοί που προσλαμβάνουν ξένους ... και άμα ήταν έτσι θα τους έδιναν τα ίδια μεροκάματα ...

και πριν το 90 εμείς κάναμε όλες τις δουλειές ...

πήγες σε κανένα μέρος που να βγάζει ελιές να δείς αν υπάρχουν εργατικά χέρια για το μάζεμα ??

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
έχεις καμια σχέση με επαρχία και αγροτιά ή έτσι τα πετάς αυτά???

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
πήγες σε κανένα μέρος που να βγάζει ελιές να δείς αν υπάρχουν εργατικά χέρια για το μάζεμα ??
βάλε το μεροκάματο εκεί που πρέπει και θα γίνει ουρά ...

άμα βάζεις μεροκάματο εκμετάλευσης λογικό είναι να σου έρθουν μόνο ξένοι. Φυσικά άμα δεν ήταν αυτοί δεν θα μπορούσες να το κατεβάσεις τόσο ...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.473
Πόντοι
2.606
και επειδή δεν βρίσκει έλληνες για να ντουφεκαει οποτε γουσταρει να συμπληρώσω...
....αλλο να σου ζηταει ενας ανθρωπος κυνηγημενος απο παντου που ζει σε μονιμο καθεστως φοβου τα μεροκαματα  του και αλλο ενας με χαρτια κομπλε...ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ,ΘΑ ΝΤΟΥΦΕΚΑΓΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ 200 ΕΧΤΕΣ αν ηταν εργατες με χαρτια και ειδικοτερα ελληνες?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
έχεις καμια σχέση με επαρχία και αγροτιά ή έτσι τα πετάς αυτά???

η γυναικα μου είναι από ελαιοπαραγωγό περιοχή και έχω και σπίτι εκεί...

μεταξύ Οκτώβρη-Γενάρη γίνεται χαμός για να βρεθούν εργατες...

οι νέοι έχουν φύγει (μερικοί το δημόσιο, μερικοί άνεργοι στην Αθήνα),όσοι έχουν μείνει είτε σε αργοδούλια (δήμος κλπ) είτε αραχτοί στην καφετέρια...

εργάτης για την συγκομιδή (έλληνας) μήτε για δείγμα... αντε να είναι καμμιά δεκαριά όλοι και όλοι ... και χρειάζονται περίπου 600 (πλέον των αγροτών που έχουν τις ελιές)...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
....αλλο να σου ζηταει ενας ανθρωπος κυνηγημενος απο παντου που ζει σε μονιμο καθεστως φοβου τα μεροκαματα  του και αλλο ενας με χαρτια κομπλε...ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ,ΘΑ ΝΤΟΥΦΕΚΑΓΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ 200 ΕΧΤΕΣ αν ηταν εργατες με χαρτια και ειδικοτερα ελληνες?

έλληνες εργάτες γής είναι είδος εν ανεπαρκεία...

γιατί αν ήταν εργάτες με χαρτιά θα ζοριζόντουσαν πολύ να τους αφήσουν απλήρωτους ??

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
αφήνει το ελληνικό κράτος να εννοηθεί ότι μπορείς να χτυπάς παρανομους και να μένεις ατιμώρητος???

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.100
Πόντοι
6.515
βάλε το μεροκάματο εκεί που πρέπει και θα γίνει ουρά ...

άμα βάζεις μεροκάματο εκμετάλευσης λογικό είναι να σου έρθουν μόνο ξένοι. Φυσικά άμα δεν ήταν αυτοί δεν θα μπορούσες να το κατεβάσεις τόσο ...

εχεις αγνοια του κοστους παραγωγης και συγκομιδης των γεωργικων προιοντων. Κοστος που ωφειλεται στο υψηλο κοστος καυσιμων στην ελλαδα και το ακριβο ΕΥΡΩ.
Οι αγροτες καταφερνουν να το ισοσκελισουν χαρη στα φτηνα μεροκαματα των αλλοδαπων.
Γι αυτο υπαρχει ανοχη απο την πολιτεια. Αν αυριο το πρωι αποφασιζε ενα σοβαρο κρατος να απαγορευσει τα μαυρα μεροκαματα
                  ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΤΕΥΟΤΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ  :headbang:

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
...εχω οσο δεν φανταζεσαι αυβγο της κακιας ωρας....αιλοινα γνοισιαι...
καταρχήν μην μου συγχίζεσαι ...

καλά γιατί γράφεις ανορθόγραφα??? και οι δικοί σου εδώ που υποτίθεται είναι μορφωμένοι γράφουν προτάσεις που δεν βγαίνει νόημα αλλά δεν κάνουμε έτσι ... :2funny: :2funny:

εγώ πιστεύω ότι για να λες αυτά που λες για τους αγρότες, δεν έχεις περάσει ούτε απ'έξω από χωράφι ...

χωράφι σημαίνει εκμετάλευση παντού ...

Επισκέπτης
Ρε μαλάκα κλόουζερ, κάανε στη μπάντα λέμε να μάθουμε απ' τον τραβατρόμπα πως δουλεύονται τα χωράφια.
Έχει πάρει γυναίκα από ελαιοπαραγωγό περιοχή.
Τι άλλο χρειάζεται για να θεωρηθεί ειδήμων??

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.473
Πόντοι
2.606
έλληνες εργάτες γής είναι είδος εν ανεπαρκεία...

γιατί αν ήταν εργάτες με χαρτιά θα ζοριζόντουσαν πολύ να τους αφήσουν απλήρωτους ??
οχι βεβαια,αλλα δεν θα τους ντουφεκαγανε και σαν τα σκυλια ....ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ(της αναπτυξης ντε) , των στρατοπεδων συγκεντρωσης,της λογικης δηθεν "λαθραιων ανθρωπων",της ανοχης λουμπεν ναζιστικων μορφωματων και της οικιοποιησης απο την πολιτικη σκηνη του τοπου ,ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ πρακτικων τους για ψηφοθηρικους λογους ,ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!!!!!!

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
εχεις αγνοια του κοστους παραγωγης και συγκομιδης των γεωργικων προιοντων. Κοστος που ωφειλεται στο υψηλο κοστος καυσιμων στην ελλαδα και το ακριβο ΕΥΡΩ.
Οι αγροτες καταφερνουν να το ισοσκελισουν χαρη στα φτηνα μεροκαματα των αλλοδαπων.
Γι αυτο υπαρχει ανοχη απο την πολιτεια. Αν αυριο το πρωι αποφασιζε ενα σοβαρο κρατος να απαγορευσει τα μαυρα μεροκαματα
                   ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΤΕΥΟΤΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ  :headbang:
ναι ακριβώς για αυτόν ακριβώς τον λόγο μας πετάξαν έξω από τα καπνά και προσέλαβαν ξένους την δεκαετία του '90.. επειδή δεν έβγαιναν οικονομικά που έκαναν κόντρα ποιος θα χτίσει την καλύτερη μονοκατοικία ...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.473
Πόντοι
2.606
αφήνει το ελληνικό κράτος να εννοηθεί ότι μπορείς να χτυπάς παρανομους και να μένεις ατιμώρητος???
......ΑΝ ΑΦΗΝΕΙ?????????ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΣ ,ΤΟΥ ΓΑΜΑΣ ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΣΟΥ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝΕ -ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.....Ακους εκει τα μουνοπανα να θελουν και μεροκαματο!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
΄πάντως διάβασα αυτήν την δήλωση ενός από τους εργάτες της Μανωλάδας

"Ένας ακόμα εργάτης από το Μπαγκλαντές, ο Τίπου είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Έχω στην πατρίδα μου τη μητέρα μου και τον πατέρα μου άρρωστο και δεν έχω χρήματα ούτε για να τους πάρω ένα τηλέφωνο. Μου χρωστάνε, όπως και σε όλους, 6 μήνες μεροκάματα. Μόνο τα δικά μου χρήματα είναι 5.000 ευρώ»."

δηλαδή 850 κατοστάρικα καθαρά τον μήνα που σημαίνει γύρω στα 30-35 ευρώ την μέρα (25 μέρες ο μήνας)... δεν είναι και κακό μεροκάματο...

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
......ΑΝ ΑΦΗΝΕΙ?????????ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΣ ,ΤΟΥ ΓΑΜΑΣ ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΣΟΥ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝΕ -ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.....Ακους εκει τα μουνοπανα να θελουν και μεροκαματο!

:2funny: :2funny:

καλά αφού είναι έτσι, αυτοί εδώ όλοι οι παράνομοι γιατί δεν ειδοποιούν τους δικούς τους στο πακιστάν και στο μπαγκλαντες να μην έρχονται τότε ???

και μην μας πεις το παραμυθιότι έρχονται για να φυγουν ...

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
δηλαδή 850 κατοστάρικα καθαρά τον μήνα που σημαίνει γύρω στα 30-35 ευρώ την μέρα (25 μέρες ο μήνας)... δεν είναι και κακό μεροκάματο...

αποκλείεται να παίρνουν τόσα, γύρω στα 10 ευρώ είναι το μεροκάματο για ασιάτεςς, το πολύ 15.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom