maximilian
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Σεπ 2009
- Like
- 30
- Πόντοι
- 16
τότε δεν τα ξέρεις όλα
γιατί εγώ ξέρω πως η ΦΙΑΤ για παράδειγμα έχει μετακομίσει πολλή από την παραγωγή της από Πολωνία (όπου ήταν το πλέον σύγχρονο εργοστάσιό της) πίσω στην Ιταλία προκειμένου να μη χάσουνε Ιταλοί θέσεις εργασίας.
Από την άλλη το να ρίχνουμε το ανάθεμα για τα πάντα σε κάποια νεφελώδη "συστήματα", σε απροσδιόριστους "κάποιους", σε αθέατα "λαμόγια" είναι ανούσιο και χωρίς απολύτως κανένα όφελος.
Στην πράξη το συστημικό μας πρόβλημα είναι οι τράπεζες.
Οι οιποίες κρατάνε τους πάντες από τα αρχίδια (δεν θα αλλάξει αυτό ποτέ) και προκειμένου να μπορέσουνε να αβγατίσουνε το χρήμα τους εφηύραν τα παράγωγα προϊόντα. Στην ουσία δηλαδή εφηυραν χρήμα εκεί που δεν υπάρχει.
Αυτό πια όμως δεν πρόκειται να αλλάξει. Πάπαλα. Το σύστημα λοιπόν πανιδρομεί και χτυπάει όπου βρει - πρακτικά όποιος κάνει κακή χρήση ή υπερβολική χρήση λόγω ανοησίας, την πληρώνει αργά ή γρήγορα ασχέτως οικονομικής του ευμάρειας.
και μην αρχίσουνε τώρα οι μαλακοφιλοσοφίες περί καπιταλισμού κλπ.
Γιατί μπορώ να θυμηθώ αμέτρητους αριστερους στην Ελλάδα που καπηλεύονται όλα αυτά που στηλιτεύουνε. Και που είναι περισσότερο καπιταλιστές από τον οποιονδήποτε άλλο.
Ξεκολλείστε από τις φιλοσοφίες. Οι φιλοσοφίες έχουνε να κάνουνε με τον τρόπο ζωής, μόνο.
Κατ΄αρχάς η Fiat περιόρισε και δε μετέφερε την παραγωγή της και αυτό σίγουρα δε σημαίνει ανάκαμψη ή επιτυχία ή αποφυγή κλεισίματος εργοστασίων και στην Ιταλία.
Όμως το θέμα δεν είναι η Fiat.
Πιστεύεις αλήθεια ότι εγώ ή εσύ ή ο οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να συγκεκριμενοποιήσει και να κατονομάσει τα λόμπυ που αυτή τη στιγμή μαζεύουν το χρήμα? Στοχοποιείς τις τράπεζες όμως εγώ πιστεύω πως οι τράπεζες είναι τα ενδιάμεσα όργανα που φαίνονται και διαχειρίζονται το χρήμα εκτελώντας εντολές άνωθεν
Και για να καταλήξω κάπου πιστεύω ότι η ΕΕ από ένα σημείο και μετά εξελίχτηκε στη μεγαλύτερη κομπίνα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής ιστορίας.
Καλό βράδυ σε όλους.