Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Δικαίωμα στην άποψη έχουν όλοι. Και εγώ, και εσύ, και τα κουκούδια και οι νεοναζί.
Τα προβλήματα ξεκινούν από την εκφορά της και κλιμακώνονται στην εφαρμογή της στους άλλους.
Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα.

Φτάσαμε να εκπροσωπούνται τα άκρα με περίπου 50% επί του εκλογικού σώματος.

Ωραία Δημοκρατία.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
τι και ρε παλικάρι μου?

προσπαθεί να με πείσει πως δεν έχει κόμπλεξ με τους ΔΥ

εγώ το κόμπλεξ και το κόλλημα μου το βροντοφωνάζω

θέλεις τελικά κάτι άλλο?
βρες που τέμνονται τα κόμπλεξ σας

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
μπαν σε όλους μουνόπανα για να μην συζητάτε άσχετα με το νήμα θέματα

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
όχι ρε δεν με ενοχλεί να τον διώξετε

με ενοχλεί που τονίζεις πως είναι ΔΥ και στοχοποιείς. Και δεν είναι ανάγκη να το πεις, απορρέει από τα γραφόμενα σου

πάνε πούλα αλλού τώρα τρελίτσα
ξαναδιάβασε τι έχω πει σε προηγούμενες σελίδες.
αν είναι να κάτσεις άλλα 5 λεπτά, θα σου ξαναποστάρω το ποστ μου πριν από 4-5 σελίδες (νομίζω) που έλεγα πως το ίδιο ισχύει και για τον ιδιωτικό υπάλληλο.

Αλλά το θέμα μας εδώ είναι πως στον ιδιωτικό τομέα ΓΙΝΟΝΤΑΙ απολύσεις. Χάνουνε καθημερινά θέσεις εργασίας άνθρωποι, ΔΙΚΑΙΑ ή ΑΔΙΚΑ.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ΔΥ, έχω απίστευτα μεγάλο πρόβλημα με τους ΔΥ που δεν δουλεύουνε ή/και ΚΛΕΒΟΥΝΕ.
Τοι ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω και στον ιδιωτικό τομέα, με μία διαφορά: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ.

ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ δεν καταλαβαίνω

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μιλάμε για την ίδια οργανωμένη κοινωνία που οι εκλεγμένοι της αντιπρόσωποι έφτασαν την κατάσταση εδώ που είναι τώρα??
Ή μήπως για κάποια άλλη κοινωνία?
Γιατί αν πρόκειται για την ίδια κάπου αντιφάσκεις..

εφόσον η κοινωνία εξέλεξε δημοκρατικά, ελεύθερα και αβίαστα τους αντιπροσώπους της σημαίνει ότι την εκφράζουν..

και επειδή αυτή η κοινωνία πληρώνει αυτή θα πάρει και τις όποιες αποφάσεις κρίνει...

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
ξαναδιάβασε τι έχω πει σε προηγούμενες σελίδες.
αν είναι να κάτσεις άλλα 5 λεπτά, θα σου ξαναποστάρω το ποστ μου πριν από 4-5 σελίδες (νομίζω) που έλεγα πως το ίδιο ισχύει και για τον ιδιωτικό υπάλληλο.

Αλλά το θέμα μας εδώ είναι πως στον ιδιωτικό τομέα ΓΙΝΟΝΤΑΙ απολύσεις. Χάνουνε καθημερινά θέσεις εργασίας άνθρωποι, ΔΙΚΑΙΑ ή ΑΔΙΚΑ.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ΔΥ, έχω απίστευτα μεγάλο πρόβλημα με τους ΔΥ που δεν δουλεύουνε ή/και ΚΛΕΒΟΥΝΕ.
Τοι ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω και στον ιδιωτικό τομέα, με μία διαφορά: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ.

ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ δεν καταλαβαίνω
διαφωνώ στο ότι δεν μπορώ να πω αβίαστα οτι δεν έχω πρόβλημα με το να χάσει κάποιος άδικα τη δουλειά του

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
@πετροσυν: τελικά είχα μπερδευτεί - το είχα βάλει σε άλλο θρεντ
οπότε σόρρυ, αλλά το βρήκα ενιχάου

τελευταία φορά που τσέκαρα, δωρεάν παιδεία δεν έχω.
γιατί οι καθηγητές στα σχολεία δεν κάνουνε σωστά τη δουλειά τους και πάνε τα παιδιά στα φροντιστήρια. Όλα τα παιδιά.

δωρεάν υγεία επίσης δεν έχω. Αντιθέτως ακριβοπληρώνω ένα ΙΚΑ, από το οιποίο δεν παίρνω ΤΙΠΟΤΑ πίσω. Γιαλιά να πάω να βάλω θα τα πληρώσω από την τσέπη μου.
Ο δε γιατρός που θα μου κάνει εγχείριση μου ζητάει λεφτά γιατί αλλιώς θα με βάλει αναμονή ασχέτως ασθένειας. Σαν να λέμε κάτσε ψόφα γαμιόλη αν δεν έχεις λεφτά να μου δώσεις.

Για ασφάλεια ας μην το συζητήσουμε. Για συνταξη ας μην το συζητήσουμε. Δεν θα πάρω κι ας σκάω κάθε μήνα τα μαλλιοκέρατά μου στο αγαπημένο μας ΙΚΑ.

τι μου προσφέρει;
Φτηνό ρεύμα;;;;;; Φτηνό ρεύμα;;;;;; πόσα είναι τα δημοτικά τέλη που πληρώνω και γιατί είναι τόσα;
αν ήταν τόσο φτηνό, γιατί πήγε τόσος κόσμος στις ιδιωτικές εταιρίες (και την πάτησε γιατί ήτανε λαμόγια;) Και μην πει κανείς για τον κακό ιδ. τομέα - τα λαμόγια - που κάνανε τις εταιρίες ηλεκτροδότησης γιατί και εκεί πάλι κάποιοι ΔΥ δεν κάνανε σωστό έλεγχο και τα λαμόγια έδρασαν.

Όποιος δεν κάνει τη δουλειά του σωστά ΙΥ ή ΔΥ, δεν με ενδιαφέρει, τον πούλο άρμ και σούμπιτο. Να δουλέψουνε αυτοί που θέλουνε να προσφέρουνε και να αμειφθούνε.
Οι τεμπελχανάδες τον πούλο.

Επισκέπτης
εφόσον η κοινωνία εξέλεξε δημοκρατικά, ελεύθερα και αβίαστα τους αντιπροσώπους της σημαίνει ότι την εκφράζουν..

Αν δεχτώ το ότι η κοινωνία εκλέγει με τουν τρόπο που περιγράφεις (διαφωνώ κάθετα βέβαια) τους αντιπροσώπους της τότε θα πρέπει αυτοί να πάρουν την ευθύνη και να πράξουν αυτά που πιστεύουν πως ζητά η κοινωνία.
Σωστά??

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

Φτάσαμε να εκπροσωπούνται τα άκρα με περίπου 50% επί του εκλογικού σώματος.

Ωραία Δημοκρατία.

Φυσικά και η δημοκρατία μας είναι προβληματική. Αλλά η διαπίστωση αυτή είναι εύκολη, η διαπίστωση των αιτίων του προβλήματος είναι δύσκολη.

Επειδή παραπάνω έγραψες για τους δικαστικούς, να σου σημειώσω κάτι απλό: το Σύνταγμα προέβλεψε ένα συνεπές μοντέλο διαχωρισμού των εξουσιών και περιχαράκωσης τους. Στο μοντέλο αυτό, προφανώς και θα υπάρχουν αδύναμα σημεία: η Βουλή νομοθετεί και για τον εαυτό της (και μάλιστα με σχεδόν συνταγματική ισχύ στον Κανονισμό της Βουλής), η κυβέρνηση εφαρμόζει τους νόμους και σε ατομικό επίπεδο (και εδώ μπαίνουν τεράστια θέματα ερμηνειών) και η δικαστική εξουσία κρίνει και τον εαυτό της. Ειδικά πάντως στο μισθοδικείο, η πρόβλεψη είναι επαρκέστατη με το ad hoc δικαστήριο.

Το ότι βέβαια όλοι εστιάζουν στους δικαστές και όχι στις άλλες δύο κατηγορίες, ίσως δείχνει από που εκπορεύεται η κοινωνική μηχανική.

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16

και επειδή αυτή η κοινωνία πληρώνει αυτή θα πάρει και τις όποιες αποφάσεις κρίνει...
Καμμιά κοινωνία δεν εκλέγει Δημοκρατικά 129 βουλευτές για κόμμα με 29,5% και 71 για κόμμα με 27%

Οι δε που επιβραβεύουν για την δημοκρατική εκλογή τώρα, μόλις γίνουν μειοψηφία θα ωρύονται για την εκλογική αδικία στα όρια του φασισμού που θα υποστούν.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Αν δεχτώ το ότι η κοινωνία εκλέγει με τουν τρόπο που περιγράφεις (διαφωνώ κάθετα βέβαια) τους αντιπροσώπους της τότε θα πρέπει αυτοί να πάρουν την ευθύνη και να πράξουν αυτά που πιστεύουν πως ζητά η κοινωνία.
Σωστά??

και αν δεν τα κάνουν τον πούλο αρμ... τις επόμενε εκλογές αλλους...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
διαφωνώ στο ότι δεν μπορώ να πω αβίαστα οτι δεν έχω πρόβλημα με το να χάσει κάποιος άδικα τη δουλειά του
μα κι εγώ έχω πρόβλημα με το να χάσει κάποιος ΑΔΙΚΑ τη δουλειά του
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τη λογική να γαμιέται ο ιδ. τομέας ασύστολα και να χάνουνε άνθρωποι τη δουλειά τους καθημερινά λόγω κρίσης και την ίδια ώρα στο δημόσιο να είναι προστατευμένοι πίσω από ένα συντεχνιακό καθεστώς όλοι αυτοί που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ κλέψανε, λαμογιάσανε κλπ κλπ.

Ας πάρουνε πόδι πρώτα αυτοί που τους έχουνε πιάσει !! Μετά αξιολόγηση σε όλους ποιος κάνει, ποιος δεν κάνει κλπ.
οργανισμοί που είναι περιττοί για ποιο λόγο να παίρνουνε λεφτά;;;;

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Φυσικά και η δημοκρατία μας είναι προβληματική. Αλλά η διαπίστωση αυτή είναι εύκολη, η διαπίστωση των αιτίων του προβλήματος είναι δύσκολη.

Επειδή παραπάνω έγραψες για τους δικαστικούς, να σου σημειώσω κάτι απλό: το Σύνταγμα προέβλεψε ένα συνεπές μοντέλο διαχωρισμού των εξουσιών και περιχαράκωσης τους. Στο μοντέλο αυτό, προφανώς και θα υπάρχουν αδύναμα σημεία: η Βουλή νομοθετεί και για τον εαυτό της (και μάλιστα με σχεδόν συνταγματική ισχύ στον Κανονισμό της Βουλής), η κυβέρνηση εφαρμόζει τους νόμους και σε ατομικό επίπεδο (και εδώ μπαίνουν τεράστια θέματα ερμηνειών) και η δικαστική εξουσία κρίνει και τον εαυτό της. Ειδικά πάντως στο μισθοδικείο, η πρόβλεψη είναι επαρκέστατη με το ad hoc δικαστήριο.

Το ότι βέβαια όλοι εστιάζουν στους δικαστές και όχι στις άλλες δύο κατηγορίες, ίσως δείχνει από που εκπορεύεται η κοινωνική μηχανική.

Αδιαφορώ για την εστίαση. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δεν ασχολείται κανείς με την κατάργηση των φασισιτικών προνομίων σε διάφορες ομάδες, αλλά απλά προσπαθεί να διατηρήσει τα παρανοικά προνόμια της δικής του φατρίας.

Εάν αυτό είναι Δημοκρατία εγώ είμαι ο Κουρτινάιτις.

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
μα κι εγώ έχω πρόβλημα με το να χάσει κάποιος ΑΔΙΚΑ τη δουλειά του
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τη λογική να γαμιέται ο ιδ. τομέας ασύστολα και να χάνουνε άνθρωποι τη δουλειά τους καθημερινά λόγω κρίσης και την ίδια ώρα στο δημόσιο να είναι προστατευμένοι πίσω από ένα συντεχνιακό καθεστώς όλοι αυτοί που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ κλέψανε, λαμογιάσανε κλπ κλπ.

Ας πάρουνε πόδι πρώτα αυτοί που τους έχουνε πιάσει !! Μετά αξιολόγηση σε όλους ποιος κάνει, ποιος δεν κάνει κλπ.
οργανισμοί που είναι περιττοί για ποιο λόγο να παίρνουνε λεφτά;;;;
δεν διαφωνώ σε τίποτα απο αυτά που λες. Ξαναλέω για τελευταία φορά πως δεν πιστεύω πως μπορεί να γίνει αξιοκρατική αξιολόγηση

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66

[size=30pt]Φτάσαμε να εκπροσωπούνται τα άκρα με περίπου 50% επί του εκλογικού σώματος.
[/size]
Ωραία Δημοκρατία.
Ε και?
Ποιό το πρόβλημα, αυτές είναι οι επιλογές με αυτές συνεχίζουμε...

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
και μην μπαίνετε συνεχώς στο τριπάκι ιδιωτικός βέρσους δημόσιος τομέας

εκτός αν νομίζετε πως δεν τρώμε απο τα ίδια σκατά

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Αδιαφορώ για την εστίαση. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δεν ασχολείται κανείς με την κατάργηση των φασισιτικών προνομίων σε διάφορες ομάδες, αλλά απλά προσπαθεί να διατηρήσει τα παρανοικά προνόμια της δικής του φατρίας.

Εάν αυτό είναι Δημοκρατία εγώ είμαι ο Κουρτινάιτις.

Και από πότε ο μισθός ενός δικαστή είναι φασιστικό προνόμιο;

(Δεν είμαι δικαστικός ούτε έχω κάποιον συγγενή τέτοιο)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
θεωρώ πως η διαδικασία που έγραψα είναι η πιο αντικειμενική απ'όλες.
Σβου & tabula rasa.
Από τη στιγμή που μας ενδιαφέρει η διαφάνεια.
Που διαφωνείς??
στο οτι αυτό είναι ανέφικτο - είναι ουτοπία
το να κάνεις ένα σωστό μηχανισμό ελέγχου και να βάλεις να ισχύουνε οι ίδιοι κανόνες εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θεωρώ πως είναι ευκολότερο ακι ΓΙΝΕΤΑΙ

από κει και πέρα είναι θέμα θέλησης. Είναι προφανές πως τόσα χρόνια θέληση δεν υπάρχει.
κι αν δεν υπάρχει για αυτό που είναι απλούστερο, πώς θα υπάρχει για το ανέφικτο;

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Ε και?
Ποιό το πρόβλημα, αυτές είναι οι επιλογές με αυτές συνεχίζουμε...

Πουθενά δεν υπάρχει πρόβλημα.
Απλά μετά μην ωρύεστε για Χούντες ανάλογες του 1967
Οπως στρώνεις, κοιμάσαι.

Είναι δε παρανοϊκά αστείο που μετά όλοι μαζί θα κλαίνει για την κατάλυση της Δημοκρατίας.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Καμμιά κοινωνία δεν εκλέγει Δημοκρατικά 129 βουλευτές για κόμμα με 29,5% και 71 για κόμμα με 27%

Οι δε που επιβραβεύουν για την δημοκρατική εκλογή τώρα, μόλις γίνουν μειοψηφία θα ωρύονται για την εκλογική αδικία στα όρια του φασισμού που θα υποστούν.

ας έρθουν (όταν έρθουν και εφόσον έρθουν) οι άλλοι να το αλλάξουν... ας πάρουν 29.5% και ας πάρουν 129 βουλευτές και αυτοί ... είμαι όμως σίγουρος ότι δεν θα το αλλάξουν και αυτοί...

ΥΓ και το κόμμα με το 27% πήρε περίπου όσες έδρες προβλέπει το ποσοστό του .. οι χαμένοι είναι αυτοί που δεν συγκεντρώσανε το 3%...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom