Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Δηλαδή όταν γράφετε "κρίνω το συγγραφέα από τα συμπεράσματα που ο ίδιος θέλει να περάσει από το βιβλίο του" εννοείτε, ας πούμε,  να τα βγάλει βόλτα πάνω στις σελίδες;  Κάτι σαν στράτα-στρατούλα;
δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις για να φτάσουμε σε τι συμπέρασμα; γιατί δεν έχω καταλάβει το λόγο του διαλόγου.
Εγώ λέω κάτι απλό. Μπορεί να παραθέτει μια χαρά στοιχεία, αλλά τα συμπεράσματα που  βγάζει/βγαίνουνε από το βιβλίο (όπως θετε πέστε το) για μένα είναι ανέφικτα, ουτοπικά (αυτά που προτείνει σαν λύσεις δηλαδή).

Και να το πω πιο απλά 9τελικά έχω όντως πρόβλημα λεξιλογίου). Εμένα δεν με ενδιαφέρει πια απλά το να καθήσουμε να βάλουμε κάτω τα στοιχεία. Για μένα το πώς έφτασε εδώ το σύστημα είναι προφανές. Πως το σύστημα έχει τιλτάρει γιατί το γαμήσανε (όπως και όλα τα συστήματα πριν από αυτό) είναι προφανές.

αλλά καλό θα είναι να έχουμε και κάποιες λύσεις να πούμε. Και όχι ευχολόγια του στυλ: κατανομή πλούτου σε όλο τον κόσμο, με τα κέρδη των πολυεθνικών ταίζουμε το μισό πλανήτη κλπ.

Εφικτά πράγματα, πράγματα που να μπορούν να γίνουνε και να μας βγάλουνε από την κρίση.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ρε γαμημενε 5 σελιδες ειναι..
αρχισε απο την απαντηση σου (που ΕΣΥ ΓΡΑΦΕΙΣ οτι τα εχεις διαβασει τα βιβλια που προτεινω), διαβασε ολους τους επομενους διαλογους μηπως & καταλαβεις γιατι σε βριζω..
τι δεν καταλαβαινεις ρε καριολη???
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ..
αφού λοιπόν με πας σε αυτή την απάντηση, η απάντηση μου ήταν δεν συμφωνώ

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ

πρέπει ντε και καλά να συμφωνεί κάποιος μαζί σου για να μην τον βρίζεις;
πες μου τώρα....απάντα
και μετά αναρωτήσου ποιος είναι ο ηλίθιος και μαλάκας.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.270
Πόντοι
25.467
δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις για να φτάσουμε σε τι συμπέρασμα; γιατί δεν έχω καταλάβει το λόγο του διαλόγου.
Εγώ λέω κάτι απλό. Μπορεί να παραθέτει μια χαρά στοιχεία, αλλά τα συμπεράσματα που  βγάζει/βγαίνουνε από το βιβλίο (όπως θετε πέστε το) για μένα είναι ανέφικτα, ουτοπικά (αυτά που προτείνει σαν λύσεις δηλαδή).

Και να το πω πιο απλά 9τελικά έχω όντως πρόβλημα λεξιλογίου). Εμένα δεν με ενδιαφέρει πια απλά το να καθήσουμε να βάλουμε κάτω τα στοιχεία. Για μένα το πώς έφτασε εδώ το σύστημα είναι προφανές. Πως το σύστημα έχει τιλτάρει γιατί το γαμήσανε (όπως και όλα τα συστήματα πριν από αυτό) είναι προφανές.

αλλά καλό θα είναι να έχουμε και κάποιες λύσεις να πούμε. Και όχι ευχολόγια του στυλ: κατανομή πλούτου σε όλο τον κόσμο, με τα κέρδη των πολυεθνικών ταίζουμε το μισό πλανήτη κλπ.

Εφικτά πράγματα, πράγματα που να μπορούν να γίνουνε και να μας βγάλουνε από την κρίση.

Σχετικά με το τι θεωρεί κανείς εφικτό, και τι θεωρεί ανέφικτο, σας έχω ήδη δώσει κάποιο στίγμα.  

Δείτε αγαπητέ.

Να το πάρουμε από την ανάποδη.

Ακριβώς τα ίδια έλεγαν και οι θιασώτες του οικονομικού ντετερμινισμού όταν διάβασαν το  Mein Kampf. Παρ΄ όλα αυτά, διαπίστωσαν ότι τα εφικτά ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που νόμιζαν.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
το περιεργο θα ηταν να συμφωνουσες..
εσυ ειπαμε οτι εισαι ειδικη περιπτωση..
για να καταλαβεις γιατι ο θειος & ο χοντρος ηρθαν στον ΘΡΥΛΟ,επρεπε να στο κανω πενηνταρακια..
αστο..
το οτι τα διαβασες δεν μου λεει τιποτε..
απο αναλυση-επεξεργασια-κριση & συνθεση εισαι ενα μεγαλο μηδεν,παρα τις οποιες σπουδες σου ή τις τυχον μεγαλες θεσεις που κατεχεις σε εταιρειες..
θα μου πεις,αφου δεν τα πιανεις εσυ,τι σκατα να πιασουν οι αλλοι???
ειπαμε..
ειμαι τιτανοτεραστιος μαλακας & ακομη πιστευω οτι ακομη μπορει να σωθουν καποιοι..
αυτή ήταν η άμεση απάντησή σου

απλά και μόνο επειδή δεν συμφώνησα, άρχισες να βρίζεις

στο έχω πει και παλιότερα, το να βρίζεις απλά και μόνο να να μπαίνεις εσύ στην επίθεση και ο άλλος στην άμυνα είναι παλιό κόλπο.

εγώ δεν έχω πρόβλημα που έχεις την άποψη πως έχεις δίκιο.
ίσα ίσα που θα υπερασπισθώ τη δυνατότητά σου να λες τη γνώμη σου

εσύ έχεις πρόβλημα που σου είπα πως δεν συμφωνώ.

όσο για την ανάγνωση και κρίση, πες μας λοιπόν εσύ ρε μάστορα που έχεις διαβάσει τα άπαντα, τι προτείνεις λοιπόν να γίνει τώρα;

Έχουμε κρίση. Τι κρίση είναι αυτή; Τι προτείνεις να γίνει;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ρε μουνι της λασπης σε βριζω γιατι εισαι προπετης & αρχιβλακας..
πως ειναι δυνατον να συμφωνεις,να διαφωνεις αφου δεν τα εχεις διαβασει???
ΑΝΤΕ ΨΟΦΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ..
α, μάλιστα...

οπότε πρέπει να καθήσω να γράψω κομμάτια από μέσα απλά και μόνο για να σου αποδείξω πως τα έχω διαβάσει; γιατί; επειδή εσύ το λες; Ή σε πειράζει που έγραψα συγκλεκριμένα για το βιβλίο του Μπογιόπουλου κάτι; γιατί για τα άλλα δεν έγραψα κάτι. Διαφώνησα σε εσένα και έγραψα για τον μπογιόπουλο.

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
[quote author=brain_gamer  link=topic=83462.msg4028826#msg4028826 date=1346411081]
ποιος την γαμει την ελλαδιτσα σας ρε μαλακες???
διαβαστε λιγακι μηπως & παρετε μυρωδια..
Υ.Γ διαβαστε κανα βιβλιο μηπως & ξεστραβωθειτε-ξυπνησετε ΖΩΑ & κοψετε τις παπαρολογιες..
1.."ειναι ο καπιταλισμος ηλιθιε"..ο μπογιοπουλος μπορει να ειναι κκε με οτι αυτο συνεπαγεται,αλλα εχει πολλα στοιχεια στο βιβλιο του..
2..ακομη περισσοτερα στο "το δογμα του σοκ" της ναομι κλαιν..
3..επισης πολυ καλο,"ο θριαμβος της απληστιας" του στιγκλιτζ..
4..στο "η τραπεζα" του Marc Roche θα σας λυθουν & οι τελευταιες αποριες..
το σημερινο συστημα εχει πεθανει-δεν οδηγει πουθενα..
για να το υποστηριζεις,πρεπει ειτε να εισαι ΖΩΟ,ειτε να εχεις συμφερον & να εισαι αποκτηνωμενος μαλακας..
διαλεχτε τι απο τα 2 εισαστε..

[/quote]

εγω τα χω διαβασει

Ο Μπογιοπουλος προσπαθει να περασει ενα πολιτικο μυνημα μεσω μιας κρισης χωρις καν να καταλαβαινει ουτε τα βασικα για τις αγορες, το leverage, το volatility το sensitivity των επενδυτικων τραπεζων στο volatility κοκ. Προσπαθει να κανει μια αναγωγη των αριθμων σε κατι που δεν ειναι. Η ισως να μην ταιριαζει στη δικη μου ιδιοσυγκρασια, ειμαι πολυ φαν των αριθμων και ελαχιστα ανεχομαι τη θεωρητικολογια του Μπογιοπουλου.

η Klein ειναι για τον πουτσο καβαλα. Βαζει ενα συμβαν και βγαζει απο την κοιλια της οτι αυθερετο συμπερασμα για το συμβαν ενδυναμωνει τη θεση της (ειδικα η χρηση που κανει στην Κινα ειναι απο αστεια εως ...). Γενικα εχει γελασει πολυς κοσμος με τη ρητορικη της, και ειναι προφανες οτι εχει  κολλησει στον Friedman και λεει και αρκετα ψεμματακια για τον Friedman

O Stiglitz ειναι γενικα σωστος, αν και η συνταγη του στο Freefall ειδικα για την Αμερικη ειναι λιγο τσαπατσουλικη. Το καινουργιο του (The Price of Inequality - Δεν γνωριζω αν και πως εχει μεταφραστει στα Ελληνικα) ειναι αρκετα πιο στροτο (και αν μπορεις να το βρεις στο συστηνω να το διαβασεις)

Για τον Roche υποθετω οτι εννοεις το βιβλιο που εγραψε για την Goldman (How Goldman Sachs Rules the World) το οποιο επισης βρισκω αρκετα καλο, λιγο τραβηγμενο (καμια σχεση με τις μαλακιες τις Klein) αλλα καλο, ειδικα για ανθρωπους που δεν ξερουν πως λειτουργει το χρηματοοικονομικο συστημα.

Παντως το πιο σωστο για μενα το χει πει ο Rosner στο βιβλιο του. Ο Κοσμος ειναι φτιαγμενος απο λιονταρια κι απο ζεβρες. Και δεν μπορεις να πεις στα λιονταρια να μην φανε τις ζεβρες, γιατι θα τις φανε απο ενστικτο. Δοκιμασαμε να πουμε στα λιονταρια να φτιαξουν μονα τους ενα φραχτη γυρω απο τις ζεβρες,  προφανως δεν μπορουν. Οποτε πρεπει να αναλαβουμε εμεις να φτιαξουμε αυτον τον φραχτη.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Σχετικά με το τι θεωρεί κανείς εφικτό, και τι θεωρεί ανέφικτο, σας έχω ήδη δώσει κάποιο στίγμα. 
βρε Άγιε
δεν είπα πως κάποιος άλλος λέει αλήθειες που γίνονται.
είπα πως αυτά που λέει ο Μπογιόπουλος είναι ανέφικτα.

Ο Μπογιόπουλος σε όλο το βιβλίο του κάνει παραθέσεις Ριζοσπάστη και Λένιν. Κάνει παραθέσεις από αποσπάσματα ομιλιών του ΓΑΠ. και λέει σε όλο το βιβλίο πως φταίει το σύστημα.
Και πως η λύση είναι η ανακατανομή του πλούτου ώστε να είναι όλοι ίσοι.

Ε, ναι, ωραίο το ευχολόγιο αλλά δεν γίνεται, πως να το κάνουμε. Δοκιμάστηκε κιόλας για την ακρίβεια και δεν έπιασε ακριβώς γιατί αυτοί που το έκαναν την καπηλεύτηκαν σαν ιδέα.

Το ανθρώπινο γένος απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

οπότε αυτό αναγάγεται σε φιλοσοφική αναζήτηση και ουτοπια.

Εάν διαφωνεί κάποιος δικαίωμά του.

brain_gamer

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
6
εγω τα χω διαβασει

Ο Μπογιοπουλος προσπαθει να περασει ενα πολιτικο μυνημα μεσω μιας κρισης χωρις καν να καταλαβαινει ουτε τα βασικα για τις αγορες, το leverage, το volatility το sensitivity των επενδυτικων τραπεζων στο volatility κοκ. Προσπαθει να κανει μια αναγωγη των αριθμων σε κατι που δεν ειναι. Η ισως να μην ταιριαζει στη δικη μου ιδιοσυγκρασια, ειμαι πολυ φαν των αριθμων και ελαχιστα ανεχομαι τη θεωρητικολογια του Μπογιοπουλου.

η Klein ειναι για τον πουτσο καβαλα. Βαζει ενα συμβαν και βγαζει απο την κοιλια της οτι αυθερετο συμπερασμα για το συμβαν ενδυναμωνει τη θεση της (ειδικα η χρηση που κανει στην Κινα ειναι απο αστεια εως ...). Γενικα εχει γελασει πολυς κοσμος με τη ρητορικη της, και ειναι προφανες οτι εχει  κολλησει στον Friedman και λεει και αρκετα ψεμματακια για τον Friedman

O Stiglitz ειναι γενικα σωστος, αν και η συνταγη του στο Freefall ειδικα για την Αμερικη ειναι λιγο τσαπατσουλικη. Το καινουργιο του (The Price of Inequality - Δεν γνωριζω αν και πως εχει μεταφραστει στα Ελληνικα) ειναι αρκετα πιο στροτο (και αν μπορεις να το βρεις στο συστηνω να το διαβασεις)

Για τον Roche υποθετω οτι εννοεις το βιβλιο που εγραψε για την Goldman (How Goldman Sachs Rules the World) το οποιο επισης βρισκω αρκετα καλο, λιγο τραβηγμενο (καμια σχεση με τις μαλακιες τις Klein) αλλα καλο, ειδικα για ανθρωπους που δεν ξερουν πως λειτουργει το χρηματοοικονομικο συστημα.

Παντως το πιο σωστο για μενα το χει πει ο Rosner στο βιβλιο του. Ο Κοσμος ειναι φτιαγμενος απο λιονταρια κι απο ζεβρες. Και δεν μπορεις να πεις στα λιονταρια να μην φανε τις ζεβρες, γιατι θα τις φανε απο ενστικτο. Δοκιμασαμε να πουμε στα λιονταρια να φτιαξουν μονα τους ενα φραχτη γυρω απο τις ζεβρες,  προφανως δεν μπορουν. Οποτε πρεπει να αναλαβουμε εμεις να φτιαξουμε αυτον τον φραχτη.
παιχτη χαιρομαι που τα εχεις διαβασει & εχεις τις αποψεις σου..
δεν κρινω κανεναν,απλα αντλω γνωση απο τα στοιχεια που παραθετουν..
ετσι οπως τα λες ειναι..
ομως δεν μου επιτρεπω να το δεχτω & να μην κανω τιποτε για να το αλλαξω..
χαρακτηρισεμε μαλακα-αιθεροβαμονα,οπως γουσταρεις,κανενα προβλημα..
αυτο που με εξοργιζει ειναι οι υποστηρικτες των μεχρι σημερα επιλογων,η μηδενικη αντιδραση,η μοιρολατρεια..
αν ηξερα την λυση,προφανως θα την ελεγα & βεβαια οχι εδω μεσα..
ομως απο το να μην εχω κατι σαν εναλλακτικη προταση,μεχρι του να υποστηριζω την σημερινη κατασταση,απεχει πολυ..

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Παντως το πιο σωστο για μενα το χει πει ο Rosner στο βιβλιο του. Ο Κοσμος ειναι φτιαγμενος απο λιονταρια κι απο ζεβρες. Και δεν μπορεις να πεις στα λιονταρια να μην φανε τις ζεβρες, γιατι θα τις φανε απο ενστικτο. Δοκιμασαμε να πουμε στα λιονταρια να φτιαξουν μονα τους ενα φραχτη γυρω απο τις ζεβρες,  προφανως δεν μπορουν. Οποτε πρεπει να αναλαβουμε εμεις να φτιαξουμε αυτον τον φραχτη.
δεν το έχω διαβάσει αυτό, αλλά η ατάκα που γράφεις είναι καλή.
εγώ το πάω λιγάκι παραπέρα λοιπόν.

ποιος είναι το "εμείς" που λέει; γιατί αφού ο κόσμος είναι χωρισμένος στα δύο όπως λέει κάπου θα πρέπει να ανήκουμε κι εμείς.
και οκ, αντε και είπαμε να φτιάξουμε το χάρτη. Με ευχολόγια δεν γίνεται. Γίνεται με πράξεις. συγκεκριμένες. τακτικές.

εγώ αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής να φτιάχνεται είναι μόνο φράχτες γύρω από τα λιοντάρια μην τους επιτεθούνε ξαφνικά οι ζέβρες.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.270
Πόντοι
25.467

Κάτι τέτοιο υπαινισόταν και ο Χάγιεκ, αλλά όλοι πέσαν να τον φάνε. Οι μεν φιλελεύθεροι τον έλεγαν κρυφοσοσιαλιστή, οι δε σοσιαλιστές φιλελεύθρο.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
δεν γίνεται
η μάνα μου είναι στην εμμηνόπαυση
πάπαλα
μετά από εμένα το μαλάκα, δεν βγήκε άλλος
ούτε αυτό το έπιασες.
δε φταίει η φυσική αναπαραγωγή.
η κοινωνική αναπαραγωγή έχει τεράστια μειονεκτήματα που βασίζονται στα βεβλαμμένα γονίδια που αναπαράγονται μοναδικώς σε χιλιάδες βεβλαμμένα μεταλλαγμένα αντίτυπα

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Συνημμένα

• 205881_3589025253231_1984132232_n.jpg
    205881_3589025253231_1984132232_n.jpg