pz89
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Δεκ 2010
- Κριτικές
- 14
- Like
- 22
- Πόντοι
- 376
Λες κ δεν ξέρεις...Δεν εχω προθεση να ανοιξω κουβεντα με τον στραπονιαρη.
Το μονο που θελω ειναι να δω τι ΔΕΝ θα πει.
Λες κ δεν ξέρεις...Δεν εχω προθεση να ανοιξω κουβεντα με τον στραπονιαρη.
Το μονο που θελω ειναι να δω τι ΔΕΝ θα πει.
Οταν ομως υπαρχουν οι αντικειμενικες συνθηκες που λεμε,οι"την-εχω-δει-θεος"αποθρασυνονται...ολα τα αφεντικα δεν ειναι τα ιδια οπως δεν ειναι ιδιοι και ολοι οι υπαλληλοι. φτανει και η καραμελα για το δικιο του εργατη. υπαρχουν και σωστα αφεντικα και η ψωλια και το αγχος ειναι πολυ μεγαλυτερο απο το 'μηνας μπαινει μηνας βγαινει το μισθο μου'.
Ο βασικος πως ηταν τοτε?
Και πως θα πρεπει να ειναι τωρα,κατα την υμετερα αποψη?Αυτο μας ενδιαφερει.
ΥΓ Η μη θεση ειναι θεσαρα,ε?...Μην ξεχναμε.
Case closed.και θέλεις την θέση μου σχετικά με τον βασικό μισθό...κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να υπάρχει
Πρέπει να βαριέσαι αφάνταστα για να ανοίγεις κουβέντα με τον γεροτράμυ ε;
Είναι σαν να θες να κουβεντιάσεις με τον Μπενύ,Πάγκαλο ή ΓΑΠ για το ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας.
ναι ρε μαλάκα γιατί την εποχή εκείνη οι πτυχιούχοι ήτανε μετρημένοι στα δάχτυλα και τα πανεπιστήμια δεν ήτανε μπάτε σκύλοι αλέστε όπως είναι σήμερα..
οι γιατροί δεν αποφοιτούσαν με το τσουβάλι, οι μαθηματικοί με την χιλιάδα και οι φιλόλογοι με το φορτηγό... γιαυτό και το πτυχίο είχε αξία...
Οταν ομως υπαρχουν οι αντικειμενικες συνθηκες που λεμε,οι"την-εχω-δει-θεος"αποθρασυνονται...
Σώωωπα ρε μαλάκα. Δηλαδή σήμερα που μπαίνουν με το τσουβάλι μαθηματικοί, φιλόλογοι κτλ αυτοί φταίνε, 17-18 χρονών παιδιά που ευελπιστούν σε μια αξιοπρεπή δουλειά. Ξανά, δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο σύστημα παιδείας(και όχι μόνο) όλα είναι τέλεια. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ? Όταν κάτι πάει στραβά ψάχνεις να βρεις τι φταίει για να το διορθώσεις, δεν λες αυτό, αυτό και εκείνο είναι στραβό. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις ρε ξεμωραμένε? Και ήξερες ότι με το που βγάλεις τη ρημάδα τη σχολή σου έχεις σοβαρές πιθανότητες δουλειάς. Ίδια ψυχολογία είχε κάποιος που τελείωνε στην εποχή σου με σήμερα, τις ίδιες φιλοδοξίες και την ίδια σιγουριά. Μάλιστα. Στον κόσμο του Τράνυ όλα είναι αγγελικά πλασμένα...
Ίσα-ίσα που τα πανεπιστήμια θα έπρεπε να ήταν ανοιχτά για ακόμα περισσότερο κόσμο,οι μορφωμένοι άνθρωποι είναι χρήσιμοι για κάθε κράτος.Σώωωπα ρε μαλάκα. Δηλαδή σήμερα που μπαίνουν με το τσουβάλι μαθηματικοί, φιλόλογοι κτλ αυτοί φταίνε, 17-18 χρονών παιδιά που ευελπιστούν σε μια αξιοπρεπή δουλειά. Ξανά, δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο σύστημα παιδείας(και όχι μόνο) όλα είναι τέλεια. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ? Όταν κάτι πάει στραβά ψάχνεις να βρεις τι φταίει για να το διορθώσεις, δεν λες αυτό, αυτό και εκείνο είναι στραβό. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις ρε ξεμωραμένε? Και ήξερες ότι με το που βγάλεις τη ρημάδα τη σχολή σου έχεις σοβαρές πιθανότητες δουλειάς. Ίδια ψυχολογία είχε κάποιος που τελείωνε στην εποχή σου με σήμερα, τις ίδιες φιλοδοξίες και την ίδια σιγουριά. Μάλιστα. Στον κόσμο του Τράνυ όλα είναι αγγελικά πλασμένα...
Θεση #2μια ελεύθερη αλλά ελεγχόμενη ως προς τήρηση των κανόνων της από ένα κράτος ισονομίας αγορά είναι αυτό που θα πρέπει να πετύχουμε...
Kανονες στην αγορα,εκτος απο την αγορα εργασιας:Eκει δεν πρεπει να υπαρχει κανενας κανονας.και θέλεις την θέση μου σχετικά με τον βασικό μισθό...κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να υπάρχει
Ίσα-ίσα που τα πανεπιστήμια θα έπρεπε να ήταν ανοιχτά για ακόμα περισσότερο κόσμο,οι μορφωμένοι άνθρωποι είναι χρήσιμοι για κάθε κράτος.
Αλλά εδώ ανοίξανε τμήματα για να νοικιάζονται διαμερίσματα από φοιτητές,το τι θα κάνει μετά ο κόσμος που θα βγει στην αγορά εργασίας στ'αρχίδια τους.
Σώωωπα ρε μαλάκα. Δηλαδή σήμερα που μπαίνουν με το τσουβάλι μαθηματικοί, φιλόλογοι κτλ αυτοί φταίνε, 17-18 χρονών παιδιά που ευελπιστούν σε μια αξιοπρεπή δουλειά....
O ΚΑΘΕ λογης πικραμενος σημερα κανει εκτροπα διατι νομιζει οτι ειναι ατρωτος,οτι ειναι καβαντζωμενος επειδη απλα θα πεθανει τριτος τεταρτος -δεκατος....ΡΕ αφου θα πεθανεις στανταρ η σειρα σε ενοχλει?Ο καπιταλισμος θα συντριψει τους παντες...Μην το λες αυτο για το δηθεν μεγαλοχουβαρντας...αμα ο αλλος καθεται και δουλευει για 4 κατοσταρικα,και ακουει και τα γαμωσταυριδια απο το αφεντικουλι που την ειδε μεγαλοκαπιταλα στην Βικτωριανη Αγγλια,τα 83 χιλιαρικα μετρανε πολυ...
Εκει πονταρουνε οι πασης φυσεως τραμουντανακοι...
Ο συγκεκριμενος δεν την ειδε θεος γιατι εχει ζορια οποτε και ξεσπαει,καμμια σχεση.για λιγο, γιατι αυτοι θα ψοφησουν πρωτοι. το καλο με μια κωματωδη αγορα ειναι οτι μαζι με τα ξερα καιγονται μεν και τα χλωρα, αλλα τα ξερα αρπαζουν αμεσως.
Γεροτράμυ μου εσύ θα πήγαινες ποτέ να κάνεις τον εργάτη,οδοκαθαριστή ή ντελιβερά;;; (την αλήθεια)τι θες να πείς ρε μαλάκα??
η δουλεια του εργάτη, του οδοκαθαριστή, του ντελιβερά δεν είναι αξιοπρεπής ????
και τι πρέπει να κάνουμε ρε φωστήρα για να το διορθώσουμε? να έχει ο καθένας τον προσωπικό γιατρό ?? τον προσωπικό του δικηγόρο? κάθε παιδί να έχει προσωπικό καθηγητή? κάθε νήπιο προσωπικό νηπιαγωγό ή δάσκαλο??
πάρτο χαμπάρι.. ή η πρόσβαση στα ΑΕΙ θα είναι περιορισμένη και οι απόφοιτοι θα βρίσκουν εύκολα δουλειά ή θα είναι σχεδόν ελεύθερη (όπως είναι σήμερα) και οι απόφοιτοι θα είναι χιλιάδες και δεν θα βρίσκουν δουλειά...
αλλος τρόπςο δεν υπάρχει.. εκτός φυσικά αν θέλεις να βάλουμε μπορστά μια μηχανή να κόβει ευρώ για να πληρώνουμε 300.000 καθηγητές, 200.000 γιατρούς , 150.000 δικηγόρους .. έτσι για να μπορούν όλα τα παιδιά του λαού να σπουδάσουνε βρε παιδάκι μου και να βρίσκουν δουλειά στην ειδικότητα τους..
Οχι πως εχει σημασια αλλα ας παρατεθουν μαζι,για πλακα.
Θεση #1Θεση #2Kανονες στην αγορα,εκτος απο την αγορα εργασιας:Eκει δεν πρεπει να υπαρχει κανενας κανονας.
Τραμουντανας σπρεχεν.
ρε αρχίδι το πρόβλημα σου είναι ποιός πήρε τα δάνεια ή το που ξοδευτήκανε αυτά?? πήγανε σςε μίζες αλλά σίγουρα δεν πήγανε όλα σε μίζες.. μεγάλο μέρος (το μεγαλύτερο) πήγε για την κατάκτηση μιας τεχνητής ευδαιμονίας μέσα στην οποία ζούσαμε τόσα χρόνια..
πήγανε για να βγούνε σε σύνταξη (και για να πληρώνονται οι συντάξεις φυσικα) κάτι κυράδες με 15 χρόνια δουλειάς και στα 38 τους..
πήγανε για να παρουνε σύνταξη κάτι "αγωνιστές" του "Δημοκρατικού Στρατού" που μας φόρτωσε ο σιδερένιος στην πλάτη και δεν τους άφησε στους τότε σοσιαλιστικούς παραδείσους για τους οποίους αγωνιζόντουσαν αλλά στους οποίους δεν θελήσανε να ζήσουνε (φυσικά γιατί περνούσανε καλά)
πήγανε για να παίρνουνε μισθό οι 700.000 (σήμερα γιατί παλιά παίζει να ήτανε και παραπάνω) δημόσιοι υπάλληλοι
πήγανε για να δίνει ο κάθε πικραμένος ασφαλισμένος το βιβλιάριο του να γράφει ο κάθε γιατρός ένα κουβά φάρμακα (και φυσικά να κονομάει την μίζα από την φαρμακοβιομηχανία) και για αντάλαγμα να παίρνει καμμιά κολώνια για την βραδυνή του έξοδο
πήγανε στους υπαλλήλους του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που κρύβανε τα αποθέματα ιατρικού υλικού και κάναν αβέρτα παραγγελίες (με το αζημίωτο φυσικα)
πήγανε σε κάτι επιδοτήσεις βαμβακιού και άλλων "πρώτης" ποιότητας αγροτικών προιόντων (που φυσικά τα πετούσαμε στα σκουπίδια)
πήγανε σε συντάξεις πεθαμένων που τις παίρνανε τα παιδιά τους για 20 χρόνια για να συνεχίσουν να ζούν στο τζάμπα
πήγανε σε επιδόματα γέννας εβδομηντάχρονων γριών
εκεί πήγανε
Οχι πως εχει σημασια αλλα ας παρατεθουν μαζι,για πλακα.
Θεση #1Θεση #2Kανονες στην αγορα,εκτος απο την αγορα εργασιας:Eκει δεν πρεπει να υπαρχει κανενας κανονας.
Τραμουντανας σπρεχεν.
προσεγγισε τωρα την περιπτωση και φρουδικα ......Οχι πως εχει σημασια αλλα ας παρατεθουν μαζι,για πλακα.
Τραμουντανας σπρεχεν.
Εγω διαβαζω τι γραφεται,ενιοτε και τι δεν γραφεται.αυτό κατάλαβες εσύ?
Τυπικη περιπτωση κωλοδαχτυλικης εξαρτησης.προσεγγισε τωρα την περιπτωση και φρουδικα ......