Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
499
Πόντοι
4.906
Δεν πρέπει να υφίστανται χαυνοπολίτες.
κοιτα αυτο που λες μπορει να εχει δυο ερμηνειες...η μια οδηγει σε μια δημοκρατια των αριστων ,μια αριστοκρατια της διανοησης ,του πνευματος και των διανοουμενων που αυτοι ξερουν.....μια πλατωνικη πολιτεια......μην ξεχνας οτι ψηφο εχει και ο διανοητικα καθυστερημενος και ο αγραμματος και η γιαγια μου στο χωριο και ολοι.......

το αλλο ειναι οτι οι κυβερνωντες οφειλουν εστω και με την ψηφο του χαζου,του αγραμματου και του καθυστερημενου να βγαινουν, να τιθενται υπερανω του μεσου πολιτη σε ηθικα,πνευματικα και τεχνοκρατικα προσοντα ωστε να αποτελουν μια ελιτ σωστης διοικησης και αγαστης διαχειρισης.....μ αλλα λογια να λενε και κανενα οχι ακομη και σ αυτους που τους ψηφισαν οταν πρεπει για το γενικο καλο.....

πχ και στην συγχρονη οικογενεια εχουμε δημοκρατια αλλα δεν αποφασιζουν τα παιδια ποσο θα διαβασουν και ποσο θα παιξουν επειδη ειναι περισσοτερα σε αριθμο.....

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
οχι
αλλά εδώ πρέπει να έχεις υπόψη σου τα εξής:
1. οι γέροι πολλές φορές τσοντάρουνε στους νέους - ειδικά τώρα που καλπάζει η ανεργία
2. οι γέροι τα λεφτά που παίρνουνε τα έχουνε δουλέψει (εξαιρούμε τις περιπτώσεις των πλαστών συντάξεων, διπλών συντάξεων κλπ φαύλων - μιλάμε για την πλειοψηφία των συντάξεων που είναι μετά από 40 χρόνια δουλειά)
3. οι γέροι αυτοί δεν έχουνε την ευχέρεια να δουλέψουνε παράλληλα κάπου αλλού (ξαναλέμε η πλειοψηφία τους)
4. τα λεφτά που έδιναν τόσο καιρό (και δίνουμε και εμείς τώρα ως εργαζόμενοι) αυτοί που τους τα κόβουνε τα παίξανε σαν να ήταν δικά τους στα χρηματιστήρια και τώρα τους κουνάνε και το δάχτυλο από πάνω.

τυπε ορθο αυτο που λες. ΑΛΛΑ. τα σπασμενα προηλθαν απο τη γενια τους. αυτη ζησαν μια καλη ζωη συγκριτικα. εδω τιθεται θεμα επιβιωσης. κοιτας τι κανεις στο τωρα και στο αυριο και δεν ειναι λυση να σπρωχνεις τον κοσμο στα πεθερικα και τα πατρικα. κοσμο που δε προλαβε ουτε να φαει απο τα τσιμπουσια που γινανε 30 χρονια.   :jerking:

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
499
Πόντοι
4.906
οχι
αλλά εδώ πρέπει να έχεις υπόψη σου τα εξής:
1. οι γέροι πολλές φορές τσοντάρουνε στους νέους - ειδικά τώρα που καλπάζει η ανεργία
2. οι γέροι τα λεφτά που παίρνουνε τα έχουνε δουλέψει (εξαιρούμε τις περιπτώσεις των πλαστών συντάξεων, διπλών συντάξεων κλπ φαύλων - μιλάμε για την πλειοψηφία των συντάξεων που είναι μετά από 40 χρόνια δουλειά)
3. οι γέροι αυτοί δεν έχουνε την ευχέρεια να δουλέψουνε παράλληλα κάπου αλλού (ξαναλέμε η πλειοψηφία τους)
4. τα λεφτά που έδιναν τόσο καιρό (και δίνουμε και εμείς τώρα ως εργαζόμενοι) αυτοί που τους τα κόβουνε τα παίξανε σαν να ήταν δικά τους στα χρηματιστήρια και τώρα τους κουνάνε και το δάχτυλο από πάνω.
ναι ρε φιλε αλλα ο συνταξιουχος θα κανει οικογενεια και θα σε βγαλει απο το δημογραφικο;οσο για αυτα που λες εγω ξερω παμπολλα παραδειγματα 50-60 αρηδων συνταξιουχων που δουλευουν σε μαγαζια,γκαρσονια,εποχιακοι,γραμματεις ,ενα σωρο αλλες δουλειες μαυρα και παρανομα.....

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Απλό. Ότι λένε πάντα. Δηλαδή ότι έδειξαν αυταπάρνηση, και θέτοντας στην άκρη μικροκομματικές σκοπιμότητες, μας διέσωσαν την χώραν.

Συμφωνώ, με μία όμως παρατήρηση. Ο πολίτης σε ένα Δημοκρατικό πολίτευμα, οφείλει να είναι ενήμερος και να συμμετέχει ενεργά. Δεν πρέπει να υφίστανται χαυνοπολίτες.
ρε συ....
1. βάζεις στοίχημα πως σε καμιά 10ετία, άμα πεθάνει ο Γιωργάκης, θα ονομάζουνε δρόμο με το όνομά του;
και θα του κάνουνε και την κηδεία δημοσία δαπάνη φυσικά και θα κλαίνε και όλοι οι δημοσιοκάροι και κάμποσοι μαλάκες πολίτες

2. για τη συμμετοχή. Σαφώς. Αλλά ούτε τις δικονομικές αλχημείες του Μπένι μπορεί ο απλός πολίτης να παρακολουθήσει, ούτε έχει το χρόνο να παρακολουθεί διαρκώς τις συζητήσεις στη Βουλή, ούτε την ευχέρεια να παίρνει το Φύλλο σε κάθε νέο νόμο, ούτε φυσικά μπορεί να καταλαβαίνει οικονομικούς όρους δευτερογενών αγορών κλπ που είναι κινέζικα για αυτόν.
Στην τελική καταφεύγει να ακούει κάποιους που είναι πρόθυμοι να τον μάθουνε τι είναι αυτά. Με εντατικά 2ωρα από καναλάρχες - μοχλευμένες γνώσεις.
Ο μέσος πολίτης αυτή τη στιγμή πάσχει από υπερβολική πληροφόρηση και κυρίως για πράγματα που δεν καταλαβαίνει.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.381
Πόντοι
2.606
φυσικα ρε φιλε....απορω πως δεν το ηξερες;η κετωση μεσω της νηστειας δρα ευνοικα στην απωλεια βαρους...ειδες κανα λιονταρι παχυσαρκο;τρωει κρεας 20 κιλα αλλα οταν βρει....μια δυο φορες την βδομαδα..... ;) :grin:
επισης δικε μου,με το απεριοριστο ελευθερο χρονο που εχουμε πλεον,τη μερα παρα μερα τροφη και την συνδρομη σου στον καθημερινο εφοδιασμο αξιολογης τσοντας ,μας βλεπω σε κανα δυο χρονια ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΝΗΣΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΜΕΡΟΥΝ στο πιο ασπρο ενα πραμα....ρε δε θα μας βαζουν στα ρδελα λεμε!

Συνημμένα

• images.jpg
    images.jpg
    5,7 KB · Εμφανίσεις: 15

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
τυπε ορθο αυτο που λες. ΑΛΛΑ. τα σπασμενα προηλθαν απο τη γενια τους. αυτη ζησαν μια καλη ζωη συγκριτικα. εδω τιθεται θεμα επιβιωσης. κοιτας τι κανεις στο τωρα και στο αυριο και δεν ειναι λυση να σπρωχνεις τον κοσμο στα πεθερικα και τα πατρικα. κοσμο που δε προλαβε ουτε να φαει απο τα τσιμπουσια που γινανε 30 χρονια.  :jerking:

ναι ρε φιλε αλλα ο συνταξιουχος θα κανει οικογενεια και θα σε βγαλει απο το δημογραφικο;οσο για αυτα που λες εγω ξερω παμπολλα παραδειγματα 50-60 αρηδων συνταξιουχων που δουλευουν σε μαγαζια,γκαρσονια,εποχιακοι,γραμματεις ,ενα σωρο αλλες δουλειες μαυρα και παρανομα.....
δεν διαφωνώ με κανέναν από τους δυο σας
καταγράφω απλά το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή
και το γιατί το κόψιμο ας πούμε των 200 ευρώ σε μία σύνταξη είναι κάτι που πονάει.

Στην τελική, κι εγώ αν φτάσω κάποια στιγμή να έχω δουλέψει 40 χρόνια, θα θέλω να ξεκουραστώ με λεφτά που έχω πληρώσει στο κράτος για να μου τα φυλάει.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
499
Πόντοι
4.906
επισης δικε μου,με το απεριοριστο ελευθερο χρονο που εχουμε πλεον,τη μερα παρα μερα τροφη και την συνδρομη σου στον καθημερινο εφοδιασμο αξιολογης τσοντας ,μας βλεπω σε κανα δυο χρονια ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΝΗΣΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΜΕΡΟΥΝ στο πιο ασπρο ενα πραμα....ρε δε θα μας βαζουν στα ρδελα λεμε!
θα γινουμε πομποδεις και θιριωδεις χυστες 60 κιλα σαν τον πιτσι........ :2funny: :2funny: :2funny:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.083
Πόντοι
25.467
κανε διορθωσεις τυπε μου. δεν καταλαβα τι εννοεις.

Μιά πρώτη παρατήρηση είναι ότι συνήθως οι γέροντες έχουν κάπως τσιμπημένα ιατροφαρμακευτικά έξοδα. Υπάρχουν και τα ασφαλιστικά ταμεία θα μου αντιτείνετε... Αλλά όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που διατελούν τα τελευταία.

Επίσης. Ορισμένα ταμεία όπως π.χ. το ταμείο εμπόρων είχαν ασφαλιστικές κλάσεις. Διάλεγες και όσο περισσότερο πλήρωνες, τόσα περισσότερα χρήματα θα λάμβανες ως σύνταξη. Πολλοί λοιπόν αποφάσισαν να καταβάλλουν το αντίτιμο της ανώτατης κλίμακας, προκειμένου να λάβουν καλή σύνταξη. Συνεπώς, το να έρθει κάποιος τώρα και να τους πεί ότι δεν θα λάβουν σύνταξη, ανάλογη με το ποσόν που έχουν ήδη καταβάλλει, δεν νομίζω ότι είναι και το πιό λογικό πράγμα στον κόσμο.  

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μιά πρώτη παρατήρηση είναι ότι συνήθως οι γέροντες έχουν κάπως τσιμπημένα ιατροφαρμακευτικά έξοδα. Υπάρχουν και τα ασφαλιστικά ταμεία θα μου αντιτείνετε... Αλλά όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που διατελούν τα τελευταία.

Επίσης. Ορισμένα ταμεία όπως π.χ. το ταμείο εμπόρων είχαν ασφαλιστικές κλάσεις. Διάλεγες και όσο περισσότερο πλήρωνες, τόσα περισσότερα χρήματα θα λάμβανες ως σύνταξη. Πολλοί λοιπόν αποφάσισαν να καταβάλλουν το αντίτιμο της ανώτατης κλίμακας, προκειμένου να λάβουν καλή σύνταξη. Συνεπώς, το να έρθει κάποιος τώρα και να τους πεί ότι δεν θα λάβουν σύνταξη, ανάλογη με το ποσόν που έχουν ήδη καταβάλλει, δεν νομίζω ότι είναι και το πιό λογικό πράγμα στον κόσμο.  

κανείς στην χώρα αυτή δεν λαμβάνει σύνταξη ανάλογη με το ποσό που έχει καταβάλλει.. οι έχοντες καταβάλλει πολλά λαμβάνουν πολύ λιγώτερα από αυτά που τους αναλογούν, οι έχοντες καταβάλλει ολίγα λαμβάνουν πολύ περισσότερα...

δεν ισχύει η ανταποδοτικότης αλλά η αναδιανεμητικότης εις το ασφαλιστικόν μας σύστημα...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
κανείς στην χώρα αυτή δεν λαμβάνει σύνταξη ανάλογη με το ποσό που έχει καταβάλλει.. οι έχοντες καταβάλλει πολλά λαμβάνουν πολύ λιγώτερα από αυτά που τους αναλογούν, οι έχοντες καταβάλλει ολίγα λαμβάνουν πολύ περισσότερα...

δεν ισχύει η ανταποδοτικότης αλλά η αναδιανεμητικότης εις το ασφαλιστικόν μας σύστημα...

+1...
Το συνταξιοδοτικό είναι από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες στο γιουνανιστάν.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.083
Πόντοι
25.467

Σωστή η παρατήρησή σας, αλλά δεν νομίζω ότι αλλοιώνει το νόημα της απάντησής μου.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
499
Πόντοι
4.906
+1...
Το συνταξιοδοτικό είναι από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες στο γιουνανιστάν.
αρα εισαι υπερ του να κοπει η εθνικη συνταξη εντελως σε ατομα που ποτε δεν εργαστηκαν ;

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

ρε παραδοξε τυπε, δηλαδη αναμεσα στο διλημμα ανεργιας ή μισθου πεινας ενος εργαζομενου αυτη τη στιγμη ειναι λογικοτερο  το 'τα πληρωσα αρα τα θελω και να κοψει το λαιμο του ο νεος?'
γαμημενη ελληνικη φαρα.  :jerking:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.083
Πόντοι
25.467
ρε παραδοξε τυπε, δηλαδη αναμεσα στο διλημμα ανεργιας ή μισθου πεινας ενος εργαζομενου αυτη τη στιγμη ειναι λογικοτερο  το 'τα πληρωσα αρα τα θελω και να κοψει το λαιμο του ο νεος?'
γαμημενη ελληνικη φαρα.  :jerking:

Εάν από τα συμφραζόμενα μου βγάλατε αυτό το συμπέρασμα, απλώς σας οικτίρω.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
αλφαβητικά
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ABBOTT A.E
.
.
.
ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΑΚΗ ΕΛ.

Τουλάχιστον οι μισές από αυτές είναι ελληνικές

γιατι συνεχιζεις και υποστηριζεις τον κλαδο; επαγγελματικη διαστροφη;  :grin:

ο ατροφικος, χωρις καμια προστι8εμενη αξια κλαδος, εζησε λογω της υπερσυνταγογραφησης και των τριημερων του κα8ε τελειωμενου (μαζι με τη...γραμματεα) στο Ντουμπαι (σελιδες 6,7,8)

με 9,6% GDP καταναλωσης, κα8ε γωνια επρεπε να ειχε και εναν Craig Venter...αντι8ετως ειχε πολλους κοντους που πανυγηριζαν Ευρωπαικα  ;)

παρεα με τους Φαρμακοποιους (1η στην Ευρωπη / 100Κ κατοικους με 94.2 και το Βελγιο 2ο με....49) ξεφτιλισαν ακομα και το γνωστο εργο του Αρ8ουρ Μιλλερ

Τελος, για τις εξαγωγες της Αφρικανικης μπανανιας:

Παρατηρούµε ότι,  σε όρους αξίας,  οι εισαγωγές αποτελούν περίπου το 78%  των ροών
εµπορίου και οι εξαγωγές το υπόλοιπο 22%. Επιπλέον, η εικόνα του εµπορικού ισοζυγίου της
χώρας για τον κλάδο του φαρµάκου χειροτερεύει,  καθώς είναι αρνητικό σε όλη την υπό
εξέταση περίοδο και βαίνει αυξανόµενο (από €2  δισ.  το 2006  σε €2,4  δισ.  το 2007)
(∆ιάγραµµα 4.1).

mysterious

Monsieur
Εγγρ.
20 Φεβ 2008
Κριτικές
192
Like
12.499
Πόντοι
34.267
Άγιε, τι ταμείο έχετε; :think:

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
φυσικα ρε φιλε....απορω πως δεν το ηξερες;η κετωση μεσω της νηστειας δρα ευνοικα στην απωλεια βαρους...ειδες κανα λιονταρι παχυσαρκο;τρωει κρεας 20 κιλα αλλα οταν βρει....μια δυο φορες την βδομαδα..... ;) :grin:

:offtopic:

Δεν υπαρχει χοντρο λιονταρι ή αλλο αιλουροειδες που ζει στο φυσικο του περιβαλλον, γιατι το μυικο τους συστημα απαιτει μεγαλες ποσοτητες ενεργειας για να κυνηγησει το θηραμα. Γιαυτο κιολας αν δεν κυνηγανε ειναι συνεχεια ξαπλα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
αρα εισαι υπερ του να κοπει η εθνικη συνταξη εντελως σε ατομα που ποτε δεν εργαστηκαν ;

Για λόγους κοινωνικής πρόνοιας όχι...
Σίγουρα όμως, οι όποιες περικοπές πρέπει να λάβουν υπόψη τα χρόνια εργασίας και το ποσό των εισφορών που κατέβαλε ο κάθε εργαζόμενος...
Άλλο να έχεις εργαστεί μέχρι τα 50, να έχεις τσιμπήσει εφάπαξ 100.000 € και λίγα λέω και σύναξη άνω των € 2.000 και άλλο να έχεις δουλέψει 40 χρόνια με κάτι εισφορές να και να μην έχεις εφάπαξ και η σύνταξη να είναι της πλάκας.
Και φυσικά πούλο σε κάτι τύπους και τύπισσες από βουλγαρορουμανίες που επειδή εργάστηκαν 2-3 χρόνια στην ελλάδα παίρνουν ελληνική σύνταξη ενώ στη βουλγαρία με βάση τις εισφορές τους δεν θα έπιαναν το κατοστάρικο...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom