Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
συμφωνοι. Το διλλημα ομως δεν μπαινει στο λαο, αποφασιζουν με το ετσι θελω. και οταν παει και καποιος στο συνταγμα να διαμαρτυρθει και να ζητησει να μπορει να αποφασισει αυτος, ο λαος δλδ(που να φτασουμε και στο σημειο να ζητησουμε να εχουμε λεπτομερη αναλυση των 2 σεναριων δλδ) αντιμετωπιζεται σαν εχθρος του κρατους αφενος, και αφετερου εσυ τους χλευαζεις επειδη κατα την δικη σου κοσμοθεωρια ηταν βολεμενοι, αρα δε δικαιουνται να εχουν λογο στο μελλον της ελλαδας.

εγώ έχω την δική μου θεώρηση των πραγμάτων.. κάθε ένας δικαιούται να έχει την δική του αρκεί να μπορεί να την στηρίξει.. και κανένας δεν την στηρίζει αποτελεσματικά...

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
εγώ έχω την δική μου θεώρηση των πραγμάτων.. κάθε ένας δικαιούται να έχει την δική του αρκεί να μπορεί να την στηρίξει.. και κανένας δεν την στηρίζει αποτελεσματικά...
εσυ ομως δεν την στηριζεις οχι αποτελεσματικα, αλλα ουτε με απλα νουμερα και επαναλαμβανω:
απο οτι διαβαζεις μιλας για καβατζες πλεονασματων προηγουμενων ετων που δεν προκυπτουν απο τα στοιχεια που δινεις. Για ελλαδα αναφερει 15.8, αυτο δεν ηταν το πρωτογενες ή κανω λαθος? ΤΟ θεμα ειναι πως διατυπωνεις μια θεωρια την στηριζεις σε καποια στοιχεια, στη συνεχεια παραθετεις τα στοιχεια που δεν ανταποκρινονται στα λεγομενα σου και μετα μου λες οτι ναναι.

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
εσυ ομως δεν την στηριζεις οχι αποτελεσματικα, αλλα ουτε με απλα νουμερα και επαναλαμβανω:
απο οτι διαβαζεις μιλας για καβατζες πλεονασματων προηγουμενων ετων που δεν προκυπτουν απο τα στοιχεια που δινεις. Για ελλαδα αναφερει 15.8, αυτο δεν ηταν το πρωτογενες ή κανω λαθος? ΤΟ θεμα ειναι πως διατυπωνεις μια θεωρια την στηριζεις σε καποια στοιχεια, στη συνεχεια παραθετεις τα στοιχεια που δεν ανταποκρινονται στα λεγομενα σου και μετα μου λες οτι ναναι.
οταν παραθεσεις στοιχεια που να υποστηριζουν την αποψη σου, τοτε να το συζητησουμε.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

εγω σου έβαλα ένα απλό παράδειγμα και εσύ απήντησες ότι δεν είσαι υπέρ του δανείσματος.. μπορείς να απαντήσεις αν θα δάνειζες την ελλάδα ή όχι ?

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
εγω σου έβαλα ένα απλό παράδειγμα και εσύ απήντησες ότι δεν είσαι υπέρ του δανείσματος.. μπορείς να απαντήσεις αν θα δάνειζες την ελλάδα ή όχι ?
παλι αλλαζεις την συζητηση. Σου απανταω λοιπον ετσι οπως ειχαν τα πραγματα μετα το 2009 που βγηκε ο γαπ και ο παπακων και ξεφτυλιζανε την χωρα διεθνως λεγοντας πως ειναι χωρα διευθαρμενων κλπ κλπ οχι. Αν συνεχιζοταν το 2009 χωρις αυτους ναι. Με μαγειρεμενο ελλειμα 15.4 που να δανεισω. Αρα λοιπον δεν εχει να κανει με την ελλαδα σαν ελλαδα αλλα με τις συνθηκες που επιβληθηκαν τοτε. Και στην γερμανια αν φουσκωνε το ελλειμα και εβγαινε η μερκελ και ελεγε πως η χωρα της ειναι μπανανια και πως δεν υπαρχει τπτ και πως ειναι τιτανικος, (εχει και σαν νουμερο περισσοτερο χρεος) θα την δανειζε κανεις ναι ή οχι ?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
παλι αλλαζεις την συζητηση. Σου απανταω λοιπον ετσι οπως ειχαν τα πραγματα μετα το 2009 που βγηκε ο γαπ και ο παπακων και ξεφτυλιζανε την χωρα διεθνως λεγοντας πως ειναι χωρα διευθαρμενων κλπ κλπ οχι. Αν συνεχιζοταν το 2009 χωρις αυτους ναι. Με μαγειρεμενο ελλειμα 15.4 που να δανεισω. Αρα λοιπον δεν εχει να κανει με την ελλαδα σαν ελλαδα αλλα με τις συνθηκες που επιβληθηκαν τοτε. Και στην γερμανια αν φουσκωνε το ελλειμα και εβγαινε η μερκελ και ελεγε πως η χωρα της ειναι μπανανια και πως δεν υπαρχει τπτ και πως ειναι τιτανικος, (εχει και σαν νουμερο περισσοτερο χρεος) θα την δανειζε κανεις ναι ή οχι ?
φυσικα και όχι...

αυτό ακριβώς λέω και εγώ..

ότι το μνημόνιο Ι δεν έπρεπε να μας το επιβάλλουνε.. έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη μόνοι μας προ πολλού...

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Επισης ειναι πολυ απλο να υποστηριξεις τα λεγομενα σου. Παρεθεσε τα επισημα στοιχεια οπως ειναι πρωτογενη πλεονασματα και ελλειματα της χωρας απο το 1990 μεχρι το 2010 να δουμε αν ειχαμε δλδ πρωτογενη ελλειματα συνεχως ωστε το χρεος οφειλεται στο δημοσιο στους μισθους κλπ. Επισης ενδιαφερουσα θα ηταν η συγκριση αυτη μεσα στην 10ετια του ευρω ωστε να δουμε αν μας εφταιξε τελικα το νομισμα ή οχι.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
εξάλλου μέχρι τον 9/2009 μια χαρά μας δανείζανε.. είχανε βέβαια τσιμπήσει λίγο τα επιτόκια αλλά πέσανε με τις πρώτες δηλωσεις του κουρασμένου περί παγώματος μισθών για τρία χρόνια στο δημόσιο..

είπανε οι άνθρωποι.. κάτι πάνε να κάνουμε αυτοί οι μαλάκες.. αντε να δούμε.. και είδανε το αυτιστικό να λέει λεφτά υπάρχουνε και να μοιράζει ενα δις σαν κοινωνική πολιτική.. και φυσικά φρίξανε..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Επισης ειναι πολυ απλο να υποστηριξεις τα λεγομενα σου. Παρεθεσε τα επισημα στοιχεια οπως ειναι πρωτογενη πλεονασματα και ελλειματα της χωρας απο το 1990 μεχρι το 2010 να δουμε αν ειχαμε δλδ πρωτογενη ελλειματα συνεχως ωστε το χρεος οφειλεται στο δημοσιο στους μισθους κλπ. Επισης ενδιαφερουσα θα ηταν η συγκριση αυτη μεσα στην 10ετια του ευρω ωστε να δουμε αν μας εφταιξε τελικα το νομισμα ή οχι.

θα ψάξω να τα βρώ συγκεντρωτικά μέσα στο ΣΚ...

αν δεν μου έσει φυσικά τίποτε καλό για  :knockinb: :knockinb: :knockinb: :knockinb:

γιατί καλή η πλάκα και η συζήτηση αλλά υποψιάζομαι ότι δεν έχετε ωραία  :tits: αγαπητέ  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
φυσικα και όχι...

αυτό ακριβώς λέω και εγώ..

ότι το μνημόνιο Ι δεν έπρεπε να μας το επιβάλλουνε.. έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη μόνοι μας προ πολλού...
καταλαβα συνενοηση κλαρινο. πηγαμε στο μνημονιο τωρα. απο το ενα θεμα στο αλλο. σε λιγο θα πιασουμε και τον παοκ. Οκ κουραστηκα, οταν παραθεσεις καποια στοιχεια εχει νοημα να συνεχισουμε.

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1

αν δεν μου έσει φυσικά τίποτε καλό για  :knockinb: :knockinb: :knockinb: :knockinb:

γιατί καλή η πλάκα και η συζήτηση αλλά υποψιάζομαι ότι δεν έχετε ωραία  :tits: αγαπητέ  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
δεν εχω ωραια τι ?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
έναν πίνακα που έχω πρόχειρο στο pc ...

Συνημμένα

• Greek-Debt-final.png
    Greek-Debt-final.png
    36 KB · Εμφανίσεις: 7

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

δουλευταρας ο τραμουντανας... και καθολου σπαταλος
κατα τα αλλα λεει για τους αλλους !

Εσεις εδω δεν θα αλλαξετε ποτε. Μια ζωη ετσι θα παιδευεστε.
ΟΠοτε απλα κοψτε την γκρινια και παραδεχθειτε την ιδιοσυγκρασια σας.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
1ον δεν ειναι επισημο στοιχειο.
2ον αν καταλαβα καλα λεει πως απο το 1991 μεχρι το 2006 εχουμε πρωτογενες πλεονασμα?

1.. όχι δα και μη επίσημο το Global insight

2. ναι.. αλλά και πολύ δανεισμό...και τα δάνεια μέχρι την είσοδο μας στο ευρώ ήταν με υψηλά επιτόκια.. είχε φτάσει μέχρι και 14% με ρήτρα δολλαρίου ...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

2. ναι.. αλλά και πολύ δανεισμό...και τα δάνεια μέχρι την είσοδο μας στο ευρώ ήταν με υψηλά επιτόκια.. είχε φτάσει μέχρι και 14% με ρήτρα δολλαρίου ...

Απο που καταλαβαινεις οτι ειναι επισημο ?

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1

αρα ρε με τα δικα σου στοιχεια παλι ( το επισημο πηγαινε πως δεν υπαρχει παραπομπη στα στοιχεια ωστε να ελεγξω τα νουμερα απο που τα πηρε.. πχ και γω λεω πως εινααι απο ευρωστατ και βαζω πως εχουμε χρεος 1 ευρω.. ) βλεπω πως το προβλημα δεν ηταν πως επερνα δανεια για μισθους και συνταξεις οπως τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσες σελιδες λες για το κακο δημοσιο που βαζει μεσα το κρατος που θελει εξορθολογισμο (σιγουρα εχχει προβληματα αλλα δεν ειναι πως μας αναγκαζει να δανειζομαστε για να το συντηρουμε) αλλα το προβλημα ειναι πως δανειζομαστε για προηγουμενα δανεια, κοινως πανοτοκια σε πανοτοκια, πραγμα που η ιδια η τραπεζα το εχει καταργησει οταν πληρωσεις νομιζω 2 ή 2μιση φορες το αρχικο κεφαλαιο, επειδη αυτο ειναι φαυλος καταχρηστικος κυκλος. Καποτε επισης παρεθεσες εναν ισολογισμο του 64 νομιζω. Αν εβλεπες και τον ισολογισμο της επομενης χρονιας θα καταλαβαινες περισσοτερα.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Τραμουντανα κοψε το δουλεμα....

τυπος που ειναι ολη μερα εδω μεσακαι ποσταρει

ή αεριτζης ειναι εκει που δουλευει σε καναν κρατικο φορεα (απο αυτους που κατεστρεψαν την χωρα με το χαραμοφαιλικι τους)

ή κοροιδευει το κοσμο και δεν δουλευει πουθενα.

Και αυτο που ειχες πει οτι ειχες κανει ανακτηση δεδομενων απο κατεστραμενο σκληρο με κωδικα
σε assembly εγω προσωπικα δεν το πιστευω αμα δεν δωσεις καποιο απωθετηριο εδω
με τον κωδικα που ειχες χρησιμοποιησει (σιγουρα εχεις φυλαξει το αρχειο αν το εχεις κανει)
οπως και εγω φυλαω πολλους κωδικες που φτιαχνω.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Τραμουντανα κοψε το δουλεμα....

τυπος που ειναι ολη μερα εδω μεσακαι ποσταρει

ή αεριτζης ειναι εκει που δουλευει σε καναν κρατικο φορεα (απο αυτους που κατεστρεψαν την χωρα με το χαραμοφαιλικι τους)

ή κοροιδευει το κοσμο και δεν δουλευει πουθενα.

Και αυτο που ειχες πει οτι ειχες κανει ανακτηση δεδομενων απο κατεστραμενο σκληρο με κωδικα
σε assembly εγω προσωπικα δεν το πιστευω αμα δεν δωσεις καποιο απωθετηριο εδω
με τον κωδικα που ειχες χρησιμοποιησει (σιγουρα εχεις φυλαξει το αρχειο αν το εχεις κανει)
οπως και εγω φυλαω πολλους κωδικες που φτιαχνω.

τυπε καντου κανα χακεροπεσιμο στο σαιτ που δουλευει να κλειστει μια βδομαδα να το φτιαχνει να τον χασουμε απο δω μεσα  :grin:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αρα ρε με τα δικα σου στοιχεια παλι ( το επισημο πηγαινε πως δεν υπαρχει παραπομπη στα στοιχεια ωστε να ελεγξω τα νουμερα απο που τα πηρε.. πχ και γω λεω πως εινααι απο ευρωστατ και βαζω πως εχουμε χρεος 1 ευρω.. ) βλεπω πως το προβλημα δεν ηταν πως επερνα δανεια για μισθους και συνταξεις οπως τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσες σελιδες λες για το κακο δημοσιο που βαζει μεσα το κρατος που θελει εξορθολογισμο (σιγουρα εχχει προβληματα αλλα δεν ειναι πως μας αναγκαζει να δανειζομαστε για να το συντηρουμε) αλλα το προβλημα ειναι πως δανειζομαστε για προηγουμενα δανεια, κοινως πανοτοκια σε πανοτοκια, πραγμα που η ιδια η τραπεζα το εχει καταργησει οταν πληρωσεις νομιζω 2 ή 2μιση φορες το αρχικο κεφαλαιο, επειδη αυτο ειναι φαυλος καταχρηστικος κυκλος. Καποτε επισης παρεθεσες εναν ισολογισμο του 64 νομιζω. Αν εβλεπες και τον ισολογισμο της επομενης χρονιας θα καταλαβαινες περισσοτερα.

ρε φίλε .. τα ομόλογα που εκδίδουν τα κράτη (και οι εταιρείες) δεν ανατοκίζονται.. έχουν ένα κεφάλαιο και οι τόκοι καταβάλλονται καθε χρόνο/εξάμηνο/τρίμηνο (αναλόγως την έκδοση) με κουπόνια... τι πανωτόκια μου τσαμπουνάς τώρα..

πολλές φορές μάλιστα εκδίδεις ένα δεκαετές ομόλογο zero coupon (που σημαίενι ότι δεν καταβάλονται τόκοι) αλλά το ομόλογο αξίας πχ 1000 ευρώ το αγοράζει ό άλλος στα 800.. δηλαδή παίρνεις στο χέρι 800 και υπόσχεσαι να πληρώσεις 1000...

απλα΄όταν φτάσει η ώρα πρέπει να έχεις 1000 για να το ξοφλήσεις.. και επειδή ποτέ δεν φτάναμε να έχουμε 1000 για να το ξοφλήσουμε δανειζόμαστανα αυτα που λείπανε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom