Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
1ον και οι 2 στο wikipedia ειναι
2ον λεει πως παιρνει mainly στοιχεια απο cia
3ον τα δικα σου στοιχεια κυριως σχολιαζω

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
απο τις 200 χωρες ζητημα να ειναι 10-15 πλεονασματικες. αυτο σου λεω. Και οι χωρες που μας κουναν το δαχτυλο μεσα μπαινουν. Αρα κερδιζουν με τον τροπο που αναφερω. Και εχω και μια αμφιβολια αν και τα εσοδα ειναι πρωτογενη η περιλαμβανει και καποιο ειδος δανειων, γιατι η ελλαδα εχει γυρω στα 50-60 δις προυπολογισμο οχι 80

ας το κάνω απλά..

έρχεται ένας γνωστός σου και σου ζητάει δανεικά και λέει θα σου δίνει κάθε μήνα δόσεις... τι θα κοιτάξεις πρίν του τα δώσεις

(1) πόσα σου ζητάει
(2) πόσα χρωστάει σε άλλους
(3) τι κονομάει τον μήνα, έτσι ώστε να δείς αν μπορεί να σου πληρώνει την δόση
(4) αν έχει σταθερή δουλειά ώστε να είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να σου πληρώνει την δόση
(5) αν θέλει να σε πληρώσει ή σκοπεύει να σε φεσώσει...

για πες μου χωρίς συναισθηματισμούς.. θα δάνειζες εσύ στην Ελλάδα?

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
εδώ θα σε πείσει.. δες τα στοιχεία του 2008, 2007 και 2006.. το 2009 ήταν η μεγάλη κρίση και περισσότερες χώρες παρουσιάσανε ελλείματα.. αλλά είχαν καβάτζες που προκύπτανε από τα πλεονάσματα των προηγουμε΄νων ετών

εγω βλεπω γερμανια πρωτογενες ελλειμα συνεχως εκτος απο 1 χρονια, γαλλια πρωτογενες ελλειμα, αυστρια πρωτογενες ελλειμα... ΕΙπαμε εξαιρεση αποτελει η νορβηγια ( αυτη ειναι με τα πετρελαια η καμια σχεση?). Αρα που προκυπτουν τα λεγομενα σου πως ειχανε καβατζες απο πλεονασματα?

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
ας το κάνω απλά..

έρχεται ένας γνωστός σου και σου ζητάει δανεικά και λέει θα σου δίνει κάθε μήνα δόσεις... τι θα κοιτάξεις πρίν του τα δώσεις

(1) πόσα σου ζητάει
(2) πόσα χρωστάει σε άλλους
(3) τι κονομάει τον μήνα, έτσι ώστε να δείς αν μπορεί να σου πληρώνει την δόση
(4) αν έχει σταθερή δουλειά ώστε να είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να σου πληρώνει την δόση
(5) αν θέλει να σε πληρώσει ή σκοπεύει να σε φεσώσει...

εγω δεν ειμαι φαν του δανεισματος γενικα. Αλλα ειμαι φαν των ισων ευκαιριων. Οταν προκειμενου να βγαλει πλεονασμα η γερμανια (που απο τα στοιχεια που εσυ παρεθεσες δεν βγαζει καν) με υποχρεωνει να παρω για καθε 1 ευρω δανειο που πραγματικα χρειαζομαι, πολλαπλασια δανεια για να παρω υποχρεωτικα τους εξοπλισμους της, που ειναι και σκαρτοι, τι να συζητησω απο εκει και περα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
εγω βλεπω γερμανια πρωτογενες ελλειμα συνεχως εκτος απο 1 χρονια, γαλλια πρωτογενες ελλειμα, αυστρια πρωτογενες ελλειμα... ΕΙπαμε εξαιρεση αποτελει η νορβηγια ( αυτη ειναι με τα πετρελαια η καμια σχεση?). Αρα που προκυπτουν τα λεγομενα σου πως ειχανε καβατζες απο πλεονασματα?

δεν είναι πρωτογενή ελλείματα από ότι διαβάζω.. και η απάντηση μου δόθηκε με το προηγούμενο...  ;)

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
δεν είναι πρωτογενή ελλείματα από ότι διαβάζω.. και η απάντηση μου δόθηκε με το προηγούμενο...  ;)
απο οτι διαβαζεις μιλας για καβατζες πλεονασματων προηγουμενων ετων που δεν προκυπτουν απο τα στοιχεια που δινεις. Για ελλαδα αναφερει 15.8, αυτο δεν ηταν το πρωτογενες ή κανω λαθος? ΤΟ θεμα ειναι πως διατυπωνεις μια θεωρια την στηριζεις σε καποια στοιχεια, στη συνεχεια παραθετεις τα στοιχεια που δεν ανταποκρινονται στα λεγομενα σου και μετα μου λες οτι ναναι..

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

αν ξερω οτι τον εχω υποχρεωσει να ψωνιζει τα περισσοτερα του εξοδα απο το μαγαζι μου? αρα στην ουσια μου γυρνανε ηδη τα λεφτα μου πισω κανοντας μου και τζιρο + εχω και το κερδος απο τους τοκους?
τον εχω και υποχρεωμενο απεναντι μου και δε μου ζηταει κατι παλια λεφτα που του ειχε αρπαξει ο πατερας μου?
ξερω οτι δεν εχω προβλημα επιβιωσης για να σκεφτω παραπανω τα ρισκα της αποπληρωμης?
τον εχω κουταβι πιστο να με εξυπηρετει για οποιοδηποτε αλλο σκοπο εγω θα γουσταρω στο μελλον?
οταν θα εχω την ευκαιρια να του φαω και σπιτια και κληρονομιες και το μαγαζι του και τα παντα ολα μπιρ μπαρα αν τυχον με φεσωσει?

[size=45pt]ΑΝΕΤΑ. [/size]

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
εγω δεν ειμαι φαν του δανεισματος γενικα. Αλλα ειμαι φαν των ισων ευκαιριων. Οταν προκειμενου να βγαλει πλεονασμα η γερμανια (που απο τα στοιχεια που εσυ παρεθεσες δεν βγαζει καν) με υποχρεωνει να παρω για καθε 1 ευρω δανειο που πραγματικα χρειαζομαι, πολλαπλασια δανεια για να παρω υποχρεωτικα τους εξοπλισμους της, που ειναι και σκαρτοι, τι να συζητησω απο εκει και περα.

σε υποχρέωσε κανένας να πάρεις εξοπλισμούς από την Γερμανία?? μόνοι μας πήραμε τα υποβρύχια, μόνοι μας και τα άρματα...

δάνεια με το που μπήκαμε στο ευρώ μας δίνανε φτηνά και με την σέσουλα.. απλά μόλις στέρεψε το παιχνίδι με τους ολυμπιακούς τα παλληκάρια μας το γυρίσανε στα εξοπλιστικά... (κάπου το 2001 έγινε αυτό που είχαν πλεόν κλείσει όλες οι εργολαβίες για την ολυμπιάδα)...

απλα οι Γερμανοί είχανε "καλύτερους" όρους (όχι φυσικά για την χώρα)... αν και μεταξύ μας δεν πήραμε σκάρτο πράγμα .. καινούργιες σχεδιάσεις πήραμε οπότε μοιραία φορτωθήκαμε και ότι στραβό μπορεί να προκύψει από αυτά.. απλά τα παλληκάρια που είχαμε εκείνη την εποχή δεν φροντίσανε (γιατι είχανε πάρει τις σχετικές τους προμήθειες) να φτιάξουνε τις συμβάσεις έτσι ώστε να τους δέσουν χειροπόδαρα...

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
αν ξερω οτι τον εχω υποχρεωσει να ψωνιζει τα περισσοτερα του εξοδα απο το μαγαζι μου? αρα στην ουσια μου γυρνανε ηδη τα λεφτα μου πισω κανοντας μου και τζιρο + εχω και το κερδος απο τους τοκους?
τον εχω και υποχρεωμενο απεναντι μου και δε μου ζηταει κατι παλια λεφτα που του ειχε αρπαξει ο πατερας μου?
ξερω οτι δεν εχω προβλημα επιβιωσης για να σκεφτω παραπανω τα ρισκα της αποπληρωμης?
τον εχω κουταβι πιστο να με εξυπηρετει για οποιοδηποτε αλλο σκοπο εγω θα γουσταρω στο μελλον?
οταν θα εχω την ευκαιρια να του φαω και σπιτια και κληρονομιες και το μαγαζι του και τα παντα ολα μπιρ μπαρα αν τυχον με φεσωσει?

αν λοιπον εκανες εσυ κουμαντο στην ελλαδα, θα ειχες μεγαλο συναισθηματικο προβλημα να τραβηξεις μια αναστολη στις πληρωμες, σταση πληρωμων πως θες να το πεις (οχι διαγραφη προς το παρον) και να τους πεις παρε το μπουλο καλυτερους ορους η τραβαω πιστολι και μενεις ξεκρεμαστος?

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
σε υποχρέωσε κανένας να πάρεις εξοπλισμούς από την Γερμανία?? μόνοι μας πήραμε τα υποβρύχια, μόνοι μας και τα άρματα...

δάνεια με το που μπήκαμε στο ευρώ μας δίνανε φτηνά και με την σέσουλα.. απλά μόλις στέρεψε το παιχνίδι με τους ολυμπιακούς τα παλληκάρια μας το γυρίσανε στα εξοπλιστικά... (κάπου το 2001 έγινε αυτό που είχαν πλεόν κλείσει όλες οι εργολαβίες για την ολυμπιάδα)...

απλα οι Γερμανοί είχανε "καλύτερους" όρους (όχι φυσικά για την χώρα)... αν και μεταξύ μας δεν πήραμε σκάρτο πράγμα .. καινούργιες σχεδιάσεις πήραμε οπότε μοιραία φορτωθήκαμε και ότι στραβό μπορεί να προκύψει από αυτά.. απλά τα παλληκάρια που είχαμε εκείνη την εποχή δεν φροντίσανε (γιατι είχανε πάρει τις σχετικές τους προμήθειες) να φτιάξουνε τις συμβάσεις έτσι ώστε να τους δέσουν χειροπόδαρα...

το κανανε γιατι ειναι αισθηματιες και χαζοι. δεν ειναι σκληροι και εξυπνοι σαν εσενα. εσυ εισαι εξυπνος δε θα μας δανειζες. ααααααχαχαχαχαχα ασε μας ρε παιχτη.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

σε υποχρέωσε κανένας να αγοράσεις υποβρύχια από τον Γερμανό? άρματα? αυτοκίνητα? δεν σου τα έδωσε με το ζόρι μόνος σου πήγες και τα πήρες...

περσυνά ξυνά σταφύλια.. μια ζωή όταν φτάσουμε στο αμήν παλια τεφτέρια ανοίγουμε.. και γιατί παρακλαώ δεν τα ζητήσαμε ΤΟΣΑ χρόνια ?

δηλαδή ξέρεις ότι είναι αφερέγγυος..

όπως ?? το παιχνίδι της Γερμανίας το πάιξαμε στην διάλυση της Γιουγκοσλαυίας.. δεν χρειαζόταν να είμαστε υπερχρεωμένοι.. ο αντιαμερικανισμός μας μας εφαγε

αμα βρείς φυσικά...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
αν λοιπον εκανες εσυ κουμαντο στην ελλαδα, θα ειχες μεγαλο συναισθηματικο προβλημα να τραβηξεις μια αναστολη στις πληρωμες, σταση πληρωμων πως θες να το πεις (οχι διαγραφη προς το παρον) και να τους πεις παρε το μπουλο καλυτερους ορους η τραβαω πιστολι και μενεις ξεκρεμαστος?

ξανα ΑΝΕΤΑ. θα τους ελεγα 'μαγκες ο,τι κανατε με την προηγουμενη διαχειριση, ας προσεχατε. τωρα που κανω κουμαντο εγω αν δε με φτιαξεις με ορους βιωσιμους τοτε σου κανονιαζω τα δανεια και καμαρωνω μπαταχτσης και σου δειχνω τα ωραια μου αρχιδια. θα βρω αλλους παιχτες αν θελουν να παιξουν. αν δε θελουν παλι σταρχιδια μου προτιμω ξεβρακωτη πεινα δικια μου παρα πεινα ντυμενη τραβεστι να με γελανε στον κοσμο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
το κανανε γιατι ειναι αισθηματιες και χαζοι. δεν ειναι σκληροι και εξυπνοι σαν εσενα. εσυ εισαι εξυπνος δε θα μας δανειζες. ααααααχαχαχαχαχα ασε μας ρε παιχτη.

κοίταξε δεν έχω γνωρίσει στην ζωή μου κανένα χασοσκόπο.. μόνο κερδοσκόπους ξέρω...

αλλά φροντίζω να φυλάγομαι . και δεν μου φταίνε αυτοί για τις δικές μου μαλακίες...

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
κοίταξε δεν έχω γνωρίσει στην ζωή μου κανένα χασοσκόπο.. μόνο κερδοσκόπους ξέρω...

αλλά φροντίζω να φυλάγομαι . και δεν μου φταίνε αυτοί για τις δικές μου μαλακίες...
εγω περιμενω απαντηση σε αυτο :
απο οτι διαβαζεις μιλας για καβατζες πλεονασματων προηγουμενων ετων που δεν προκυπτουν απο τα στοιχεια που δινεις. Για ελλαδα αναφερει 15.8, αυτο δεν ηταν το πρωτογενες ή κανω λαθος? ΤΟ θεμα ειναι πως διατυπωνεις μια θεωρια την στηριζεις σε καποια στοιχεια, στη συνεχεια παραθετεις τα στοιχεια που δεν ανταποκρινονται στα λεγομενα σου και μετα μου λες οτι ναναι..

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

φτιαχνε σωστα τις παραθεσεις σου για να σου απανταω σε καθενα. δε θα γαμηθω να τα φτιαξω εγω.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ξανα ΑΝΕΤΑ. θα τους ελεγα 'μαγκες ο,τι κανατε με την προηγουμενη διαχειριση, ας προσεχατε. τωρα που κανω κουμαντο εγω αν δε με φτιαξεις με ορους βιωσιμους τοτε σου κανονιαζω τα δανεια και καμαρωνω μπαταχτσης και σου δειχνω τα ωραια μου αρχιδια. θα βρω αλλους παιχτες αν θελουν να παιξουν. αν δε θελουν παλι σταρχιδια μου προτιμω ξεβρακωτη πεινα δικια μου παρα πεινα ντυμενη τραβεστι να με γελανε στον κοσμο.

αυτό είναι ένα δίλημμα που θα πρέπει να μπεί στον ελληνικό λαό.. καμμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να το αποφασίσει έτσι μόνη της..

και φυσικά να μην μπεί με ανάλυση τύπου μποθυ.κομ που κάνουν τα κατά άλλα εξαίρετα μέλη τραμουντάνα και εκτορας αλλά με πραγματική ανάλυση κόστους/ωφέλους

και τότε θα δουμε ποιός προτιμάει και τί...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
αυτό είναι ένα δίλημμα που θα πρέπει να μπεί στον ελληνικό λαό.. καμμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να το αποφασίσει έτσι μόνη της..

και φυσικά να μην μπεί με ανάλυση τύπου μποθυ.κομ που κάνουν τα κατά άλλα εξαίρετα μέλη τραμουντάνα και εκτορας αλλά με πραγματική ανάλυση κόστους/ωφέλους

ειδες κανα δημοψηφισμα? ιδρωσανε κωλοι.

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1

συμφωνοι. Το διλλημα ομως δεν μπαινει στο λαο, αποφασιζουν με το ετσι θελω. και οταν παει και καποιος στο συνταγμα να διαμαρτυρθει και να ζητησει να μπορει να αποφασισει αυτος, ο λαος δλδ(που να φτασουμε και στο σημειο να ζητησουμε να εχουμε λεπτομερη αναλυση των 2 σεναριων δλδ) αντιμετωπιζεται σαν εχθρος του κρατους αφενος, και αφετερου εσυ τους χλευαζεις επειδη κατα την δικη σου κοσμοθεωρια ηταν βολεμενοι, αρα δε δικαιουνται να εχουν λογο στο μελλον της ελλαδας.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

αν θεωρεις οτι δεν εισαι υποχρεωμενος να αγοραζεις γκανια/λαδια/πατατες/αρχιδια κλπ τοτε εισαι ασχετος. και στα αλλα παπαριες ειπες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom