Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
+

προ-σαικλ = αγορα ενεργητικων (κολ μι ιντραστρι) στο εξωτερικο

Ξέρω εγώ πώς τα λένε οι οικονομολόγοι?Σε εμένα όλα αυτά ήταν φανερά από το 2005 από έμμεσες ενδείξεις.Αμα ήσουνα λίγο έξυπνος και ταξίδευες Γερμανία το 2005 θα καταλάβαινες οτι στην Ελλάδα κάτι δεν πήγαινε καλά.Οπως και στη Γερμανία οτι υπήρχε κάτι τεχνητό μια απόφαση από πάνω.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Το Τσέχικο ομορφαίνει, το Ουγγαρέζικο παχαίνει..
ελα ρε συ....εγώ Τσεχία δεν έχω εντυπωσιαστεί, μία δεν μου κάνει
αντιθέτως Σλοβακία...
αντιθέτως Σερβία...
Αντιθέτως Ουγγαρία...
καλά, ας μην μιλήσω για Ρουμανία...

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Η ελλάδα ΔΕΝ εχει πανεπιστήμια, δεν εχει καινοτομία, δεν έχει παραγωγή που να απορροφήσει και να εκπαιδευσει επιστήμονες. Εχει μονο φοιτητοπατέρες και "καθηγητές" που δε στεκονται επιστημονικά εκτος συνόρων. Χωρις παιδεία δεν πας πουθενά.

+

αιβι λιγκ το μπου σημερα

τσιμπα κ ενα path dependency επειδη βλεπω οτι σ αρεσουν τ κλαστερς  ;)

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
αυτό που βασικά βοήθησε τη Γερμανία είναι πως απέκτησε μία αγορά όπου δεν χρειαζότανε δασμούς για να πουλήσει.
αλλά αυτό εξηγεί γιατί η Γερμανία ωφελήθηκε από την ΟΝΕ. Δεν εξηγεί το γιατί αυξήθηκαν οι εξαγωγές της αυτόν τον χρόνο.

Σνόουμπολ ιφέκτ θα έλεγα. Όσο αποσαθρώνονται οι παραγωγές, τόσο έρχονται σε αντικατάσταση οι φρίτσηδες.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
αυτο που παραγει η ελλαδα ειναι χαμηλης προστιθεμενης αξιας και ανταγωνιζεται χωρες εκτος ευρω.
Π.χ παραγει λαδι, ομως λαδι παραγουν Αιγυπτος, Τυνησια, Τουρκία κ.α. με μεροκαματα σε ασθενεστερα νομισματα.

Η Γερμανια παραγει siemmens mercedes κλπ. Και αυτη θα κλωνιστει οταν τα παραξει η Κινα. Πιθανα  προετοιμαζεται απο τωρα. Ο λαος εχει παιδεια και οι κυβερνωντες σοβαροτητα.
η Κίνα παράγει τα πάντα
και αυτοκίνητα και οικιακές και από όλα
οπότε άκυρο αυτό - όσο ήταν να κλωνιστεί κλωνίστηκε. Εκτός αν η Κίνα παράξει κάτι τρομερά ποιοτικό (να το παίξει ιαπωνία), κάτι που δεν προβλέπεται γιατί το προφίλ της σαν παραγωγός είναι φτηνό προϊόν.

αυτό που παράγει η Ελλάδα είναι μίζες και πολιτικούς πουλημένους
με λάδια και πορτοκάλια δεν έχεις παραγωγή.

Η Ελλαδα έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που μπορούνε να την κάνουνε πλούσια
και δεν τα χρησιμοποιεί εσκεμμένα

κι εμείς καθόμαστε και τα βλέπουμε και βλέπουμε τύπους να μας λένε μαλακίες απο το γιαλί και αντί να τους σπάσουμε τα μούτρα μαλλώνουμε μεταξύ μας.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
αυτο που παραγει η ελλαδα ειναι χαμηλης προστιθεμενης αξιας και ανταγωνιζεται χωρες εκτος ευρω.
Π.χ παραγει λαδι, ομως λαδι παραγουν Αιγυπτος, Τυνησια, Τουρκία κ.α. με μεροκαματα σε ασθενεστερα νομισματα.

Η Γερμανια παραγει siemmens mercedes κλπ. Και αυτη θα κλωνιστει οταν τα παραξει η Κινα. Πιθανα  προετοιμαζεται απο τωρα. Ο λαος εχει παιδεια και οι κυβερνωντες σοβαροτητα.

λετ μι χελπ

ρατσα της Ιουδαικης σεκτας = εντασεως εργασιας = αποπλη8ωρισμος..Ινδοκινας

Κουπερτινο = ντιζαιντ ιν Καλιφορνια, μειντ ιν σουετ σοπ = εντασεως κεφαλαιου/καινοτομιας

πς στο γραφημα τ Κρουγκμαν, σε 5 χρονια ρισετ στο παμπλικ σπεντινγκ  ;)

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Σνόουμπολ ιφέκτ θα έλεγα. Όσο αποσαθρώνονται οι παραγωγές, τόσο έρχονται σε αντικατάσταση οι φρίτσηδες.

Είναι το φτηνό ευρώ και οτι μπλόκαραν το δρόμο στους Κινέζους.Αφ' ενός αρνούμενοι να κάνουν outsourcing ώστε να μείνει η τεχνογνωσία στη Γερμανία και αφ' ετέρου βάζοντας μια σειρά αυστηρών προδιαγραφών(περιβαλλοντικών,ασφαλείας κτλ) για τα προιόντα που μπορούν να εισαχθούν στην ΕΕ.Βασικά οι Κινέζοι δεν είχαν πλέον συμφέρον να προσαρμόσουν τα εργοστάσιά τους ώστε να κατασκευάζουν τέτοια προιόντα αφού το κόστος θα γινόταν πολύ υψηλό και η αγορά της ΕΕ δεν μπορούσε να το αντιρροπήσει.
Οι Ευρωπαίοι άμα γουστάρουν βάζουν και πιο βαθύ χέρι στους Κινέζους π.χ. στα ευρωπαικά εργοστάσια αναπτήρων πρέπει να τηρούνται προδιαγραφές ασφαλείας για την ασφάλεια των εργατών των οποίων κανόνων η εφαρμογή κοστίζει ακριβά.Αντίθετα στην Κίνα δεν τους πειράζει άμα καίγονται μερικοί εργάτες το χρόνο οπότε οι κινεζικοί αναπτήρες έχουν πολύ ανταγωνιστικές τιμές και οι ευρωπαικές εταιρίες διαμαρτύρονται.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
η Κίνα παράγει τα πάντα
και αυτοκίνητα και οικιακές και από όλα
οπότε άκυρο αυτό - όσο ήταν να κλωνιστεί κλωνίστηκε. Εκτός αν η Κίνα παράξει κάτι τρομερά ποιοτικό (να το παίξει ιαπωνία), κάτι που δεν προβλέπεται γιατί το προφίλ της σαν παραγωγός είναι φτηνό προϊόν.

νο νο νο

8% gdp growth για social stability + ανυπαρκτες κοινωνικες δομες ακα αποταμιευση = σουετ σοπς 90/00

τσεκαρε PhD policies + innovation/cluster

δες evolution car industry 90-00: Ουτε τα Γιαπονια

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
επιτέλους φτάσαμε

δεν είναι το νόμισμα το θέμα (ή τουλάχιστον όχι μόνο αυτό)
είναι το γεγονός πως κατάφεραν να κλείσουνε τις κάνουλες στους άλλους.
Δεν μπορείς να μη ζηλέψεις τη στρατηγική τους

οι Γερμανοί είναι μαέστροι στο να εκμεταλλεύονται την ανάγκη σου. Ζητάς 1 που το έχεις ανάγκη; οκ, να στο δώσουμε αλλά θα πάρεις μαζί με αυτό άλλα 10 που θέλουμε να σου δώσουμε εμείς. Αν δεν τα πάρεις, θα δώσουμε το 1 στον άλλον που μετά θα σε πηδήξει.

kompe

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2008
Like
885
Πόντοι
96
αυτό που βασικά βοήθησε τη Γερμανία είναι πως απέκτησε μία αγορά όπου δεν χρειαζότανε δασμούς για να πουλήσει.

αλλά αυτό εξηγεί γιατί η Γερμανία ωφελήθηκε από την ΟΝΕ. Δεν εξηγεί το γιατί αυξήθηκαν οι εξαγωγές της αυτόν τον χρόνο.

τυπε μπηκε στην αγορα της Κινας για αυτο αυξηθηκαν οι εξαγωγες της

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
ελα ρε συ....εγώ Τσεχία δεν έχω εντυπωσιαστεί, μία δεν μου κάνει
αντιθέτως Σλοβακία...
αντιθέτως Σερβία...
Αντιθέτως Ουγγαρία...
καλά, ας μην μιλήσω για Ρουμανία...

Μπορω να βοηθησω;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Μια γέφυρα κι ένα Κάρλοβυ βάρυ κι όμως τα πουλάνε τουριστικά μια χαρά.
Οι μπύρες τους όμως γαμάνε..
αυτό σίγουρα
και το ένα και το άλλο
οι γυναίκες τους όμως...αδιάφορες

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606

Στην Κίνα μπήκε για να πουλάει μηχανήματα με τα οποία οι Κινέζοι φτιάχνουν τα προιόντα που πουλάνε στους Αμερικάνους.Πουλάει μέσα παραγωγής δηλαδή όχι καταναλωτικά προιόντα.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
τύπε, η Κίνα δεν είναι αγορά σαν τις άλλες
Πριν 11 χρόνια προσπαθούσαμε να βάλουμε στα τελωνία κάτι μηχανήματα. Γερμανός κατασκευαστής, ο μεγαλύτερος στον κόσμο, με την καλύτερη τεχνολογία, τον ξέρανε και οι πέτρες.
ανταγωνιστής ένας αμερικάνος (για τον πούτσο)
Ο Γερμανός για να ρίξει κόστος είχε πάει παραγωγή στην Κίνα. σε 1 μήνα είχε στηθεί δίπλα ακριβώς εργοστάσιο που έφτιαχνε κόπια τους. Κι όταν μιλάμε για κόπια, μιλάμε για φτυστό αντίγραφο.
όταν λοιπόν μετά από 2 χρόνια άρχισε να τρέχει ο διαγωνισμός εμφανίζεται και ο Σαρακάκης με τον Κινέζο κατασκευαστή. χωρίς καμία εγκατεστημένη βάση. Αλλά με τιμή 40% πιο κάτω

ξαναλέω...η Κίνα είναι ιδιαίτερη αγορά

kompe

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2008
Like
885
Πόντοι
96
Στην Κίνα μπήκε για να πουλάει μηχανήματα με τα οποία οι Κινέζοι φτιάχνουν τα προιόντα που πουλάνε στους Αμερικάνους.Πουλάει μέσα παραγωγής δηλαδή όχι καταναλωτικά προιόντα.
η ατμομηχανη της γερμανικης οικονομιας ειναι η βιομηχανια

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Ξέρω εγώ πώς τα λένε οι οικονομολόγοι?Σε εμένα όλα αυτά ήταν φανερά από το 2005 από έμμεσες ενδείξεις.Αμα ήσουνα λίγο έξυπνος και ταξίδευες Γερμανία το 2005 θα καταλάβαινες οτι στην Ελλάδα κάτι δεν πήγαινε καλά.Οπως και στη Γερμανία οτι υπήρχε κάτι τεχνητό μια απόφαση από πάνω.

αμα ησουν λιγο εξυπνος, εφευγες απ τ χωρα...γενικως

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
σε τι να βοηθήσεις;
δεν αρνούμαι βοήθεια εγώ, ούτε να πάρω ούτε να δώσω αν μπορώ

Σερβια ειναι μια χώρα που ξερω αρκετά καλά. Σήμερα ελεγε οτι θα χιόνιζε αλλα ειχε ήλιο Βελιγραδι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom