Νομίζω κατάλαβα την
μου
:
Δεν λέγεται ΦΠΑ ο φόρος που πληρώνουν οι επιχειρήσεις;
παλι καλα.....
οχι παπαζολη, δε λεγεται ΦΠΑ ο φορος που πληρωνουν οι επιχειρησεις!
ο ΦΠΑ ειναι φορος, ο οποιος επιβαλλεται σε καθε προϊον ειτε κατασκευαστει είτε εισαχθει στην Ελλαδα και σε καθε (θεωρητικα) υπηρεσια! Δηλαδη σε καθε εμπορικη συναλλαγη!
Γιατι ειναι δικαιος? Γιατι οσο πιο πολυ καταναλωνεις τοσο περισσοτερο φορο πληρωνεις! Οριστε και το πατημα για να λενε οι αριστεροι οτι πρεπει οι πλουσιοι να πληρωνουν περισσοτερο φορο!
Γιατι ειναι συμφερον φορος? Γιατι εισπραττεται απο το κρατος ανα τακτα χρονικα διαστηματα ΜΕΤΡΗΤΑ! Επισης γιατι δεν μπορει να κρυφτει! (ψιλοθεωρητικο αυτο, αλλα αν οργανωθει καταλληλα το συστημα ετσι ειναι)
εννοειται βεβαια οτι (κατα τη γνωμη μου) καθε αυξηση στον φπα θα πρεπει να συνοδευεται απο αντιστοιχη η μεγαλυτερη ΜΕΙΩΣΗ στο φορο εισοδηματος!
Τελος, αν το συστημα μπορουσε να οργανωθει καταλληλα ωστε να μην υπαρχει απωλεια εισπραξης ΦΠΑ, δηλαδη να φαινοταν τι εξοδα κανει ο καθενας ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ, ΘΑ ΜΕΙΟΝΩΤΑΝ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ! η λογικη του λογιστικου προσδιορισμου εσοδων και λοιπες παπαριες ειναι ηλιθια! Σωστη και δικαιη φορολογια σημαινει:
ποσα εβγαλες?
ποσα ξοδεψες?
τι σου εμεινε? αυτο σου το φορολογω!
Γιατι αντιδρουνε οι αριστεροι στην αυξηση του ΦΠΑ? Γιατι ειναι μαλακες!