Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Σωστα ολα αυτα αλλα εχω μια απορια, η μισθωση ενος κτηριου δεν θεωριτε εμπορικη συναλαγη???
Γιατη στα ενοικια δεν υπαρχει φπα και δεν μπορουμε να τα περασουμε στα εξοδα?????????

Επισκέπτης
Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.
Πλάτων,427-347 π.Χ. Φιλόσοφος

Υ.Γ.Είμεθα και εμείς λάτρεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού!!! :grin: 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
πάντως,για να επανέλθουμε, δεν μπορώ να καταλάβω πόσο δύσκολο τους ειναι να μειώσουν τη φορολογία,αλλά και τη γραφειοκρατία, έτσι ώστε να δελεάσουν ρους επενδυτές.
σε συνδιασμό με μεγάλο φπα και έλεγχο ώστε να κόβονται αποδείξεις,τα έσοδα θα αυξηθούν τάχιστα!

έτσι μόνο του όπως έγινε, το αποτελεσμα θα είναι δραματικό!
εκτός αν δε θέλουν επενδύσεις... :dunno:
κοίτα να δεις.
είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που αντιλαμβάνεται ως "επιχείρηση" μικρή και μεσαία τα εστιατόρια ταχυφαγίας και τα καταλύμματα.
Επιχειρήσεις δηλαδή που δεν προσφέρουν στην παραγωγή του κράτους.

είμαστε η μοναδική χώρα που κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην έρθουνε επενδύσεις εδώ μέσα.
Η Σλοβενία (χώρα με 2 εκ. κατοίκους) αρνήθηκε μέχρι θανάτου να πουλήσει έστω και μία παραγωγική της μονάδα. Τα κράτησε όλα και τώρα ευημερεί.
Η ελλάδα διώχνει ό,τι βιομηχανία έστω υποθέσει πως μπορεί να κάνει δουλειά εδώ (βλ. Μερσεντές).

Φρου φρου και αρώματα μόνο.
Εξήγησέ μου λοιπόν τώρα, πώς είναι δυνατόν τα αριστερά κόμματα που στηρίζουνε την εργατιά να μην αφήνουνε να στεριώσει βιομηχανία εδώ, που αποτελεί τη βάση ευρέσεως δουλειάς για την εργατιά.
Και πώς πιστεύει πως θα αντιμετωπιστεί η ανεργία που στο τέλος του 2010 θα έχει φτάσει χαλαρότατα το 25-30% ανεπισήμως και επισήμως το 25%.

20% έχει η Ισπανία και έχει και βιομηχανία βαριά....
είναι δηλαδή ανεργία που προήλθε μόνο από τον κατασκευαστικό κλάδο.
σκέψου εδώ που δεν μπορεί να απορροφηθεί άνεργος σε κανένα κλάδο......

Κατά τα άλλα ...βάλ φόρους.
και κατά τα άλλα κάνουμε επενδύσεις με τον ΕΣΠΑ (το νέο χρυσό χαπάκι) που είναι δανεικά λεφτά κι αυτά και που πάνε ΠΑΛΙ στους επιτήδειους. Με τα οποία θα δώσουνε χρήματα για καινούργια τραπεζομάντηλα στα εστιατόρια, μεγαλύτερες τιμές στις μπριτζόλες, λεφτά σε κάτι απίθανους χρεωμένους μέχρι τα αφτιά επιχειρηματίες που απλά θα τα φάνε κοκ.

Ελλάδα με τη μιζέρια σου.

Φαγωθείτε με τα κομματικά....
μια ζωή ραγιάδες το φελέκι μου μέσα

Επισκέπτης
Aυτό το συμπέρασμα σου:''εξήγησέ μου λοιπόν τώρα, πώς είναι δυνατόν τα αριστερά κόμματα που στηρίζουνε την εργατιά να μην αφήνουνε να στεριώσει βιομηχανία εδώ, που αποτελεί τη βάση ευρέσεως δουλειάς για την εργατιά'' από πού προκύπτει;;; :think:

Κατά τα άλλα σωστότατος τελευταίε μοικανέ!!! :thumbsup:

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Aυτό το συμπέρασμα σου:''εξήγησέ μου λοιπόν τώρα, πώς είναι δυνατόν τα αριστερά κόμματα που στηρίζουνε την εργατιά να μην αφήνουνε να στεριώσει βιομηχανία εδώ, που αποτελεί τη βάση ευρέσεως δουλειάς για την εργατιά'' από πού προκύπτει;;; :think:

γιατί η καραμέλα είναι να χτυπήσουν και να φορολογήσουν το κεφάλαιο ρε παπαζόλ!
γι αυτό.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Νομίζω κατάλαβα την  :jerking: μου :grin: :
Δεν λέγεται ΦΠΑ ο φόρος που πληρώνουν οι επιχειρήσεις; :think:

όχι και άμα το συνεχίσεις θα πέσει ΦΑΠΑ.

Υ.Γ,
μιλάμε για πολλή πείνα στην Κύπρο...και σοτ Μονακό και στο Λίχτενστάιν.
αααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166

ενα παραδειγμα μονο, η πιρελι ειχε στην πατρα το εργοστασιο της για την νοτιοανατολικη ευρωπη, την γαμισαν στις απεργιες και στις καταληψεις, τελικα εφυγε πηγε στην τουρκια και εκανε το μεγαλυτερο εργοστασιο παραγωγης της, ολη την νοτιοανατολικη ευρωπη και ασια εφοδιαζει, τελικα ποιος εχασε;;

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
πάντως,για να επανέλθουμε, δεν μπορώ να καταλάβω πόσο δύσκολο τους ειναι να μειώσουν τη φορολογία,αλλά και τη γραφειοκρατία, έτσι ώστε να δελεάσουν ρους επενδυτές.
σε συνδιασμό με μεγάλο φπα και έλεγχο ώστε να κόβονται αποδείξεις,τα έσοδα θα αυξηθούν τάχιστα!

έτσι μόνο του όπως έγινε, το αποτελεσμα θα είναι δραματικό!
εκτός αν δε θέλουν επενδύσεις... :dunno:

Μεγάλο το πρόβλημα..

Το βασικό είναι ότι χρειαζόμαστε ανάπτυξη.. και φυσικά κίνητρα σε νέους να επενδύσουν.

Καλό είναι να έρθουν και ξένοι αλλά αυτό δεν αρκεί..

ο προτωγεννής τομέας στην Ελλάδα είναι προβληματικός (δηλαδή δεν γενιέται πλέον χρήμα όπως παλαιότερα)

οι άλλοτε βιοτεχνίες μας γιατί βιομηχανία δεν είχαμε έχουν μετακομίσει στο ανατολικό μπλοκ.

Δυστυχώς σε αυτήν την χώρα τα κονδύλια που ήρθαν απο Ε.Ε είτε δεν απορροφήθηκαν (λόγω γραφειοκρατίας)
είτε μοιράστηκαν σε κομματόσκυλα του ενός και του άλλου.

με αποτέλεσμα να μην γίνουν σωστά βήματα προς την πραγματική ανάπτυξη.

Απο την άλλη ένα κάστρο μας ο τουρισμός λόγω ευρό, έχει γίνει πλέον ακριβός και δεν είμαστε ανταγωνιστικοί.
αλλά ούτε έχουμε και την άριστη υπηρεσία, δυστυχώς.

είχαμε συνηθίσει να υποτιμούμε την δραχμή, στο παρελθόν, αλλά τώρα αυτό δεν γίνεται..οπότε ΒΕΝΤΟΥΖΑ..

από την άλλη η παραοικονομία βασιλεύει και ή φοροδιαφυγή και ή εισφοροδιαφυγή ανθεί
γιαυτό έχουμε αυτό το πρόβλημα (κρίση) που στην ουσία είναι (μέχρι τώρα λογιστικό)

γιατί κάποιοι δηλώνουν 12.000 εισόδημα αλλά βγάζουν 50.000 και 100.000.

φταίει και η νοοτροπία μας (ΚΛΕΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ)

είναι δυνατόν να κρατήσει για πολύ έτσι..

Πάντως ένα έχω να πω... ότι και αυτά που κάνουν τώρα δεν θα έχουν αποτέλεσμα..

έτσι το βλέπω εγώ.

και πολλά άλλα και βοήθεια μας.

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.. :grin:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ποιό κεφάλαιο και ποιά φορολογία ρε ζοχάδια...
ο έλληνας δεν έχει τη δουλειά στο ρεπερτόριό του....

και χιλιάδες επιχειρήσεις ν ανοίξουν πάλι πάκηδες θα δουλεύουν.

στους ολυμπιακούς το ίδιο έγινε.....

Επισκέπτης
γιατί η καραμέλα είναι να χτυπήσουν και να φορολογήσουν το κεφάλαιο ρε παπαζόλ!
γι αυτό.
Εγώ νομίζω οτί η καραμέλα της αριστεράς είναι: ίδια δικαιόσυνη για όλους και επειδή απλά την απολαμβάνουν οι πλούσιοι σου ακούγεται έτσι.
Δεν νομίζω οτί θα ενοχλούσε την αριστερά ένα βιομηχανικό κράτος με δικαίο μισθό στον εργάτη.

Τώρα αν το πας στον γραφικό κουμμουνισμό:ναι αυτοί θέλουν να χτυπήσουν το κεφάλαιο,να καταργήσουν τις περιουσίες και να γίνουμε όλοι ίσοι,ουτοπία καθαρά.

Δεν νομίζω οτί κουμμουνισμός=προοδευτική αριστερά πάντως.

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
όχι και άμα το συνεχίσεις θα πέσει ΦΑΠΑ.

Υ.Γ,
μιλάμε για πολλή πείνα στην Κύπρο...και σοτ Μονακό και στο Λίχτενστάιν.
αααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Περσονακο.... στην ταυλάνδη συνάντησα έναν κύπριο που κυνηγούσε ρωσιδάκια..

την συνέχεια να στην πω...;;

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
κοίτα να δεις.
είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που αντιλαμβάνεται ως "επιχείρηση" μικρή και μεσαία τα εστιατόρια ταχυφαγίας και τα καταλύμματα.
Επιχειρήσεις δηλαδή που δεν προσφέρουν στην παραγωγή του κράτους.

είμαστε η μοναδική χώρα που κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην έρθουνε επενδύσεις εδώ μέσα.
Η Σλοβενία (χώρα με 2 εκ. κατοίκους) αρνήθηκε μέχρι θανάτου να πουλήσει έστω και μία παραγωγική της μονάδα. Τα κράτησε όλα και τώρα ευημερεί.
Η ελλάδα διώχνει ό,τι βιομηχανία έστω υποθέσει πως μπορεί να κάνει δουλειά εδώ (βλ. Μερσεντές).

Φρου φρου και αρώματα μόνο.
Εξήγησέ μου λοιπόν τώρα, πώς είναι δυνατόν τα αριστερά κόμματα που στηρίζουνε την εργατιά να μην αφήνουνε να στεριώσει βιομηχανία εδώ, που αποτελεί τη βάση ευρέσεως δουλειάς για την εργατιά.
Και πώς πιστεύει πως θα αντιμετωπιστεί η ανεργία που στο τέλος του 2010 θα έχει φτάσει χαλαρότατα το 25-30% ανεπισήμως και επισήμως το 25%.

20% έχει η Ισπανία και έχει και βιομηχανία βαριά....
είναι δηλαδή ανεργία που προήλθε μόνο από τον κατασκευαστικό κλάδο.
σκέψου εδώ που δεν μπορεί να απορροφηθεί άνεργος σε κανένα κλάδο......

Κατά τα άλλα ...βάλ φόρους.
και κατά τα άλλα κάνουμε επενδύσεις με τον ΕΣΠΑ (το νέο χρυσό χαπάκι) που είναι δανεικά λεφτά κι αυτά και που πάνε ΠΑΛΙ στους επιτήδειους. Με τα οποία θα δώσουνε χρήματα για καινούργια τραπεζομάντηλα στα εστιατόρια, μεγαλύτερες τιμές στις μπριτζόλες, λεφτά σε κάτι απίθανους χρεωμένους μέχρι τα αφτιά επιχειρηματίες που απλά θα τα φάνε κοκ.

Ελλάδα με τη μιζέρια σου.

Φαγωθείτε με τα κομματικά....
μια ζωή ραγιάδες το φελέκι μου μέσα
κοίτα, το ΕΣΠΑ δεν είναι δανεικά.κι αν συνεχίσουν οι εγκρίσεις μέσω τραπεζών που ξεκίνησε πριν 2-3 χρόνια, θα εξαληφθούν και οι επιτήδειοι!
αλλά δεν είναι αυτό μόνο.
άντε το πήραμε, ανοίξαν κάποιες επιχειρήσεις...και μετά?

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166

απλό είναι
υποτίθεται πως η αριστερά στηρίζει τα λαϊκά στρώματα.
τα οποία λαϊκά στρώματα συνήθως δεν έχουν τις προσβάσεις για τις πολλές σπουδές κλπ.
Εδώ στο Ελλάντα της παράνοιας έχουνε αντιστραφεί όλα πια.
Πλέον οι νεόπλουτοι έχει περισσότεροι από τους φτωχούς.
Πλέον οι μορφωμένοι (και οι παρα-μορφωμένοι) είναι περισσότεροι από τους αμόρφωτους (γιατί ο καθένας θεωρεί τον εαυτό του πανεπιστήμονα φυσικά)
Οι πρόεδροι είναι περισσότεροι από τους υπαλλήλους και τους εργάτες.
Οι σοφοί περισσσότεροι από τους χειρονάκτες
Οι βολεμένοι περισσότεροι από τους αβόλευτους.

και περιμένουμε να βρούμε άκρη.
βρε δεν πα να κοιταχτείτε.
ή αν δεν σας βολεύει αυτό και θέλετε κάτι να αλλάξετε....πάρτε ένα ματσούκι και αφού βαρέσετε τον κώλο σας, ξεκινάτε για βουλή ....

Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί δεν ζητάμε πίσω από τον Ανθοπώλη της Βουλής τα 80 χιλιάρικα κλειστό συμβόλαιο που του πληρώνει ο Ελληνικός λαός. Επειδή είναι ανθοπώλης και ανήκει στην εργατιά που δουλεύει για το μεροδούλι μεροφάι;

σε 5 χρόνια 400 χιλιάδες...μια χαρά το βρίσκω.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Περσονακο.... στην ταυλάνδη συνάντησα έναν κύπριο που κυνηγούσε ρωσιδάκια..

την συνέχεια να στην πω...;;

για πε

Υ.Γ.
δεν ήμανε εγώ ..... ο μεμάκος μάλλον ήτανε
ααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
κοίτα, το ΕΣΠΑ δεν είναι δανεικά.κι αν συνεχίσουν οι εγκρίσεις μέσω τραπεζών που ξεκίνησε πριν 2-3 χρόνια, θα εξαληφθούν και οι επιτήδειοι!
αλλά δεν είναι αυτό μόνο.
άντε το πήραμε, ανοίξαν κάποιες επιχειρήσεις...και μετά?
πρωτα εξασφαλιζεις αγορες και μετα προχωρας, εδω ομως μαθαμε ολοι με τα θαλασσοδανεια του '80, παιρναμε το δανειακι, την επιδοτησουλα απο την τοτε ε.ο.κ καναμε τις υπερτημολογησεις και μετα κανονι......τα επιτοκια καταθεσεων τοτε ηταν 22-23%....

Επισκέπτης
απλό είναι
υποτίθεται πως η αριστερά στηρίζει τα λαϊκά στρώματα.
τα οποία λαϊκά στρώματα συνήθως δεν έχουν τις προσβάσεις για τις πολλές σπουδές κλπ.
Εδώ στο Ελλάντα της παράνοιας έχουνε αντιστραφεί όλα πια.
Πλέον οι νεόπλουτοι έχει περισσότεροι από τους φτωχούς.
Πλέον οι μορφωμένοι (και οι παρα-μορφωμένοι) είναι περισσότεροι από τους αμόρφωτους (γιατί ο καθένας θεωρεί τον εαυτό του πανεπιστήμονα φυσικά)
Οι πρόεδροι είναι περισσότεροι από τους υπαλλήλους και τους εργάτες.
Οι σοφοί περισσσότεροι από τους χειρονάκτες
Οι βολεμένοι περισσότεροι από τους αβόλευτους.
και περιμένουμε να βρούμε άκρη.
βρε δεν πα να κοιταχτείτε.
ή αν δεν σας βολεύει αυτό και θέλετε κάτι να αλλάξετε....πάρτε ένα ματσούκι και αφού βαρέσετε τον κώλο σας, ξεκινάτε για βουλή ....
Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί δεν ζητάμε πίσω από τον Ανθοπώλη της Βουλής τα 80 χιλιάρικα κλειστό συμβόλαιο που του πληρώνει ο Ελληνικός λαός. Επειδή είναι ανθοπώλης και ανήκει στην εργατιά που δουλεύει για το μεροδούλι μεροφάι;
σε 5 χρόνια 400 χιλιάδες...μια χαρά το βρίσκω.
Η αριστερά πιστεύω υποστηρίζει μία δικαιόσυνη και ισότητα για όλους,απλά επειδή συνήθως δεν την έχει ο λάος έχει ταυτιστεί μαζί του.
Απλά το θέμα είναι οτί κ' οι εκπρόσωποι της αριστεράς είναι καιροσκόποι/κερδοσκόποι συνήθως βλ. Πασόκ μετά εποχή Α.Παπανδρέου οπού εκτροχιάστηκε εντελώς,όχι οτί υπήρξε ποτέ κεντροαριστερό κόμμα αλλά κάποτε το πλησίασε ελάχιστα.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
για πε

Υ.Γ.
δεν ήμανε εγώ ..... ο μεμάκος μάλλον ήτανε
ααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα
αχαχαχαχαχαχα μπαααααα

θες να σου πω μηπως ποσους Κυπριους συναντω σε καθε πτηση για Μινσκ και για ποιο σκοπο πανε? ααααχαχαχαχαχα κλαψεεεε

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τα πράγματα είναι απλά....
η γενιά του πατέρα μου είχε πολλούς που μεγάλωσαν στην ανέχεια τη φτώχεια και τις δυσκολίες.
έκαναν οι περισσότεροι περιουσίες για έναν βασικό λόγο.
1.
δεν περίμεναν από κανέναν μπαμπά τα ετοιμα.
2.
δεν περίμεναν από καμμιά ΕΕ δανεικά.

ειναι συντριπτικά απλή η εξήγηση της κατάντιας.
όταν διαρκώς περιμένεις άλλους να σε τραβήξουν από το λάκκο χωρίς να προσπαθεις μόνος σου ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.

ποιά ΕΕ ποιά μέρκελ και ποιός μπαμπάς ρε χαιβάνια.
Σφίξτε ζωνάρια, στρώστε κώλους πείτε σε όλους ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ και πάτε μπροστά.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
αχαχαχαχαχαχα μπαααααα

θες να σου πω μηπως ποσους Κυπριους συναντω σε καθε πτηση για Μινσκ και για ποιο σκοπο πανε? ααααχαχαχαχαχα κλαψεεεε

ξεύρω το κύριος.
και όχι μόνο μινσκ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom