Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Αρχίδια είναι οι λεφτάδες.Ποιος λεφτάς στην Ελλάδα έχει κάνει έστω και μια καινοτομία έχει έστω και μια πατέντα?Ολοι τα πήραν από κληρονομιές ή σκανδαλώδεις κρατικές εύνοιες.Το πρόβλημα έτσι κι αλλιώς σήμερα δεν είναι οι λεφτάδες.Είναι το μπετόν αρμέ κάτω από τους λεφτάδες που εμποδίζει κάθε κίνηση.
 

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Μηνύματα
25.172
Like
11.440
Πόντοι
2.606
-ΚΑΙ κανοντας και τον δικηγορο του διαβολου για να μην πεταχτουν τιποτα πορδες δεξιες,σας θυμιζω ο αρχοντας της κωλοτουμπας ειναι ο καρατζακιλερ και ο Αντωνακης-ναι αυτος με τη μουρη συγκαμενου και το υφος γεματο ευθυνη :jerking: ΕΧΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ... ΟΜΩΣ ΔΕΝ υπαρχει καμια αυταπατη οτι το 60% τουλα στιχον των ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΩΡΩΝ θα ξανα -πιστεψει αυτες τις μουχλες,ΤΙΣ ΓΑΓΓΡΑΙΝΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ!
 

tednet

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2011
Μηνύματα
1.522
Like
4
Πόντοι
16
-ΚΑΙ κανοντας και τον δικηγορο του διαβολου για να μην πεταχτουν τιποτα πορδες δεξιες,σας θυμιζω ο αρχοντας της κωλοτουμπας ειναι ο καρατζακιλερ και ο Αντωνακης-ναι αυτος με τη μουρη συγκαμενου και το υφος γεματο ευθυνη :jerking: ΕΧΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ... ΟΜΩΣ ΔΕΝ υπαρχει καμια αυταπατη οτι το 60% τουλα στιχον των ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΩΡΩΝ θα ξανα -πιστεψει αυτες τις μουχλες,ΤΙΣ ΓΑΓΓΡΑΙΝΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ!
ολοι εχουν την καβαντζα τουσ στο εξωτερικο
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Αρχίδια είναι οι λεφτάδες.Ποιος λεφτάς στην Ελλάδα έχει κάνει έστω και μια καινοτομία έχει έστω και μια πατέντα?Ολοι τα πήραν από κληρονομιές ή σκανδαλώδεις κρατικές εύνοιες.Το πρόβλημα έτσι κι αλλιώς σήμερα δεν είναι οι λεφτάδες.Είναι το μπετόν αρμέ κάτω από τους λεφτάδες που εμποδίζει κάθε κίνηση.
ακριβές.
 

Επισκέπτης
αν θες να φυγεις Σαββατο ή γιορτες? ΠΑΡΕ ΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ! για να παρεις παραβολο 0,8 ευρω!!!!!!!!!!!!!

Αυτά είναι προβλήματα.
Και σου παραπονιούνται οι άνεργοι και τα γερόντια μετά.
Αντί να βλέπουν τα χειρότερα.
Να θες να πας Σ/Κ στη Τζιά με το πλεούμενο και να μη βρίσκεις παράβολο.
Πίκρα λέμε..
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Ακόμα και αν έστιβες όλους τους Ελληνες λεφτάδες ακόμα και αν τους κρέμαγες και τους υπέβαλες σε βασανιστήρια ζήτημα αν θα μάζευες 4-5 δις ευρώ.Συνεπώς τα περί χρωστούμενα φοροδιαφυγής είναι τρίχες.Δεν πρόκειται ποτέ να μαζέψουν αυτά τα λεφτά και το ξέρουν.
 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.365
Like
34
Πόντοι
166
του Γιάνη Βαρουφάκη


ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ: Μαθήματα από την Ιρλανδία
Την περασμένη εβδομάδα βρισκόμουν στο Δουβλίνο, προσκαλεσμένος δύο πολιτικών κομμάτων (ένα αντιπολιτευόμενο, το Sinn Fein, και ένα που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Labour Party) και ενός think tank (TASC). Η περίπτωση της Ιρλανδίας είναι ιδιαίτερα καίρια για τον δημόσιο διάλογο εδώ στην Ελλάδα. Ο λόγος απλός: Το βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών του Μνημονίου-Μεσοπρόθεσμου είναι ότι η πολιτική αυτή απέτυχε επειδή το ελληνικό κράτος (πιεζόμενο από την ελληνική κοινωνία) δεν εφάρμοσε του συμφωνημένους όρους του Μνημονίου-Μεσοπρόθεσμου. "Αν είχαν", μας λένε, "εφαρμοστεί πιο νωρίς τα μέτρα που είχαμε υποσχεθεί, θα είχαμε μπει σε διαδικασία ανάρρωσης αντί για διαδικασία διαδοχικών ακρωτηριασμών".
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ως παράδειγμα προς μίμηση την Ιρλανδία η οποία, πράγματι, εφάρμοσε όλα τα μέτρα πριν ακόμα της επιβληθούν από την τρόικα. Για την ακρίβεια, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι, η προηγούμενη Ιρλανδική κυβέρνηση εφάρμοσε ένα σκληρότατο Μνημόνιο (με εξοντωτική λιτότητα, π.χ. την άρνηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους) ενάμιση χρόνο πριν καταφύγει στην τρόικα για δάνεια (σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τα αποφύγει). Βέβαια δεν τα απέφυγε (κάτι που αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι όταν ξεσπάσει μια κρίση τραπεζών-χρέους-ύφεσης η λιτότητα απλώς την επιδεινώνει) και βρέθηκε στο ίδιο εδώλιο με εμάς πριν ακριβώς ένα χρόνο.
Αυτό τον χρόνο που πέρασε, η Ιρλανδία δέχεται και εκείνη τις γνωστές επισκέψεις της τρόικας. Με μια διαφορά. Η Ιρλανδική Κυβέρνηση εισπράττει συστηματικά εύσημα από τους ξένους για την εφαρμογή των νέων σκληρών μέτρων που επιβάλει. Προσέξτε γιατί η Ιρλανδία πράγματι φαντάζει ως το όνειρο των Μνημονιακών: Όλα τα μέτρα εισάγονται στην ώρα τους, οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες γίνονται χωρίς δεύτερη κουβέντα και ανεξάρτητα κοινωνικού κόστους (π.χ. έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες τα δημόσια σχολεία για άπορα παιδιά με ειδικές ανάγκες), οι μισθοί μειώνονται χωρίς όριο, οι απολύσεις είναι απόλυτα ελεύθερες, εθνικό σύστημα υγείας δεν υφίσταται (παρά μόνο για τους βαθιά άπορους), δημοτικά τέλη δεν υπάρχουν, η φορολογία των φυσικών προσώπων είναι πολύ χαμηλή και των επιχειρήσεων μόλις 12,5%. Να γιατί η χώρα αυτή είναι ένα εργαστήριο στο οποίο μπορούμε να ελέγξουμε την θεωρία πως η πιστή εφαρμογή των όρων του Μνημονίου οδηγεί στην διέξοδο από την στενωπό ή όχι (δηλαδή στην σταδιακή επιστροφή στις αγορές και την απαγκίστρωση από την αναξιοπρέπεια του να είναι αναγκασμένη η χώρα να παρακαλά την τρόικα για νέα δάνεια).
Στην χώρα μας, το παράδειγμα της Ιρλανδίας αναφέρεται κατά κόρον ως παράδειγμα προς μίμηση και διαμορφώνεται μια εικόνα χώρας που οδεύει καλά και η οποία σιγά-σιγά πετυχαίνει τους στόχους της. Χτες μάλιστα κυκλοφόρησαν και τα πρώτα θετικά στατιστικά που δείχνουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης της Ιρλανδίας για πρώτη φορά από το 2007. Μήπως τελικά στην Ιρλανδία το Μνημόνιο είχε την πρώτη επιτυχία του; Μήπως τελικά αν ήμασταν κι εμείς υποδειγματικοί κρατούμενοι (model prisoners - έκφραση την οποία χρησιμοποιούν Ιρλανδοί υποστηρικτές του Ιρλανδικού Μνημονίου!) να είχαμε καλύτερη τύχη και να μην βρισκόμασταν εδώ που είμαστε τώρα; Σε καμία των περιπτώσεων! Η Ιρλανδία βρίσκεται το ίδιο βαθειά βουτηγμένη στην Κρίση με εμάς. Το ίδιο σφικτά αλυσοδεμένη στο άρμα της ύφεσης και της διπλής ασθένειας χρέους-ύφεσης. Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα:
1. Μπορεί η κυβέρνηση να καταφέρνει να μειώνει τις δημόσιες δαπάνες επιβάλλοντας δρακόντειες περικοπές όμως, όπως πασχίζω ενάμιση χρόνο να εξηγήσω (χωρίς μεγάλη επιτυχία), σε καιρό ύφεσης-χρέους μειώνονται οι ιδιωτικές δαπάνες τόσο από τον κοσμάκη (που προσπαθεί να μειώσει την κατανάλωσή του είτε για να αποπληρώσει τις πιστωτικές και τα δάνειά του είτε για να βάλει κάτι στην άκρη είτε για να μπορέσει να καταβάλει τους νέους φόρους) όσο και από τις επιχειρήσεις (που, προσδοκώντας χαμηλότερη ζήτηση, περιορίζουν τις παραγγελίες και τις επενδύσεις τους). Όταν έρχεται, σε αυτή την αρνητική συγκυρία, να μειώσει το κράτος τις δαπάνες του, το άθροισμα των ιδιωτικών και των δημόσιων δαπανών μειώνεται. Τι είναι αυτό το άθροισμα; Ισούται με το ΑΕΠ, το εθνικό εισόδημα - το οποίο, προφανώς, μειώνεται κι άλλο. Έτσι μειώνεται αυτόματα το σύνολο των φόρων που αντλεί το κράτος (δεδομένου ότι αποτελούν ποσοστό του ΑΕΠ) με αποτέλεσμα να παραμένει αλώβητο το έλλειμμα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην Ιρλανδία. Αν και οι στόχοι ως προς τις δαπάνες 'πιάνονται', το έλλειμμα παραμένει σταθερά υψηλό - παρά τις 'εντυπωσιακές' ανθρωποθυσίες. Πιο συγκεκριμένα, το Ιρλανδικό κράτος δεν είναι καν κοντά, παρά τα 4 χρόνια αυστηρότατης λιτότητας (την οποία ακόμα και το ΔΝΤ χαρακτήρισε υπέρμετρα σκληρή), στο να πετύχει αυτό που όλοι θεωρούν τον βασικό στόχο: το πρωτογενές πλεόνασμα - δηλαδή το κράτος να εισπράττει περισσότερα από όσο δαπανά πριν υπολογίσουμε τις αποπληρωμές στους δανειστές του.

2. Το νέο ότι η Ιρλανδία κατάφερε να αντιστρέψει το τρίμηνο που πέρασε, για πρώτη φορά, την αρνητική ανάπτυξη (μόλις ανακοινώθηκε μια αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 1,6%) έχει σημαντική ψυχολογική αξία. Σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια απώλεσε το 25% του ΑΕΠ, μια μικρή βελτίωση αυτού του δείκτη είναι σημαντική. Όμως, δεν αποτελεί σημάδι διεξόδου από την Κρίση. Ούτε κατά διάνοια. Για να μπορέσει η Ιρλανδία να αρχίσει να μειώνει το χρέος της χρειάζεται πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτούν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον 3,5% για πολλά χρόνια. Χωρίς αυτό, η Ιρλανδία θα παραμένει υποχείριο της τρόικα. Μπορεί να τα καταφέρει; Σε καμία περίπτωση, υπό τις παρούσες συνθήκες (όπως ήδη ισχυρίστηκα). Οι λόγοι είναι δύο: (Α) Η ανάπτυξη του 1,6% που είδαμε χτες οφείλεται, αν κοιτάξετε προσεκτικά τα στοιχεία, σε έναν και μόνο βιομηχανικό τομέα: Χημική βιομηχανία και φαρμακοβιομηχανίες - βασικά πολυεθνικές που έχουν μετακομίσει στην Ιρλανδία λόγω του χαμηλού φόρου. Όμως, η αύξηση του κύκλου εργασιών των εταιρειών αυτών δεν αφορούν την οικονομία της Ιρλανδίας! Κατά την παραμονή μου, με πήγαν να δω κάποιες από αυτές τις εταιρείες. Άδεια κελύφη είναι οι περισσότερες. Κτήρια με λίγους υπαλλήλους που οι εταιρείες αυτές δηλώνουν ως έδρα τους στην Ευρώπη για να πληρώνουν τους χαμηλούς φόρους της Ιρλανδίας (αντί για της Γαλλίας, της Ολλανδίας ή της Ελβετίας, όπου θα υπέφεραν μάλιστα και από το υψηλό Ελβετικό φράγκο) χωρίς όμως αυτό να μεταφράζεται σε κάτι πέραν από εικονικές επενδύσεις και εικονική αύξηση του κύκλου εργασιών. Έτσι, το ΑΕΠ της Ιρλανδίας φουσκώνει χωρίς να περνά χρήμα από το κράτος (και λόγω της χαμηλής φορολόγησης και λόγω του ότι φορολογούνται μόνο κέρδη, τα οποία οι πολυεθνικές δεν πολυδηλώνουν παρουσιάζονται αντίστοιχα υψηλά εικονικά κόστη!) και, βέβαια, χωρίς κανένα θετικό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας της χώρας. Για του λόγου το αληθές, την ίδια ακριβώς στιγμή που η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε την αύξηση του ΑΕΠ ανακοίνωσε και την αύξηση της ανεργίας, με παράλληλη μείωση της απασχόλησης. (Β) Η αύξηση του κύκλου εργασιών των πολυεθνικών με έδρα την Ιρλανδία είναι και αυτή μάλλον πρόσκαιρη. Αντανακλά την πιο 'ανεβασμένη' περίοδο που μας πέρασε, πριν η διεθνής οικονομία μπει στην διαδικασία μιας νέας μείωσης της παγκόσμιας ζήτησης.

3. Όταν μια χώρα μπει στο στόχαστρο των αγορών ομολόγων, και αποκλειστεί από αυτές, για να ανανήψει χρειάζονται όχι απλά καλά νέα από το μέτωπο των στόχων του Μνημονίου της αλλά κάτι παραπάνω: Χρειάζονται πρωτογενή πλεονάσματα μεγέθους τουλάχιστον ίσου του επιτοκίου δανεισμού το οποίο να είναι και αυτό ίσο με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. Με απλά λόγια, η Ιρλανδία για να βγει από την στενωπό χρειάζεται (μετά την Συμφωνία της 21ης Ιουλίου, και εφόσον βέβαια αυτή εφαρμοστεί) ρυθμούς ανάπτυξης τουλάχιστον 3,5% και ανάλογο πρωτογενές πλεόνασμα. (Σήμερα, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι στο 1,6% και η χώρα αντιμετωπίζει πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 6%.) Χρειάζεται και κάτι άλλο: Την άρση του ντόμινο που προχωρά ακάθεκτο προς την Ιταλία. Είναι ξεκάθαρο σε όσους δεν έχουν ιδεολογικές παρωπίδες ότι, με το κλίμα να χειροτερεύει παγκοσμίως, η Ιρλανδία παραμένει και θα παραμένει καθηλωμένη στην ίδια σκοτοδίνη με εμάς. Καλώ όποιον έχει αμφιβολία να επισκεφτεί τις συνοικίες του Δουβλίνου και του Limerick στις 12.30 το μεσημέρι, την ώρα που περνούν τα συσσίτια από τις γειτονιές.
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66

Και φαντάσου τώρα, ν' αναγκαστείς να μείνεις σε καμιά παρακείμενη καμπάνα.
Με κρασί παλιό, χαβιάρι μαύρο και τυρί μουχλιασμένο;

Μον Ντιέ προβλήματα που έχει ο κοσμάκης...
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Καλώ όποιον έχει αμφιβολία να επισκεφτεί τις συνοικίες του Δουβλίνου και του Limerick στις 12.30 το μεσημέρι, την ώρα που περνούν τα συσσίτια από τις γειτονιές.

Πάι τσαρτ ορ δις ντάζεντ χάπεν.
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Αυτά είναι προβλήματα.
Και σου παραπονιούνται οι άνεργοι και τα γερόντια μετά.
Αντί να βλέπουν τα χειρότερα.
Να θες να πας Σ/Κ στη Τζιά με το πλεούμενο και να μη βρίσκεις παράβολο.
Πίκρα λέμε..
είσαι μαλάκας;
ξέρεις τι σημαίνει να έχεις πλερώ για 2-3 σιτζις του χιλιάρικου για ΣΚ και να να μην έχεις το παράβολο να φύγεις;
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αυτά είναι προβλήματα.
Και σου παραπονιούνται οι άνεργοι και τα γερόντια μετά.
Αντί να βλέπουν τα χειρότερα.
Να θες να πας Σ/Κ στη Τζιά με το πλεούμενο και να μη βρίσκεις παράβολο.
Πίκρα λέμε..

Θα μπορούσα να πω ότι αυτή και αρκετές άλλες χιλιάδες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις πολύ πιο σοβαρές συνέβαλαν στο να έχεις 20% δηλωμένη και 40% αδήλωτη ανεργία και γεροντάκια στην πείνα αλλά δε γαμιέται, τί νόημα έχει πια...

Και φαντάσου τώρα, ν' αναγκαστείς να μείνεις σε καμιά παρακείμενη καμπάνα.
Με κρασί παλιό, χαβιάρι μαύρο και τυρί μουχλιασμένο;

Μον Ντιέ προβλήματα που έχει ο κοσμάκης...

Λες τύπε να ήταν κόλπο να αυξηθεί ο αριθμός κρατήσεων στα δωμάτια ξενοδοχείων το σ/κ;
 

Επισκέπτης
Θα μπορούσα να πω ότι αυτή και αρκετές άλλες χιλιάδες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις πολύ πιο σοβαρές συνέβαλαν στο να έχεις 20% δηλωμένη και 40% αδήλωτη ανεργία και γεροντάκια στην πείνα αλλά δε γαμιέται, τί νόημα έχει πια...
Αυτά είναι..
 

Amanita

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2010
Μηνύματα
1.424
Like
0
Πόντοι
16
Αυτό με τα γεροντάκια και τον καημό  που τους έχουμε , μου θυμίζει κάτι εράνους που κάνουμε μέσα μέσα για τα παιδάκια στην Αφρική , λες και άμα μαζέψουμε 500 ευρά από τους εράνους δεν θα πεινάνε στην Αφρική. Το λύσαμε το πρόβλημα.

Ας κάτσουμε το λοιπόν να κλαίμε τους γέρους . Το δάκρυ  μας είναι αληθινό,  δεν αντιλέγω , αλλά δε μας αφήνει να δούμε το πραγματικό πρόβλημα και τις λύσεις του.
 

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Μηνύματα
24.106
Κριτικές
7
Like
10.099
Πόντοι
1.686
Αυτό με τα γεροντάκια και τον καημό  που τους έχουμε , μου θυμίζει κάτι εράνους που κάνουμε μέσα μέσα για τα παιδάκια στην Αφρική , λες και άμα μαζέψουμε 500 ευρά από τους εράνους δεν θα πεινάνε στην Αφρική. Το λύσαμε το πρόβλημα.

Ας κάτσουμε το λοιπόν να κλαίμε τους γέρους . Το δάκρυ  μας είναι αληθινό,  δεν αντιλέγω , αλλά δε μας αφήνει να δούμε το πραγματικό πρόβλημα και τις λύσεις του.

Ασε τα κλαψουρίσματα και έλα στο σπίτι μου μπέϊμπυ !

Για βαθειές διεισδύσεις !
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Ας κάτσουμε το λοιπόν να κλαίμε τους γέρους . Το δάκρυ  μας είναι αληθινό,  δεν αντιλέγω , αλλά δε μας αφήνει να δούμε το πραγματικό πρόβλημα και τις λύσεις του.

Οι οποίες ποιες είναι;
Να τους κάνουμε bbq;
Αντρέα εσύ;
 

Επισκέπτης
Αυτό με τα γεροντάκια και τον καημό  που τους έχουμε , μου θυμίζει κάτι εράνους που κάνουμε μέσα μέσα για τα παιδάκια στην Αφρική , λες και άμα μαζέψουμε 500 ευρά από τους εράνους δεν θα πεινάνε στην Αφρική. Το λύσαμε το πρόβλημα.

Ας κάτσουμε το λοιπόν να κλαίμε τους γέρους . Το δάκρυ  μας είναι αληθινό,  δεν αντιλέγω , αλλά δε μας αφήνει να δούμε το πραγματικό πρόβλημα και τις λύσεις του.

Σωστά.
Ας ψοφήσουν τα γεροντάκια,ας λιμοκτονήσουν οι άνεργοι,αλλά επιτέλους ας αταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των σκαφάτων.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΩΡΑ!!!!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΑΦΩΝ!!









Υ.Γ. Δε γαμιόμαστε ν'ασπρίσουμε????
 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.365
Like
34
Πόντοι
166
μολις εφαγα κατι μπαρμπουναρες....αλλο πραμα

στην υγεια σου παπαδημο!
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
Υ.Γ. Δε γαμιόμαστε ν'ασπρίσουμε????

βαρεθηκα ρε,βαρεθηκα σου λεω....
ολο λεω να τους γραψω στα αρχιδια μου και να τουμπεκιαστω,να μην μιλαω,να μην ασχολουμε
να κοιταω την παρτη μου και την οικογενεια...και οπου βγει

ελα μου ντε που δεν μπορω....οπως και εσυ εξαλλου,οπως και ο αλλος ο καραφλας...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom