Τύπε μου, εγω το' χω πει !
Από τότε που ο κλασικός κόσμος υπέκυψε στις δεισιδαιμονίες των Ιουδαίων κι ο Χριστιανισμός απλώθηκε παντού όπως η πανώλις, οι Εβραίοι είναι πίσω από όλα !
Και μπραβο τους και μαγκιά τους !
Ποιος σου είπε να αφήσεις το 12θεο και τους καυλιάρηδες Ολύμπιους θεούς, για να αυτομαστιγώνεσαι κάθε μερα, βουτηγμένος στις ενοχές, επειδη σου σηκώνεται το πουλί σου και μετα να νηστευεις και να προσκυνας τραγο-παπάδες !
Τα λεει κι ο Theodo, αλλα δεν τον ακουτε!
Για το μεγάλο όμως μύστη των Οικονομικών, τον τρισμέγιστο Καζάκη, ακόμη το ψάχνω ! Για την ώρα δεν εχω βρει ακομη τον εβραικο δακτυλο, πισω απο το ΕΠΑΜ, αλλά που θα μου παει !
Εσύ ομως, ευρώ και ξερό ψωμί , έτσι ;
Χαρά στο κουράγιο σου !
ακόμα δεν μας έχεις εξηγήσει αδερφέ πώς θα αλλάξει η δραχμή τη σύσταση της κοινωνίας
πώς θα κάνεις παραγωγή αφού το κόστος σου θα παραμένει ίδιο (και ψηλότερο αφού εσύ θα είσαι υποτιμημένος)
πώς στον κόρακα θα κάνεις παραγωγή αφού θα έχεις τους ίδιους να φτιάχνουνε νόμους και να σε κυβερνάνε
πώς θα κάνεις παραγωγή αφού θα έχεις τα ίδια προβλήματα (γραφειοκρατία, αστάθεια φορολογική, συνδικάτα και απεργίες, κόμματα κλπ κλπ)
εκτός αν θεωρείς επειδή είσαι στην Κρήτη εσύ, πως όλοι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να πάνε στα χτήματά τους (αν έχουνε - όποιοι έχουνε) και να το ρίξουνε στα καπνά, τις πορτοκάλες και τις μελιτζάνες και να κάνουμε "παραγωγή"
Θα σε πληροφορήσω πως παραγωγή ΔΕΝ είναι αυτή. Παραγωγή είναι να φέρεις βιομηχανικές μονάδες που θα σου απορροφήσουνε εργατικό δυναμικό από τους ανέργους που έχεις.
Να στο πω λιγάκι πρακτικά. Αν οι 900,000 άνεργοι που έχεις σαν κράτος δούλευαν με τον κατώτατο, θα είχες από φόρο 4 δις έσοδα και από τον ΟΑΕΔ λιγότερα άλλα 3 έξοδα (δεν θα πλήρωνες άνεργο). Σύνολο 7 δις κέρδος που θα σου έφερνε τούμπα τον προϋπολογισμό.
Με το να κάνει ο καθένας το χτηματάκι του οι 900,000 δεν απορροφούνται.
Η ΔΡΑΧΜΗ ΔΕΝ σε βοηθάει ΠΟΥΘΕΝΑ σε αυτό.
ΠΟΥΘΕΝΑ
(ξανά μανά) ΠΟΥΘΕΝΑ.
Γιατί η απορρόφηση των ανέργων και η προσέλκυση επενδύσεων (βιομηχανικών παραγωγών) ΔΕΝ είναι θέμα κόστους ΕΡΓΑΣΙΑΣ στην Ελλάδα. Είναι θέμα όλων των άλλων που ανέφερα, τα οποία ΔΕΝ τα φτιάχνεις ούτε με τη μείωση των μισθών ΟΥΤΕ με αλλαγή νομίσματος.
Περιμένω τώρα απάντηση πώς στον κόρακα θα σε βοηθήσει η δραχμή.
ή η μνα ή η πεσέτα ή αν θες να έχεις νόμισμά σου τα κουκιά τα μετρημένα.
Εκτός αν θεωρείς πως η Ελλάδα είναι αυτάρκης έχοντας ακόμα και στο κρέας 90% εισαγωγή...