ξεκινάω από το "είναι".. ισχύει δηλαδή σήμερα και δεν ίσχυε πρίν από δύο χρόνια...
επιπλέον κάποιος που πούλησε με 30 σέντ το ευρώ κάποια στιγμή είχε δώσει 1 ευρώ για να το αγοράσει ;)
άρα χαμένος δεν είναι αυτός που αγόρασε αλλά ο αρχικός πωλητής... κάποιος χάνει λοιπόν από την όλη υπόθεση...
πάμε τώρα σε αυτό ... κανένας επενδυτής δεν αποποιείται του επενδυτικού ρίσκου... για τον λόγο αυτό υπάρχει και η ασφαλιστική κάλυψη (τα CDS που λένε)..
αλλά και κάθε επενδυτής έχει δικαίωμα αν πάθει κάζο με την επένδυση του να κυνηγήσει αυτόν που του τα έφαγε (και εν προκειμένω το ελληνικό δημόσιο) και να αξιώσει να αποζημειωθει για την χασούρα του με κάθε τρόπο (πχ κατάσχεση περιουσίας όπως μπορεί να κάνει ο κάθε δανειστής στον δανειζόμενο).. εξάλλου τα κρατικά ομόλογα είναι τίτλοι σταθερής και εγγυημένης απόδοσης...
πάμε και σε αυτό .. δηλαδή αν τα είχαν σε μετρητά δεν θα μπορούσαν να κάνουν μόχλευση ??? εδώ χωρίς παράδες κάνεις μόχλευση και δεν θα κάνεις με μετρητά?
αυτό πόθεν προκύπτει παίκτη μου ??? αφού τα πουλήσανε με 30 σεντ το ευρώ τώρα δεν έχουν λαμβάνειν τίποτε .. το ότι αποφασιστεί θα το πάρει αυτός που έχει το χαρτί το χέρι και όχι αυτός που το έσπρωξε στην προσπάθεια του να διασώσει ότι μπορεί
και όσο για αυτό .. το λές και μόνο σου.. εγγυήσεις καταθέσων είναι δηλαδή αέρας που παρέχει το δημόσιο για να μην χάσουν τα χρήματα οι καταθέτες...
πάμε παρακάτω λοιπόν...
τελικα εκτος απο ασχετος εισαι και πολυ ξεροκεφαλος αδερφακι μου...
βαριεμαι να τα απαντησω καν ενα ενα.... γενικα λοιπον, για να φτασει ενα ομολογο να διαπραγματευεται σε χαμηλοτερη τιμη, σημαινει πως αυτος που το ειχε, εχει ξεσκιστει στην κερδοσκοπια χωρια τα παραγωγα που εχει φιαξει για αυτο το ομολογο και κονομησε και απο αυτα... την οποια πιθανη χασουρα του δε απο την κερδοσκοπια σε αυτο το ομολογο την υπερκαλυψε με τις κρατικες ενισχυσεις γιανα συνεχισει να κερδοσκοπει! Ερχεται λοιπον τωρα, κανει μια εικονικη αγοραπωλησια στα 30 σεντ,μεσω μιας τριτης εταιρειας μαϊμου, και με το PSI παιρνει επιπλεον κερδος σχεδον 100% σε μια μερα απο την ανταλλαγη στα 50 σεντ!!! Η επιπλεον χρηματοδοτηση δε που θα παρουν οι τραπεζες μονο και μονο επειδη δεχθηκαν να ενταχθουν στο PSI ειναι αλλα 30 δις σε ΡΕΥΣΤΟ που σημαινει χοντρικα αλλο ενα 30% στα ομολογα που εχουν στην κατοχη τους!Επιπλεον παιρνουν χρηματικες και εμπραγματες εγγυησεις αξιας 3πλασιας τουλαχιστον απο τηναξια των ομολογων τους, τις οποιες βεβαιως επισης θα τιτλοποιησουν και θα κερδοσκοπησουν και επι αυτων. Βαλτα ολα αυτα κατω, κανε τους υπολογισμους σου και ελα να μου πεις αν οι τραπεζες βγαινουν κερδισμενες ή χαμενες!
Επισης ειμαι πολυ περιεργος να μου εξηγησεις πως αφου απαλασσεται και καλα η χωρα απο ενα βαρος 100δις, θα πρεπει να δανειστει επιπλεον 130!
Οι μονοι που θα χασουν ειναι τα ασφαλιστικα ταμεια και οι συνταξιουχοι που πηραν το εφαπαξ τους σε ομολογα, οι οποιοι δεν ειχαν το δικαιωμα να κερδοσκοπησουν με αυτα! Ακομη και προσφατα, εγινε ολοκληρο θεμα με την ΤτΕ που με το ζορι εφαρμοζοντας εναν ληστρικο νομο του Βεννυ, χρησιμοποιησε τα αποθεματικα των ταμειων για να αγορασει ομολογα και να κερδοσκοπισει σε αυτα, βγαζοντας τεραστια κερδη για την ιδια και παραδιδοντας τα απαξιωμενα ομολογα πισω στα ταμεια χωρις καμια ποινικη ευθυνη!!!
Για τις "εγγυησεις των καταθεσεων" τα εχουμε ξαναπει.... αν ειναι για να εγγυηθουν 175δις (που ειναι τωρα) πρεπει να πληρωνουμε στις τραπεζες 220 δις + το συνολο του εθνικου πλουτου, τοτε 1000 φορες καλυτερα να εγγυηθει το κρατος απευθειας τις καταθεσεις και να αφησει τις τραπεζες να πανε να γαμηθουν!! Τοσο απλα!
Βεβαια για την αρχικη αναγκη εγγυησεων υπερ των τραπεζων οι οποιες απο τη μια παρουσιαζουν τεραστια κερδη τα οποια μοιραζουν στους μετοχους τους αλλα απο την αλλη απαιτουν την καθε μαυρη τρυπα στα ενεργητικα τους να την καλυπτουν οι φορολογουμενοι δε λες κουβεντα!!
αλλα τι να πεις? τοσα ξερεις, τοσα σου λενε, αυτα λες...