Μπρο, σ' εχω για πιο ξύπνιο από αυτό !
Κανείς δε μίλησε να γίνουμε Ρουμανία του Τσαουσέσκου ! (αν και θα μας κανουν ...Ταϋλάνδη οσονούπω με το ευρω....το ειπε κι ο Καρατζαφερης χθες : ας θωπευθεί και κανας παιδικος κώλος, για να μην πεινασουμε-πεθανουμε ! Αλλά πάντα εντός ευρω, αν με πιάνεις....).
Για τις δημοσκοπήσεις που λες, διαφωνώ, απο προσωπικα ιντερβιου που εχω κανει σε εν Ελλαδι Ρωσσο-Ουκρανο-Γεωργιανες : προτιμούν το κοινωνικο κράτος, έστω και σαν δικτατορία από τον ακρατο καπιταλισμό και μια κατ'επιφαση δημοκρατια, που τους απεκλεισε κοινωνικα ηδη στις χωρες τους.
Τα υπόλοιπα που λες ρε αδερφακι μου για τα Κιροβ και τα ουισκια δεν τα πολυκαταλαβα. Ισως να φταίει το εισόδημα μου ! ;)
Η (πρωην) νοσοκομα/μηχανικος/δικηγορος που πλεον δουλευει στη χρεοκοπημενη μπανανια για να ζησει την οικογενεια πισω, ειναι λογικο να αναπολει τις παλιες 'καλες' εποχες - το οποιο στοιχειωδες κοινωνικο κρατος ειναι προτιμητεο απο την κατα κανονα χειρωνακτικη/ανασφαλιστη/χαμηλα αμειβομενη δουλεια που εχει αναγκαστει να επιλεξει
οσον αφορα το κοινωνικο κρατος, επειδη το εχω ζησει, ηταν αυτο του ζεστου νερου/ηλεκτρικου για μερικες ωρες την ημερα, της 2ημερης ουρας για βασικα καταναλωτικα αγα8α, της απολυτης γκριζιλας του 25οροφου γκετο, της μονοκαναλικης ενημερωσης (κολ μι προπαγανδα) για 2-3 ωρες την ημερα (μετα το σημα 'επεφτε') και βεβαιως βεβαιως του ακρατου χαφιεδισμου/μαυρης αγορας για το κατι παραπανω (μια κουτα Marlboro, ενα...καλτσον κλπ)..α, να μην ξεχασω...το κα8εστως τους εδινε και απο ενα διαμερισμα (μετα απο κληρωση) μολις αποκτουσαν το πρωτο τους παιδι
ολα αυτα ενοσω μια καστα κρατικων/κομματικων λειτουργων κ αξιωματουχων πασης φυσεως υπηρεσιων απολαμβανε τα καλα της...Κασπιας 9αλασσας...αντιτ μπονους: η οικοιοποιηση/πωληση κρατικης περιουσιας με την καταρρευση του κα8εστωτος
ο/η 35/45 που δραστηριοποιειται στον ακρατο καπιταλισμο (οπως εσυ τον αποκαλεις), κα8ε βραδυ αναβει και απο μια λαμπαδα στους πρωην (και νυν) διοικητες της FED για τη δυνατοτητα να επιλεγει αυτος/η πως 8α ζησει τη ζωη του
οσον αφορα το παραδειγμα της Ινδονησιας ειναι μαλλον αστοχο, εφοσον σε επιπεδο οικονομικων/εμπορικων ροων, σκιλσετ/'στησιματος' της οικονομιας και μιας πλη8ωρας αλλων συντελεστων ειναι σε προφανη πλεονεκτικη 8εση εναντι της Ελλαδας - για να μην κουραζουμε το 8ρεντ, κατεβασε το The Atlas of economic complexity (
) μια εξαιρετικη μελετη του Harvard για να κατανοησεις που 8α καταληξει/καταντησει ο 'περιουσιος' λαος