Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Mην μου το θυμίζεις πόσο κορόιδο είμαι που πλήρωσα και τα κωλοτέλη κυκλοφορίας (μετά από όλες τις γαμημένες "έκτακτες" εισφορές) και δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ στους αλήταράδες, ενώ την ίδια στιγμή μου χρωστάνε σημαντικό πενταψήφιο ποσό.

Προσπαθούσα να το ξεχάσω. >:( >:( :( :(

Να σου πώ κάτι;
Τους ζηλεύω λίγο, μην σου πως πως τους θαυμάζω κι όλας όλους αυτούς που χρωστάνε τα "μύρια" και έχουν κουράγιο και όρεξη να συνεχίσουν να περνάνε καλά.
Κι ας ξέρω πως τελικά εγώ μαζί με άλλα κορόϊδα πληρώνουμε όσα αποφεύγουν να πληρώσουν αυτοί...
καλέ μου άνθρωπε υπάρχουν πολλοί πειχειρηματίες που έκαναν το σκατό παξιμάδι να ανοίξουν μια επιχείριση, βάλαν τα παιδιά τους μέσα και προμήθευαν λχ τα δημόσια νοσοκομεία με ιατρικά εργαλεία και περίμεναν να πληρωθουν μετά απο χρόνο και βάλε......
το φπα της επιχείρισης το προπλήρωναν βέβαια.
τραγικές ανισότητες λέμε.

κράτος καμόρα και τωρα ζητάει θυσίες....

γαμιέστε μαζί με το δντ ρε σκουπίδια.

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
Κάτι αλλαγούλες στο νομικό πλαίσιο που βγάζουν λάδι τους φοροφυγάδες και κάνουν ΣΔΟΕ και εισαγγελείς να φαίνονται γελοίοι όταν το πρωί συλλαμβάνουν και το βράδυ αφήνουν που κολλάνε;

Το ίδιο πράγμα λέμε.
Είναι εγκληματικό, ιδαίτερα στην τωρινή συγκυρία να εξευτελίζει και να εκθέτει η εκτελεστική εξουσία (ακόμη περισσότερο...) τη Δικαιοσύνη ως αναποτελεσματική (αν όχι ενδοτική) στη φοροδιαφυγή.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Αυτή είναι η τραγωδία του γιουνανιστάν...
Ότι σε κάνει να νιώθεις εντελώς μαλάκας αν είσαι νομοταγής, καλός στη δουλειά σου και δεν χρωστάς σε κανέναν, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Ένα κράτος σχεδιασμένο από αποτυχημένους και λαμόγια- εμφανές ήδη από τα νηπιαγωγεία...
έτσι.
πάρε παράδειγμα το νόμο για τα αυθαίρετα.......
ζήτησα να περάσω στο νόμο μια περγκολα στο εξοχικό για να είμαι νόμιμος.....
με παίρνει ο μηχανικός...
μου λεει το πρόστιμο είναι ένα πεντακοσάρι αλλα η αμοιβή μηχανικού είναι περίπου 2200.....
και του λέω καλά τι πληρώ ο αυθαίρετος με 300 τετραγωνικά;
η αμοιβή μου λεει είναι ίδια είτε μιλάμε για μισό τετραγωνικό υπέρβαση είτε για ολόκληρο κτίσμα 300 τετραγωνικών παράνομο.

και σκέφτηκα αμέσως....
τι μαλάκας που δεν έχτισα άλλους 2 ορόφους.....
με 2 χιλιαρικάκια θα πληρωνα το μηχανικό όσο δλδ και για την πέργκολα....

γάματα τα κράτος.....

Επισκέπτης
ίσως .... γιατι πηδαγα τη μανα σου .... μετα μεγααααλης παρέας ....

Αυτό δεν είναι τπτ ρε μαλάκα.
Εδώ ήμουν πιωμένος κάποια στιγμή κι εκεί που πήδαγα τη μάνα σου τον έχωσα και στην κωλότρυπα του πατέρα σου.
Πολύ ξεχειλωμένος ρε μάγκα..

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Πόσα φορολογικά νομοσχέδια την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα και πόσα στη Γερμανία; :think: Όσο για το περίφημο πτωχευτικό για το οποίο τόσος λόγος γίνεται, δε νομίζετε ότι μας έρχεται κουτί; :grin:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.427
Πόντοι
25.467
καλέ μου άνθρωπε υπάρχουν πολλοί πειχειρηματίες που έκαναν το σκατό παξιμάδι να ανοίξουν μια επιχείριση, βάλαν τα παιδιά τους μέσα και προμήθευαν λχ τα δημόσια νοσοκομεία με ιατρικά εργαλεία και περίμεναν να πληρωθουν μετά απο χρόνο και βάλε......
το φπα της επιχείρισης το προπλήρωναν βέβαια.
τραγικές ανισότητες λέμε.

κράτος καμόρα και τωρα ζητάει θυσίες....

γαμιέστε μαζί με το δντ ρε σκουπίδια.

Γιατί προσβάλλετε τους Καμορίστι;

Σας διαβεβαιώ ότι δεν αφήνουν ποτέ "ανοιχτούς λογαριασμούς".

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το ίδιο πράγμα λέμε.
Είναι εγκληματικό, ιδαίτερα στην τωρινή συγκυρία να εξευτελίζει και να εκθέτει η εκτελεστική εξουσία (ακόμη περισσότερο...) τη Δικαιοσύνη ως αναποτελεσματική (αν όχι ενδοτική) στη φοροδιαφυγή.

+1...
Όπως και με τις διώξεις πρώην υπουργών...
Έχουν θεσπίσει το ακαταδίωκτο και μετά λένε ότι φταίνε οι δικαστές που διαπιστώνουν παραγραφή...

Και για όσους θυμούνται, ανάλογα πράγματα είχαν συμβεί λίγο πριν το σκάσιμο του ΧΑΑ...
Τότε που οι χρηματιστηριακές αλογομουτιές είχαν μετατραπεί σε πλημμελήματα αρμοδιότητας μονομελούς  πλημμελιοδικείου...

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
μου λεει το πρόστιμο είναι ένα πεντακοσάρι αλλα η αμοιβή μηχανικού είναι περίπου 2200.....
η αμοιβή μου λεει είναι ίδια είτε μιλάμε για μισό τετραγωνικό υπέρβαση είτε για ολόκληρο κτίσμα 300 τετραγωνικών παράνομο.
Η αμοιβή όντως είναι η ίδια μόνο που διαμορφώνεται κάπως αυθαίρετα (pun intended :2funny:) από το ΤΕΕ. Εγώ έδωσα 800 αμοιβή για αυθαιρεσία αξίας περίπου 5500.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
έτσι.
πάρε παράδειγμα το νόμο για τα αυθαίρετα.......
ζήτησα να περάσω στο νόμο μια περγκολα στο εξοχικό για να είμαι νόμιμος.....
με παίρνει ο μηχανικός...

και σκέφτηκα αμέσως....
τι μαλάκας που δεν έχτισα άλλους 2 ορόφους.....
με 2 χιλιαρικάκια θα πληρωνα το μηχανικό όσο δλδ και για την πέργκολα....

γάματα τα κράτος.....

Γαμιέσαι...
Μου θύμισες την περαίωση...
Πλήρωσα κανά τριχίλιαρο και θέμα αν σε πέντε χρόνια είχα αποκρύψει κανά πεντακοσάρικο και αυτά καταλάθος...
Θα μπορούσα να είχα σώσει 10.000-15.000 την πενταετία, να είμαι και πάλι below radar (δηλαδή να μην εμφανίσω εξωφρενικά χαμηλά εισοδήματα) και να τη σκαπουλάρω με το ως άνω τριχίλιαρο- καθαρό κέρδος άνω των € 10.000.

Επισκέπτης
Γαμιέσαι...
Μου θύμισες την περαίωση...
Πλήρωσα κανά τριχίλιαρο και θέμα αν σε πέντε χρόνια είχα αποκρύψει κανά πεντακοσάρικο και αυτά καταλάθος...
Θα μπορούσα να είχα σώσει 10.000-15.000 την πενταετία, να είμαι και πάλι below radar (δηλαδή να μην εμφανίσω εξωφρενικά χαμηλά εισοδήματα) και να τη σκαπουλάρω με το ως άνω τριχίλιαρο- καθαρό κέρδος άνω των € 10.000.

Για ξήγα μου τώρα.
Γιατί την πλήρωσες??

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Η αμοιβή όντως είναι η ίδια μόνο που διαμορφώνεται κάπως αυθαίρετα (pun intended :2funny:) από το ΤΕΕ. Εγώ έδωσα 800 αμοιβή για αυθαιρεσία αξίας περίπου 5500.
η ελάχιστη αμοιβή ΤΕΕ είναι 2 χιλιάρικα εκτός εάν μου λεει ψέμματα..... τα πρώτα που πρεπει να δώσεις είναι γύρω στα 900 κάτι... συν το παράβολο που συμψηφίζεται με το πρόστιμο

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.799
Πόντοι
1.206
Για ξήγα μου τώρα.
Γιατί την πλήρωσες??

Να σου πω εγω γιατί την πλήρωσα, παρ' ότι τα βιβλία μου είναι πεντακάθαρα και αν κάποιος έχει κάποτε μπει στο γραφείο μου έχει πληρώσει και φύγει χωρίς απόδειξη, δεν το θυμάμαι ούτε εγώ ούτε κι αυτός και δεν μπορεί να το αποδείξει κανείς.

Πλήρωσα λοιπόν για να μην μου μπουν στο γραφείο μου, το κάνουν μουνί καμιά μέρα, και στο τέλος, αφού δεν βρουν τίποτα μου βεβαιώσουν "παραβάσεις" σαν "μη αναγραφή επαγγέλματος στην Α.Π.Υ." (στον άνεργο δηλαδή του γράφεις μες στα μούτρα του "ΑΝΕΡΓΟΣ!"), ή ατελής διεύθυνση (κάποιοι μένουν σε χωριά επαρχίας όπου τους δρόμους δεν τους ξέρουν ούτε οι ίδιοι, αλλά οι ξύπνιοι του ΣΔΟΕ δεν το δέχονται αυτό) ή μου ζητήσουν τιμολόγιο για το διακοσμητικό που μου έχει κάνει δώρο η κόρη μου και το έχω στο γραφείο μου.

Γι αυτά (και για πολλά άλλα παρόμοια) πλήρωσα την περαίωση, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
ΑΚΡΙΒΩΣ όπως πληρώνουν τους νονούς της νύχτας όσοι έχουν νυχτερινά μαγαζιά!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Για ξήγα μου τώρα.
Γιατί την πλήρωσες??

Γιατί 5-6 μικροπαραβάσεις να έβρισκαν (από το ότι δεν πέρασε κανά στοιχείο στα βιβλία μέχρι ότι δεν είχε κοπεί μια απόδειξη και ας είχε πληρωθεί ο αναλογούν φόρος- βλέπεις έχουμε και τις προεισπράξεις μέσω των συλλόγων) το πρόστιμο που θα έτρωγα θα ήταν μεγαλύτερο της περαίωσης, χώρια η ταλαιπωρία...

Επισκέπτης
Να σου πω εγω γιατί την πλήρωσα, παρ' ότι τα βιβλία μου είναι πεντακάθαρα και αν κάποιος έχει κάποτε μπει στο γραφείο μου έχει πληρώσει και φύγει χωρίς απόδειξη, δεν το θυμάμαι ούτε εγώ ούτε κι αυτός και δεν μπορεί να το αποδείξει κανείς.

Πλήρωσα λοιπόν για να μην μου μπουν στο γραφείο μου, το κάνουν μουνί καμιά μέρα, και στο τέλος, αφού δεν βρουν τίποτα μου βεβαιώσουν "παραβάσεις" σαν "μη αναγραφή επαγγέλματος στην Α.Π.Υ." (στον άνεργο δηλαδή του γράφεις μες στα μούτρα του "ΑΝΕΡΓΟΣ!"), ή ατελής διεύθυνση (κάποιοι μένουν σε χωριά επαρχίας όπου τους δρόμους δεν τους ξέρουν ούτε οι ίδιοι, αλλά οι ξύπνιοι του ΣΔΟΕ δεν το δέχονται αυτό) ή μου ζητήσουν τιμολόγιο για το διακοσμητικό που μου έχει κάνει δώρο η κόρη μου και το έχω στο γραφείο μου.

Γι αυτά (και για πολλά άλλα παρόμοια) πλήρωσα την περαίωση, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
ΑΚΡΙΒΩΣ όπως πληρώνουν τους νονούς της νύχτας όσοι έχουν νυχτερινά μαγαζιά!

Αυτό το ναβαντζιλίκι λοιπόν το πληρώνεις για να μην έρθουν μία μέρα και σε ταλαιπωρήσουν κόβοντας ένα πρόστιμο για ηλίθιους λόγους κλπ κλπ.
Αν το χασομέρι σου κοστίζει παραπάνω από το ποσό της περαίωσης, πάω πάσο.
Αν όμως όχι τότε είναι εως κι εγκληματικό να πληρώνεις το νταβαντζιλίκι αυτό..

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
η ελάχιστη αμοιβή ΤΕΕ είναι 2 χιλιάρικα εκτός εάν μου λεει ψέμματα..... τα πρώτα που πρεπει να δώσεις είναι γύρω στα 900 κάτι... συν το παράβολο που συμψηφίζεται με το πρόστιμο
Επειδή το ξέρω το θέμα, έχει ως εξής... το ΤΕΕ θέτει ελάχιστη αμοιβή μηχανικού 1900, αλλά μια και ξέρει ότι όλες οι τεχνικές εταιρίες είναι στην πείνα... έθεσε ντιρεκτίβα να μην πέφτει κανείς κάτω από τα μισά. :grin: Αντίστοιχα και με την αμοιβή τοπογράφου, είπε 400 αλλά στην πιάτσα παίζει 200. ;)

Εγώ έδωσα 800 + 200 αντίστοιχα. Το παράβολο είναι μέρος του τελικού προστίμου όντως, αλλά θα πληρωθεί σε 2ο στάδιο ούτως ή άλλως και με σημαντική έκπτωση 20% αν πληρώσει κανείς εφάπαξ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

καλά οι ελάχιστες αμοιβές δεν καταργηθήκανε στα πλαίσια του ανοίγματος των επαγγελμάτων  :think: :think:

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Επειδή το ξέρω το θέμα, έχει ως εξής... το ΤΕΕ θέτει ελάχιστη αμοιβή μηχανικού 1900, αλλά μια και ξέρει ότι όλες οι τεχνικές εταιρίες είναι στην πείνα... έθεσε ντιρεκτίβα να μην πέφτει κανείς κάτω από τα μισά. :grin: Αντίστοιχα και με την αμοιβή τοπογράφου, είπε 400 αλλά στην πιάτσα παίζει 200. ;)

Εγώ έδωσα 800 + 200 αντίστοιχα. Το παράβολο είναι μέρος του τελικού προστίμου όντως, αλλά θα πληρωθεί σε 2ο στάδιο ούτως ή άλλως και με σημαντική έκπτωση 20% αν πληρώσει κανείς εφάπαξ.

μονο στο ελλάντα .....

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Γιατί προσβάλλετε τους Καμορίστι;

Σας διαβεβαιώ ότι δεν αφήνουν ποτέ "ανοιχτούς λογαριασμούς".

αστε τις μαλακιες με την καμορρα και βρειτε αλλο παραδειγμα. η καμορα εχει συστημα προνοιας που θα το ζηλευανε εδω. τραβα πες σε ενα φτωχο ναπολιτανο κατι για την καμορρα και θα σου ξεκλειδωσει τις οπες σου επιτοπου.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.427
Πόντοι
25.467
αστε τις μαλακιες με την καμορρα και βρειτε αλλο παραδειγμα. η καμορα εχει συστημα προνοιας που θα το ζηλευανε εδω. τραβα πες σε ενα φτωχο ναπολιτανο κατι για την καμορρα και θα σου ξεκλειδωσει τις οπες σου επιτοπου.

Έγραψα κάτι διαφορετικό;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom