Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Και να μην ξεχνάμε κάτι αυτονόητο. Μόνο η μία άκρη έχει εξουσία (με την καθαρά νομική υπόσταση).

πεστα γαμω την κοινωνια μου με τον αρκουδιαρη που μπλεκω δευτεριατικα!!!!!!

μην γαμησω το αμνεζια,γαμω!!!!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Όχι. Αλλά νομίζω ότι είναι ικανή για να τροφοδοτήσει 3-4 τετραετίες. Μέσα σε αυτό το διάστημα ορισμένες νοοτροπίες θα έχουν αλλοιωθεί και όλο και κάποιοι θα βρεθούν ούτως ώστε να αγκαλιάσουν και να υποστηρίξουν την νέα αυτή τακτική.

don't be so sure about that...

Ακριβώς. Μόνο που από τις δύο αυτές άκρες, μόνο η μία έβαλε υποψηφιότητα και υποσχέθηκε συγκρούσεις με τα μεγάλα συμφέροντα, διαφάνεια, πάταξη φοροδιαφυγής, διάλυση πελατειακών σχέσεων, σεμνότητα, ταπεινότητα κ.λ.π. Η άλλη άκρη δεν υποσχέθηκε τίποτα ούτε έθεσε υποψηφιότητα. Συνέχισε απλά, να κάνει αυτό που έκανε, και που κανένας μέχρι στιγμής δεν της το έχει απαγορεύσει, παρά τις όποιες εξαγγελίες.
Και να μην ξεχνάμε κάτι αυτονόητο. Μόνο η μία άκρη έχει εξουσία (με την καθαρά νομική υπόσταση).

εκεί είναι το πρόβλημα... ότι συνεχίζει να κάνει αυτό που έκανε.. χωρίς αιδώ και μάλιστα κραυγάζοντας ότι "Οι άλλοι φταίνε"

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.417
Πόντοι
25.467
πεστα γαμω την κοινωνια μου με τον αρκουδιαρη που μπλεκω δευτεριατικα!!!!!!

μην γαμησω το αμνεζια,γαμω!!!!

Τι μας φταίνε τώρα οι δύσμοιρες οικονομικές μετανάστριες;
:2funny: :2funny: :2funny:

panoutzoss

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2011
Like
0
Πόντοι
1
.........που μπλεκω δευτεριατικα!!!!!!
κι οχι τιποτα αλλο... δουλευεις και σκληρα στο δημοσιο γαμω τα πρεκια τους... να φανταστεις οτι 5 φορες το χρονο παιρνεις αναρωτικη για τενοντιτιδα στον καρπο. βγαζεις μπι ελ αρ 30 πληκτρολογια το εξαμηνο...

ποτάνα κενωνία... ξερεις πού τα κανεις αυτα... στα καλυτερα παιδια, στα πιο εργατικα. σ αυτα που πιανουν την πετρα και την στιβουν (στο pc game εννοειται)...  :'( :'( :'( :'( :'( :'(

σιχαμενε πουλημενε τεμπελχανα βολεμενε δ.υ. που εχεις το θρασος και μιλας νομιζοντας οτι γεννηθηκες και σου χρωσταει ο πλανητης και ο διπλανος σου και πρεπει να σε πληρωνει καθημενο.  :2funny: :2funny: :2funny:

(πσσσσςςςς... ρουφιανε... πατα την αναφορα τωρα λεβεντη μου. στειλε και πμ στη διαχειριση. ξερεις εσυ ;) )

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.417
Πόντοι
25.467

Δεν χάνουμε όμως τίποτα κι άν το δοκιμάσουμε.

εκεί είναι το πρόβλημα... ότι συνεχίζει να κάνει αυτό που έκανε.. χωρίς αιδώ και μάλιστα κραυγάζοντας ότι "Οι άλλοι φταίνε"

Εις τα παλαιότερα των υποδημάτων μου.

Δεν μπορώ να αποδώσω δικαιοσύνη σε κάποιον που πιέζει για λαμογιά. Ξέρετε το νομικό επιχείρημα της ψυχολογική πίεσης δεν αναγνωρίζεται εύκολα. Την ευθύνη φέρει αυτός που υπέκυψε στην όποια πίεση και παρανόμησε με τον ένα ή τον άλλον τρόπο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Δεν μπορώ να αποδώσω δικαιοσύνη σε κάποιον που πιέζει για λαμογιά. Ξέρετε το νομικό επιχείρημα της ψυχολογική πίεσης δεν αναγνωρίζεται εύκολα. Την ευθύνη φέρει αυτός που υπέκυψε στην όποια πίεση και παρανόμησε με τον ένα ή τον άλλον τρόπο.

«Θα έπρεπε να υπάρχει νόµος που να απαγορεύει στους ανθρώπους να δανείζονται από άλλους και να καταφεύγουν σε ξένες πηγές, αν πρώτα δεν εξετάσουν τη δική τους περιουσία και τις δικές τους δυνατότητες. Η τρυφή, η µαλθακότητα και η πολυτέλεια έχουν κάνει τους ανθρώπους να µη χρησιµοποιούν (µόνο) αυτά που έχουν, µολονότι έχουν αρκετά. ∆ανείζονται λοιπόν έναντι υψηλών τόκων, ενώ τίποτα δεν τους αναγκάζει. Περίτρανη απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι κανείς δεν δανείζει σε ανθρώπους που δεν έχουν οικονοµικούς πόρους. ∆ανείζουν σ’ εκείνους που επιθυµούν να αποκτήσουν ακόµη µεγαλύτερη άνεση».
«Υποδουλώνουµε τους εαυτούς µας µε υποθήκες και συµβόλαια, αντί να περιορίσουµε τις ανάγκες µας και να αρκεσθούµε στα απαραίτητα».
«Θέλω να δείξω σε όσους σπεύδουν απερίσκεπτα να δανειστούν πόση ντροπή φέρνει αυτό και πόση στέρηση ελευθερίας, καθώς και ότι ο δανεισµός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και µαλθακότητας. Εχεις; Μη δανείζεσαι, γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου. Χρεωνόµαστε για να πληρώσουµε όχι το ψωµί και το κρασί, µα εξοχικές κατοικίες, δούλους, µουλάρια, ανάκλιντρα και τραπεζώµατα».
«Οι τόκοι σωρεύονται ο ένας πάνω στον άλλο. Και ο άνθρωπος που βλέπει να τον πνίγουν τα χρέη αγωνίζεται να µείνει στην επιφάνεια µα δεν µπορεί να κολυµπήσει µακριά από όσα τον βαραίνουν και να γλιτώσει. Τον παρασύρουν στον βυθό και αφανίζεται µαζί µε εκείνους που είχαν εγγυηθεί τον δανεισµό του».

Πλούταρχος-«Περί του µη δανείζεσθαι»

είδες να γράφει πουθενά για απαγόρευση του να δανείζεις??????????????????

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεν χάνουμε όμως τίποτα κι άν το δοκιμάσουμε.

Εις τα παλαιότερα των υποδημάτων μου.

Υπάρχει και η ηθική αυτουργία, η άμεση ή απλή συνέργια, ακόμη και αποσιώπηση εγκλήματος...

Υ/γραφο: Την καλημέρα μου...

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.417
Πόντοι
25.467
«Θα έπρεπε να υπάρχει νόµος που να απαγορεύει στους ανθρώπους να δανείζονται από άλλους και να καταφεύγουν σε ξένες πηγές, αν πρώτα δεν εξετάσουν τη δική τους περιουσία και τις δικές τους δυνατότητες. Η τρυφή, η µαλθακότητα και η πολυτέλεια έχουν κάνει τους ανθρώπους να µη χρησιµοποιούν (µόνο) αυτά που έχουν, µολονότι έχουν αρκετά. ∆ανείζονται λοιπόν έναντι υψηλών τόκων, ενώ τίποτα δεν τους αναγκάζει. Περίτρανη απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι κανείς δεν δανείζει σε ανθρώπους που δεν έχουν οικονοµικούς πόρους. ∆ανείζουν σ’ εκείνους που επιθυµούν να αποκτήσουν ακόµη µεγαλύτερη άνεση».
«Υποδουλώνουµε τους εαυτούς µας µε υποθήκες και συµβόλαια, αντί να περιορίσουµε τις ανάγκες µας και να αρκεσθούµε στα απαραίτητα».
«Θέλω να δείξω σε όσους σπεύδουν απερίσκεπτα να δανειστούν πόση ντροπή φέρνει αυτό και πόση στέρηση ελευθερίας, καθώς και ότι ο δανεισµός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και µαλθακότητας. Εχεις; Μη δανείζεσαι, γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου. Χρεωνόµαστε για να πληρώσουµε όχι το ψωµί και το κρασί, µα εξοχικές κατοικίες, δούλους, µουλάρια, ανάκλιντρα και τραπεζώµατα».
«Οι τόκοι σωρεύονται ο ένας πάνω στον άλλο. Και ο άνθρωπος που βλέπει να τον πνίγουν τα χρέη αγωνίζεται να µείνει στην επιφάνεια µα δεν µπορεί να κολυµπήσει µακριά από όσα τον βαραίνουν και να γλιτώσει. Τον παρασύρουν στον βυθό και αφανίζεται µαζί µε εκείνους που είχαν εγγυηθεί τον δανεισµό του».

Πλούταρχος-«Περί του µη δανείζεσθαι»

είδες να γράφει πουθενά για απαγόρευση του να δανείζεις??????????????????

Επιτρέψατε μου να χαρακτηρίσω ελαφρώς ατυχές το παράδειγμα σας, μιας και ο Πλούταρχος στο απόσπασμα που μας παραθέσατε, κάνει λόγο για συναλλαγές μεταξύ πολιτών και όχι μεταξύ Πολιτείας (Κράτους) και πολιτών. Σας παρακαλώ να ρίξετε και μια ματιά, για το τι γράφει για την διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Έτσι... για την ακαδημαϊκή σας μόρφωση...  

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Επιτρέψατε μου να χαρακτηρίσω ελαφρώς ατυχές το παράδειγμα σας, μιας και ο Πλούταρχος στο απόσπασμα που μας παραθέσατε, κάνει λόγο για συναλλαγές μεταξύ πολιτών και όχι μεταξύ Πολιτείας (Κράτους) και πολιτών. Σας παρακαλώ να ρίξετε και μια ματιά, για το τι γράφει για την διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Έτσι... για την ακαδημαϊκή σας μόρφωση... 

Μεταξύ μας όμως, η οικονομική συμπεριφορά κράτους προς πολίτες, πολιτών και τραπεζών προς πολίτες και κράτους προς κράτη και αγορές είχε σημαντικές ομοιότητες...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
σιλάνς ιερόσυλε...

μου φαινεται θα σπασω την ομερτα και θα μιλησω εκει που πρεπει για τα
 κυλισματα σου εις το βορβορο..Καπου θα την πετυχω την αφεντικινα

να σε δω μετα αααααααααααααααχαχχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχα

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.417
Πόντοι
25.467
Υπάρχει και η ηθική αυτουργία, η άμεση ή απλή συνέργια, ακόμη και αποσιώπηση εγκλήματος...

Υ/γραφο: Την καλημέρα μου...

Καλησπέρα κι από εμένα.

Δεν αντιλέγω. Απλώς έγραψα ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί σε αυτές τις περιπτώσεις.

Εξ΄άλλου είδα και τι έπαθε ο αξιότιμος κ. Χριστοφοράκος. Αυτός κι άν ήταν ηθικός αυτουργός-συνεργός-αποσιωπητής εγκλήματος...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
κι οχι τιποτα αλλο... δουλευεις και σκληρα στο δημοσιο γαμω τα πρεκια τους... να φανταστεις οτι 5 φορες το χρονο παιρνεις αναρωτικη για τενοντιτιδα στον καρπο. βγαζεις μπι ελ αρ 30 πληκτρολογια το εξαμηνο...

ποτάνα κενωνία... ξερεις πού τα κανεις αυτα... στα καλυτερα παιδια, στα πιο εργατικα. σ αυτα που πιανουν την πετρα και την στιβουν (στο pc game εννοειται)...  :'( :'( :'( :'( :'( :'(

σιχαμενε πουλημενε τεμπελχανα βολεμενε δ.υ. που εχεις το θρασος και μιλας νομιζοντας οτι γεννηθηκες και σου χρωσταει ο πλανητης και ο διπλανος σου και πρεπει να σε πληρωνει καθημενο.  :2funny: :2funny: :2funny:

(πσσσσςςςς... ρουφιανε... πατα την αναφορα τωρα λεβεντη μου. στειλε και πμ στη διαχειριση. ξερεις εσυ ;) )

μωρη κωλοτρυπιδα τραβα γαμησου,ξυστρα...

υ.γ

και κατι αλλο

το μουνι της μανας σου που θα με πεις ρουφιανο εμενα κολαρχιδο

κανε εσυ τον ρουφιανο τωρα που εβρισα την πουτανα την μανα σου...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Για πε, για πε...
Ήταν άτακτο αγόρι ο τραμού;
Δώστε και κανά ρηβιού μοναχοφάηδες!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

εγω έχω καταλάβει ένα απλό πράγμα...

τα τελευταία 30 χρόνια όλοι φάγανε.. αλλοι πολλοι και άλλοι λιγώτερο.. σήμερα φωνάζουν αυτοί που φάγανε λιγώτερο όχι γιατί έγινε φαγοπότι αλλά γιατί δεν φάγανε όσο και οι άλλοι ή ακόμη χειρότερο γιατί φάγανε πολλά οι άλλοι και όχι αυτοί...

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Εξ΄άλλου είδα και τι έπαθε ο αξιότιμος κ. Χριστοφοράκος. Αυτός κι άν ήταν ηθικός αυτουργός-συνεργός-αποσιωπητής εγκλήματος...
Χα χα ποιος τον άφησε να φύγει και γιατί άραγε; :think: :boobies: :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

:knuppel: :knuppel: :knuppel: :knuppel: :knuppel: :knuppel: :knuppel: :knuppel: :knuppel:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

τα τελευταία 30 χρόνια όλοι φάγανε.. αλλοι πολλοι και άλλοι λιγώτερο.. σήμερα φωνάζουν αυτοί που φάγανε λιγώτερο όχι γιατί έγινε φαγοπότι αλλά γιατί δεν φάγανε όσο και οι άλλοι ή ακόμη χειρότερο γιατί φάγανε πολλά οι άλλοι και όχι αυτοί...

Τύπε, ξέρεις ότι στα περισσότερα συμφωνούμε...
Αλλά όχι, δεν φάγανε όλοι- ίσως φάγανε αρκετοί αλλά ένα σεβαστό ποσοστό ΔΕΝ έφαγε, μάλλον τάιζε αυτούς που έτρωγαν.
Και δεν θα κάνω τον διαχωρισμό ι/υ και δ/υ γιατί όπως υπήρξε κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας που απομυζούσε το κράτος με τη βοήθεια αυτών που θα έπρεπε να το προστατεύουν, αιρετών ή μη, έτσι υπήρξαν και δ/υ που δικαιολογούσαν το μισθό τους και παράλληλα άντεχαν τον πόλεμο από τη συνομωσία των ανίκανων. διεφθαρμένων και μετρίων...
Και αρκετός κόσμος και κουμάντα έκανε και έβλεπε και πιο μακρυά και δεν δανείστηκε υπέρμετρα και αποταμίευσε...
Ε, λοιπόν αυτός ο κόσμος δεν αξίζει να τιμωρηθεί...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006

Βρε ασε τα χαζα και ανεβασε καμια φωτο να γουσταρουμε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom