εξακολουθείς να μην θέλεις να καταλάβεις.
προσπαθείς να με πείσεις για κάτι χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που δεν σου τα έχω αντικρούσει
ΔΕΝ σου είπα πουθενά πως η Ελλάδα δεν έχει πλουτοπαραγωγικό πλούτο.
ΠΑΝΤΑ είχε.
ΠΟΤΕ όμως δεν τον εκμεταλλευόταν.
με οποιοδήποτε νόμισμα.
Γράφεις με γενικευσεις, υπερβολες κι αφορισμούς.
Αντε λοιπον να συμφωνησουμε οτι η Ελλαδα ειχε ανεκαθεν πλουτοπαραγωγικες πηγες, που τις εκμεταλλευόταν πλημμελώς.
Ή άφηνε την παραγωγή βορά στα νυχια των μεσαζόντων και τους παραγωγους σε τιμες εξευτελιστικές.
οκ, εσύ είσαι ο σχετικός
εγώ είμαι ο μαλάκας, άσχετος, που διαβάζω και γνωρίζω μόνο μέσα από σάιτς και λινκς και ιντερνετικά άρθρα του κάθε σοφού. Δεκτόν, πάμε παρακάτω;
Πάλι προτρεχεις και μοιραζεις χαρακτηρισμούς δεξια κι αριστερά, ακομη και στον εαυτό σου.
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ούτε σε μία ερώτηση.
ΠΟΙΟΣ θα κάνει την επανεκκίνηση της οικονομίας όπως την ονειρεύεσαι; μόνη της θα γίνει; οι ίδιοι μαλάκες με τώρα;
Σου απάντησα και μάλιστα με σχετική μελέτη : οι 7 μυθοι του ελληνικου χρέους.
Και μια ακομη προταση για την εξοδο απο το ευρω.
Αν τις διαβασεις θα σου λυθουν πολλες αποριες.
Επιγραμματικά : η επανεκκίνηση της οικονομιας γινεται απο τα κεφαλαια που αποδεσμεύονται απο την εξυπηρετηση του χρεους (αφου αυτο εχει παραγραφει) κι επιστρεφονται στην οικονομια με τη μορφη κρατικών επενδυσεων και δανείων σε ολους τους τομεις και δημοσίων εργων που φερνουν το ζεστο χρημα στη μηχανη της οικονομίας.
έχεις ιστορικό προηγούμενο (αφού σου αρέσουνε τόσο πολύ τα ιστορικά δεδομένα - που εγώ δεν τα λαμβάνω υπόψην μου) που η Ελλάδα επενδυσε σε αυτόν της τον πλούτο και έγινε η δύναμη που θα μπορούσε; Γιατί εγώ ιστορικά μόνο ανθρωπάκια βλέπω. Και κάποιους ονειροπόλους που νόμιζαν πως θα ξαναστήσουνε το Βυζάντιο με τα όπλα.
Το κλασικό παραδειγμα ειναι η σεισαχθεια του Σόλωνα που οδηγησε στο χρυσό αιώνα της αθηναικης δημοκρατιας. Ειναι το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα του πως μια κοινωνια δεσμια των χρεων , των τοκογλυφων και των δυνατων - ολιγαρχικών, αποδεσμευεται απο τη θηλια του χρεους κι αμεσως ευδοκιμεί η αγροτικη παραγωγη, η βιοτεχνια, οι τεχνες και τα γραμματα κι ολα μαζι εξακοντιζουν την πολιτικη και οικονομικη-στρατιωτικη δυναμη της αθηνας. Παραλληλα εμφανιζεται κι εδραιωνεται το δημοκρατικο πολιτευμα.
Πάμε παρακάτω;
για τις τράπεζες.
ΔΕΝ σου είπα πως δεν γίνεται. Άλλα αντί άλλων διαβάζεις. Σου είπα πως έτσι και γίνει αυτό, μέσα σε 3 μέρες θα έχεις γαμήσει το κράτος και θα του έχεις κάνει bungee χωρίς λάστιχο.
έχουνε αλλάξει τα δεδομένα με πριν από 20 χρόνια. Σου έφερα ένα παράδειγμα. Είχες τότε e-banking; Τώρα τα πάντα κινούνται σε κλάσματα δευτερολέπτου. Βήχεις στην Αθήνα και κολλάει ίωση ο άλλος στο Πεκίνο.
Ξαναδες το λινκ αυτο για να καταλαβεις ότι πραγματικα δεν έχεις ιδεα για το θεμα αυτό !
Δεν μπορείς να συγκρίνεις ιστορικά δεδομένα με 50 χρόνια διαφορά. Βλέπεις τάσεις, τις κρίνεις, αλλά οι συνθήκες είναι διαφορετικές.
Το πιο απλό!! Τι κυβέρνηση είχες τότε και τι τώρα; Ποιους ανθρώπους τότε και ποιους τώρα; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις πως είναι άλλες οι συνθήκες;
Μη διαβάζεις ό,τι νομίζεις πως θα σου πει ο άλλος αλλά ακριβώς ό,τι σου γράφει.
πάμε και στο τελευταίο
μου κοκκινίζεις κάτι και απαντάς πάλι αλλαντάλλων
Μιλάμε για παραγωγή
Πού βασίζεις το σκεπτικό σου πως θα κάνουμε παραγωγή; Στο άλλο νόμισμα; Μαγικά;
Μία ερώτηση σου κάνω.
Απάντηση στα παραπάνω σχολια και παραθεσεις.
Εγώ δεν διαφωνώ (στο ξαναλέω) πως η δραχμή θα βοηθήσει. Διαφωνώ πως με οποιοδήποτε νόμισμα θα γίνουνε αυτά που λες.
Μπορείς να μου απαντήσεις ΠΟΙΟΣ θα αναλάβει (και θα το κάνει) να οργανώσει τον πλουτοπαραγωγικό τομέα της Ελλάδας και να τον χρησιμοποιήσει;;; Πόσο καιρό θα του πάρει;;; (αν υποθέσουμε πως βρεθεί τέτοιος άνθρωπος)
Ομοίως !
(ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι νομιζεις οτι θα χρειαστει καποιος Μεσιας για να ξεκινησει η παραγωγη στη χωρα ! Επένδυσε σαν κρατος στην ερευνα, αναδιαρθρωσε τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, διωξε τα λαμογια-μεσαζοντες απο την πιατσα, απελευθερωσε τους παραγωγους από πανωτοκια και βοηθησε τους στη σχεδιαση σωστων καλλιεργειων κτλ κτλ)
Φυσικά και η αλλαγές νομίσματος γίνονται απότομα και οι υποτιμήσεις.
Το είπα κι εγώ. Πού διαφωνείς; Να διαβάζεις ξέρεις; Αυτό που σου λέω είναι πως το να το κάνεις αυτό είναι ΜΑΛΑΚΙΑ μέγιστη, αν δεν αποφασίσεις πρώτα να αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργεί και παράγει το κράτος ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ. Μετά κάνε όποια αλλαγή θες και όσο απότομα θες.
Αλλά για να το κα΄νεις αυτό με τα ισχύοντα δεδομένα στον πολιτικό χώρο ούτε 2-3 χρόνια δεν σου φτάνουνε.
έλεος.
Η αντιληψη αυτη είναι τελειως λαθος κι αυτο που ξαναειπα : θεμελιωδες σφαλμα !
Δε μπορεις πρωτα να φτιαξεις το κρατος και την παραγωγη σου, μενοντας στο ευρω που λειτουργει σαν αγχονη για την οικονομια και χωρις πιστωσεις : εισαι ηδη εκτος αγορων κι ο,τι σου δινει η τροικα ειναι για να εξυπηρετεις το χρεος σου !
Αρα πρώτα θα διαγραψεις το χρεος και θα γυρισεις στην ευελικτη δραχμή κι αυτο θα σου απελευθερωσει τα κεφάλαια με τα οποια θα αναδιαρθρωσεις την οικονομια σου. Θα κανεις μεν ενα βιαιο ισοσκελισμο του προυπολογισμού σου κι αυτο θα ειναι η μεγαλη δυσκολια του ολου εγχειρηματος.
Αλλα με τη δραχμουλα και τη διαγραφη του χρέους θα εχεις βαλει πατο στο βαρελι της οικονομιας κι οι προσπαθειες σου συντομα θα ευοδωθούν.
Το αντιθετο που ισχυριζεστε εσεις, δλδ πρωτα να φτιαξεις το κρατος και το λαο σου και μετα να κάνεις τη μεταβαση, δεν εχει γινει ποτε !
Πρωτα ολοι χρεοκοπουν και μετα αναδιαρθρώνονται - με το σωστο (ολικη διαγραφη χρεους) ή το λαθος (κουρεματα διαφορου ..μηκους, που συχνα επιτρεπουν στο χρεος να αναγεννηθεί- Βραζιλία) τροπο.