Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
και φυσικα μέχρι να αποδώσει η παραγωγή (η οποία για να στηθεί χρειάζεται και εξοπλισμό τον οποίο φυσικά δεν μπορείς να αγοράσεις με τις δραχμές που έχεις τυπώσει) έχεις περίπου 350.000 θανάτους από πείνα... δεν πειράζει βέβαια παράπλευρες απώλειες είναι

και όσο για την απαίτηση πολύ ωραία .. μπορείς να απαιτείς όσο γουστάρεις.. αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρεις κιόλας... μπορεί να σου ξαποστείλουν και πακεταρισμένους πίσω καμμιά 200.000 μετανάστες που δεν έχουν πάρει την γερμανική υπηκοότητα έτσι για να έχεις...

Ε.. ναι βεβαια να μην πεταξουμε τις ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΕΣ  :cheesy:

http://[URL unfurl="true"]www.chios-mastic.com/contents/media/karamelatoffeexyma.jpg[/img[/URL]]

Αυτες ειναι οι ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ του ΣΑΜΑΡΑ και ΓΑΠ και των Μ.Μ.Ε και αυτές γλείφουμε

Τα κουνελια  ;D (εκτος του οτι τα πνιγεις  :2funny: ) τρωνε οτι τους ΠΕΤΑΞΟΥΝ  :uglystupid:

ΜΠΡΑΒΟ Τραμουντανα εισαι ΤΡΑΝΟΣ  :uglystupid:

ΕΥΓΕ ΛΕΜΕ  :D

[u]Ανήκομεν εις την ΔΥΣΙΝ[/u] :pipa2:

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Hirayama, Hayabousa για να τελειώνουμε. Δεν είναι ότι το ευρώ δεν είναι επιζήμιο για τη χώρα, είναι ότι η δραχμή θα ήταν άκομα πιο επιζήμια  αυτή τη στιγμή. Αν, Αν, Αν ήμασταν μια άλλη χώρα μπορεί. Αν γινόταν πριν το 2002 θα ήταν καλά, τώρα με  165% ελλειμμα και  παραγωγή γκάου δεν.

Φίλε, συγγνώμη αλλά δε σε ξέρω κι όλας - μπορεί να κάνω λάθος, έχεις σοβαρό πρόβλημα : αρνείσαι να δεις τα στοιχεία και τις φωνές σοβαρών, εξωκαθεστωτικών οικονομολόγων κι επαναλαμβάνεις την ίδια κασσέτα, στηριζόμενος που ;;;
Δε βλέπεις ότι 2 χρονια τώρα και μετα 2 μνημόνια δικαιωνόμαστε συνεχώς εμείς που μιλαμε για έξοδο σε εθνικό νόμισμα κι αλλαγή πολιτικής ;;;

Το να επιμένεις ότι μια κατεστραμμένη χώρα οφείλει να παραμένει σε ένα ξένο, "σκληρό" , υφεσογόνο νόμισμα και να μην επιστρέφει σε εθνικό νόμισμα είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι - ύποπτο !

Μπορείς, για χάρη της κουβέντας, να τεκμηριώσεις τη θέση σου ;
Ή θα μας αφήσεις με τις ειρωνίες και την επίκληση της ...αυθεντίας σου ;

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
ο καρατζαφερης που αυτοπαρουσιαζεται σαν το καλο παιδι της πολιτικης και ο ρυθμιστης των εξελιξεων ποσο γλειωδης μπορει να ειναι?? :huh: :huh: :huh:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ε.. ναι βεβαια να μην πεταξουμε τις ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΕΣ  :cheesy:

http://[URL unfurl="true"]www.chios-mastic.com/contents/media/karamelatoffeexyma.jpg[/img[/URL]]

Αυτες ειναι οι ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ του ΣΑΜΑΡΑ και ΓΑΠ και των Μ.Μ.Ε και αυτές γλείφουμε

Τα κουνελια  ;D (εκτος του οτι τα πνιγεις  :2funny: ) τρωνε οτι τους ΠΕΤΑΞΟΥΝ  :uglystupid:

ΜΠΡΑΒΟ Τραμουντανα εισαι ΤΡΑΝΟΣ   :uglystupid:

ΕΥΓΕ ΛΕΜΕ  :D

[u]Ανήκομεν εις την ΔΥΣΙΝ[/u] :pipa2:
[/quote]

για πες μας βρε τρανέ που όλα τα ξέρεις πως θα φτιάξουμε παραγωγή σε μία νύχτα?

ααα ξέρω .. για τα φασισταριά σαν και του λόγου σου (όπως και τα αντίστοιχα κόκκιν φασισταριά) οι παράπλευρες απώλειες είναι θεμιτές...

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Το σενάριο του hirayama εκτός από ανεδαφικό είναι και καταστροφικό.
Ανάπτυξη με ισχυρό νόμισμα γίνεται δύσκολα.
Μας αφήνουν εντός ΕΕ, με δραχμή, κούρεμα και αρωγή; Πριτσ.
Οπότε τα λοιπά δεν είναι σοβαρά

διάβασε προσεκτικά ολο το κειμενο από το λινκ που εβαλα και σκέψου το.

Μετά βαλε τους προβληματισμούς σου σημειο προς σημείο.

έπειτα ανεφερε και καποια παραπλήσια ιστορικά παραδειγματα που στηριζουν τη θεση σου.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
και φυσικα μέχρι να αποδώσει η παραγωγή (η οποία για να στηθεί χρειάζεται και εξοπλισμό τον οποίο φυσικά δεν μπορείς να αγοράσεις με τις δραχμές που έχεις τυπώσει) έχεις περίπου 350.000 θανάτους από πείνα... δεν πειράζει βέβαια παράπλευρες απώλειες είναι

και όσο για την απαίτηση πολύ ωραία .. μπορείς να απαιτείς όσο γουστάρεις.. αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρεις κιόλας... μπορεί να σου ξαποστείλουν και πακεταρισμένους πίσω καμμιά 200.000 μετανάστες που δεν έχουν πάρει την γερμανική υπηκοότητα έτσι για να έχεις...

αυτο που λες δε στεκει !
350 000 θανατους ειχες στην κατοχη με το ραιχσμαρκ αρχικα και μετά με τα στούκας - τα κατοχικα χρήματα.

εξακολουθειτε να παραπληροφορείτε τον κοσμακη, ελπίζω από αγνοια !

Μπορεις να μου πεις πως ορθοπόδησε η Ελλάδα με το δικο της νόμισμα μετα την απελευθερωση του 1821 ; Ειχε τοτε παραγωγη και βαρεια βιομηχανια ή μηπως ηταν κατεστραμμενη απο τον πόλεμο ;

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
για πες μας βρε τρανέ που όλα τα ξέρεις πως θα φτιάξουμε παραγωγή σε μία νύχτα?

ααα ξέρω .. για τα φασισταριά σαν και του λόγου σου (όπως και τα αντίστοιχα κόκκιν φασισταριά) οι παράπλευρες απώλειες είναι θεμιτές...

Ρε μαλάκα επικοινωνείς με τον Εγκέφαλο σου;;;

Πραγματικά αναρωτιέμαι.. δεν κανω πλακα..

Πες μου εσύ πως θα φτιάξουμε παραγωγή με τα ΔΑΝΕΙΑ και με το ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ νόμισμα του πλανήτη;;

παντως πραγματικα μου φαινεται οτι εσεις οι ΔΗΘΕΝ πατριώτες.. εισαστε οι χειροτεροι δοσιλογοι και ραγιαδες (χωρις υπερβολες)  ;)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αυτο που λες δε στεκει !
350 000 θανατους ειχες στην κατοχη με το ραιχσμαρκ αρχικα και μετά με τα στούκας - τα κατοχικα χρήματα.

εξακολουθειτε να παραπληροφορείτε τον κοσμακη, ελπίζω από αγνοια !

Μπορεις να μου πεις πως ορθοπόδησε η Ελλάδα με το δικο της νόμισμα μετα την απελευθερωση του 1821 ; Ειχε τοτε παραγωγη και βαρεια βιομηχανια ή μηπως ηταν κατεστραμμενη απο τον πόλεμο ;

ξέρεις μεταξύ του 1821 και του 2011 υπάρχει μια απόσταση 190 ετών... τότε η οικονομία ήταν κατα τεκμήριο αγροτική και η χώρα είχε αγροτική παραγωγή..

αλλά και ποιός σου είπε ότι ορθοπόδησε....??

σε ότι δε αφορά την δραχμή μετά την κατοχή απαιτήθηκε ένα σχεδιο μάρσαλ (αρκετά μεγαλύτερο από το σχέδιο διάσωσης) και πολλά χρόνια για να πάρει η οικονομία μπροστά...

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
σε ότι δε αφορά την δραχμή μετά την κατοχή απαιτήθηκε ένα σχεδιο μάρσαλ (αρκετά μεγαλύτερο από το σχέδιο διάσωσης) και πολλά χρόνια για να πάρει η οικονομία μπροστά...

Εχεις δικιο  ;)

Αφου ο ΦΡΥΔΙΑΣ επετρεψε στη Γερμανια να αναπτυχθει με τα λεφτα σου και καποιων αλλων..
και την ΕΦΕΡΕ παλι σε σημειο να σε ΞΑΝΑΓΑΜΗΣΕΙ..

Ποιος να φταιει άραγε..... ή ΔΡΑΧΜΗ  ;; :jerking:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Φίλε, συγγνώμη αλλά δε σε ξέρω κι όλας - μπορεί να κάνω λάθος, έχεις σοβαρό πρόβλημα : αρνείσαι να δεις τα στοιχεία και τις φωνές σοβαρών, [size=20pt]εξωκαθεστωτικών[/size] οικονομολόγων κι επαναλαμβάνεις την ίδια κασσέτα, στηριζόμενος που ;;;

URL]]

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ρε μαλάκα επικοινωνείς με τον Εγκέφαλο σου;;;

Πραγματικά αναρωτιέμαι.. δεν κανω πλακα..

Πες μου εσύ πως θα φτιάξουμε παραγωγή με τα ΔΑΝΕΙΑ και με το ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ νόμισμα του πλανήτη;;

παντως πραγματικα μου φαινεται οτι εσεις οι ΔΗΘΕΝ πατριώτες.. εισαστε οι χειροτεροι δοσιλογοι και ραγιαδες (χωρις υπερβολες)  ;)

στις ερωτήσεις δινουν απαντήσεις και δεν υποβάλλουν ερωτήσεις.. εγώ μπορώ να σου πω αλλά θέλω να ακούσω πρώτα από σένα.. αν έχεις να πείς τίποτε φυσικά φασιστάκο

εγώ έχω επικοινωνία με τον εγκέφαλο μου γιατί διαθέτω σε αντίθεση με σένα...

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.lifo.gr/icache/470x354x1/341582_ayriani160811.jpg[/img[/URL]]

[/quote]

Σόρος με Παπανδρέου: Δεν θα κινδυνεύσει η Ελλάδα, οι ΗΠΑ σας στηρίζουν

[URL unfurl="true"]http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=265092[/URL]

:2funny: :2funny: :2funny:

:birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman: :birdman:

ΒΛΑΜΕΝΕ  ΣΠΟΥΔ[b]ΑΡΧΙΔΙ[/b]  :uglystupid:

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
ξέρεις μεταξύ του 1821 και του 2011 υπάρχει μια απόσταση 190 ετών... τότε η οικονομία ήταν κατα τεκμήριο αγροτική και η χώρα είχε αγροτική παραγωγή..

αλλά και ποιός σου είπε ότι ορθοπόδησε....??

Ο Καποδιστριας παρελαβε πραγματικα καμμενη γη ! Ο Ιμπραημ είχε ξεκινησει να κοβει μεχρι και τα δεντρα στην Πελοποννησο - εκτος απο κεφαλια, χερια και μυτες....
Μεγαλες εκτασεις γης ηταν χερσες, ακαλλιεργητες για χρονια.
Η χωρα υποδεχτηκε τεραστιο αριθμο ελληνων προσφυγων για τα μετρα της, απο τις γυρω ακομη υποδουλες περιοχες,  ενω χηρες και ορφανα του πολεμου δεν ειχαν στον ηλιο μοιρα.
Παρολα αυτα, δεν καταγραφηκαν οι εκατομβες θανατων απο πεινα που περιγραφεις και η χωρα εζησε για να ακμασει στη συνεχεια.

Το σχεδιο Μαρσαλ στην Ελλαδα χρησιμοποιηθηκε βασικα για να φαγωθει απο τους νικητες του Εμφυλιου - τη Δεξια και τους δοσιλογους, μαυραγοριτες και ταγματασφαλίτες που επάνδρωσαν τον κρατικο μηχανισμό. Απο τοτε συνεχιζεται η ρεμούλα και η κακοδιαχειρηση ως τις μερες μας....

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.lifo.gr/icache/470x354x1/341582_ayriani160811.jpg[/img[/URL]]

[/quote]

Το οτι ο Σορος λεει το προφανές δεν ειναι παραξενο.
Το οτι ο Σορος, σαν σοβαρος κερδοσκοπος έχει παντα win-win θεσεις, ότι πολιτικες αποφασεις κι αν παρθουν , δεν ειναι παραξενο. Γι αυτο άλλωστε ειναι ο Σορος κι εσυ ο σαβρας.

Πάντως ο Σορος δεν ηταν μεσα στους οικονομολογους που αναφερθηκαν στο αρθρο, ουτε το εγραψε !

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
στις ερωτήσεις δινουν απαντήσεις και δεν υποβάλλουν ερωτήσεις.. εγώ μπορώ να σου πω αλλά θέλω να ακούσω πρώτα από σένα.. αν έχεις να πείς τίποτε φυσικά φασιστάκο

εγώ έχω επικοινωνία με τον εγκέφαλο μου γιατί διαθέτω σε αντίθεση με σένα...

Ρε Υποτακτικε..

Εχεις την ψευδαίσθηση οτι θα πληρωσεις 400+ ΔΙΣ;;
εχεις την εντυπωση ακομη και με το ΚΟΥΡΕΜΑ που θα κανεις περιπου 100 Δις και ταυτόχρονα δανειζόμενος 130 θα σωθεις;;

εχεις την εντυπωση οτι τυχαια επεσαν οι ΑΓΟΡΕΣ στο ακουσμα και μονο του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ;;

Εχεις την εντυπωση οτι η ποιοτητα ζωης σου με το ΕΥΡΩ ειναι καλυτερη απο οτι με την ΔΡΑΧΜΗ;;;

εχεις την αισθηση οτι οι συνθηκες αναπτυξης στην Χωρα σου ειναι καλες και εχεις προοπτικες;;;

εχεις την αισθηση οτι επικοινωνεις με τον εγκεφαλο σου... :cheesy:

Ε.. δεν νομιζω  ;)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ρε Υποτακτικε..

Εχεις την ψευδαίσθηση οτι θα πληρωσεις 400+ ΔΙΣ;;
εχεις την εντυπωση ακομη και με το ΚΟΥΡΕΜΑ που θα κανεις περιπου 100 Δις και ταυτόχρονα δανειζόμενος 130 θα σωθεις;;

εχεις την εντυπωση οτι τυχαια επεσαν οι ΑΓΟΡΕΣ στο ακουσμα και μονο του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ;;

Εχεις την εντυπωση οτι η ποιθοτητα ζωης σου με το ΕΥΡΩ ειναι καλυτερη απο οτι με την ΔΡΑΧΜΗ;;;

εχεις την αισθηση οτι οι συνθηκες αναπτυξης στην Χωρα σου ειναι καλες και εχεις προοπτικες;;;

εχεις την αισθηση οτι επικοινωνεις με τον εγκεφαλο σου... :cheesy:

Ε.. δεν νομιζω  ;)

ποιός σου είπε ότι θα τα πληρώσω.. θα σταθεροποιήσω το χρέος σε ένα επίπεδο στο οποίο οι τόκοι δεν θα αποτελούν απειλή για τα δημοσιονομικά και μετά θα το ανακυκλώνω όπως κάνουν ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις σε ΟΛΟ τον κόσμο

ναι η ποιότητα ζωής μου με το ΕΥΡΩ είναι και θα είναι καλύτερη από αυτή με την δραχμή.. και το φωνάζω το λέω γιατί έχω ζήσει/εργασθεί/επενδύσει και με τις δύο καταστάσεις

οι συνθηκες ανάοπτυξης στην χώρα δεν είναι καλές γιατί η χώρα έχει μερικά προβλήματα.. που είναι άνθρωποι σαν και σένα και σαν τα πασόκια...

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
ποιός σου είπε ότι θα τα πληρώσω.. θα σταθεροποιήσω το χρέος σε ένα επίπεδο στο οποίο οι τόκοι δεν θα αποτελούν απειλή για τα δημοσιονομικά και μετά θα το ανακυκλώνω όπως κάνουν ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις σε ΟΛΟ τον κόσμο

ναι η ποιότητα ζωής μου με το ΕΥΡΩ είναι και θα είναι καλύτερη από αυτή με την δραχμή.. και το φωνάζω το λέω γιατί έχω ζήσει/εργασθεί/επενδύσει και με τις δύο καταστάσεις

οι συνθηκες ανάοπτυξης στην χώρα δεν είναι καλές γιατί η χώρα έχει μερικά προβλήματα.. που είναι άνθρωποι σαν και σένα και σαν τα πασόκια...

Δεν μας λες και τις επενδυσεις σου  :grin: για να γελασουμε   :jerking:

Ρε "εξυπνε" το ισχυρο νομισμα σου εφερε (στην πραξη)
ανεργια
Υφεση
φτωχια

με το ανίσχυρο (δραχμη) αυτα τα ειχες σε μεγαλυτερο βαθμο;;  :cheesy:

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ;;;

για την Φτωχια;;;

ποσο Γκαουλάιτερ εσαι;;

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16

Βρε Γκαουλάιτερ ΤΡΟΜΠΑ αφου απο το πρωι μεχρι το βραδυ μας λες αυτα που λενε οι ΠΑΣΟΚΟΙ

σου φταινε και οι ΠΑΣΟΚΟΙ ρε κωλοτουμπα  :jerking: :jerking:

ΑΦΟΥ εισαι ΚΑΡΑ-ΠΑΣΟΚΟΣ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν μας λες και τις επενδυσεις σου  :grin: για να γελασουμε   :jerking:

Ρε "εξυπνε" το ισχυρο νομισμα σου εφερε (στην πραξη)
ανεργια
Υφεση
φτωχια

με το ανίσχυρο (δραχμη) αυτα τα ειχες σε μεγαλυτερο βαθμο;;  :cheesy:

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ;;;

για την Φτωχια;;;

ποσο Γκαουλάιτερ εσαι;;

ηλίθιο κατασκεύασμα και λάθος της φύσης...

ανεργία, φτώχεια και υφεση δεν έφερε το ευρώ αλλά η μίζερη ύπαρξη κάποιων τεμπέληδων σαν και του λόγου σου που μια ζωή ήταν κλακαδόδοι των κομμάτων και γλύφτες της κάθε εξουσίας για να εισπράξετε κοκκαλάκια..

αμα λείπατε από την μέση τα πράγματα θα ήτανε πολύ καλύτερα...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Φίλε, συγγνώμη αλλά δε σε ξέρω κι όλας - μπορεί να κάνω λάθος, έχεις σοβαρό πρόβλημα : αρνείσαι να δεις τα στοιχεία και τις φωνές σοβαρών, εξωκαθεστωτικών οικονομολόγων κι επαναλαμβάνεις την ίδια κασσέτα, στηριζόμενος που ;;;
Δε βλέπεις ότι 2 χρονια τώρα και μετα 2 μνημόνια δικαιωνόμαστε συνεχώς εμείς που μιλαμε για έξοδο σε εθνικό νόμισμα κι αλλαγή πολιτικής ;;;

Το να επιμένεις ότι μια κατεστραμμένη χώρα οφείλει να παραμένει σε ένα ξένο, "σκληρό" , υφεσογόνο νόμισμα και να μην επιστρέφει σε εθνικό νόμισμα είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι - ύποπτο !

Μπορείς, για χάρη της κουβέντας, να τεκμηριώσεις τη θέση σου ;
Ή θα μας αφήσεις με τις ειρωνίες και την επίκληση της ...αυθεντίας σου ;

Στέκομαι στο πιο σοβαρό διότι τα άλλα αποτελούν ευχολόγια

The transition will be difficult and painful but, if managed properly, the pain will be short
term.  With its own currency the Bank of Greece and the government will be able to
inject much needed liquidity in a currently dying domestic market due to an extreme
shortage of credit and liquidity.  The increased liquidity along with the beneficial effects
of depreciation through import substitution, reduced imports, and possibly increased
exports will bring the economy back to life and increase employment.  Of course, the
government will have to negotiate a narrow path between increased liquidity and keeping
inflation within reasonable levels.

Πιθανώς μειωμένες εισαγωγές και αυξημένές εξαγωγές; Από τι; Παραπούλια από τίμιες ελληνικές τσάπες; Με τι θα αγοραστούν τα ανπτυξιακά; Με δραχμές που θα φροντίσει να μη πληθωρηστούν;...

Finally, a default and exit from the Eurozone would not have to be done in an overtly
adversarial fashion with Germany and other Eurozone countries.  Once such a move
becomes clear or inevitable by circumstances as it might well become, it would be in the
interest of all parties to make its effects as smooth as possible.

Αμ πριτσ. Όπως λέει και ο Κωνσταντάρας εγώ δολλάρια έδωσα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom