Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
εξαρταται τι εννοεις δικαιωσύνη.... αλλα και παλι η δικαιωσύνη (στα ορια της συντεταγμενης πολιτειας και οχι Γουδη)
παρακαμπτεται οσο εσυ κι εγω συνεχιζουμε να ξαναψηφιζουμε τις δύο (και παραπανω) οψεις του ίδιου νομίσματος...

Φιλε ο καθωσπρεπισμος και η μετριοπαθεια δεν εχουν θεση στη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"  ;)

το σύστημα τους ειναι πιο μπροστα απο σενα  ;)

και δεν μπορείς να το αντιμετωπισεις με ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ  ;)

εχεις την ψευδεαισθηση του οτι οριζεις .. αλλα πλανάσαι

αυτα..

και ελπιζω να μην περασουν αλλα 30 χρονια για να γινει κατανοητο  ;)

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..
ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..
ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΜΜΕ
ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΙΝΟΣΕΤ

εσενα τι σου αρεσει τελικα απο ολα  :cheesy:
εμενα μου αρεσει η ισονομια , η ισοπολιτεια και η ελευθεροτυπια.
και το πολιτευμα αυτο μου τα αναγνωριζει σα δικαιωματα. η αλλη εναλλακτικη οχι.
το αν σημερα αυτα παραβιαζονται, δεν εχει να κανει με το πολιτευμα αλλα με την εκμεταλευση αυτου.

αν εχεις ενα μαχαιρι, μπορεις κοψεις ψωμι να φας ή να κοψεις το λαρυγγι του διπλανου σου. αυτο δε σημαινει οτι φταιει το μαχαιρι...αυτος που το κραταει φταιει...

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Φιλε ο καθωσπρεπισμος και η μετριοπαθεια δεν εχουν θεση στη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"  ;)

το σύστημα τους ειναι πιο μπροστα απο σενα  ;)

και δεν μπορείς να το αντιμετωπισεις με ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ  ;)

εχεις την ψευδεαισθηση του οτι οριζεις .. αλλα πλανάσαι

αυτα..

και ελπιζω να μην περασουν αλλα 30 χρονια για να γινει κατανοητο  ;)
δεν ειμαι ρομαντικος... καθολου.
στο ειπα και στην αρχη... ας χυθει αιμα... κανενα προβλημα.

αυτο που λεω και μονο, ειναι να μην κανουμε τις αθωες περιστερες οτι φτασαμε ως εδω και χωρις εμεις να εχουμε μεριδιο ευθύνης.

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
το αν σημερα αυτα παραβιαζονται, δεν εχει να κανει με το πολιτευμα αλλα με την εκμεταλευση αυτου.

αν εχεις ενα μαχαιρι, μπορεις κοψεις ψωμι να φας ή να κοψεις το λαρυγγι του διπλανου σου. αυτο δε σημαινει οτι φταιει το μαχαιρι...αυτος που το κραταει φταιει...

σωστα αρα το πολιτευμα δεν παιζει κανενα ΡΟΛΟ  :cheesy:

Συμφωνώ απόλυτα

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
εγω μαζι σου
ψηφιζω κομμα κυνηγων.. θα παρει λιγοτερο απο το 3% αρα η ψηφος μου θα παει στο 1ο κομμα
θα παρει λιγοτερο απο 3% γιατι θα το κανεις μονο εσυ...
για σκεψου τι θα γινει ομως αν "ολοι"  ψηφισουν 2-3 τετοια κομματα και μπουν στη βουλη...
και πλεον δεν υπαρχουν αυτοδυναμιες και παρομοιεες παπαριες...

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1

σε αυτο εχεις δικιο
αλλα οταν εσυ φτιαχνεις ενα κομμα και κατεβαινεις με  5.000 ευρω μπατζετ και το αλλο κομμα κατεβαινει με 5.000.000 ευρω.. εε καπου η δημοκρατια χανεται

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
σωστα αρα το πολιτευμα δεν παιζει κανενα ΡΟΛΟ  :cheesy:

Συμφωνώ απόλυτα
εγω δεν ειπα αυτο...
εγω ειπα οτι το συγκεκριμενο πολιτευμα μπορει να χρησιμοποιηθει ως καλο η κακο...

το αλλο που εχεις στο μυαλο σου, με δεδομενο οτι αφαιρει το δικαιωμα της επιλογης απο τον καθενα μας, εξ ορισμου ειναι κακο...

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
για σκεψου τι θα γινει ομως αν "ολοι"  ψηφισουν 2-3 τετοια κομματα και μπουν στη βουλη...
εστω οτι μπαινουν στην βουλη
οταν κυβερναει ο αλλος με 151 βουλευτες και μπορει να ψηφισει τα παντα, τι σημασια εχει αν εχω βαλει εγω τους κυνηγους στην βουλη και ο αλλος τους ψαραδες και ο αλλος τους ζαχαροπλαστες. αφου αυτος που θα κυβερνησει, θες 2 κομματα μαζι? πασοκ νδ θες 3? πασοκ νδ λαος με 151 εδρες θα κανουν κουμαντο και ας σφαζονται απο κατω

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
δεν ειμαι ρομαντικος... καθολου.
στο ειπα και στην αρχη... ας χυθει αιμα... κανενα προβλημα.

αυτο που λεω και μονο, ειναι να μην κανουμε τις αθωες περιστερες οτι φτασαμε ως εδω και χωρις εμεις να εχουμε μεριδιο ευθύνης.

ας κρατησω αυτο  :cheesy:

και ας το μετατρεψω λιγο  :cheesy:

αν εχεις ενα φτυαρι, μπορεις σκαψεις τα θεμελια μιας οικοδομης με σκοπο να την φτιαξεις ή να νασκαψεις το λακο καποιου. αυτο δε σημαινει οτι φταιει το φτυαρι...αυτος που το κραταει φταιει...

Αυτο εγινε  ;)

οπότε στα λόγια μου έρχεσαι  ;)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
σε αυτο εχεις δικιο
αλλα οταν εσυ φτιαχνεις ενα κομμα και κατεβαινεις με  5.000 ευρω μπατζετ και το αλλο κομμα κατεβαινει με 5.000.000 ευρω.. εε καπου η δημοκρατια χανεται
Δηλαδη επειδη ενα κομμα εχει 3 εκατομμυρια ψηφοφορους και πολλα λεφτα διαθεσιμα, χανεται η δημοκρατια επειδη θα φτιαξω εγω ενα κομμα με τη γυναικα μου και τη γκομενα μου και θα εχουμε μπατζετ μονο 500 ευρω?
Τι λετε μωρε?

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
σε αυτο εχεις δικιο
γιατι ? γιατι εσυ κι εγω ειμαστε προβατα... και επιλεγουμε να παιρνουμε γραμμη απο τους τσατσους του λαμπρακη και του μπομπολα που εισπρατουν τα 5.000.000...
αν ολοι μας ομως ψαχνομασταν λιγο παραπανω... στο ιντερνετ , οπουδηποτε... και μετα στομα με στομα η πληροφορια κυκλοφορουσε, θα ηταν αλλιως..
αλλα δεν το κανουμε...

εξ αλλου, εγω δεν ειπα να γινουν τεραστια κομματα... να γινουν κομματα και να αναδειχθουν ιδεες και ανθρωποι που θα μπουν "σφηνα" και θα καταφερουν να σπασουν
το καρτελ των 5 κομματων που μας ταλαιπωρουν τοσα χρονια... οχι κομματα κυβερνησης αλλα κόμματα ρυθμιστές...

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
εγω δεν ειπα αυτο...
εγω ειπα οτι το συγκεκριμενο πολιτευμα μπορει να χρησιμοποιηθει ως καλο η κακο...

το αλλο που εχεις στο μυαλο σου, με δεδομενο οτι αφαιρει το δικαιωμα της επιλογης απο τον καθενα μας, εξ ορισμου ειναι κακο...

Μα οτι και να επιλεξει καποιος, ή οτι και να του προσφερθει με την λογικη σου...

μπορει να ειναι κακο ή καλο...

οποτε..  :cheesy:

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
εστω οτι μπαινουν στην βουλη
οταν κυβερναει ο αλλος με 151 βουλευτες και μπορει να ψηφισει τα παντα, τι σημασια εχει αν εχω βαλει εγω τους κυνηγους στην βουλη και ο αλλος τους ψαραδες και ο αλλος τους ζαχαροπλαστες. αφου αυτος που θα κυβερνησει, θες 2 κομματα μαζι? πασοκ νδ θες 3? πασοκ νδ λαος με 151 εδρες θα κανουν κουμαντο και ας σφαζονται απο κατω
κι εσυ θα το δεις αυτο... και σε 4 χρονια θα τους τιμωρήσεις όλους μαζι...
αλλα η ερωτηση είναι... εσυ (οχι προσωπικα, ο καθε εσυ) εχεις τ αρχιδια να το κανεις ?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
για σκεψου τι θα γινει ομως αν "ολοι"  ψηφισουν 2-3 τετοια κομματα και μπουν στη βουλη...
Εννεα κομματα θα μπουν στην επομενη βουλη.
Πόσα στο διαολο πρεπει να μπουν πια, για να μιλησουμε οτι επιτελους υπαρχει δημοκρατια?
Δεκαπεντε?
Αν θελετε να μην υπαρχουν αυτοδυναμιες, να μην βγαινουν δηλωσεις των μικρων κομματων οτι "δεν συνεργαζονται με κανεναν" (π.χ. προσφατα οι οικολογοι).
Αλλιως μια χαρα να υπαρχουν αυτοδυναμιες.
Οι εκλογες δεν γινονται για να παιξουμε τις κουμπαρες.
Γινονται για την εκλογη κυβερνησης.

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δηλαδη επειδη ενα κομμα εχει 3 εκατομμυρια ψηφοφορους και πολλα λεφτα διαθεσιμα, χανεται η δημοκρατια επειδη θα φτιαξω εγω ενα κομμα με τη γυναικα μου και τη γκομενα μου και θα εχουμε μπατζετ μονο 500 ευρω?
Τι λετε μωρε?

Αμα σε παραλαβω  :cheesy: θα "κουραστεις"

πιστεψε με  :grin:

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Τι λετε μωρε?
ναι
αν θες πραγματικες συνθηκες δημοκρατιας τοτε ας ισχυσει πως ολοι θα εχουν το ιδιο οριο στο μπατζετ και προσβαση σε αυτο το ποσο.

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Μα οτι και να επιλεξει καποιος, ή οτι και να του προσφερθει με την λογικη σου...

μπορει να ειναι κακο ή καλο...

οποτε..  :cheesy:
μην παιζεις με τις λεξεις για να με πείσεις για το το είπα εγω... εγω ξερω πολυ καλα τι είπα και δεν εχει καμια σχεση με
τον τρόπο που επιλέγεις να το εκλάβεις...

δε σ αρεσει η δημοκρατια... σεβαστο. προτιμας τη χουντα και τις κυβερνησεις των στρατιωτικων. σεβαστο και παλι...
αλλα ολα αυτα ειναι σεβαστα επειδη εχουμε δημοκρατια... γιατι σε ομορφες χωρες σαν τη Β. Κορεα ή τη Συρια, μπορει να μην ηταν τοσο σεβαστο...

fantaros25

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Εννεα κομματα θα μπουν στην επομενη βουλη.
Πόσα στο διαολο πρεπει να μπουν πια, για να μιλησουμε οτι επιτελους υπαρχει δημοκρατια?
Δεκαπεντε?
Αν θελετε να μην υπαρχουν αυτοδυναμιες, να μην βγαινουν δηλωσεις των μικρων κομματων οτι "δεν συνεργαζονται με κανεναν" (π.χ. προσφατα οι οικολογοι).
Αλλιως μια χαρα να υπαρχουν αυτοδυναμιες.
Οι εκλογες δεν γινονται για να παιξουμε τις κουμπαρες.
Γινονται για την εκλογη κυβερνησης.
ετσι ακριβως... διαλεγεις και παιρνεις....

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006

Stories

Νέο!