Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
[size=25pt]www.tovima.gr/opinions/article/?aid=420577]Σκασμός![/size[/URL]]

Για την κατοικία λοιπόν. Το τούβλο. Για μια περιουσία που σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος και με τιμές του 2009 κοστολογήθηκε ένα τρισεκαρομμύριο euros. Τόσο αξίζει ολόκληρη η ιδιωτική κατοικία εν Ελλάδι. Τουτέστιν πανευρωπαικό ρεκόρ. Διιότι, περίπου, εννιά στους δέκα νοικοκυραίους κατέχουν τουλάχιστον ένα διαμέρισμα. Οι περισσότεροι δύο. Ισως και τρία. Μικρά; Μικρά. Αρκετοί, κυρίως οι παπούδες, οι γιαγιάδες και οι πατεράδες, το απέκτησαν με σττερήσεις και θυσίες. Το μικροαστικό όνειρο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Μπόλικοι όμως με την φοροδιαφυγή, την παρακράτηση του ΦΠΑ και με το μαύρο χρήμα. Μην κοροιδευόμαστε Ηλεκτρολόγοι. Υδραυλικοί, Μπογιατζήδες. Κομμώτριες. Μηχανικοί. Γιατροί. Δικηγόροι. Ολοι εκείνοι που αγνοούν την ύπαρξη αποδείξεων και εφορίας. Ολοι αυτοί οι λεγόμενοι ελεύθεροι επαγγγελματίες που δηλώνουν εισόδημα μέχρι και δώδεκα χιλιάρικα ετησίως. Που κατακλέβουν το κράτος. Ολοι αυτοί που σε βάρος των υποταγμένων και σκληρά εργαζόμενων μισθοσυντήρητων έχουν αποταμιεύσει ένα σκασμό περιουσία. Παράδειγμα; Προχθές, Κυριακή το μεσημέρι μου τηλεφώνησε φίλος από cafe στην πλατεία Βσρυπόμπης- το όνομά του στην διάθεση των Αρχών-για να μου καταγγείλει ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει κόψει καμία απόδειξη σε κανένα τραπέζι. Και ήταν πληρέστατος από πελατεία. Και όταν τον ρώτησε «μα γιατί» εκείνος, σαν γνήσιος ελληνάρας απάντησε «επειδή διαφωνώ με τα μέτρα του Βενιζέλου».. Κλέφτης, ρεμπεσκές, κοπρίτης και αντιπατριώτης. Ετσι ακριβώς. Και ταυτοχρόνως βλάκας με πατέντα. Διότι, όπως είπε ο Βενιζέλος-από τις ελάχιστες φορές που συμφωνώ μαζί του-αν η χώρα χρεοκοπήσει τότε η αξία κάθε κατοικίας θα γκρεμιστεί στα τάρταρρα. Σήμερα, ας πούμε, αξίζει εκατό χιλιάρικα, αύριο ούτε το μισό. Με απλά λόγια. Οι περισσότεροι, που έγιναν ιδιοκτήτες ληστεύοντας τον κράτος, όχι μόνο δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται αλλά να κάνουν και το σταυρό τους από πάνω. Γιατί το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν είναι πενταροδεκάρες συγκρινόμενο με την κατά συρροή φοροκλοπή στην οποία επιδόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Αγαπητοί μου. Και δεν εννοώ τους ρακένδυτους και τους νόμιμους. Πληρώστε και βγάλτε το σκασμό. Γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για το σχοινί!

... ιερά αγανάκτησις του κυρίου Δαμανάκη (φαντάσου βίτσιο...).

Επισκέπτης
Σαν απάντηση απλά για διάφορους αρχικούς ή όψιμους υποστηρικτές του θιάσου.

000203FC.gif

Επισκέπτης
σχολασε ο γαμος μαγκες.
με αφορμη την μη ικανοτητα της κυβερνησης Γ.Α.Π εισαπραξης φορων το Δ.Ν.Τ δεν θα εκταμιευσει την 6 δοση και παμε για κανονι.
αντε να δουμε τι ειναι αυτη η χρεοκωπια και αν και ποσο χειροτερα θα ειναι απο αυτο που ζουμε τωρα.

Επισκέπτης
Παράδειγμα; Προχθές, Κυριακή το μεσημέρι μου τηλεφώνησε φίλος από cafe στην πλατεία Βσρυπόμπης- το όνομά του στην διάθεση των Αρχών-για να μου καταγγείλει ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει κόψει καμία απόδειξη σε κανένα τραπέζι. Και ήταν πληρέστατος από πελατεία. Και όταν τον ρώτησε «μα γιατί» εκείνος, σαν γνήσιος ελληνάρας απάντησε «επειδή διαφωνώ με τα μέτρα του Βενιζέλου».. Κλέφτης, ρεμπεσκές, κοπρίτης και αντιπατριώτης. Ετσι ακριβώς.
Εγω δεν χρωσταω μια και δεν εκλεψα το κρατος μια.

Και το τελος θα το πλερω κομπλε,οπως και την εισφορα.

Μετα θα κανω ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.

Και θα δικαιου και πατριωτικα αμαλαχει.Δανικας σπρεχεν.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
μπορείς εκτός από γκρίνια νά διατυπώσεις μιά εναλακτική πρόταση πού νά έχει εφαρμοστεί μέ επιτυχία κάπου στόν κόσμο???

Nα κρεμάσουμε όλους τους δοσίλογους πασοκονεοδιμολαοφασιστες

Συνημμένα

• κρεμαλα2.jpg
    κρεμαλα2.jpg
    43,6 KB · Εμφανίσεις: 61

Επισκέπτης

Kάνε μας τη χάρη.
Μίλησε ο Δανίκας, μίλησε ο θεός.

Ευτυχώς για μας υπάρχει το πασοκ για να δώσει ένα μάθημα στους υδραυλικούς, τους μπετατζήδες, τους ηλεκτρολόγους και τις λουλουδούδες.

Υ.Γ.1. Κοίτα να δεις που μας παραδίδυν μαθήματα εντιμότητας τα μουνόπανα..
Υ.Γ.2. Δανίκα μαλάκα κοίτα στη ντουλάπα :2funny:

gbeyyt11

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2008
Like
143
Πόντοι
16
σχολασε ο γαμος μαγκες.
με αφορμη την μη ικανοτητα της κυβερνησης Γ.Α.Π εισαπραξης φορων το Δ.Ν.Τ δεν θα εκταμιευσει την 6 δοση και παμε για κανονι.
αντε να δουμε τι ειναι αυτη η χρεοκωπια και αν και ποσο χειροτερα θα ειναι απο αυτο που ζουμε τωρα.

εγω ρε τυπε διαβασα οτι πηγε καλα η τηλεδιασκεψη χτες και πως σημερα που θα επαναλειφθει θα δωσουν αμα ειναι το πρασινο φως για την εκταμιευση της δοσης τον Οκτωβρη ...
Απο την αλλη , ακουω και μερικους που δουλευουν σε ΔΥ (εφοριες κλπ) να λενε πως αναμενεται η δηλωση της πτωχευσης ... Τελικα ειναι βεβαιο παντως πως σε τετοια περιπτωση δεσμευεται το 50 % απο ολες τις τραπεζικες καταθεσεις των ιδιωτων ??

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Άντε την γλιτώσαμε και σήμερα. Σαν τα πρεζάκια, πάμε μέρα - μέρα.

Κανονικά αποπληρώθηκαν οι τόκοι των δύο ομολόγων, διάρκειας 30 ετών, που έπρεπε να πληρωθούν σήμερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ελληνικό Δημόσιο πίστωσε κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων επενδυτών το ποσό των 760 εκατ. ευρώ το οποίο αντιστοιχεί στα τοκομερίδια των δύο ομολόγων. Πρόκειται για το τοκομερίδιο του ομολόγου λήξεως 20 Σεπτεμβρίου 2037, με σταθερό επιτόκιο 4,5%, καθώς και το τοκομερίδιο (κουπόνι) του ομολόγου που λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου 2040. Το συνολικό ποσό των δύο εκδόσεων φθάνει τα 17 δισ. ευρώ. Η πληρωμή των τόκων βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό, σε αντίθεση με τα χρεολύσια, που επιβαρύνουν μεν τον Προϋπολογισμό, αλλά όχι τον τακτικό, και καλύπτονται πλέον από το δάνειο της χώρας από Ευρώπη και ΔΝΤ.

Μέχρι το Δεκέμβριο, όπου θα πρέπει να πληρωθούν τοκομερίδια 7 δισ. ευρώ, το Δημόσιο δεν αντιμετωπίζει άλλες λήξεις ομολόγων.

Επισκέπτης
εγω ρε τυπε διαβασα οτι πηγε καλα η τηλεδιασκεψη χτες και πως σημερα που θα επαναλειφθει θα δωσουν αμα ειναι το πρασινο φως για την εκταμιευση της δοσης τον Οκτωβρη ...
Απο την αλλη , ακουω και μερικους που δουλευουν σε ΔΥ (εφοριες κλπ) να λενε πως αναμενεται η δηλωση της πτωχευσης ... Τελικα ειναι βεβαιο παντως πως σε τετοια περιπτωση δεσμευεται το 50 % απο ολες τις τραπεζικες καταθεσεις των ιδιωτων ??
τι να σου πω ρε φιλε?
ουτε αυτοι δεν ξερουν τι θα γινει με τις καταθεσεις.
εγω ομως σαν γνησιος πατριωτης θα παρουσιαστω αυτοβουλος να τους πω να μου δευ=σμευσουν το 100% του ποσου των καταθεσεων μου.
τωρα αν παρουν τα αρχιδια μου αφου δεν παιζει μια ειναι αλλη ιστορια,εγω το καθηκον μου ως αρειος ελλην θα το εχω κανει...

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
τι να σου πω ρε φιλε?
ουτε αυτοι δεν ξερουν τι θα γινει με τις καταθεσεις.
εγω ομως σαν γνησιος πατριωτης θα παρουσιαστω αυτοβουλος να τους πω να μου δευ=σμευσουν το 100% του ποσου των καταθεσεων μου.
τωρα αν παρουν τα αρχιδια μου αφου δεν παιζει μια ειναι αλλη ιστορια,εγω το καθηκον μου ως αρειος ελλην θα το εχω κανει...

:2funny:

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
το φωναζω εναν χρονο...
το 2011 το πασοκ δεν το βγαζει..

ο εξελειξεις θα τους αναγκασουν να παρουν πουλο..

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
το φωναζω εναν χρονο...
το 2011 το πασοκ δεν το βγαζει..

ο εξελειξεις θα τους αναγκασουν να παρουν πουλο..
Και μετά θα έρθει η ΝΔ,ουάου!!!!
Πας στοίχημα;;; στο χαλαρό βγάζει το 2011,δες πόσο λίγοι αντιδρούν,''μεμονωμένα περιστατικά από τον ΣΥΡΙΖΑ'' βαφτίζονται.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
Και μετά θα έρθει η ΝΔ,ουάου!!!!
Πας στοίχημα;;; στο χαλαρό βγάζει το 2011,δες πόσο λίγοι αντιδρούν,''μεμονωμένα περιστατικά από τον ΣΥΡΙΖΑ'' βαφτίζονται.
Bαζω στοιχημα ο,τι θες..ειναι πιο σιγουρο κι απο τον θανατο.

το μετα πολυ δυσκολο για να προβλεφθει.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
[size=25pt]www.tovima.gr/opinions/article/?aid=420577]Σκασμός![/size[/URL]]

Για την κατοικία λοιπόν. Το τούβλο. Για μια περιουσία που σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος και με τιμές του 2009 κοστολογήθηκε ένα τρισεκαρομμύριο euros. Τόσο αξίζει ολόκληρη η ιδιωτική κατοικία εν Ελλάδι. Τουτέστιν πανευρωπαικό ρεκόρ. Διιότι, περίπου, εννιά στους δέκα νοικοκυραίους κατέχουν τουλάχιστον ένα διαμέρισμα. Οι περισσότεροι δύο. Ισως και τρία. Μικρά; Μικρά. Αρκετοί, κυρίως οι παπούδες, οι γιαγιάδες και οι πατεράδες, το απέκτησαν με σττερήσεις και θυσίες. Το μικροαστικό όνειρο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Μπόλικοι όμως με την φοροδιαφυγή, την παρακράτηση του ΦΠΑ και με το μαύρο χρήμα. Μην κοροιδευόμαστε Ηλεκτρολόγοι. Υδραυλικοί, Μπογιατζήδες. Κομμώτριες. Μηχανικοί. Γιατροί. Δικηγόροι. Ολοι εκείνοι που αγνοούν την ύπαρξη αποδείξεων και εφορίας. Ολοι αυτοί οι λεγόμενοι ελεύθεροι επαγγγελματίες που δηλώνουν εισόδημα μέχρι και δώδεκα χιλιάρικα ετησίως. Που κατακλέβουν το κράτος. Ολοι αυτοί που σε βάρος των υποταγμένων και σκληρά εργαζόμενων μισθοσυντήρητων έχουν αποταμιεύσει ένα σκασμό περιουσία. Παράδειγμα; Προχθές, Κυριακή το μεσημέρι μου τηλεφώνησε φίλος από cafe στην πλατεία Βσρυπόμπης- το όνομά του στην διάθεση των Αρχών-για να μου καταγγείλει ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει κόψει καμία απόδειξη σε κανένα τραπέζι. Και ήταν πληρέστατος από πελατεία. Και όταν τον ρώτησε «μα γιατί» εκείνος, σαν γνήσιος ελληνάρας απάντησε «επειδή διαφωνώ με τα μέτρα του Βενιζέλου».. Κλέφτης, ρεμπεσκές, κοπρίτης και αντιπατριώτης. Ετσι ακριβώς. Και ταυτοχρόνως βλάκας με πατέντα. Διότι, όπως είπε ο Βενιζέλος-από τις ελάχιστες φορές που συμφωνώ μαζί του-αν η χώρα χρεοκοπήσει τότε η αξία κάθε κατοικίας θα γκρεμιστεί στα τάρταρρα. Σήμερα, ας πούμε, αξίζει εκατό χιλιάρικα, αύριο ούτε το μισό. Με απλά λόγια. Οι περισσότεροι, που έγιναν ιδιοκτήτες ληστεύοντας τον κράτος, όχι μόνο δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται αλλά να κάνουν και το σταυρό τους από πάνω. Γιατί το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν είναι πενταροδεκάρες συγκρινόμενο με την κατά συρροή φοροκλοπή στην οποία επιδόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Αγαπητοί μου. Και δεν εννοώ τους ρακένδυτους και τους νόμιμους. Πληρώστε και βγάλτε το σκασμό. Γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για το σχοινί!

Σκασμός Νο 2 !

Να σκάσουν οι αριστεροί και δεξιοί καργιόληδες που γάμησαν τα όνειρα του κοσμάκη για μια Ελλάδα - ευρωπαϊκό κράτος δικαίου κι ευημερίας για τους πολλούς !

Οι μεν με την αριστερή ντουντούκα του σοσιαλισμού κι οι δε με τη δεξιά - την εθνικοπατριωτική, γέμισαν τις κοιλιές τους και τις τραπεζικές τους καταθέσεις, κατακλέβοντας το δημόσιο χρήμα και χρεοκοπώντας τη χώρα!

Τα λαμόγια-παπαγαλάκια, χρησιμοποιούν τη φοροδιαφυγή των πενταροδεκάρων των μικρομεσαίων, για να δικαιολογήσουν τα δις και τα ακίνητα των offshore, τις κρατικές μίζες και τη διαχρονική εκατέρωθεν πατριδοκαπηλία.

Βρε ουστ !

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Η μεγαλη πλακα ειναι πως τα ακινητα που λεει το αξιοπιστο( :jerking:) αρθρο που παρεθεσε ο Σαυρουκος σε λεει πως:

1. H ακινητη περιουσια των φυσικων προσωπων ειναι περι τα 100 δις και ολα τα αλλα ειναι νομικα προσωπα, ιδρυματα, off shore κ.λ.π.

2. το μετρο της εκακτης εισφορας αφορα μονο τα φυσικα προσωπα

Με λιγα λογια, θα πλερω ο ανεργος, ο συνταξιουχος, ο αναπηρος, ο μισθωτος για ενα σπιτακι 80-100 τμ που εχει και βαζει την οικογενεια του αλλα οι τεραστιες περιουσιες οι οποιες αποφερουν και κερδη απο τη χρηση τους δε θα πλερω δεκαρα τσακιστη!

ΠΑΣΟΚ, πρωτα τα λαμογια!

karamitroglou

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Που ΄σαι Μέμα....
"Σε ό, τι αφορά στην αύξηση του χρέους, ο κ. Γεωργίου είο ότι «το χρέος αυξήθηκε λόγω της αναταξινόμησης των ΔΕΚΟ, λόγω των συμφωνιών swaps ύψους 5.4 δις ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος ήταν από το swap του 2001 με τη Goldman Sachs που μεταλλάχθηκε με νέες συμφωνίες»."

Κοινώς, οτι μαλακία έκανε ο ελιάς το 2001 για να μπούμε στο γαμωευρό...μσς το επέστρεψαν πίσω, εντόκως μάλιστα  :grin: :grin:, οι Ούνοι  :dancing: :dancing: :dancing:

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Που ΄σαι Μέμα....
"Σε ό, τι αφορά στην αύξηση του χρέους, ο κ. Γεωργίου είο ότι «το χρέος αυξήθηκε λόγω της αναταξινόμησης των ΔΕΚΟ, λόγω των συμφωνιών swaps ύψους 5.4 δις ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος ήταν από το swap του 2001 με τη Goldman Sachs που μεταλλάχθηκε με νέες συμφωνίες»."

Κοινώς, οτι μαλακία έκανε ο ελιάς το 2001 για να μπούμε στο γαμωευρό...μσς το επέστρεψαν πίσω, εντόκως μάλιστα  :grin: :grin:, οι Ούνοι  :dancing: :dancing: :dancing:
μιας και τα εχει στα χερια του τα swaps, δε τα βγαζει και στο opengov ο κ.προεδρος να δουμε τι λενε, για τι ποσα μιλαμε , τι αμοιβες και εναντι ποιων εγγυησεων εγινε η τραμπα?  ;)

Επισκέπτης
1. H ακινητη περιουσια των φυσικων προσωπων ειναι περι τα 100 δις και ολα τα αλλα ειναι νομικα προσωπα, ιδρυματα, off shore κ.λ.π.

2. το μετρο της εκακτης εισφορας αφορα μονο τα φυσικα προσωπα

Για στάσου ρε μέμο.
Δηλαδή οι εκτός φυσικών προσώπων (νομικά πρόσωπα-off shore κτλ.) δεν έχουν δικαίωμα να καταβάλουν ασφάλιστρα κινδύνου για τα ακίνητά τους??
Τους γάμησε ο μπένυ :2funny: :2funny:

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Για στάσου ρε μέμο.
Δηλαδή οι εκτός φυσικών προσώπων (νομικά πρόσωπα-off shore κτλ.) δεν έχουν δικαίωμα να καταβάλουν ασφάλιστρα κινδύνου για τα ακίνητά τους??
Τους γάμησε ο μπένυ :2funny: :2funny:
ετσι γαμαει το ΠΑΣΟΚ  :zfuck:

πεστα στον υπερποντικα που νομιζει οτι θα κανει τα τρια δυο στο μεγαλο κεφαλαιο ο μπεννυ  :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom