Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 22 άτομα (0 μέλη και 22 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Οποτε ζησε με οσα"φυλαξες για τις δυσκολες μερες"οταν εβγαζες τα καλα φραγκακια.
Η πουλα το καμπριο.

Το σίγουρο είναι ότι προτού αρχίσω να κλαίγομαι και να κατηγορώ το σύστημα, τον καπιταλισμό ή τους οβραίους, θα αναλογιστώ μήπως πέταξα πολλά λεφτά στον υπόνομο τις καλές μέρες και δεν τα έχω την ώρα της ανάγκης...
Α, ρε πούστη αίσωπε...

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Kαπως ετσι παει το πραμα απο το 1990 και δωθε.

Οι μεταναστες στα χωραφια δουλευουν μαυρα.Οι πιτσιρικαδες με το πτυχιο 700 ευρα το μηνα και στο σπιτι με τους γερους.Ο πατερας του περιπτερα στο περιπτερο για να βοηθησει.
Καταρχήν τότε υπήρχαν δραχμές. ;) Επίσης κάθε μέρα εσύ και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα :rolleyes: θεωρείτε ότι υπάρχει (ή ίσως θα έπρεπε να υπάρχει) μία τάξη, ένα επάγγελμα κλπ... οι πιτσιρικάδες, οι μισθοί, η γενιά των 700 και λοιπές πίπες :jerking: - κλασική ισοπέδωση για έναν κόσμο ονείρου (καλά είναι τα όνειρα δε λέω).

Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως σε κάθε επιχείρηση, κοινωνική ομάδα, κράτος κλπ υπάρχει διαφοροποίηση στα λεφτά. Αυτό μας έλειπε άλλωστε - να μην υπήρχε.

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Τον επόμενο, ή το μεθεπόμενο μήνα, ή ακόμα και μέχρι την παρασκευή μπορεί να μην έχω δουλειά. Είτε γιατί ΄θα είναι δύσκολη η κατάσταση, είτε γιατί κάποιος καργιόλης απλά θα πάψει να ανέχεται τη -μησωστηεταιρικασυμπεριφορασου- (κι ας του έχω σώσει κάτι εκατομμύρια του πούστη). Ταμέιο ανεργίας δε δικαιούμαι, γιατί έχω μία μικρή συμμετοχή σε ομόρρυθμη εταιρία, η οποία δεν έχει έσοδα τα τελευταία 3 χρόνια (θα πρέπει δηλαδή να πληρώσω και ΤΕΒΕ από πάνω), αλλά έχω δύο καραμπίνες και ένα δίκανο. Κι ένα μικρό κήπο στο χωριό, όπου βγάζει καμιά πατάτα και κανα λοιπό ζαρζαβατικό...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Ρε μεγάλε.

Προσπαθώ να πω ένα πράγμα.

Ότι το διαθέσιμο εισόδημα του μέσου Έλληνα αυξήθηκε. Όπως να το πάρεις, όπως και να το μετρήσεις.

Και επειδή εδώ δεν πιστεύετε στα νούμερα και στις επίσημες στατιστικές προσπαθώ να το πω περιγραφικά.

Με τις πουτάνες, τα σπίτια (μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στον κόσμο χώρια τα εξοχικά), τα αυτοκίνητα, τα ουΐσκια.

Όποιος δεν έχει παρωπίδες θα δει ότι όλα αυτά πολλοί λίγοι τα είχαν το 80 και πολλοί περισσότεροι σήμερα.

Αλλά άντε και δεν σε πείθω.

Ας πάρουμε το προσδόκιμο ζωής. Νομίζεις δεν αυξήθηκε από το 80 μέχρι σήμερα;

Υπάρχει κανένας άλλος καλλίτερος δείκτης του γεγονότος ότι ζούμε καλλίτερα σήμερα από ότι 30 χρόνια πριν;
υπάρχει παππούλη.
όλοι οι φίλοι του πατέρα μου συμπεριλαμβανομένου του ιδίου ξεκίνησαν στα 30 περίπου ξυπόλητοι και έφτασαν στα 65 να θρέφουν ολάκερες οικογένειες και μάλιστα με γυναίκες που έκαναν οικοκυρικά.
για να μην πούμε για την ακίνητη περιουσία που έκαναν γιατί θα σε πιάσει θλίψη.

τώρα εάν εσύ σε έναν ξυπόλητο νέο που ξεκινάει σήμερα με 0 τσέπη μπορείς να μου πεις ότι στα 60 του θα κάνει όσα όλοι αυτοί που προανέφερα τι να πω.
πρέπει να πίνεις κάτι πολύ ληγμένο.

βιοτικό επίπεδο δεν είναι να έχει το παιδί σου κινητό λάπτοπ και συ σπίτι που το χρωστάς για 30 χρόνια.
ούτε να δουλεύει η γυναίκα σου λεχώνα για να πληρώνετε τις δόσεις.

αλλά τεσπα αφού υπάρχουν σήμερα σιτι το βιοτικό επίπεδο του ελληνα είναι πολύ καλύτερο απο το 80 90.

σαφώς εάν μετρήσεις ότι εμείς επί 15 χρόνια εκείνη τη δεκαετία τη βγάζαμε με ένα αυτοκίνητο, ένα ψυγείο μια τηλεόραση και ένα σταθερό τηλέφωνο.
τεσπα. η αλλοίωση της κρίσης του μέσου έλληνα που επετεύχθη επί Αντρέα είναι μη αναστρέψιμη ούτε ιάσιμη.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Το σίγουρο είναι ότι προτού αρχίσω να κλαίγομαι και να κατηγορώ το σύστημα, τον καπιταλισμό ή τους οβραίους, θα αναλογιστώ μήπως πέταξα πολλά λεφτά στον υπόνομο τις καλές μέρες και δεν τα έχω την ώρα της ανάγκης...
Α, ρε πούστη αίσωπε...
το αυτό.
τίποτα άλλο.

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Α, ρε πούστη αίσωπε...

Δε γαμείς...
Εγώ αυτή τη στιγμή, έχω στην άκρη μισθούς 3 χρόνων, όχι γιατί έβγαζα πολλά, αλλά γιατί έτρωγα λίγα. Αλλά κάτι μου λέει ότι κι αυτά σκόνη θα γίνουν...

Επισκέπτης
Τον επόμενο, ή το μεθεπόμενο μήνα, ή ακόμα και μέχρι την παρασκευή μπορεί να μην έχω δουλειά. Είτε γιατί ΄θα είναι δύσκολη η κατάσταση, είτε γιατί κάποιος καργιόλης απλά θα πάψει να ανέχεται τη -μησωστηεταιρικασυμπεριφορασου- (κι ας του έχω σώσει κάτι εκατομμύρια του πούστη). Ταμέιο ανεργίας δε δικαιούμαι, γιατί έχω μία μικρή συμμετοχή σε ομόρρυθμη εταιρία, η οποία δεν έχει έσοδα τα τελευταία 3 χρόνια (θα πρέπει δηλαδή να πληρώσω και ΤΕΒΕ από πάνω), αλλά έχω δύο καραμπίνες και ένα δίκανο. Κι ένα μικρό κήπο στο χωριό, όπου βγάζει καμιά πατάτα και κανα λοιπό ζαρζαβατικό...

Λυπηρο που δεν θα εχεις δουλεια. Οι πατατες και τα ζαρζαβατικα δεν λυνουν το προβλημα. Πρωεχει η αξιοπρεπεια. Οι καραμπινες και το δικανο ειναι ενα καλο χαρτι στα χερια σου.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.802
Πόντοι
2.606
Α, ρε πούστη αίσωπε...
ΟΙ εβραιοι παλι τι φταινε :huh:,μη γινεσε ρε συ λακις33,οσο και για τα λεφτα στον υπονομο μην πολυσκας...ΚΑΙ καβα να τα χες,σε λιγο ουτε για κολωχαρτο....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Σαφέστατα και οι εξαγωγές σαν ποσοστό του ΑΕΠ δεν έχουν μειωθεί με την εισαγωγή του Ευρώ.

Το έχω ξαναποστάρει εδώ αλλά βαριέμαι να το ψάξω.

Υπάρχει όμως αυτό το ραπόρτο του ΔΝΤ που λέει ότι αυτό συνέβη σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό σε όλες τις χώρες της Νότιας Ευρώπης:
ΔΝΤ;;;;

Ωχ καλά, άντε να πείσεις τώρα τον Πέρσυ. Διότι αυτός έχει ατράνταχτη λογική : με την λιρέτα θα είχε γεμίσει Φερράρι η Ευρώπη.

Βέβαια υπάρχει και μία άλλη απόδειξη.
Αν οι εισαγωγές μειώθηκαν με το Ευρώ τότε θα μειώνονταν σταθερά και δεν θα παρουσιάζονταν καθόλου αυξήσεις.
Έλα όμως που φέτος οι εξαγωγές γνωρίζουν τρομερή άνθηση.
Και από ότι ξέρω συνεχίζουμε να έχουμε Ευρω.
βασικά δεν πρέπει να πείσεις τον πέρσυ αλλά τον κοινό νου.
για παράδειγμα το 90 έπαιρνες φιατ με 2 εκατομμυρια καινούργιο  μόνο κας και τώρα ξεκινάς απο τα 16 χιλιάρικα με 60 δόσεις 
μίλησα για φιατ και όχι φερράρι.
συν του ότι όταν το 90 είχες 20 χρονώνε αυτοκίνητο φίατ ήσουνα μάγκας και τώρα άμα δεν έχεις τρίτουρμπο γκολφ όπως ο λάκης είσαι φτωχόπουστας.

κάνε τις αναγωγές σου.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Δε γαμείς...
Εγώ αυτή τη στιγμή, έχω στην άκρη μισθούς 3 χρόνων, όχι γιατί έβγαζα πολλά, αλλά γιατί έτρωγα λίγα. Αλλά κάτι μου λέει ότι κι αυτά σκόνη θα γίνουν...
και θρύψαλλα.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Οι καραμπινες και το δικανο ειναι ενα καλο χαρτι στα χερια σου.
Για να ξαπλώσεις ποιον; Το φραγκάτο γείτονα ή τον ταλαίπωρο μετανάστη; Α ξέχασα, ο μπάτσος στο ΑΤ στη γωνία είναι ότι πρέπει. :ak:

Έτσι θα μπουν καμιά 300αριά χιλιάρικα στην τράπεζα ή θα κάνεις παρέα με τους Αλβανούς κωλόμπους το βράδυ στη φυλάκα; :boobies:

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Λυπηρο που δεν θα εχεις δουλεια. Οι πατατες και τα ζαρζαβατικα δεν λυνουν το προβλημα. Πρωεχει η αξιοπρεπεια. Οι καραμπινες και το δικανο ειναι ενα καλο χαρτι στα χερια σου.

Δεν είναι γεγονός ρε, πιθανότητα είναι. Αλλά πλέον αυτές οι πιθανότητες παίζουν πάρα πολύ, σε πολλούς γνωστούς...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Στις στατιστικές φυσικά δεν θα φαίνεσαι καν άνεργος αλλά ... αυτοαπασχολούμενος.
Ελπίζω βέβαια να μην επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο αλλά αν τυχόν, ένα χεράκι στην σπορά σου το δίνω...
Τώρα για αχαριστία αρκετών αφεντικών ή πελατών θα μπορούσα να μιλάω ώρες...Στο γιουνανιστάν η "πίστη" είναι πάντα σημαντικότερη από την ικανότητα και το κονέ σημαντικότερο και από τα δύο...

ΟΙ εβραιοι παλι τι φταινε :huh:,μη γινεσε ρε συ λακις33,οσο και για τα λεφτα στον υπονομο μην πολυσκας...ΚΑΙ καβα να τα χες,σε λιγο ουτε για κολωχαρτο....

Δεν με πιάνεις...

Δε γαμείς...

Το σίγουρο είναι ότι οι καβάτζες δεν κρατάνε για πολύ και πλέον αν τις έχεις σε τράπεζα, μπορεί να ξυπνήσεις και να μην είναι εκεί όχι μόνο η καβάτζα αλλά ούτε η τράπεζα...
Από την άλλη, με μισθούς 3 ετών μπορείς να βγάλεις 4-5 χρόνια με οικονομία...Και που ξέρεις, μπορεί τότε να χρειάζονται καλά μυαλά γιατί τα κονέ και τα τσατσιλίκια δεν θα εξασφαλίζουν κέρδη... (λέμε τώρα)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Στις στατιστικές φυσικά δεν θα φαίνεσαι καν άνεργος αλλά ... αυτοαπασχολούμενος.

μα είναι προφανές πλέον ότι η ανεργία είναι ανω του 50% στην Ελλάδα.
με κομπινίτσες το πάμε στο 25 για να μην καταρρεύσει η κοινωνική ψευδαισθηση ότι δεν έχουμε χρεοκοπήσει ακόμα.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
ΠΑΛΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΑΜ.......

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΗ Η ΑΜΕΡΙΚΗ με την κωλυσιεργία τςνΕυρώπης να βοηθήσουν.....την Ελλάδα!!!!!!!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ,όπως σε κάθε δόση!!!!!!!!!!!!!!!

είπαμε,όπως με τον Τσακ Νόρις,ποτέ οι ΗΠΑ δεν αφήνουν τους πράκτορές τους!!!!!

(ιδίως αυτούς που τους αποφέρουν τεράστια κέρδη!!!!!!)

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.802
Πόντοι
2.606
ΣΑΣ το τραγουδαω πολυ καιρο τωρα...Πισω στα βασικα και γρηγορα...αυτη τη στιγμη πληρωνουμε το 5ο σπιτι στα χαμπτονς καποιου πουστη με φραντζα κοιλια ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ γουστα στα κολ γκερλς...

Επισκέπτης
Για να ξαπλώσεις ποιον; Το φραγκάτο γείτονα ή τον ταλαίπωρο μετανάστη; Α ξέχασα, ο μπάτσος στο ΑΤ στη γωνία είναι ότι πρέπει. :ak:

Έτσι θα μπουν καμιά 300αριά χιλιάρικα στην τράπεζα ή θα κάνεις παρέα με τους Αλβανούς κωλόμπους το βράδυ στη φυλάκα; :boobies:

Και το σκυλι του κρατους-αφεντικων (μπατσος) και ο "ταλαιπωρος" μεταναστης που θα σε κλεψει ή θα σε σκοτωσει για πενταροδεκαρες και ο φραγκατος γειτονας, αλλα και πολλα αλλα ειναι οτι πρεπει. Η πεινα ειναι κακος συμβουλος, βαλε τη φαντασια σου να δουλεψει και οι στοχοι θα ειναι πολλοι.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.802
Πόντοι
2.606
Ελπίζω βέβαια να μην επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο αλλά αν τυχόν, ένα χεράκι στην σπορά σου το δίνω...
Τώρα για αχαριστία αρκετών αφεντικών ή πελατών θα μπορούσα να μιλάω ώρες...Στο γιουνανιστάν η "πίστη" είναι πάντα σημαντικότερη από την ικανότητα και το κονέ σημαντικότερο και από τα δύο...

Δεν με πιάνεις...

Το σίγουρο είναι ότι οι καβάτζες δεν κρατάνε για πολύ και πλέον αν τις έχεις σε τράπεζα, μπορεί να ξυπνήσεις και να μην είναι εκεί όχι μόνο η καβάτζα αλλά ούτε η τράπεζα...
Από την άλλη, με μισθούς 3 ετών μπορείς να βγάλεις 4-5 χρόνια με οικονομία...Και που ξέρεις, μπορεί τότε να χρειάζονται καλά μυαλά γιατί τα κονέ και τα τσατσιλίκια δεν θα εξασφαλίζουν κέρδη... (λέμε τώρα)
επειδη σε πιανω σε ορμηνευω για να μην ξεφυγεις....και 13 χρονια μισθους να χες στην ακρη παλι θα βρισκαν τροπο να στους φανε....ΕΔΩ βαλανε να πληρωνεις νοικι για το σπιτι σου.....θα κωλωσουν να σου παρουν και το βρακι λες?????

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Ας πάρουμε το προσδόκιμο ζωής. Νομίζεις δεν αυξήθηκε από το 80 μέχρι σήμερα;
Υπάρχει κανένας άλλος καλλίτερος δείκτης του γεγονότος ότι ζούμε καλλίτερα σήμερα από ότι 30 χρόνια πριν;

Συγνώμη ρε Σάβρα αλλά κάτι πιο άσχετο δεν έχεις; Είναι γνωστό ότι το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται διαχρονικά παντού.
Για παράδειγμα:

Χώρα               1980                     2009                   Αύξηση
Ελλάδα             74                        80                     +6
Ουγκάντα           50                        53                     +3
Ναμίμπια           58                        61                     +3
Αλβανία            70                        77                     +7
Μπαγκλαντές        47                        66                     +19 (τα γαμιόλια, αυτοί πρέπει να χέστηκαν στο τάληρο)
Μπενίν             50                        62                     +12
Κόστα Ρίκα         72                        79                     +7
Μογγολία           56                        67                     +8

Ακόμα και ο Λίβανος από τα 66 πήγε στα 72, δηλαδή είχε την ίδια σχεδόν αύξηση με μας, και χωρίς ευρώ αλλά με πολέμους.

Πηγή:

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Και το σκυλι του κρατους-αφεντικων (μπατσος) και ο "ταλαιπωρος" μεταναστης που θα σε κλεψει ή θα σε σκοτωσει για πενταροδεκαρες και ο φραγκατος γειτονας, αλλα και πολλα αλλα ειναι οτι πρεπει. Η πεινα ειναι κακος συμβουλος, βαλε τη φαντασια σου να δουλεψει και οι στοχοι θα ειναι πολλοι.

και ήμουν σιγουρη οτι τα οπλα ηταν για να σκοτωνετε καμια μπεκάτσα και να τρώτε  :(

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom