Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 22 άτομα (0 μέλη και 22 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Σαφέστατα και οι εξαγωγές σαν ποσοστό του ΑΕΠ δεν έχουν μειωθεί με την εισαγωγή του Ευρώ.

Το έχω ξαναποστάρει εδώ αλλά βαριέμαι να το ψάξω.

Υπάρχει όμως αυτό το ραπόρτο του ΔΝΤ που λέει ότι αυτό συνέβη σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό σε όλες τις χώρες της Νότιας Ευρώπης:
ΔΝΤ;;;;

Ωχ καλά, άντε να πείσεις τώρα τον Πέρσυ. Διότι αυτός έχει ατράνταχτη λογική : με την λιρέτα θα είχε γεμίσει Φερράρι η Ευρώπη.

Βέβαια υπάρχει και μία άλλη απόδειξη.
Αν οι εισαγωγές μειώθηκαν με το Ευρώ τότε θα μειώνονταν σταθερά και δεν θα παρουσιάζονταν καθόλου αυξήσεις.
Έλα όμως που φέτος οι εξαγωγές γνωρίζουν τρομερή άνθηση.
Και από ότι ξέρω συνεχίζουμε να έχουμε Ευρω.

Για δες που το σκληρό νόμισμα τελικά δεν εμποδίζει τις εξαγωγές...
Βέβαια, ψάχνω ως και στην ιστοσελίδα της στατιστικής υπηρεσίες γράφημε με όγκους εξαγωγών...
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ρε μεγάλε, γίνεται έτσι συζήτηση;

Επειδή δεν είχες ακούσει για καρκίνο μικρός σημαίνει ότι δεν υπήρχε;

ΕΛΕΟΣ δηλαδή.

Οι θάνατοι και οι γεννήσεις είναι τα μόνα στατιστικά στοιχεία που δεν χωράει μαγείρεμα.

Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής, εεεεεε τότε τι να σου πω;

η κουβεντα ξεκινησε για την ποιοτητα ζωης τωρα και τοτε. συ φαγωθηκες να λιβανιζεις τα νουμερα αποφευγοντας την ουσια. για μενα προσδοκιμο ζωης δεν ειναι να αρρωσταινεις απο τα 40 αλλα να ζεις μεχρι τα 80 (που δε θα ζησεις) επειδη ειναι καλυτερα τα φαρμακα τωρα. καλυτερα να ζεις μεχρι τα 70 και ορθιος ή και να κατοσταριζεις ξανα ορθιος οπως πολλα προπαππουδια μας.
εχεις τη παραμικρη υποψια ότι ειτε εσυ ειτε εγω θα κατοσταρησουμε ορθιοι επειδη αυξησανε τα νουμερα στα χαρτια?  :2funny:

Επισκέπτης
Στη γέφυρα πάω με το ποδήλατο...Αν ποτέ δεις κανά τύπο με το φυζικ μου πάνω σε ποδήλατο μην πέσεις πάνω μου με το όχημα, ιδίως αυτό με τα κοφτερά άκρα!
Τώρα σέβομαι τη γνώμη των γερόντων των κορινθιακών καφενείων αλλά μήπως θα ήταν καλυτερο να ψάξουμε ένα γραφηματάκι;
Διότι αφενός η ελλάδα εδώ και καναν αιώνα δεν εξάγει μόνο σταφίδα, αφετέρου δεν ξέρω αν η συζήτηση θα γυρίσει από τις εξαγωγές στις επιδοτήσεις...
Και εξ όσων γνωρίζω, οι κορίνθιοι γέροντες δεν είναι τόσο νευρικοί... Μπορούν να συζητήσουν και χωρίς να σε πλακώσουν... Δεν έχουν όλοι κρεμασμένο το ζωνάρι για καυγά.

Καλά ότι πεις.
Τα βαπόρια που περίμεναν ουρά έξω απ'το λιμάνι πρινα από 20-25 χρόνια ήσαν φαίνεται ψαροκάικα κουλουριώτικα..
Τώρα απλά τελείωσαν τα ψάρια φαίνεται γι'αυτό δεν τα βλέπουμε..

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
η κουβεντα ξεκινησε για την ποιοτητα ζωης τωρα και τοτε. συ φαγωθηκες να λιβανιζεις τα νουμερα αποφευγοντας την ουσια. για μενα προσδοκιμο ζωης δεν ειναι να αρρωσταινεις απο τα 40 αλλα να ζεις μεχρι τα 80 (που δε θα ζησεις) επειδη ειναι καλυτερα τα φαρμακα τωρα. καλυτερα να ζεις μεχρι τα 70 και ορθιος ή και να κατοσταριζεις ξανα ορθιος οπως πολλα προπαππουδια μας.
εχεις τη παραμικρη υποψια ότι ειτε εσυ ειτε εγω θα κατοσταρησουμε ορθιοι επειδη αυξησανε τα νουμερα στα χαρτια?  :2funny:

ΟΚ, τότε ζούσαμε καλλίτερα πριν απο 50 χρόνια που το προσδόκιμο ήταν 65, πριν από 100 που ήταν 55 και πριν από 200 που ήταν 45.

Νταξ, δεν παίζεστε με τίποτε.

Επισκέπτης

Για δες που το σκληρό νόμισμα τελικά δεν εμποδίζει τις εξαγωγές...
Βέβαια, ψάχνω ως και στην ιστοσελίδα της στατιστικής υπηρεσίες γράφημε με όγκους εξαγωγών...
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

Ρεκόρ 10ετίας.
Από αυτή τη δεκαετία βέβαια τα 9 χρόνια είμαστε στο ευρώ.
Λεπτομέρειες θα μου πεις..

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ρεκόρ 10ετίας.
Από αυτή τη δεκαετία βέβαια τα 9 χρόνια είμαστε στο ευρώ.
Λεπτομέρειες θα μου πεις..

Ένα γραφηματάκι από επίσημη αρχή που θα λέει ότι επίδραχμής εξάγαμε περισσότερο ως ποσοστό του αεπ απ΄ο,τι επί ευρώ, θα ήταν αρκετό...
Το μόνο που βλέπω από τα άρθρα και το λινκ του βολταίρου είναι ότι το νόμισμα δεν επηρρέασε τις εξαγωγές...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
ΟΚ, τότε ζούσαμε καλλίτερα πριν απο 50 χρόνια που το προσδόκιμο ήταν 65, πριν από 100 που ήταν 55 και πριν από 200 που ήταν 45.

Νταξ, δεν παίζεστε με τίποτε.

δε ξερω για τοτε, το 90 παντως ηταν καλυτερα απο τωρα  :birdman:

Επισκέπτης
Διαφοροποιήσεις ασφαλώς υπάρχουν...
Είπαμε, δεν μπορούν να βγάζουν όλοι το ίδιο- το ζήτημα βέβαια είναι να βγάζει περισσότερα αυτός που παράγει περισσότερα και όχι αυτός που κατσικώθηκε σε μια θέση ελέω γνωριμιών, όπως γίνεται κατά κόρον στην ελλάδα.
Κανε το πειραμα που σου λεω και ασε τις μαλακιες του στυλ"εχω καμπριολε γιατι ειμαι παραγωγικος,αρα αυτος που δεν εχει ειναι κοπριτης".

gatik

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2005
Like
42
Πόντοι
16
Ελα...για χαλαρωστε λιγο.....

Σε συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας , ο Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του
Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Παιδείας , Οικονομίας
Έρχεται η σειρά του Ελβετού που συστήνει αντίστοιχα : Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Ναυτιλίας
... Κρυφογελάει ο Παπανδρέου .
Γιατί γελάτε , του λέει ο Ελβετός
-Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας ενώ δεν έχετε θάλασσα ;
-Όταν μου παρουσίασες τους υπουργούς Δικαιοσύνης , Υγείας , Παιδείας και Οικονομίας, εγώ γέλασα ;;

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Ένα γραφηματάκι από επίσημη αρχή που θα λέει ότι επίδραχμής εξάγαμε περισσότερο ως ποσοστό του αεπ απ΄ο,τι επί ευρώ, θα ήταν αρκετό...
Το μόνο που βλέπω από τα άρθρα και το λινκ του βολταίρου είναι ότι το νόμισμα δεν επηρρέασε τις εξαγωγές...
η ένταξή μας στην Ε.Ε. επιρρέασε τις εξαγωγές.
είναι προφανές ότι για κάθε εξαγωγή που κάνουν οι μικρές και αναπτυσσόμενες χώρες, ένα μικρό ποσοστό πάει στην τσέπη των ισχυρών.
ο νταβατζής κάνει την διαφορά.

Επισκέπτης
Κάποιοι βγάζουν υπερκέρδη βέβαια με την εργασία των μεταναστών αλλά αυτά δεν κατρακυλούν στο μέσο όρο.
Kαπως ετσι παει το πραμα απο το 1990 και δωθε.

Οι μεταναστες στα χωραφια δουλευουν μαυρα.Οι πιτσιρικαδες με το πτυχιο 700 ευρα το μηνα και στο σπιτι με τους γερους.Ο πατερας του περιπτερα στο περιπτερο για να βοηθησει.

Αλλα ενταξει,ολοι αυτοι(πλην ισως των μεταναστων)ζουσαν πανω απο τις δυνατοτητες τους.Και μας χρεωσανε.

Και τωρα ολοι μαζι ενωμενοι ας δακρυσουμε για την δρομα.Ο Μπενυ της εκανε ζημια της ερμης.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Ελα...για χαλαρωστε λιγο.....

Σε συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας , ο Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του
Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Παιδείας , Οικονομίας
Έρχεται η σειρά του Ελβετού που συστήνει αντίστοιχα : Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Ναυτιλίας
... Κρυφογελάει ο Παπανδρέου .
Γιατί γελάτε , του λέει ο Ελβετός
-Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας ενώ δεν έχετε θάλασσα ;
-Όταν μου παρουσίασες τους υπουργούς Δικαιοσύνης , Υγείας , Παιδείας και Οικονομίας, εγώ γέλασα ;;
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Πολυ καλο !!!!!

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!!!!!!!!!!!!!

Όπως πληροφορούν το protothema.gr αρμόδιες τραπεζικές πηγές, η Τρόικα διεμήνυσε – πιθανότατα χτες – ότι ούτε και τα νέα μέτρα (φόρος στα ακίνητα, ένταση της εργασιακής εφεδρείας) είναι αρκετά για να αντιμετωπισθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας! Εξέφρασαν, δε, οι εκπρόσωποι της Τρόικας, σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, και την αμφιβολία τους ως προς το εάν η κυβέρνηση έχει ειλικρινείς προθέσεις ως προς την εφαρμογή των οδυνηρών για την κοινωνία παρεμβάσεων που έχουν δρομολογηθεί.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
πααααααααρα πολυ ωραιααααααααααααααααααα

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Κανε το πειραμα που σου λεω και ασε τις μαλακιες του στυλ"εχω καμπριολε γιατι ειμαι παραγωγικος,αρα αυτος που δεν εχει ειναι κοπριτης".

Δεν χρειάζεται κανένα πείραμα...
Τον επόμενο (και μεθεπόμενο και ου το καθε εξης) μήνα μπορεί να μην βγάλω δεκάρα τσακιστή και δεν έχω καν ταμείο ανεργίας...

Από κει και πέρα, εσύ άρχισες τις ιστορίες των ανθρώπων της διπλανής πόρτας και σου έδωσα μιαν άλλη εκδοχή...
Και ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι όποιος δεν έχει το τάδε ή το δείνα περιουσιακό στοιχείο είναι κοπρίτης...
Άλλοι ένιωθαν έτσι και ζούσαν πέρα από τις δυνάμεις τους. Ή αμφισβητείς ότι γινόταν αυτό σε μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας και η αποταμίευση αντιμετωπιζόταν ως απολίθωμα;

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Σκεφτείτε τι επιλογές έχουν:Να αυξήσουν τον αριθμό των μεταναστών;Μετά δίνουν εξουσία στη χρυσή αυγή.Να αυξήσουν τους φόρους;Μετά όλοι θα εργάζονται λιγότερο αφού δεν έχουν κίνητρο.Να κάνουν απολύσεις;Μετά θα μείνουν μόνο τα βύσματα που δεν παράγουν απολύρως τίποτα.Να μειώσουν τους  μισθούς πάλι δε θα δουλεύει κανένας.Οπότε η αποτυχία είναι σίγουρη.Απλά το μοντέλο δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη.Δεν μπορείς να περιμένεις από το μαλάκα να γίνει γαμιάς.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.802
Πόντοι
2.606
αντιστοιχα με τον πληθωρισμο αυξανονταν, το θεμα δεν ειναι ομως αυτο, το θεμα ειναι πως τοτε ο μισθος αρκουσε! Ξερω οτι για τους πιο πολλους ακουγεται εξωπραγματικο σημερα, αλλα τοτε οντως δουλευε ο πατερας μονο και μπορουσε ανετα να συντηρησει την οικογενεια!

Σημετα, δουλευουν και οι δυο γονεις και τα λεφτα δε φτανουν ουτε για ζητω! Και ακομη καποιοι επιμενουν οτι εχουμε αναπτυξη και ευημερια και πρεπει να κανουμε τα παντα να μη το χασουμε! Ημαρτον δηλαδη!
ΛΟΙΠΟΝ τοτε μεσιε εκανες 8ωρες αθηνα -τριπολη,18ΩΡΕς ΘΕΣ-ΑΘΗΝΑ,οδηγουσες αμαξι 20αετιας(1στους 10),ειχε η μπανανα 1500δρχ/κιλο και το σουβλακι 6δρχ(μετρο συγκρισης)...ΓΙΑ τιβι ειχες μια ασπρομαυρη 15 ετιας ουρανια,το καλοκαιρι φοραγες μπλουζακι βιβεχρωμ και τσοκαρο με φθαρμενο λαστιχο να ακουγεται το ξυλο.Ειδες βιντεο πρωτη φορα το 86,προφανως κανα πανασονικ που φερε ο θειος σου ο καπετανιος και αγορασες εγχρωμη 100.000 με 700 γραμματια...απο κει και επειτα χαθηκε η μπαλα στη χωρα...τωρα εχεις 4 κινητα 3 συνδεσεις ,γρηγορο ιντερνετ πακετο με απεριοριστα εξωτερικου,νοβα,στεγαστικο για διαμερισμα 85μ 300,000ευρω γιατι σε "ψησανε" οτι ειναι επενδυση,δρομους ταχειας κυκλοφοριας με βενζινη στα 2 ευρω(700δρχ),σουπερ φαστ,σουπερ τοστ,σουπερ κοπς,σουπερ μαρκετ,χαιπερ μαρκετ,μετρο μολ ,γκολντεν μολ,ντιαμοντ καρντ,γκολντεν λιστ,σπα χοτελ λουξουρι ρεσορτ,πι-σι γαμω,σι-ντι ακομα πιο γαμω,αμαξαρα 2λιτρη με δοσεις και τελη για εμιρηδες(ενω ειμαστε κακομηρηδες),τσου-λου,γιουροπα,ευρωλιγκα,γιουρωλιγκα,πουστρολιγκα,εκανες γαμαω γκραντε ολυμπιακους,πηρες εξοχικο σε νησι(με δοσεις).ΕΧΕΙΣ διατροφολογο,παιδοψυχολογο,συμβουλο γαμου,συμβουλο επενδυσεων,συμβουλο πως να τον παιξεις,γκομενα μοντελο που σου λεει ολο θελω,ενα φουσκωτακι,μαρινα για το φουσκωτακι,ασφαλειες για ολα αυτα....
ΔΕ ΘΑ κουρασω αλλο γιατι μπορω αλλα δεν....ΤΑ εχουμε ολα και τα πληρωνουμε πανικοβλητα...Ειμαστε μακραν οι πιο σκληρα εργαζομενοι -πλεον-στην ευρωπη και οι χειροτερα αμοιβομενοι μακραν...Ακολουθουμε εναν τροπο ζωης περα για περα λαθος που μας επιβαλανε(ΜΜΕ,διαφημισεις)και πλεον ειμαστε ετοιμοι να πουλησουμε και τα νεφρα μας(την αξιοπρεπεια μας προ πολλου)για να τον διατηρησουμε....ΑΞΙΖΕΙ ΡΕ ΣΕΙς ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ?

Επισκέπτης
Καβατζωστε κανα κουμπουρι, απο περσι σας το λεω. Ερχονται ακομα πιο δυσκολες μερες. Οπως παει η δουλεια θα φαμε ο ενας τον αλλο.

Επισκέπτης
Τον επόμενο (και μεθεπόμενο και ου το καθε εξης) μήνα μπορεί να μην βγάλω δεκάρα τσακιστή και δεν έχω καν ταμείο ανεργίας...
Οποτε ζησε με οσα"φυλαξες για τις δυσκολες μερες"οταν εβγαζες τα καλα φραγκακια.
Η πουλα το καμπριο.

loveforyour69

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2011
Κριτικές
1
Like
118
Πόντοι
1
ΛΟΙΠΟΝ τοτε μεσιε εκανες 8ωρες αθηνα -τριπολη,18ΩΡΕς ΘΕΣ-ΑΘΗΝΑ,οδηγουσες αμαξι 20αετιας(1στους 10),ειχε η μπανανα 1500δρχ/κιλο και το σουβλακι 6δρχ(μετρο συγκρισης)...ΓΙΑ τιβι ειχες μια ασπρομαυρη 15 ετιας ουρανια,το καλοκαιρι φοραγες μπλουζακι βιβεχρωμ και τσοκαρο με φθαρμενο λαστιχο να ακουγεται το ξυλο.Ειδες βιντεο πρωτη φορα το 86,προφανως κανα πανασονικ που φερε ο θειος σου ο καπετανιος και αγορασες εγχρωμη 100.000 με 700 γραμματια...απο κει και επειτα χαθηκε η μπαλα στη χωρα...τωρα εχεις 4 κινητα 3 συνδεσεις ,γρηγορο ιντερνετ πακετο με απεριοριστα εξωτερικου,νοβα,στεγαστικο για διαμερισμα 85μ 300,000ευρω γιατι σε "ψησανε" οτι ειναι επενδυση,δρομους ταχειας κυκλοφοριας με βενζινη στα 2 ευρω(700δρχ),σουπερ φαστ,σουπερ τοστ,σουπερ κοπς,σουπερ μαρκετ,χαιπερ μαρκετ,μετρο μολ ,γκολντεν μολ,ντιαμοντ καρντ,γκολντεν λιστ,σπα χοτελ λουξουρι ρεσορτ,πι-σι γαμω,σι-ντι ακομα πιο γαμω,αμαξαρα 2λιτρη με δοσεις και τελη για εμιρηδες(ενω ειμαστε κακομηρηδες),τσου-λου,γιουροπα,ευρωλιγκα,γιουρωλιγκα,πουστρολιγκα,εκανες γαμαω γκραντε ολυμπιακους,πηρες εξοχικο σε νησι(με δοσεις).ΕΧΕΙΣ διατροφολογο,παιδοψυχολογο,συμβουλο γαμου,συμβουλο επενδυσεων,συμβουλο πως να τον παιξεις,γκομενα μοντελο που σου λεει ολο θελω,ενα φουσκωτακι,μαρινα για το φουσκωτακι,ασφαλειες για ολα αυτα....
ΔΕ ΘΑ κουρασω αλλο γιατι μπορω αλλα δεν....ΤΑ εχουμε ολα και τα πληρωνουμε πανικοβλητα...Ειμαστε μακραν οι πιο σκληρα εργαζομενοι -πλεον-στην ευρωπη και οι χειροτερα αμοιβομενοι μακραν...Ακολουθουμε εναν τροπο ζωης περα για περα λαθος που μας επιβαλανε(ΜΜΕ,διαφημισεις)και πλεον ειμαστε ετοιμοι να πουλησουμε και τα νεφρα μας(την αξιοπρεπεια μας προ πολλου)για να τον διατηρησουμε....ΑΞΙΖΕΙ ΡΕ ΣΕΙς ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ?
Σωστος και αντικειμενικος  :rockon: :rockon: :rockon: Κανεις δεν είπε στον νεοέλληνα οτι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξειους κόλους.......

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom