Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 24 άτομα (0 μέλη και 24 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ρε μεγάλε.

Προσπαθώ να πω ένα πράγμα.

Ότι το διαθέσιμο εισόδημα του μέσου Έλληνα αυξήθηκε. Όπως να το πάρεις, όπως και να το μετρήσεις.

Και επειδή εδώ δεν πιστεύετε στα νούμερα και στις επίσημες στατιστικές προσπαθώ να το πω περιγραφικά.

Με τις πουτάνες, τα σπίτια (μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στον κόσμο χώρια τα εξοχικά), τα αυτοκίνητα, τα ουΐσκια.

Όποιος δεν έχει παρωπίδες θα δει ότι όλα αυτά πολλοί λίγοι τα είχαν το 80 και πολλοί περισσότεροι σήμερα.

Αλλά άντε και δεν σε πείθω.

Ας πάρουμε το προσδόκιμο ζωής. Νομίζεις δεν αυξήθηκε από το 80 μέχρι σήμερα;

Υπάρχει κανένας άλλος καλλίτερος δείκτης του γεγονότος ότι ζούμε καλλίτερα σήμερα από ότι 30 χρόνια πριν;

ρε επιμονο παιχτουρι μου  :tired:

λυσσαξες με τα απολυτα νουμερα. παμε αλλιως. αν απο αυριο το πρωι μου δινεις μηνιαιο εισοδημα 1000 ευρω, αλλα ταυτοχρονα μπορω να αγοραζω σπιτι με 1000 ευρω, να νοικιαζω με 20 ευρω, να τρωω με μισο ευρω να πηγαινω διακοπες με 10 ευρω και παει λεγοντας...θα βγω να κλαψω γιατι μου μειωθηκε στα 1000 ευρω το εισοδημα???
αντιστοιχα ετσι ειναι και με την αυξηση που λιβανιζεις.

οσον αφορα το προσδοκιμο ζωης παλι λαθος εισαι. εγω ξερω οτι πιτσιρικας αν ακουγαμε για καρκινους χασκαμε το στομα και λεγαμε τη κακια αρρωστια και πρωτακουστο. τωρα ψοφολογαμε απο τα 40, εχω φιλους και γνωστους με μπαλονακι και καρδιοπροβληματα απο τα 30φευγα τους και καθε σπιτι σχεδον εχει καρκινοπαθη στο στενο συγγενικο κυκλο.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
βγαλτην για ενα μηνα με τον βασικο και στο νοικι.Και μετα τα ξαναλεμε.
εκει λιμοκτονεις απλα .... καθως δεν φτανει ουτε για ζητω.

Σε κατι τετοιες περιπτωσεις πρεπει να κανεις διπλοδουλειες για να τα φερεις βολτα

karamitroglou

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Ρε μεγάλε.

Προσπαθώ να πω ένα πράγμα.

Ότι το διαθέσιμο εισόδημα του μέσου Έλληνα αυξήθηκε. Όπως να το πάρεις, όπως και να το μετρήσεις.

Και επειδή εδώ δεν πιστεύετε στα νούμερα και στις επίσημες στατιστικές προσπαθώ να το πω περιγραφικά.

Με τις πουτάνες, τα σπίτια (μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στον κόσμο χώρια τα εξοχικά), τα αυτοκίνητα, τα ουΐσκια.

Όποιος δεν έχει παρωπίδες θα δει ότι όλα αυτά πολλοί λίγοι τα είχαν το 80 και πολλοί περισσότεροι σήμερα.

Αλλά άντε και δεν σε πείθω.

Ας πάρουμε το προσδόκιμο ζωής. Νομίζεις δεν αυξήθηκε από το 80 μέχρι σήμερα;

Υπάρχει κανένας άλλος καλλίτερος δείκτης του γεγονότος ότι ζούμε καλλίτερα σήμερα από ότι 30 χρόνια πριν;
Εισόδημα υπήρχε και με την δραχμή.
Εισόδημα υπάρχει και με το ευρώ, για όσο καιρο υπάρχει ακόμα  :grin: :grin:
Η πηγή του εισοδήματος είναι η διαφορά.
Και είτε σου αρέσει είτε οχι αυτή τη στιγμή η πηγή του εισοδήματος μας είναι στην έδρα της ΕΚΤ.
Καρφί δεν τους καίγεται για τα 11εκ του Ελλάντα, έχουν να ασχοληθούν με τα υπόλοιπα 300+ εκ της Ευρωζώνης.

Επίσης, όσο πλασματική είναι είναι η αύξηση του εισοδήματος μέσω της διολίσθησης άλλο τόσο είναι είναι με τον παράλογο δανεισμό.
Ήθελα μόνο και να ήξερα ποιό απο τα δυο είναι πιο καταστροφικό, για τον απλό πολίτη μιλάμε πάντα εεεεε....

Επισκέπτης
Τωρα εχει πουτανες πολυτελειας.

Εγώ θα πρότεινα στον ίσιο την επόμενη φορά που θα κατέβει στο εξοχικό του να μην πάει στο ιπανίμα,στο γουέιβς ή στο σαξ για καφέ,αλλά να πάρει το αυτοκίνητο,να περάσει τη γέφυρα (5 λεπτά υπόθεση) και να μπει σ'ένα καφενείο και να ισχυριστεί πως επί δραχμής δεν υπήρχαν περισσότερες εξαγωγές απ'ότι σήμερα.
Μόνο να κάθεται κοντά στην πόρτα έτσι??

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Με αυτα που λες δινεται η εντυπωση οτι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν κοινωνικες διαφορες,ταξεις κλπ.
Οτι ο πλουτος που παραγεται μοιραζεται σε ακριβως ισα μεριδια.Εσυ ξεκινησες την κουβεντα σε φαση τα κακομαθημενα που θελουν να εχουν κινητο.

Προφανώς δεν λέω αυτό.

Προφανώς υπάρχει ένα κομμάτι στην κορυφή της πυραμίδας που εποφελήθηκε σε εξωφρενικό βαθμό. Είναι τα καγιέν, οι σαμπάνιες στα στιπτηζάδικα, τα CT με την εβδομάδα, οι πισίνες, οι βάρκες, τα σούσι (α).

Μετά είναι πολλοί που εποφελήθηκαν πολλά.

Μετά είναι το μεγάλο κομμάτι που εποφελήθηκε αρκετά.

Μετά είναι λίγοι που εποφελήθηκαν λίγο.

Και τέλος ελάχιστοι που έμειναν στο ίδιο επίπεδο (αναλογικά πάντα).

Δεν πιστεύω ότι υπήρχε κάποιος που να βρέθηκε σε χειρότερη μοίρα.

Βεβαίως και η απόσταση ανάμεσα στην κορυφή και το μεσαίο κομμάτι μεγάλωσε αλλά και το συνολικό ποσοστό του πλούτου που καρπούται η κορυφή σε σχέση με το σύνολο αυξήθηκε.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Εγώ θα πρότεινα στον ίσιο την επόμενη φορά που θα κατέβει στο εξοχικό του να μην πάει στο ιπανίμα,στο γουέιβς ή στο σαξ για καφέ,αλλά να πάρει το αυτοκίνητο,να περάσει τη γέφυρα (5 λεπτά υπόθεση) και να μπει σ'ένα καφενείο και να ισχυριστεί πως επί δραχμής δεν υπήρχαν περισσότερες εξαγωγές απ'ότι σήμερα.

ο λακης παντως εχει ενα δικιο να το λεει, εχει γαμηθει στις εξαγωγες  :tooth: τα τελευταια χρονια

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
ρε επιμονο παιχτουρι μου  :tired:

λυσσαξες με τα απολυτα νουμερα. παμε αλλιως. αν απο αυριο το πρωι μου δινεις μηνιαιο εισοδημα 1000 ευρω, αλλα ταυτοχρονα μπορω να αγοραζω σπιτι με 1000 ευρω, να νοικιαζω με 20 ευρω, να τρωω με μισο ευρω να πηγαινω διακοπες με 10 ευρω και παει λεγοντας...θα βγω να κλαψω γιατι μου μειωθηκε στα 1000 ευρω το εισοδημα???
αντιστοιχα ετσι ειναι και με την αυξηση που λιβανιζεις.

οσον αφορα το προσδοκιμο ζωης παλι λαθος εισαι. εγω ξερω οτι πιτσιρικας αν ακουγαμε για καρκινους χασκαμε το στομα και λεγαμε τη κακια αρρωστια και πρωτακουστο. τωρα ψοφολογαμε απο τα 40, εχω φιλους και γνωστους με μπαλονακι και καρδιοπροβληματα απο τα 30φευγα τους και καθε σπιτι σχεδον εχει καρκινοπαθη στο στενο συγγενικο κυκλο.

Ρε μεγάλε, γίνεται έτσι συζήτηση;

Επειδή δεν είχες ακούσει για καρκίνο μικρός σημαίνει ότι δεν υπήρχε;

ΕΛΕΟΣ δηλαδή.

Οι θάνατοι και οι γεννήσεις είναι τα μόνα στατιστικά στοιχεία που δεν χωράει μαγείρεμα.

Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής, εεεεεε τότε τι να σου πω;

Επισκέπτης
ο λακης παντως εχει ενα δικιο να το λεει, εχει γαμηθει στις εξαγωγες  :tooth: τα τελευταια χρονια

Αύξηση βιοτικού επιπέδου-->μεγαλύτερα και περισσότερα πλήρη γεύματα-->περισσότερα επιδόρπια-->περισσότερες πανακότες-->περισσότερα χαλασμένα δόντια-->περισσότερες εξαγωγές απ'το λάκη..

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Θες να σου πω πως την βγαζει φιλος και γειτονας με το επιδομα ανεργιας?
Στο σπιτι με τους δικους του και οταν βγαινει εξω ουτε λεωφορειο δεν παιρνει.

Με αυτα που λες δινεται η εντυπωση οτι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν κοινωνικες διαφορες,ταξεις κλπ.
Οτι ο πλουτος που παραγεται μοιραζεται σε ακριβως ισα μεριδια.Εσυ ξεκινησες την κουβεντα σε φαση τα κακομαθημενα που θελουν να εχουν κινητο.
Λοιπον,βγαλτην για ενα μηνα με τον βασικο και στο νοικι.Και μετα τα ξαναλεμε.

Διαφοροποιήσεις ασφαλώς υπάρχουν...
Είπαμε, δεν μπορούν να βγάζουν όλοι το ίδιο- το ζήτημα βέβαια είναι να βγάζει περισσότερα αυτός που παράγει περισσότερα και όχι αυτός που κατσικώθηκε σε μια θέση ελέω γνωριμιών, όπως γίνεται κατά κόρον στην ελλάδα.

Από κει και πέρα, αν αρχίσουμε τις προσωπικές ιστορίες για γείτονες, φίλους και γνωστούς, μπορώ και εγώ να πώ για τυπάκια που με μισθό € 1500 το μήνα έκαναν τύπους που βγάζαν τα διπλάσια να νιώθουν γύφτοι...

Σήμερα βέβαια, οι  των € 1500 έμειναν άνεργοι, τραβάνε ζόρι και μάλλον σκέφτονται ότι έπρεπε να είχαν φυλάξει κάτι για τις δύσκολες μέρες...

Όσο για το επίδομα ανεργίας, δεν δικαιούμαι καν τέτοιο...Επίσης τα έσοδά μου μπορεί να είναι πολύ κάτω από το βασικό ή και μηδενικά...
Επομένως, το ενδεχόμενο που περιγράφεις, δεν είναι απλή άσκηση επί χάρτου αλλά μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή...

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Τη δεκαετία του '70 και του '80 αγόραζαν σπίτια και εξοχικό με το μισθό τους ενώ τώρα δεν παίρνουν ούτε του Αγίου πούτσου.Τότε είχαν όλοι οι απόφοιτοι πανεπιστημίου δουλειά και σχεδόν όλοι οι απόφοιτοι λυκείου.Εφτανε το απολυτήριο για διορισμό στο δημόσιο.Οι καθηγητές διορίζονταν όλοι.Οι πολιτικοί μηχανικοί έχτιζαν όλοι.Ολοι οι γιατροί έβγαζαν λεφτά.Τώρα οι περισσότεροι είναι άνεργοι ή ημιάνεργοι με απολυτήριο λυκείου δεν πας πουθενά και οι μετανάστες έχουν πιάσει όλες τις δουλειές που δε χρειάζεται πτυχίο.Ας μη συγκρίνουμε την πούτσα με τη βούρτσα.Κάποιοι βγάζουν υπερκέρδη βέβαια με την εργασία των μεταναστών αλλά αυτά δεν κατρακυλούν στο μέσο όρο.
Αλλά η βασική αιτία που το σύστημα πάει κατά διαβόλου είναι οτι δε γουστάρουμε.Δε γουστάρουμε αυτές τις σκατόφατσες.
Η βασική αιτία που η μοίρα των εργατών έχει χειροτερεύσει αισθητά είναι η πτώση της Σοβιετικής Ενωσης.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Στη γέφυρα πάω με το ποδήλατο...Αν ποτέ δεις κανά τύπο με το φυζικ μου πάνω σε ποδήλατο μην πέσεις πάνω μου με το όχημα, ιδίως αυτό με τα κοφτερά άκρα!
Τώρα σέβομαι τη γνώμη των γερόντων των κορινθιακών καφενείων αλλά μήπως θα ήταν καλυτερο να ψάξουμε ένα γραφηματάκι;
Διότι αφενός η ελλάδα εδώ και καναν αιώνα δεν εξάγει μόνο σταφίδα, αφετέρου δεν ξέρω αν η συζήτηση θα γυρίσει από τις εξαγωγές στις επιδοτήσεις...
Και εξ όσων γνωρίζω, οι κορίνθιοι γέροντες δεν είναι τόσο νευρικοί... Μπορούν να συζητήσουν και χωρίς να σε πλακώσουν... Δεν έχουν όλοι κρεμασμένο το ζωνάρι για καυγά.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Για να το λες εσύ, δεν μπορεί, κάπου θα έχω δίκιο...
Κανά γραφηματάκι υπάρχει;

Σαφέστατα και οι εξαγωγές σαν ποσοστό του ΑΕΠ δεν έχουν μειωθεί με την εισαγωγή του Ευρώ.

Το έχω ξαναποστάρει εδώ αλλά βαριέμαι να το ψάξω.

Υπάρχει όμως αυτό το ραπόρτο του ΔΝΤ που λέει ότι αυτό συνέβη σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό σε όλες τις χώρες της Νότιας Ευρώπης:
ΔΝΤ;;;;

Ωχ καλά, άντε να πείσεις τώρα τον Πέρσυ. Διότι αυτός έχει ατράνταχτη λογική : με την λιρέτα θα είχε γεμίσει Φερράρι η Ευρώπη.

Βέβαια υπάρχει και μία άλλη απόδειξη.
Αν οι εισαγωγές μειώθηκαν με το Ευρώ τότε θα μειώνονταν σταθερά και δεν θα παρουσιάζονταν καθόλου αυξήσεις.
Έλα όμως που φέτος οι εξαγωγές γνωρίζουν τρομερή άνθηση.
Και από ότι ξέρω συνεχίζουμε να έχουμε Ευρω.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
οι μετανάστες έχουν πιάσει όλες τις δουλειές που δε χρειάζεται πτυχίο.Ας μη συγκρίνουμε την πούτσα με τη βούρτσα.Κάποιοι βγάζουν υπερκέρδη βέβαια με την εργασία των μεταναστών

Aς οψονται οι εργατοπατερες μας ... ξερετε αυτοι οι ελληναρες που αγαπουν την ελλαδα και τους ελληνες

Και μην ξανακουσω οτι ο ελληνας δεν κανει καποιες δουλειες γιατι ο ελληνας παει σε ολες τις δουλειες οταν αυτες πληρωνουν αυτα που πρεπει

Παλια δηλαδη πριν το 90 που ηρθαν οι αλβανοι, ποιοι μαζευαν τις ελιες και τα οποια φρουτα και καρπους στα χωραφια ?
Ποιοι εχτιζαν στις οικοδομες  ?
Ποιοι ηταν στα βαπορια ?

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Γνωστο ονομα με πολλα πουλμαν, δεν εδινε δωρα και αδειες, ουτε και υπερωριες στους οδηγους και σε ολους οσους εργαζοντουσαν εκει, με την απειλη του, οτι δεν θα βρουν δουλεια αλλου και να ηταν ο μονος.....

Ετσι χαιρω πολυ ο καθενας μπορει να φτιαξει οτι γουσταρει πατωντας επι πτωματων...

Που ειναι το γαμωκρατος να τους βαλει στις θεσεις τους ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom