on the road
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Αυγ 2009
- Like
- 1
- Πόντοι
- 66
ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ στην οικογενεια μου
θα σου δινουν κανα καλό ενοίκιο τουλάχιστον?
ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ στην οικογενεια μου
απο οτι καταλαβα 4 η 5 ευρα το μετρο.Καλα ειναι ρε συ δρομε????λες να με ριξανε?θα σου δινουν κανα καλό ενοίκιο τουλάχιστον?
Γιατί μια ιδιωτική επιχείρηση να διακόψει την υπηρεσία που παρέχει στον πελάτη της, αν δεν εκπληρώσει μία υποχρέωση προς το δημόσιο. Επειδή η δεη θα αναλάβει την συμβατικτή υποχρέωση να το πράξει προφανώς έναντι ανταλλάγματος. Εκτός αν είναι κρατική, οπότε η δεη κάνει ότι θέλει η κυβέρνηση. Μπουρδέλο φυσικά. Πιστεύω ότι θα κόβει το ρεύμα με το αντάλλαγμα να παραμείνουν μερικά χρονάκια κάποια στελέχη με παχυλούς μισθούς και μετά την περαιτέρω ιδιωτικοποίησηΕΡΩΤΗΣΗ
Σε ποια χωρα αυτου του κοσμου ο γιγας συνδικαλιστης της ηλεκτρικης εταιρειας αποφασιζει αν θα εισπραξει φορους το κρατος ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε μια χρεωκοπημενη χωρα
Η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) [size=20pt]είναι ιδιωτική[/size] και μάλιστα το κράτος κατέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό των μετοχών της.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Σε ποια χωρα αυτου του κοσμου ο γιγας συνδικαλιστης της ηλεκτρικης εταιρειας αποφασιζει αν θα εισπραξει φορους το κρατος ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε μια χρεωκοπημενη χωρα
Η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) [size=20pt]είναι ιδιωτική[/size] και μάλιστα το κράτος κατέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό των μετοχών της.
Πρόκειται για μία Ανώνυμη Εταιρία, η οποία βρίσκεται [size=20pt]έξω από τον έλεγχο του ελληνικού κράτους[/size].
τώωωωωωωωωωωωωωωωωωωρα
εξ απανάκαθεν
Καλησπέρα σε όλους.
Ας δούμε λίγο επικαιροποιημένα τη κατάσταση μετά από 2 χρόνια κυβέρνηση ΓΑΠ και 1.5χρόνο μνημόνιο (που θα μας έσωνε, μη το ξεχνάμε..)
Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Ύφεση, as predicted. Πάμε για 7% και έχει μέλλον ακόμα.
800χιλιάδες άνεργοι. Και κάποιοι θέλουν να βγάλουν και άλλους.
Το ΧΑΑ απλά δεν υπάρχει πια.
Το έλλειμμα?? ΑΚΡΙΒΩΣ όσο ήταν...το 2009. Ναι, σωστά διαβάζετε. Όχι το 2010, αλλά πήγαμε πίσω στο 2009!! (θα μου πείτε, είναι δυνατόν? και όμως είναι! θα πούμε το γιατί αύριο).
Το χρέος τώρα. Αχ αχ το χρέος... Πάει για >150% ΑΕΠ και για >165% του χρόνου!! Έτσι όπως τα λέγαμε κάποιοι εδώ πριν κάνα χρόνο....
Και το κακό είναι ότι πια δεν βγαίνουμε από τη μαύρη τρύπα μου μς έριξαν.
Ταπεινή μου άποψη: Πρέπει να καθήσουν ΌΛΟΙ στο σκαμνί. Όχι μόνο η κυβέρνηση που υπέγραψε αυτό το μνημόνιο, αλλά και όλοι όσοι το υποστήριξαν. Τα παπαγαλάκια στη τηλεόραση. Οι αρθρογράφοι στις εφημερίδες. ΌΛΟ το σύστημα που στήριξε αυτή την αλητεία.
Και καλά θα μου πείτε, τώρα τι κάνουμε?
Σήμερα, δεν υπάρχουν πολλές λύσεις. Πρέπει να γίνει κάποιου είδους "επιλεκτική χρεωκοπία".
Διότι, το χρέος της Ελλάδος δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο, δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να το πληρώσουμε, τα περί πώλησης €50 δισ. περιουσιακών στοιχείων είναι παραμύθια, κανείς πια δεν πιστεύει ότι είμαστε βιώσιμοι και ο μόνος τρόπος να σωθούμε είναι να μας διαγράψουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρέους μας (κοινώς κούρεμα ομολογιούχων), κατά προτίμηση πάνω από 50%.
Το θέμα είναι απλό από εδώ και πέρα. Η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμάσει τη χρεωκοπία με κάθε τρόπο. Άλλο να μας έρθει ξαφνικά διότι θα προκύψει κάποιο γεγονός, άλλο να έχουμε προετοιμαστεί για αυτό.
Ελπίζω, ότι θα το κάνουν. Τα τελευταία σημάδια συνηγορούν σε αυτό. Και κυρίως η σαφής δήλωση ΓΑΠ και Μπένι για βοήθεια στις τράπεζες από εδώ και πέρα με αντάλλαγμα (επιτέλους!) κοινές μετοχές (κοινώς κρατικοποίηση).
Άντε να δούμε....θα κάνουν έστω και τη τελευταία στιγμή κάτι σωστό?
...οπως η ΕΚΤ, η FED των ΗΠΑ...
Δλδ εντελως τυχαια η ροη του χρηματος παγκοσμιως(αυτο κανουν οι κεντρικες τραπεζες) ελεγχεται απο ιδιωτες....![]()
Καλησπέρα σε όλους.
Ας δούμε λίγο επικαιροποιημένα τη κατάσταση μετά από 2 χρόνια κυβέρνηση ΓΑΠ και 1.5χρόνο μνημόνιο (που θα μας έσωνε, μη το ξεχνάμε..)
Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Ύφεση, as predicted. Πάμε για 7% και έχει μέλλον ακόμα.
800χιλιάδες άνεργοι. Και κάποιοι θέλουν να βγάλουν και άλλους.
Το ΧΑΑ απλά δεν υπάρχει πια.
Το έλλειμμα?? ΑΚΡΙΒΩΣ όσο ήταν...το 2009. Ναι, σωστά διαβάζετε. Όχι το 2010, αλλά πήγαμε πίσω στο 2009!! (θα μου πείτε, είναι δυνατόν? και όμως είναι! θα πούμε το γιατί αύριο).
Το χρέος τώρα. Αχ αχ το χρέος... Πάει για >150% ΑΕΠ και για >165% του χρόνου!! Έτσι όπως τα λέγαμε κάποιοι εδώ πριν κάνα χρόνο....
Και το κακό είναι ότι πια δεν βγαίνουμε από τη μαύρη τρύπα μου μς έριξαν.
Ταπεινή μου άποψη: Πρέπει να καθήσουν ΌΛΟΙ στο σκαμνί. Όχι μόνο η κυβέρνηση που υπέγραψε αυτό το μνημόνιο, αλλά και όλοι όσοι το υποστήριξαν. Τα παπαγαλάκια στη τηλεόραση. Οι αρθρογράφοι στις εφημερίδες. ΌΛΟ το σύστημα που στήριξε αυτή την αλητεία.
Και καλά θα μου πείτε, τώρα τι κάνουμε?
Σήμερα, δεν υπάρχουν πολλές λύσεις. Πρέπει να γίνει κάποιου είδους "επιλεκτική χρεωκοπία".
Διότι, το χρέος της Ελλάδος δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο, δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να το πληρώσουμε, τα περί πώλησης €50 δισ. περιουσιακών στοιχείων είναι παραμύθια, κανείς πια δεν πιστεύει ότι είμαστε βιώσιμοι και ο μόνος τρόπος να σωθούμε είναι να μας διαγράψουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρέους μας (κοινώς κούρεμα ομολογιούχων), κατά προτίμηση πάνω από 50%.
Το θέμα είναι απλό από εδώ και πέρα. Η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμάσει τη χρεωκοπία με κάθε τρόπο. Άλλο να μας έρθει ξαφνικά διότι θα προκύψει κάποιο γεγονός, άλλο να έχουμε προετοιμαστεί για αυτό.
Ελπίζω, ότι θα το κάνουν. Τα τελευταία σημάδια συνηγορούν σε αυτό. Και κυρίως η σαφής δήλωση ΓΑΠ και Μπένι για βοήθεια στις τράπεζες από εδώ και πέρα με αντάλλαγμα (επιτέλους!) κοινές μετοχές (κοινώς κρατικοποίηση).
Πάει η ψήφος εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ ε;Τώρα που είπαν ότι εκταμιεύεται η παρούσα δόση
τουμπεκί πάλι για απολύσεις στο δημόσιο ;;;;;
Τους πιασαμε παλι κοροιδα τυπε.Τώρα που είπαν ότι εκταμιεύεται η παρούσα δόση
τουμπεκί πάλι για απολύσεις στο δημόσιο ;;;;;
Έτσι θα πάει μέχρι να βαρεθούν να μας δίνουν,μόλις μας βαρεθούν θα μας παρατήσουν κ θα βαρέσουμε πτώχευση.Τους πιασαμε παλι κοροιδα τυπε.
Θα μας δωσουν τα λεφτα και δεν θα κανουμε τιποτα.
Εκτός αν πιάσουν όλο το μαύρο χρήμα(πράγμα αδύνατον).
διαβαζετε και banking news στον περισσο ρε παλιοκαπιταλες?Έτσι θα πάει μέχρι να βαρεθούν να μας δίνουν,μόλις μας βαρεθούν θα μας παρατήσουν κ θα βαρέσουμε πτώχευση.
Εκτός αν πιάσουν όλο το μαύρο χρήμα(πράγμα αδύνατον).