Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Καλησπέρα σε όλους,

Διάβασα λίγες σελίδες, μη μπερδεύεστε με το αν το ισχυρό ευρώ ευνοεί ή όχι.

Πρήμιουμ προϊόντα (Απλ, Αρμάνι, Φεράρι κλπ) πουλάνε ανεξάρτητα από τιμή. Δηλαδή ανεξάρτητα από το νόμισμα της χώρας παραγωγής.

Κομόντιτυ προϊοντα από την άλλη μεριά, προφανώς εξαρτώνται ΑΠΟΛΥΤΑ από το αν το νόμισμα είναι ισχυρό ή όχι. Αντε πήγαινε να πουλήσεις πατάτες ελληνικής παραγωγής σε οποιαδήποτε χώρα εξωτερικού πχ. Εισαι εκτός αγοράς με το καλημέρα, απλά διότι το κόστος σου είναι το διπλάσιο. Και το ισχυρό ευρώ ΕΧΕΙ συμμετοχή σε αυτό....Ή, αντε να ανταγωνιστείς στη τιμή τον Τούρκο που υποτιμά το νόμισμα κάθε τρεις μέρες....

Πάμε παρακάτω στα δικά μας. Η κυβέρνηση βρέθηκε εγκλωβισμένη στις παπαριες της.

Από τη μια υπάρχει το μνημόνιο που έχει υπογράψει. Απόλυτα καταστροφικό για την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να το παραδεχτεί διότι ταυτόχρονα υπογράφει τη καταδίκη της.
Από την άλλη, προφανώς έχει καταλάβει ότι πια δεν έχει άλλα περιθώρια για νέα μέτρα. Όχι μόνο διότι δεν τα αντέχει πια η κοινωνία, αλλά και επειδή δεν τα πιστεύουν οι μισοί βουλευτές της. Και μεταξύ μας, καλά κάνουν.

Οπότε τι έκανε? Προσπάθησε να κερδίσει χρόνο.
Προσπάθησε επίσης να αναβαθμίσει από τεχνικό σε πολιτικό επίπεδο τη κουβέντα. Επίπεδο προνομιακό του Μπένι, με την ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσε να κερδίσει.

Δυστυχώς δεν πέρασε. Και λέω δυστυχώς διότι με αυτή τη κυβέρνηση ήταν η μόνη μας ελπίδα να μη χειροτερέψουν τα πράγματα.

Βγήκαν λοιπόν οι διάφοροι Ρόμπες χτες και έκαναν δηλώσεις όλη μέρα. Οπότε η κυβέρνηση αναγκάστηκε να το μαζέψει.

Και να ανακοινώσει μέτρα "αμεσα". Τα οποία φυσικά δεν θα εφαρμοστούν.
Ειτε διότι δεν θα περάσουν.
Είτε διότι θα δημιουργήσουν τέτοια αναταραχή που πια δεν θα υπάρχει διέξοδος.
(σκεφτείτε τι θα γίνει μόλις καταλάβουν οι "ήδη τακτοποιημένοι" ότι το "άμεσα" αφορά και αυτούς, βλ. πχ φορτηγατζήδες ή εφοριακούς).

Οπότε πάμε για εκλογές.
Και ο Θεός βοηθός.

ΥΓ. Έχω αφήσει απέξω τη "τρόικα". Που αλήτικα όλο αυτό το καιρό, μας έβαλε στη μαύρη τρύπα. Επίτηδες. Σχεδιασμένα. Με βάση τις "συνταγές". Έτσι ώστε να μη μπορεσουμε να σηκώσουμε κεφάλι. Έτσι ώστε τελικά να ξεπουληθούν τα πάντα. Αλλά θα τα πούμε αναλυτικά όλα αυτά.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι βοναπαρτική επιπέδου Στάλιν στο πιο ήπιο.Να έρθει ένας ψωλαράς να κρεμάσει μερικούς,να φυλακίσει καμιά δεκαριά χιλιάδες και να βάλει τάξη.Αλλά αυτό θέλει και ευνοική διεθνή συγκυρία.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Το Γερμανό δεν μπορείς να τον παίξεις.Ο Γερμσνός είναι αλεπού γάτα με πέταλα.Ξέρει να μπλοφάρει κτλ.Τι να κλάσει ο Βενιζέλος;Τα άτομα σαν το Βενιζέλο δεν έχουν ιδέα από το τι παίζεται.Τα βλέπουν όλα θεσμικά ενώ είναι δυναμικά.Οι συνταγματολόγοι κτλ δεν καταλαβαίνουν την έννοια του ρίσκου της στατιστικής κτλ.Δεν υπάρχει ασφάλεια,θωράκιση κτλ.Αυτά είναι πίπες.Υπάρχει υπολογισμός του ρίσκου.
τυπε δεν γραφεις στα γνωστα σου κολπα λεω εγω?για αντολικα μπλοκ και ξυλικια με αραβοτουρκους και αλλες ρατσες?εκει σε θελω.εκει εχεις ταλεντο.οι γερμανοι ναι ειναι τοσο εξυπνοι που εκαναν δυο παγκοσμιους και τους εχασαν.μην μπερδευεις την μεθοδικοτητα πειθαρχια με ητν εξυπναδα.ειδικα στο τελευταιο στερεισαι εμπειριας...γραψε καλυτερα για την γαστρεντεριτιδα που επαθες στην κριμαια.και εγω επαθα στη μυκονο πριν μερικα χρονια.ειναι ζορι...

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Τα κανόνια του Ναβαρόνε συνεχίζουν:

Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας περί τα μέσα Δεκεμβρίου «βλέπει» η Royal Bank of Scotland, εξέλιξη που θα προκαλέσει «βίαιη διάχυση» της κρίσης στις παγκόσμιες αγορές.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας, ο στρατηγικός αναλυτής της RBS European Rates, Harvinder Sian αναφέρει πως η Ελλάδα αναμένεται χρονικά να χρεοκοπήσει κοντά στην μεθεπόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα για την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου.

Ο αναλυτής επισημαίνει την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τους υπερ-αισιόδοξους

στόχους προσαρμογής, την απουσία περαιτέρω ανοχής από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. αλλά και την αυξανόμενη δυσκολία έγκρισης νομοσχεδίων από την ελληνική Βουλή.

«Ο μόνος λόγος που υποψιαζόμαστε πως η αξιολόγηση της 11ης Δεκεμβρίου θα αποτελέσει ορόσημο (και όχι η αξιολόγηση της 11ης Σεπτεμβρίου) είναι η υπόθεση πως η Ελλάδα έχει ακόμη μια σειρά υποσχέσεων να δώσει, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές έχουν κάθε λόγο να κλείσουν τα μάτια και να ελπίζουν, αφήνοντας μετέωρη την αμφιβολία έως ότου τα πράγματα πάρουν ξεκάθαρη αρνητική τροπή και δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο», έγραψε ο Sian.

Αν και όποτε η Ελλάδα χρεοκοπήσει, η βίαιη μετάδοση της κρίσης θα απαιτήσει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πιθανότατα μια παγκόσμια αντίδραση.

"Απλούστατα τα ιδιωτικά κεφάλαια δεν θα επιστρέψουν στις αγορές κρατικών ομολόγων αλλά και τις συνδεόμενες αγορές κεφαλαίων εξαιτίας της διόγκωσης του κινδύνου διάλυσης της Ευρωζώνης", σημειώνει ο αναλυτής και προσθέτει πως η ύστατη λύση θα ήταν "μια τεράστια παρέμβαση της ΕΚΤ στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων και ενδεχομένως στις ιδιωτικές ομολογιακές αγορές". Επίσης, μιλά για την πιθανότητα μιας παγκόσμιας παρέμβασης μέσω της αναχρηματοδότησης ή της αγοράς κρατικού και ιδιωτικού χρέους.

"Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική χρεοκοπία έρχεται και αυτό συνιστά καθοριστικό παράγοντα της άποψής μας πως αυτή τη στιγμή τα ομόλογα των κρατών της Ευρωζώνης, πλήν των γερμανικών προσφέρονται ως κερδοσκοπική επένδυση".

Άντε ρε πούστη μου μπούχτησα. Βαρέστε το κανόνι να τελειώνουμε. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα τρίμηνο ακούγοντας τα ίδια κάθε μέρα;

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Τα κανόνια του Ναβαρόνε συνεχίζουν:

Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας περί τα μέσα Δεκεμβρίου «βλέπει» η Royal Bank of Scotland, εξέλιξη που θα προκαλέσει «βίαιη διάχυση» της κρίσης στις παγκόσμιες αγορές.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας, ο στρατηγικός αναλυτής της RBS European Rates, Harvinder Sian αναφέρει πως η Ελλάδα αναμένεται χρονικά να χρεοκοπήσει κοντά στην μεθεπόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα για την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου.

Ο αναλυτής επισημαίνει την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τους υπερ-αισιόδοξους

στόχους προσαρμογής, την απουσία περαιτέρω ανοχής από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. αλλά και την αυξανόμενη δυσκολία έγκρισης νομοσχεδίων από την ελληνική Βουλή.

«Ο μόνος λόγος που υποψιαζόμαστε πως η αξιολόγηση της 11ης Δεκεμβρίου θα αποτελέσει ορόσημο (και όχι η αξιολόγηση της 11ης Σεπτεμβρίου) είναι η υπόθεση πως η Ελλάδα έχει ακόμη μια σειρά υποσχέσεων να δώσει, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές έχουν κάθε λόγο να κλείσουν τα μάτια και να ελπίζουν, αφήνοντας μετέωρη την αμφιβολία έως ότου τα πράγματα πάρουν ξεκάθαρη αρνητική τροπή και δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο», έγραψε ο Sian.

Αν και όποτε η Ελλάδα χρεοκοπήσει, η βίαιη μετάδοση της κρίσης θα απαιτήσει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πιθανότατα μια παγκόσμια αντίδραση.

"Απλούστατα τα ιδιωτικά κεφάλαια δεν θα επιστρέψουν στις αγορές κρατικών ομολόγων αλλά και τις συνδεόμενες αγορές κεφαλαίων εξαιτίας της διόγκωσης του κινδύνου διάλυσης της Ευρωζώνης", σημειώνει ο αναλυτής και προσθέτει πως η ύστατη λύση θα ήταν "μια τεράστια παρέμβαση της ΕΚΤ στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων και ενδεχομένως στις ιδιωτικές ομολογιακές αγορές". Επίσης, μιλά για την πιθανότητα μιας παγκόσμιας παρέμβασης μέσω της αναχρηματοδότησης ή της αγοράς κρατικού και ιδιωτικού χρέους.

"Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική χρεοκοπία έρχεται και αυτό συνιστά καθοριστικό παράγοντα της άποψής μας πως αυτή τη στιγμή τα ομόλογα των κρατών της Ευρωζώνης, πλήν των γερμανικών προσφέρονται ως κερδοσκοπική επένδυση".

Άντε ρε πούστη μου μπούχτησα. Βαρέστε το κανόνι να τελειώνουμε. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα τρίμηνο ακούγοντας τα ίδια κάθε μέρα;

Καιρος για εκλογες!  :grin:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Καιρος για εκλογες!  :grin:

Όπα τύπε, τι μας λες; Αφού έχουμε κυβέρνηση ευθύνης, με στόχους και πρόγραμμα που θα εξαντλήσει την τετραετία.
Και η κακιά τρόικα δεν θέλει εκλογές, τα συμφωνηθέντα θέλει.

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τις νέες εξαγγελίες του Βενιζέλου αυτή τη στιγμή.

Σίγουρα θα ανακοινωθούν εκλογές σύντομα, οπότε δε πρόκειται αυτή η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις εξαγγελίες.

Οι ευρωπαίοι καλά κάνουν και δεν μας εμπιστεύονται. Δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε ούτε τους εαυτούς μας ότι θα μπορέσουμε να τους επιστρέψουμε κάποια στιγμή τα χρήματα των πέντε πρώτων δόσεων.

Η λύση είναι γνωστή αλλά δεν μπορώ να δω ποιος πολιτικός φορέας έχει την δύναμη να τη δώσει.
Πρέπει να γίνουν πέντε μόνο πράγματα:

Πρέπει οπωσδήποτε να μείνουμε στο Ευρώ.

Πρέπει να γίνει μία συμφωνία με την Ευρώπη να μεταφέρει στρατό στην Ελλάδα ώστε να μειώσουμε τις εξοπλιστικές δαπάνες στο 10%.

Πρέπει να απολυθούν 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Πρέπει να καταργηθούν όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία. Όχι να ενοποιηθούν, αλλά να καταργηθούν οριστικά. Όσα χρωστάνε από τις μέχρι σήμερα εισφορές των εργαζομένων, να τα αποδώσουν όταν εκείνοι φτάσουν τα 65.

Καλό θα ήταν να επιτραπεί για τουλάχιστο πέντε χρόνια, να μπορεί ο εργαζόμενος να επιλέγει να μην ασφαλίζεται και να κρατά όλο το μισθό του.

Αυτά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Είναι γνωστά σε όλους τους συμβούλους των κομμάτων. Απλά δεν έχουν τη δύναμη να τα προτείνουν.

Ακόμα και όλα τα παραπάνω να μη γίνουν, εάν δεν μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες στο 1/10 και δεν απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, τότε δε θα ξεφύγουμε ποτέ από τη κρίση.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι νομίζω η Τουρκία που ξέρει το πρόβλημα μας και δε πρόκειται να μας αφήσει να μειώσουμε τις αμυντικές μας δαπάνες. Χωρίς να είμαι σχετικός, δε θα με παραξένευε εάν για άσχετη αφορμή, πριν τα Χριστούγεννα, γινόταν ξανά ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο λοιπόν.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τις νέες εξαγγελίες του Βενιζέλου αυτή τη στιγμή.

Σίγουρα θα ανακοινωθούν εκλογές σύντομα, οπότε δε πρόκειται αυτή η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις εξαγγελίες.

Οι ευρωπαίοι καλά κάνουν και δεν μας εμπιστεύονται. Δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε ούτε τους εαυτούς μας ότι θα μπορέσουμε να τους επιστρέψουμε κάποια στιγμή τα χρήματα των πέντε πρώτων δόσεων.

Η λύση είναι γνωστή αλλά δεν μπορώ να δω ποιος πολιτικός φορέας έχει την δύναμη να τη δώσει.
Πρέπει να γίνουν πέντε μόνο πράγματα:

Πρέπει οπωσδήποτε να μείνουμε στο Ευρώ.

Πρέπει να γίνει μία συμφωνία με την Ευρώπη να μεταφέρει στρατό στην Ελλάδα ώστε να μειώσουμε τις εξοπλιστικές δαπάνες στο 10%.

Πρέπει να απολυθούν 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Πρέπει να καταργηθούν όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία. Όχι να ενοποιηθούν, αλλά να καταργηθούν οριστικά. Όσα χρωστάνε από τις μέχρι σήμερα εισφορές των εργαζομένων, να τα αποδώσουν όταν εκείνοι φτάσουν τα 65.

Καλό θα ήταν να επιτραπεί για τουλάχιστο πέντε χρόνια, να μπορεί ο εργαζόμενος να επιλέγει να μην ασφαλίζεται και να κρατά όλο το μισθό του.

Αυτά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Είναι γνωστά σε όλους τους συμβούλους των κομμάτων. Απλά δεν έχουν τη δύναμη να τα προτείνουν.

Ακόμα και όλα τα παραπάνω να μη γίνουν, εάν δεν μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες στο 1/10 και δεν απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, τότε δε θα ξεφύγουμε ποτέ από τη κρίση.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι νομίζω η Τουρκία που ξέρει το πρόβλημα μας και δε πρόκειται να μας αφήσει να μειώσουμε τις αμυντικές μας δαπάνες. Χωρίς να είμαι σχετικός, δε θα με παραξένευε εάν για άσχετη αφορμή, πριν τα Χριστούγεννα, γινόταν ξανά ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο λοιπόν.

αμα έχεις τέτοιες ηλίθιες προτάσεις τι να την κάνεις την τρόικα.....

μου άρεσε =αυτό το πανηλίθιο "να απολυθούν 500 χιλιάρικα ΔΥ"

έστω ότι ακολουθώ τη συλλογιστική σου.....
προσθέτουμε λοιπόν στο 25% ανέργων άλλο 15% του ενεργού πληθυσμού.
ΟΚ. δλδ οι μισοί έλληνες θα είναι άνεργοι και άλλο 30% συνταξιούχοι των 500 ευρώ.
απορία:

ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ θα πληρώνει το ταμείο ανεργίας για το 50% των ανέργων εάν δουλεύει μόνο το 20%;
Επίσης ρε ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΩΣ θα τρωνε 5 μύρια ψυχές; με συσσίτια;

ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Αυτό αρκεί.
Τα υπόλοιπα ούτε που τα καταλαβαίνουν..
αναρχοάπλυτε ΕΞΑΛΛΟΣ γίνομαι.

βγαίνει ο κάθε ΜΑΛΑΚΑΣ και πετάει αβίαστα και απλά
"να απολυθούν 500 χιλιάρικα"

ρε ηλίθιε αυτοί οι 500 χιλιάδες μισθοί ταίζουν κατά μέσο όρο 3 άτομα.
δλδ τι μας λέει ο αναλυτής ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ;
να ζούνε με 400 ευρώ του ταμείου ανεργίας από 1 έως 4 άτομα.

ΟΚ ρε ηλίθιε.
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ θα πληρώνει αυτά τα 400 χ 500.000 ήτοι 200 εκατομύρια ευρώ το μήνα ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ;
και ΠΟΣΑ θα χάνει το ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ρε ΗΛΙΘΙΟΙ;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
τελειώσαν τα ψέμματα λαμόγια.
Δημόσιο όπως το ξέρατε τέλος.

το κορυφαιο είναι η ιστορική συγκυρία.
η ιστορία έγραψε ότι το Δημόσιο γιγάντωσε ο πατέρας και θα ξεφουσκώσει ο υιός.
Βενιζέλος καθιέρωσε τη μονιμότητα των ΔΥ
Βενιζέλος την καταργεί.

πουτάνα ζωή.  :grin:

ωωωω ρε πούστη.. το κωλοδάχτυλο που βάλαν οι Γερμανοί στον Γιωργάκη και στον Βαγγελάκη πρέπει να έφτασε στο στόμα...

Επισκέπτης

ρε ηλίθιε αυτοί οι 500 χιλιάδες μισθοί ταίζουν κατά μέσο όρο 3 άτομα.

ΟΚ ρε ηλίθιε.
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ θα πληρώνει αυτά τα 400 χ 500.000 ήτοι 200 εκατομύρια ευρώ το μήνα ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ;

Και ξέρεις ε?
Με 500 χιλιάρικα επιπλέον ανεργους η αγορά θα κινηθεί ρολόι και ο ιδιωτικός τομέας θα πάρει τα πάνω του.
Άμα ρε μαλάκα το ρετιρέ είναι ακατοίκητο..

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
ΠΟΙΟΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ θα πληρώνει το ταμείο ανεργίας για το 50% των ανέργων εάν δουλεύει μόνο το 20%;
Επίσης ρε ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΩΣ θα τρωνε 5 μύρια ψυχές; με συσσίτια;

Κατ αρχάς ηλίθιος ήταν ο πατέρας σου που δεν τραβήχτηκε!

Δεύτερον. Όλοι εκτός των δημοσίων υπαλλήλων, γνωρίζουν ότι ο μισθός του υπαλλήλου στοιχίζει στο κράτος περισσότερο από το επίδομα ανεργίας. Οπότε σίγουρα τα κρατικά έξοδα θα περιοριστούν εάν μειωθεί ο δημόσιος τομέας. Το επίδομα ανεργίας δίνεται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και είναι ένα μόνο ποσοστό του μισθού που ο απολυμένος έπαιρνε. Μη λες χαζομάρες λοιπόν. Το κράτος δε θα γονατίσει αν χάσει 500.00 στυλοβάτες του…

Τρίτον, δεν μπορώ να καταλάβω πως επιμένουμε να πηγαίνουμε στους ευρωπαίους και να τους λέμε: «σε παρακαλώ εσύ που έχεις 5% των εργαζομένων σου, στον δημόσιο τομέα, χάρισέ μου χρήματα για να μπορέσω να διατηρήσω το ποσοστό των δικών μου Δ/Υ στο 15%»
‘Η να πηγαίνουμε σε άλλους ευρωπαίους και να τους λέμε : «σε παρακαλώ εσύ που έχεις μέσο μισθό Δ/Υ στα 650 Ευρώ, χάρισέ μου λίγα από τα χρήματά σου για να μπορέσω να διατηρήσω το δικό μου μέσω μισθό των Δ/Υ στα 1.200 Ευρώ».

Περίπου 300.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι αλλά και επιχειρηματίες έμειναν άνεργοι το τελευταίο διάστημα και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Θα χάσουν τη δουλειά τους άλλοι τόσοι σίγουρα και πάλι κανένας δε θα ασχοληθεί. Εάν πάει κάποιος να απολύσει 300.000 Δ/Υ, θα πέσει η κυβέρνηση.

Για να υπάρξει ανάπτυξη, πρέπει ο επενδυτής να βρει πρόσφορο έδαφος να επενδύσει. Η Ελλάδα σήμερα δεν προσφέρεται για επενδύσεις. Βέβαια αυτό μπορεί να αλλάξει. Αυτό προσπαθούν να κάνουν τώρα καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενισχύοντας το χαλαρό ωράριο κλπ.

Δυστυχώς για να γίνει η Ελλάδα χώρα κατάλληλη για επενδύσεις, πρέπει πρώτα το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων να έχει πέσει στα επίπεδα των ανταγωνιστικών κρατών.

Αυτό δε μου αρέσει καθόλου, αλλά δεν έχω αντιπρόταση.

Εάν ξέρει κάποιος άλλο σενάριο που να είναι εφικτό, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε χωρίς να βριζόμαστε εκ του μακρόθεν.

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Πάντως για να διευκολύνω τη συζήτηση, κι εγώ εάν ήμουν δημόσιος υπάλληλος, τα ίδια με τον περσόνα θα υποστήριζα…

alithias

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2010
Like
0
Πόντοι
6

ρε ηλίθιε αυτοί οι 500 χιλιάδες μισθοί ταίζουν κατά μέσο όρο 3 άτομα. Πιθανον τα 3ατομα στο μελλον να γινουν και αυτοι ΔΥ. Σωθηκαμε!

ΟΚ ρε ηλίθιε.
Να απολυθουν και να επιστρεψουν στα χωρια τους δεν ειναι μια λυση? Στο μουσειο της Ακροπολης ο Σαμαρας εφερε αν οχι ολη την μιση Καλαματα στην Αθηνα.  

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Κατ αρχάς ηλίθιος ήταν ο πατέρας σου που δεν τραβήχτηκε!

Δεύτερον. Όλοι εκτός των δημοσίων υπαλλήλων, γνωρίζουν ότι ο μισθός του υπαλλήλου στοιχίζει στο κράτος περισσότερο από το επίδομα ανεργίας. Οπότε σίγουρα τα κρατικά έξοδα θα περιοριστούν εάν μειωθεί ο δημόσιος τομέας. Το επίδομα ανεργίας δίνεται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και είναι ένα μόνο ποσοστό του μισθού που ο απολυμένος έπαιρνε. Μη λες χαζομάρες λοιπόν. Το κράτος δε θα γονατίσει αν χάσει 500.00 στυλοβάτες του…

Τρίτον, δεν μπορώ να καταλάβω πως επιμένουμε να πηγαίνουμε στους ευρωπαίους και να τους λέμε: «σε παρακαλώ εσύ που έχεις 5% των εργαζομένων σου, στον δημόσιο τομέα, χάρισέ μου χρήματα για να μπορέσω να διατηρήσω το ποσοστό των δικών μου Δ/Υ στο 15%»
‘Η να πηγαίνουμε σε άλλους ευρωπαίους και να τους λέμε : «σε παρακαλώ εσύ που έχεις μέσο μισθό Δ/Υ στα 650 Ευρώ, χάρισέ μου λίγα από τα χρήματά σου για να μπορέσω να διατηρήσω το δικό μου μέσω μισθό των Δ/Υ στα 1.200 Ευρώ».

Περίπου 300.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι αλλά και επιχειρηματίες έμειναν άνεργοι το τελευταίο διάστημα και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Θα χάσουν τη δουλειά τους άλλοι τόσοι σίγουρα και πάλι κανένας δε θα ασχοληθεί. Εάν πάει κάποιος να απολύσει 300.000 Δ/Υ, θα πέσει η κυβέρνηση.

Για να υπάρξει ανάπτυξη, πρέπει ο επενδυτής να βρει πρόσφορο έδαφος να επενδύσει. Η Ελλάδα σήμερα δεν προσφέρεται για επενδύσεις. Βέβαια αυτό μπορεί να αλλάξει. Αυτό προσπαθούν να κάνουν τώρα καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενισχύοντας το χαλαρό ωράριο κλπ.

Δυστυχώς για να γίνει η Ελλάδα χώρα κατάλληλη για επενδύσεις, πρέπει πρώτα το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων να έχει πέσει στα επίπεδα των ανταγωνιστικών κρατών.

Αυτό δε μου αρέσει καθόλου, αλλά δεν έχω αντιπρόταση.

Εάν ξέρει κάποιος άλλο σενάριο που να είναι εφικτό, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε χωρίς να βριζόμαστε εκ του μακρόθεν.

λες το πρόβλημα των επενδύσεων να είναι μόνο οι συλλογικές συμβάσεις (χωρίς να λέω ότι δεν είναι και αυτές)??

δεν είναι η πολυνομία? δεν είναι ότι ο κάθε πικραμένος καταθέτει μια προσφυγή στο ΣτΕ (με 2000 παράβολο) και μπλοκάρει την επένδυση για 4-5 χρόνια με αιτιολογικό ότι ο θόρυβος του εργοαστασίου επηρεάζει τις κατσίκες του και δεν γεννάνε ή ότι ο θόρυβος των ανεμόμυλων διαταράσει την πνευματική συγκέντρωση των μοναχών (πραγματικό περιστατικό) ???

δεν είναι ότι ο κάθε υπουργίσκος οικονομικών αλλάζει το φορολογικό σύστημα κάθε μέρα?

δεν είναι οτι ο κάθε μαλάκας δήμαρχος σηκώνει παντιέρα rossa για την προστασία του περιβάλλοντος (βεβαίως ρίχνοντας τα σκουπίδια όπου βρεί)... ??

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Δεν τα έχω με τους δημοσίους υπαλλήλους. Κι εγώ εάν είχα μυαλό, ίσως έπρεπε να γίνω τέτοιος όταν μπορούσα.

Αλλά δεν είναι δυνατό το σύνολο σχεδόν του ετήσιου ελλείμματος να οφείλεται στα έξοδα για μισθούς υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων και τους τόκους των παλιότερων δανείων που πάρθηκαν για να χρηματοδοτηθεί ο δημόσιος τομέας και μετά να σφυρίζουμε αδιάφορα.

Γιατί λοιπόν είναι κακοί οι Φιλανδοί που δε θέλουν να μας χαρίσουν χρήματα; Γιατί είναι κακοί οι Σλοβάκοι που μας κατηγορούν ότι θέλουμε να δανειζόμαστε χρήματα γιατί βαριόμαστε να δουλέψουμε;

Όλοι οι άλλοι είναι κακοί και δε καταλαβαίνουν τα δίκαια αιτήματα μας;

Λέμε ότι δε πρέπει να πειράξουμε το δημόσιο τομέα αλλά να συνεχίσουμε να τον ταΐζουμε.

Εντάξει, κι εγώ μαζί σας είμαι. Και συμφωνώ ότι εάν έρθουν πολλές επενδύσεις στη χώρα, με τα χρήματα από τη φορολογία των νέων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, θα μπορέσουμε να εισπράξουμε αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουμε τα έξοδα του δημοσίου τομέα που προστατεύουμε.

Ξέρετε κάποιον επενδυτή που θα έρθει κάτω από τέτοιες προϋποθέσεις;

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
λες το πρόβλημα των επενδύσεων να είναι μόνο οι συλλογικές συμβάσεις (χωρίς να λέω ότι δεν είναι και αυτές)??

δεν είναι η πολυνομία? δεν είναι ότι ο κάθε πικραμένος καταθέτει μια προσφυγή στο ΣτΕ (με 2000 παράβολο) και μπλοκάρει την επένδυση για 4-5 χρόνια με αιτιολογικό ότι ο θόρυβος του εργοαστασίου επηρεάζει τις κατσίκες του και δεν γεννάνε ή ότι ο θόρυβος των ανεμόμυλων διαταράσει την πνευματική συγκέντρωση των μοναχών (πραγματικό περιστατικό) ???

δεν είναι ότι ο κάθε υπουργίσκος οικονομικών αλλάζει το φορολογικό σύστημα κάθε μέρα?

δεν είναι οτι ο κάθε μαλάκας δήμαρχος σηκώνει παντιέρα rossa για την προστασία του περιβάλλοντος (βεβαίως ρίχνοντας τα σκουπίδια όπου βρεί)... ??

Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι ΚΑΙ όλα αυτά.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι ΚΑΙ όλα αυτά.

αυτα είναι βασικά.. το μισθολογικό κόστος είναι το λιγώτερο που τους νοιάζει.. το κόστος ασφάλισης ναι.. όπως επίσης και τα λεγόμενα "εργατικά δικαιώματα", όπως την απαγόρευση να μετακινήσεις τον υπάλληλο σε άλλη θέση, σε άλλο υποκατάστημα κλπ κλπ κλπ... 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom