Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Eθνικοποίηση σε μερικές, συγχωνεύσεις στις υπόλοιπες και γεια σας.

edit _ και εξαγορές φυσικά.

Μιλαμε για ρευστοτητα και αποθεματικα! Μην μου πεις οτι η Τραπεζα της Ελλαδος μπορει να τις καλυψει!  :grin:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Περιμενε να δεις πως θα εξελιχθουν τα πραγματα και σε 6 μηνες τα ξαναλεμε. Ισως περισσοτερο.  ;)

Πως θα εξελιχθούν? Άντε λέγε αφού ξέρεις κάτι. Εμείς πως λέμε δηλαδή? Και άμα πέσουμε έξω οκ πέσαμε. Εσύ λες " περίμενε να δεις" και ΟΟΟΤΙ και αν γίνει θα λες μετά " ααα είδατε σας το λεγα"? παίξε πιο δίκαια φιλαράκι! ;)

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Περίπου 60 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα που λήγουν από σήμερα έως τα μέσα του 2014 βρίσκονται στα χέρια των ιδιωτών επενδυτών, κυρίως στις ευρωπαϊκές τράπεζες και ασφαλιστικές.
Η πρόταση των γαλλικών τραπεζών να μετακυλιστούν αυτές οι λήξεις και να προσφερθεί στην Ελλάδα νέα χρηματοδότηση 30 δισ. ευρώ μοιάζει πλέον ανέφικτη.
Οι επενδυτές που κατέχουν τα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν κανένα κίνητρο να συμμετέχουν εθελοντικά σε καμία μετακύλιση και κινδυνεύουν με κούρεμα 50%. Οποιαδήποτε προσπάθεια να διασωθούν απλώς θα δημιουργήσει καθυστερήσεις που η ευρωζώνη δεν αντέχει.
Δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί το κούρεμα να το εκλάβουν οι γαμημένες οι αγορές σαν trigger event (το περίφημο πιστωτικό γεγονός δηλ) και να καταθέσουν αγωγές στα δικηγορικά γραφεία για να εισπράξουν τα ασφάλιστρα κινδύνου. Τα οποία πενταετή λήγουν περί το 2013 νομίζω.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Μιλαμε για ρευστοτητα και αποθεματικα! Μην μου πεις οτι η Τραπεζα της Ελλαδος μπορει να τις καλυψει!  :grin:

To κράτος - σε περίπτωση που τελικά γίνουν τα ευρω-ομόλογα και τα τυπώματα ευρώ κλπ και έχει εκτονωθεί η δημοσιονομική κρίση θα μπορεί. Όπως και ορισμένοι ξένοι καρχαρίες γεμάτοι με παραδάκι :cheesy:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Πως θα εξελιχθούν? Άντε λέγε αφού ξέρεις κάτι. Εμείς πως λέμε δηλαδή? Και άμα πέσουμε έξω οκ πέσαμε. Εσύ λες " περίμενε να δεις" και ΟΟΟΤΙ και αν γίνει θα λες μετά " ααα είδατε σας το λεγα"? παίξε πιο δίκαια φιλαράκι! ;)

Περιμενε Ιπποτη μου, εγω ειμαι ενας απλος ταξιδιωτικος πρακτορας που εβαλε ρολλα στην βιτρινα στην Πανεπηστημιου μην μου τα σπασουνε!!  :2funny: :2funny:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
To κράτος - σε περίπτωση που τελικά γίνουν τα ευρω-ομόλογα και τα τυπώματα ευρώ κλπ και έχει εκτονωθεί η δημοσιονομική κρίση θα μπορεί. Όπως και ορισμένοι ξένοι καρχαρίες γεμάτοι με παραδάκι :cheesy:

Οι λευκοι καρχαριες ειναι εδω και κανουν αναλυσεις! Ζητανε 45% ROE για επενδυσεις. :headbang: Μαντεψε τι αρχικες τιμες προσφερουν για να εχουν τετοια αποτελεσματα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Περιμενε Ιπποτη μου, εγω ειμαι ενας απλος ταξιδιωτικος πρακτορας που εβαλε ρολλα στην βιτρινα στην Πανεπηστημιου μην μου τα σπασουνε!!  :2funny: :2funny:

Φίλε εγώ δεν είμαι σε τίποτα μυστικές συνελεύσεις ή έχω πρόσβαση σε τίποτα μυστικά αρχεία. .Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες που έχω και την κρίση μου βγάζω μερικά συμπεράσματα. Αν τώρα έχεις να αντιπαραθέσεις επί του πρακτέου κάτι άλλο...

συμπάσχω και σε κατανοοώ για το μαγαζί... Τώρα και να σου ευχηθώ καλές δουλειές... Μακάρι να ταν στο χέρι μου να μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο :cheesy:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Φίλε εγώ δεν είμαι σε τίποτα μυστικές συνελεύσεις ή έχω πρόσβαση σε τίποτα μυστικά αρχεία. .Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες που έχω και την κρίση μου βγάζω μερικά συμπεράσματα. Αν τώρα έχεις να αντιπαραθέσεις επί του πρακτέου κάτι άλλο...

συμπάσχω και σε κατανοοώ για το μαγαζί... Τώρα και να σου ευχηθώ καλές δουλειές... Μακάρι να ταν στο χέρι μου να μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο :cheesy:

Ελα να σου βγαλω κανενα εισητηριο, μπας και δω μια ασπρη μερα!!  :2funny: :2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Ελα να σου βγαλω κανενα εισητηριο, μπας και δω μια ασπρη μερα!!  :2funny: :2funny:

Άμα είναι για καμιά καταδρομιμκή θα σου κάνουμε λίγο τζίρο! Έλα που το κάνουμε αμερική ( low budget policy) για αυτό το καλοκαίρι! αλλά πάντα υπάρχει και καμιά πισινή! ( σαν αυτή που περιμένεις να γίνει και στο αμέρικα! ) οπότε όλα παίζουν  ;) :cheesy:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Άμα είναι για καμιά καταδρομιμκή θα σου κάνουμε λίγο τζίρο! Έλα που το κάνουμε αμερική ( low budget policy) για αυτό το καλοκαίρι! αλλά πάντα υπάρχει και καμιά πισινή! ( σαν αυτή που περιμένεις να γίνει και στο αμέρικα! ) οπότε όλα παίζουν  ;) :cheesy:

Εγω στα λεω αλλα δεν ακους !! :grin:

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Μιλαμε για ρευστοτητα και αποθεματικα! Μην μου πεις οτι η Τραπεζα της Ελλαδος μπορει να τις καλυψει!  :grin:

ποια ρευστοτητα; ουτε αναγκες ATM ΠΣΚ δεν εχουν πλεον

για τ υπολοιπα φροντιζει ο Γαλλος (κ η παρεα στην Φρανκφουρτη) προς το παρον

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
επίσης στη συρία μπήκαν στην αμερικάνικη πρεσβεία οι οπαδοί του άσαντ?

Alexfran

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
16

Παράθεση από: anatolgami στις σήμερα στις 11:51
..TI ΑΚΡΙΒΩΣ επαγγέλονται τα αδέρφια του ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟΥ?
Πώς ζουν πλουσιοπάροχα σε βιλάρες και βολτάρουν σε ακριβά ξενοδοχεία και εστιατόρια?

Ειναι Μεγαλομετοχοι σε Διεθνεις Εταιριες,

οι οποιες επενδυουν σε C D S

ομολογα που στοιχηματιζουν στην Χρεοκοπια  Ελλαδας.

The Unigestion-Ethos Strategic Committee is comprised of Andrea Papandreou (Associate Professor of the
Department of Economics at the University of Athens)?*?*?*???,

Καθηγητης Οικονομικων Πανεπιστημιου Αθηνων;;;;;;;;;;;

Επιβεβαιωστε, και Διαδωστε.

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Να προσεξεις λιγο την μεταφραση σε αυτα τα αρθρα. Δεν λενε οτι η εταιρια ανηκει στον Ανδρεα Παπανδρεου.

Οσο για τα υπολοιπα ειναι γνωστα εδω και καιρο. Εχεις δυο ειδων καρχαριες.

Ο πρωτος πονταρει (και παιρνει ρισκο, οχι πολυ  :grin:) οτι η Ελλαδα θα πεσει εξω.

Ο δευτερος ψαχνει για μαργαριταρια για να τα αγορασει ψωμοτυρι.

Αυτα συμβαινουν οταν το κρατος δεν λειτουργει εδω και 20+ χρονια, και δανειστηκαμε και για τα τριεγγονα μας. Δυστηχως δεν πηγαν σε παραγωγικους σκοπους, αλλα τα φαγαμε οπως ειπε και ο χοντρος.

Alexfran

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
16
Να προσεξεις λιγο την μεταφραση σε αυτα τα αρθρα. Δεν λενε οτι η εταιρια ανηκει στον Ανδρεα Παπανδρεου.

Οσο για τα υπολοιπα ειναι γνωστα εδω και καιρο. Εχεις δυο ειδων καρχαριες.

Ο πρωτος πονταρει (και παιρνει ρισκο, οχι πολυ  :grin:) οτι η Ελλαδα θα πεσει εξω.

Ο δευτερος ψαχνει για μαργαριταρια για να τα αγορασει ψωμοτυρι.

Αυτα συμβαινουν οταν το κρατος δεν λειτουργει εδω και 20+ χρονια, και δανειστηκαμε και για τα τριεγγονα μας. Δυστηχως δεν πηγαν σε παραγωγικους σκοπους, αλλα τα φαγαμε οπως ειπε και ο χοντρος.

H Επιτροπη απαρτιζετα απο (.) μεταξυ αυτων και ΑΑΠ. Γι' αυτο εβαλα και Link.
The Unigestion-Ethos Strategic Committee is comprised of Andrea Papandreou (Associate Professor of the
Department of Economics at the University of Athens)?*?*?*???,

Γνωριζετε εαν ειναι:
Αναπληρωτης Καθηγητης Οικονομικων Πανεπιστημιου Αθηνων;;;;;

Υπαρχει Link?

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

Αναπόφευκτη θεωρεί και ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, την χρεοκοπία της Ελλάδας.
«Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι...
αναπόφευκτη, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει ατάκτως. Και προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση της κρίσης, η ευρωζώνη οφείλει να υπερασπιστεί το νόμισμα της. Με τη μεγαλύτερη χρήση των ευρωομολόγων και κάποιου είδους σχέδιο ευρωπαϊκής εξασφάλισης καταθέσεων», αναφέρει.Στην συνέχεια προτρέπει τους ηγέτες της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε πολιτική ενοποίηση.

«Η Ε.Ε είναι το δημιούργημα μιας ομάδας πολιτικών με μακρόπνοες βλέψεις, που είχαν εμπνευστεί από το όραμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης... Αναγνώρισαν ότι το όραμα τους μπορεί να υλοποιηθεί σταδιακά μόνο, προχωρώντας βήμα - βήμα… Η ευρωπαϊκή ελίτ θα πρέπει να πάει το οικοδόμημα ένα βήμα παραπέρα. Όταν υπάρχει αδράνεια του status quo, θα πρέπει να αναζητηθεί μία ευρωπαϊκή λύση και όχι εθνικές λύσεις. Η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία πρέπει να κινητοποιηθεί και να υπερισχύσει των αντιευρωπαϊστών είτε αυτοί βρίσκονται στη Φιλανδία είτε στη Γερμανία ή αλλού» γράφει.

Για επιλεκτική χρεοκοπία έκανε λόγο και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κεες ντε Γιάνκερ, ο οποίος διατηρεί αυστηρή στάση απέναντι στην χορήγηση νέου πακέτου στήριξης.

«Καταφέραμε να λύσουμε τον κόμπο, έναν πολύ δύσκολο κόμπο, μιας αντιφατικής δήλωσης όπου λέμε ότι θέλουμε σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και από την άλλη ότι θέλουμε να αποφύγουμε την επιλεκτική χρεοκοπία», ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο είπε:«Δεν αποκλείεται πλέον.

Προφανώς η ΕΚΤ έχει δηλώσει σε ανακοίνωσή της ότι εμμένει στη θέση της, αλλά οι 17 υπουργοί δεν την απέκλεισαν πλέον, οπότε έχουμε περισσότερες επιλογές, ένα ευρύτερο πλαίσιο για να εργαστούμε».

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom