Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 18 άτομα (0 μέλη και 18 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Ναι,το ΔΝΤ κάνει μια θεμελιωδώς λάθος υπόθεση.Δε λαμβάνει υπ' όψιν τη βαλκανική ιδιοσυγκρασία τις τοπικές συνθήκες.Οι συνταγές που δίνει είναι γενικού περιεχομένου.Π.χ. ο Ελληνας αν δε δουλέψει μαύρα δεν έχει κίνητρο.Σου λέει μαλάκας είμαι εγώ να δουλεύω να μου τα τρώει η εφορία;αν του απαγορεύσεις να δουλεύει μαύρα δε θα δουλεύει καθόλου δηλαδή έχεις μείωση της παραγωγικότητας.
Το ίδιο γίνεται με όλα.Μειώνουν τους μισθούς και πέφτει η παραγωγικότητα δυσανάλογα ενώ αυτοί ήλπιζαν οτι με τη μείωση των μισθών οι υπάλληλοι θα δούλευαν περισσότερο για να μη χάσουν τη θέση τους προφανώς στηριζόμενοι σε μια άλλου είδους ηθική.

Απλώς ο εγκλωβισμός της κυβέρνησης και του μαλακοΓΑΠ είναι οτι δεν μπορούν να παραδεχτούν δημοσίως αυτά τα πράγματα εξού και οι δηλώσεις για απατεώνες,τεμπέληδες κτλ.Δηλαδή πώς να διορθώσουν το πρόβλημα όταν δεν μπορούν να το παραδεχτούν δε γίνεται να το παραδεχτούν γιατί είναι και αυτοί μέσα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ναι,το ΔΝΤ κάνει μια θεμελιωδώς λάθος υπόθεση.Δε λαμβάνει υπ' όψιν τη βαλκανική ιδιοσυγκρασία τις τοπικές συνθήκες.Οι συνταγές που δίνει είναι γενικού περιεχομένου.Π.χ. ο Ελληνας αν δε δουλέψει μαύρα δεν έχει κίνητρο.Σου λέει μαλάκας είμαι εγώ να δουλεύω να μου τα τρώει η εφορία;αν του απαγορεύσεις να δουλεύει μαύρα δε θα δουλεύει καθόλου δηλαδή έχεις μείωση της παραγωγικότητας.
Το ίδιο γίνεται με όλα.Μειώνουν τους μισθούς και πέφτει η παραγωγικότητα δυσανάλογα ενώ αυτοί ήλπιζαν οτι με τη μείωση των μισθών οι υπάλληλοι θα δούλευαν περισσότερο για να μη χάσουν τη θέση τους προφανώς στηριζόμενοι σε μια άλλου είδους ηθική.

ο μωάμεθ παει στο βουνό ή το βουνό στον μωάμεθ;

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Π.χ. ποιος υπουργός θα ζητήσει από την ΕΕ και το ΔΝΤ να αλλάξουν τα μέτρα λαμβάνοντας υπόψιν,υπολογίζοντας ή ακόμη και προωθώντας το μαύρο;Αυτό θα μπορούσε να το κάνει σε ελληνική κυβέρνηση όχι όμως και στο ΔΝΤ.Ετσι στέκεται με ένα αγγούρι από μπρος(ΔΝΤ) και ένα από πίσω(διαφθορά) και γίνεται σάντουιτς.Οι τύποι έχουν χάσει κάθε δυνατότητα ελιγμών είναι σαν το χαρτοπαίκτη που παίζει όχι απλώς με σημαδεμένη τράπουλα αλλά που ο αντίπαλος βλέπει υποχρεωτικά και όλα τα χαρτιά του και του λέει και τι να παίξει.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Τι λάθος και ιστορίες λες... κατευθύνσεις δίνουν. Αν εσύ έχεις την ικανότητα να βάλεις τάξη στο μαγαζί, έχει καλώς. Αν δε μπορέσεις ή δε θέλεις - μετά θα έρθουν και επίσημα να αναλάβουν το πηδάλιο της σαπιο-γαλέρας.

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
Μην  κάνεις  τέτοιες  ερωτήσεις  μιλάει  ο καθηγητάς  τώρα !
Εγώ τον πάω πολύ μεγάλε!!!
Λἐει πραγματικότητες και αλήθειες...  ;)

ο ραγιας που πεινάει πάει στον αγά να τον γαμήσει για να φάει

Αχαχαχαχααααααα!!!! Γι αυτό τώρα που με γουργουράει το στομάχι έχει αρχίσει να με γαργαλάει και να με τσούζει ο κώλος μου ??? :2funny: :2funny:

Θα πούμε το παξιμαδάκι παϊδάκι σύντομα!!! :headbang:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Τι λάθος και ιστορίες λες... κατευθύνσεις δίνουν. Αν εσύ έχεις την ικανότητα να βάλεις τάξη στο μαγαζί, έχει καλώς. Αν δε μπορέσεις ή δε θέλεις - μετά θα έρθουν και επίσημα να αναλάβουν το πηδάλιο της σαπιο-γαλέρας.

Το ΔΝΤ δίνει μεθόδους και στόχους και οι Γερμανοί τους στόχους αφήνοντας τις μεθόδους στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης.Ας δούμε πώς περίπου λειτουργεί.
Λέει ο Γερμανός:Διαπιστώνω οτι η παραγωγικότητα του μέσου δημοσίου υπαλλήλου στην Ελλάδα είναι στο 30 με κλίμακα ως το 100 ενώ του μέσου Γερμανού στο 70 μετρούμενη με τους ίδιους δείκτες.Από την άλλη ο Ελληνας υπάλληλος παίρνει το 80% των αποδοχών του Γερμανού συνεπώς υπάρχει ένα χάσμα.Θέλω να βελτιώσετε το δείκτη παραγωγικότητα/μισθός ώστε να πλησιάζει το μέσο γερμανικό όρο.
Το ΔΝΤ λέει για να βελτιώσεις το δείκτη παραγωγικότητα/μισθός έχεις τις εξής δυνατότητες:
1.Να περικόψεις το μισθό(μείωση του παρονομαστή)
2.Να κάνεις απολύσεις(μείωση του παρονομαστή)
3.Να αυξήσεις την παραγωγικότητα(αύξηση του αριθμητή)

Εστω οτι ο Ελληνας επιλέγει την πρώτη λύση και μειώνει τους μισθούς.Τι γίνεται όμως.Ο υπάλληλος που του μείωσαν το μισθό κατά 10% αρχίζει να παράγει πλέον για 20 αντί για 30 ως τώρα.Ετσι ο δείκτης παραγωγικότητα/μισθός ελαττώνεται αντί να αυξάνεται αφού η σχετική μείωση της παραγωγικότητας είναι μεγαλύτερη από τη μείωση του μισθού.Αντίθετα ο Ευρωπαίος ήλπιζε οτι με τον κίνδυνο της απόλυσης ο Ελληνας υπάλληλος θα αύξανε την παραγωγικότητά του ή έστω αυτή θα έμενε στα ίδια επίπεδα.
Ερχεται λοιπόν ο Γερμανός και λέει:Κύριε απέτυχες.Είσαι χάλιας.
Ο Ελληνας:Μα έκανα αυτό που μου είπε το ΔΝΤ.Μείωσα τους μισθούς.
Είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη.
Ας δούμε τι γίνεται όταν δοκιμάζονται οι άλλες λύσεις οι απολύσεις και η αύξηση της παραγωγικότητας.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Η ανάλυση είναι σωστή, μόνο που στα νούμερα τα χαλάμε. :rolleyes: Επίσης ξεχνάς τους ποιοτικούς δείκτες - η παραγωγικότητα του Γερμανού πάνω σε ποια βάση μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Έλληνα; Έχεις δει δημαρχείο στην Ευρώπη; Υποθηκοφυλακείο στην Ελλάδα;

Εδώ η γραφειοκρατεία ρολάρει τη διαφθορά - είναι μέρος της οικονομίας. Είναι συστεμική πως το λένε...

4 και... ώρα για logout. :rolleyes:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Ολες οι συγκρίσεις είοναι χοντρικές αυτοί όμως χρησιμοποιούν κάποιους δείκτες που είναι αρκετά ακριβείς και δοκιμασμένοι από την εμπειρία.
Εστω οτι ο Ελληνας επιλέγει την οδό των απολύσεων.Εδώ το ζήτημα είναι ποιοι θα απολυθούν.Γιατί αν απολυθούν οι παραγωγικοί και μείνουν τα βύσματα-τεμπέληδες(γιατί αυτό θα γίνει αφού ο πιο τεμπέλης έχει κατά τεκμήριο μεγαλύτερο βύσμα) η παραγωγικότητα πάλι θα πέσει.Δηλαδή και αυτή την οδοό να ακολουθήσουν ο δείκτης παραγωγικότητα/μισθός θα πέσει.
Οπότε ας δούμε τι θα γίνει αν αποφασίσουν να αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Οσο για τις εγκαταστάσεις και αυτές έχουν προέλθει από την εργασία ικανών ατόμων είναι τμήμα του συσσωρευμένου σταθερού κεφαλαίου συνεπώς η διαφορά τους με την Ελλάδα πηγάζει από την ίδια ακριβώς αιτία τη διαφορά δηλαδή στο δείκτη παραγωγικότητα/μισθός.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Εξώδικο- διαμαρτυρία προς τους τρεις βουλευτές Χανίων του ΠΑΣΟΚ, μέσω του οποίου τους καλούν να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, απέστειλαν 29 πολίτες των Χανίων.

“Περιμένουμε από αυτούς που εκλέγουμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου”, επισημαίνεται στο εξώδικο, το οποίο έχει αποδέκτες τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, Ευτύχη Δαμιανάκη και Ευαγγέλια Κουρουπάκη, ενώ κοινοποιείται και στον βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ο κ. Κουβάτσος, Χανιώτης που υπογράφει το εξώδικο, σημειώνει ότι “εκτός από τους 29 που το αποστέλλουν, το έχουν συνυπογράψει και δεκάδες ακόμα πολίτες των Χανίων”.

Απαντώντας στην κίνηση αυτή των πολιτών η βουλευτής Ευαγγελία Κουρουπάκη, αναφέρει ότι “η πολιτική δεν ασκείται με εξώδικα και νομικίστικους όρους, ειδικά όταν πρόκειται για την σωτηρία της πατρίδας”.

:rockon: :rockon: :rockon:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515

Επισκέπτης
Εστω οτι ο Ελληνας επιλέγει την οδό των απολύσεων.Εδώ το ζήτημα είναι ποιοι θα απολυθούν.Γιατί αν απολυθούν οι παραγωγικοί και μείνουν τα βύσματα-τεμπέληδες(γιατί αυτό θα γίνει αφού ο πιο τεμπέλης έχει κατά τεκμήριο μεγαλύτερο βύσμα) η παραγωγικότητα πάλι θα πέσει.

Παραγωγικότητα στο δημόσιο ούτως ή άλλως δεν υπάρχει.
Οπότε πρόβλημα ουδέν.
Αρκεί να παταχθεί η γραφειοκρατία
και να καταργηθούν μηχανισμοί που υπάρχουν
μόνο και μόνο για να δημιουργούν θέσεις να βοελύονται οι αργόμισθοι.

Αν γίνει αυτό,
μπορεί να απολύσει 500.000
Και ας τους δώσει για μια 3ετία ένα επίδομα σίτισης(εφόσον δεν έχουν πόρους οι ίδιοι,σύζηγοι,γονείς) , ενοικίου (με τους ίδιους όρους) , φοροαπαλλαγή , απαλλαγή από δημοτικά τέλη , μειωμένα τιμολόγια δέκο.

TZOYLI

Trans
Εγγρ.
12 Ιουν 2011
Like
5.251
αφου μας μεναν παξιμαδια
τι κακοκεφαλια
να φαμε στην ακρογυαλια
του Ηλιου τ αργα γελαδια

που το καθενα κι ενα καστρο
για να το πολεμας