Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ερώτηση νομικής φύσεως:

Αν (με πείσεις να) σου ζητήσω να με πυροβολήσεις και το κάνεις, διώκεσαι ποινικά εσύ ως φονιάς ή εγώ ως βλάκας?

Η βλακεία δεν έχει ποινικοποιηθεί ακόμη, μάλλον γιατί δεν θα υπήρχε φυλακή αρκετά μεγάλη για να χωρέσει τους ενόχους...
Όσο για το χαριτωμένο και ολίγον εξυπνακίστικό παραδειγματάκι, δεν μπορώ να βρω αναλογία με τη φάση του χρηματιστηρίου που συζητάμε...
Αλλά ας πούμε ότι αν καταφέρω να σε πείσω ότι μια σφαίρα στο στήθος κάνει καλό, τότε θα ήταν θαύμα που θα ήσουν ακόμη ζωντανός και θα κυκλοφορούσες ελεύθερος και όχι σε κανά πικπα...

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616

Έεεεελα????

Σώωωωωωπα????

Γιατί έτσι ρε γαμώτο?

Αφού εγώ πιάστηκα κορόιδο και πήγα γυρεύοντας.

Τι φταίει αυτός?

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Η βλακεία όσο κι αν μας ενοχλεί δεν είναι έγκλημα. Πόσο μάλλον ο αποπροσανατολισμός από την παθητική του πλευρά.

Η εξαπάτηση είναι. Και πολλά άλλα είναι. Αλλά δε διώκονται κατά πώς φαίνεται.

sexpistols

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Like
1
Πόντοι
1
στα τάρταρα θα πας με ή χωρίς ευρώ.

Στα ταρταρα εχεις παει το θεμα ειναι μην σε πανε και γαμιοντας οσο εισαι εκει :knockinb: :knockinb:....δικιο σε πολλα που λεει ο περσονας.το θεμα ειναι τι κανουμε?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εγώ τη χάνω. Πάει αυτό.

Και ξαναρωτώ:

Διώκεται ποινικά ΝΑΙ ή ΟΥ ? ? ?

Αν τον βρούμε, προφανώς ναι...
Το πρόβλημά σου είναι αν θα διωχθεί ο με τη συναίνεσή σου φονιάς ή εσύ που θα σε τρώνε οι οπαδοί του άρη;

Έεεεελα????

Σώωωωωωπα????

Γιατί έτσι ρε γαμώτο?

Αφού εγώ πιάστηκα κορόιδο και πήγα γυρεύοντας.

Τι φταίει αυτός?

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Η βλακεία όσο κι αν μας ενοχλεί δεν είναι έγκλημα. Πόσο μάλλον ο αποπροσανατολισμός από την παθητική του πλευρά.

Η εξαπάτηση είναι. Και πολλά άλλα είναι. Αλλά δε διώκονται κατά πώς φαίνεται.

Το ξανάπαμε...
Το παραδειγμά σου ελάχιστη έως καμία σχέση έχει με τη φάση του χρηματιστηρίου...
Για το οποίο κάμποσοι διώχθηκαν για απάτη, χειραγώγηση κτλ μιας και το έθιξες αλλά τα πασοκεμον είχαν φροντίσει να ξεχαρβαλώσουν όλο το προστατευτικό πλαίσιο μην και πιαστεί κανάς πάιχτης...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
δεν χρειαζεται οπλα η επανασταση.ΑΠΛΑ αλληλεγγυη,ολοι αποχη απο τα εσοδα τους,αποχη απο οικ.δραστηριοτητες που τους χρηματοδοτουν,μην νοιαζεστε για τον μικροκοσμο σας ,για τις καταθεσεις σας για μια δυσκολη ωρα...χρειαζετε ολοι να δουμε τον διπλανο σαν αποκουμπι και αυτος το ιδιο.ΟΣΕΣ διαφορες και αν εχουμε σαν ανθρωποι τα βαζουμε με μηχανες.ΠΡΕΠΕΙ να επικρατησουμε.ΜΗΧΑΝΕΣ παραγωγης κερδους που ξεκινησαμε εμεις οι ιδιοι παρασυρμενοι-τυφλωμενοι απο τον πλουτο που μας εμοιαζε ποιο πιθανος παρα ποτε, ποιο ευκολος παρα ποτε.ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ μονο την παρτη μας και ξεχασαμε οτι ειμαστε κοινωνιες...το προβλημα δεν ειναι μονο ελληνικο(αν και αυτο μας καιει πιο πολυ)ΕΙΝΑΙ παγκοσμιο....μας ρουφαει μεσα η δινη της τρελας για πλουτο...
θυμάσαι τι έλεγε αυτός ο μαλάκας; ότι το 2013 θα βγούμε μόνοι μας στις αγορές....
πιθανολογώ ότι η Μαρφίν θα είναι μικροεπεισόδια μπροστά σ αυτά που θα γίνουν μετά τα "νέα πλαισια"
ο τύπος μας λέει ανερυθρίαστα ότι κοροιδευόμαστε αναμεταξύ μας και κανείς απο αυτους που έσερναν το συρτάκι δε θα πληρώσει το μάρμαρο πάλι για τον τελευταίο 1.5 χρόνο που εγιναν οικονομικά και κρατικά/συνταγματικά εγκλήματα.
ο τύπος παρεαδέχεται ότι έχει αποτύχει και στέλνει πάλι το λογαριασμό στο μαλάκα με νέο μνημόνιο.
για παραίτηση ούτε λόγος.....

Αθήνα

Η χώρα περνάει, πέρασε και θα περάσει δύσκολα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την ώρα που αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι [size=18pt]«μιλάμε για νέο πλαίσιο και νέους όρους», χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο μνημόνιο. Επίσης, έκανε λόγο για νέους δανειακούς πόρους.[/size]

«Θα περάσουμε δύσκολα»
Μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε: «Η χώρα περνάει, πέρασε και θα περάσει δύσκολα χρόνια, γιατί βασίστηκε σε ένα στρεβλό αναπτυξιακό πρότυπο, [size=18pt]όπου ουσιαστικά κοροϊδευόμασταν μεταξύ μας.[/size] Θα περάσουμε δύσκολα».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει αισιοδοξία πως η χώρα θα τα καταφέρει. Επισήμανε επίσης, ότι «η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα, όπως όλα τα άλλα εγκλήματα και ακόμη περισσότερο» και πρόσθεσε ότι διαφωνεί με τους νομικούς κύκλους που δεν αποδίδουν στη φοροδιαφυγή αυτή τη σημασία.

Σημείωσε δε ότι «υπάρχουν αυξημένα κρούσματα διαφθοράς σε πολεοδομίες και εφορίες».

Όσον αφορά τις δράσεις του υπουργείου, ανέφερε ότι το βασικό πρότζεκτ είναι η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας παραδεχόμενος ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει αυθαιρεσία στην επιβολή προστίμων.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.460
Πόντοι
2.606
Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ειδε την 'κρεμαλα'να πλησιαζει μαλλον επικινδυνα και προφανως σιγα σιγα πηδαει απο το καραβι γιατι μαλλον δεν εχει που να παει εξω?
Α ΡΕ σοσια -λησταρχοι αυτοι που θα σας κηνυγησουν με λυσσα ειναι αυτοι που τωρα σας κρατανε στην εξουσια...οι βολεμμενοι που θα φρικαρουν εντελως οταν δουν καταματα την αβυσσο...

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
φυσικά... εντάξει ξέρω τι θέλεις να πείς.. γιατί δεν διωχθήκανε ποινικά οι παπαγαλίζοντες ...

αλλά ο πεθαμένος δεν έχει να κερδίσει και κάτι..

Έχει να κερδίσει.

Να μην πάνε και τα παιδιά του και οι συνάνθρωποί τους άκλαφτοι σαν κι αυτόν.

Η βλακεία δεν έχει ποινικοποιηθεί ακόμη, μάλλον γιατί δεν θα υπήρχε φυλακή αρκετά μεγάλη για να χωρέσει τους ενόχους...
Όσο για το χαριτωμένο και ολίγον εξυπνακίστικό παραδειγματάκι, δεν μπορώ να βρω αναλογία με τη φάση του χρηματιστηρίου που συζητάμε...
Αλλά ας πούμε ότι αν καταφέρω να σε πείσω ότι μια σφαίρα στο στήθος κάνει καλό, τότε θα ήταν θαύμα που θα ήσουν ακόμη ζωντανός και θα κυκλοφορούσες ελεύθερος και όχι σε κανά πικπα...

Δεν είναι εξυπνακίστικο το παράδειγμά μου.

Είναι μια ρητορική ερώτηση και το κατάλαβες κι εσύ και όλοι μια χαρά.

Εκτός πια κι αν με'χετε για τόσο χαζό κι ανίδεο να μην ξέρω αν τιμωρείται ο φονιάς εθελοντή φονευθέντος.

Αν καταφέρεις να με πείσεις κι ότι μια σφαλιάρα κάνει καλό και κάτσω και τη φάω, εγώ είμαι βλάκας. Εσύ έδειρες. Ζύγισέ τα.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο χρηματιστήριο. Αναφέρομαι ίσως στη βασικότερη διαφορά μας (όχι μόνο εμάς των δυο) εδώ μέσα. Το νόμο του ισχυρού και τη δικαίωση (για να μην πω αποθέωση) του ξύπνιου "μάγκα" εγκληματία.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
+

ντετ ντιφλεισον, οπως ελεγε κ ο 8ειος Fisher

αφηνεις την προταση στη μεση ομως....δεν μας λες και οι (περιπου) 110τ χρυσου της ΤτΕ, ποσες μερες αρκουν;

Έχουμε και 110;

Άντε να έχουμε και να πιάνουν 3,5 δισ. Ευρώ.

Δηλαδή κανένα 4μηνο μόνο πετρέλαιο.
Ή κανά 20ήμερο για όλα.

Εντάξ΄ τα CT θα κοπούνε σίγουρα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τι αλλο μας λέει ο τυπάς;
ότι η φοροδιαφυγή πρέπει να είναι έγκλημα του ΚΠΔ.
ποιός μας το λέει;
ο διορισμένος από το γιό αυτού που κυβέρνησε με πόθεν έσχες για βίλλα δις στο Καστρί απο "δωρεές" φίλων που τώρα διανύουν τη 2η πενταετία στον προεδρικό θώκο

Ακόμα ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
γιατί η μαφία το λογαριασμό τον μάζευε με εκβιασμούς πυ εάν γινόταν σύλληψη πήγαιναν φυλάκα.
αυτοί το λογαριασμό τον στέλνουν νόμιμα, με παραστατικά και μάλιστα μας λένε ότι κοροιδευόμασταν αναμεταξύ μας.
αυτοί δε μας κορόιδεψαν ποτέ.

Επισκέπτης

Ενώ τα περι δυαδικού συστήματος είναι αντιπροσωπευτικά?
Το ότι κάθε φορά που γίνεται λόγος για τις ευθύνες των πολιτικών όλοι εσείς που αποτελείτε την κάστα των νομιμοφρόνων εδώ μέσα το γυρίζετε στα σφάλματα της κυρά Μαρίκας και του μπαρμπα Μήτσου είναι τυχαίο???
Κάπου στην αγωνία σας να στηρίξετε τη σαπίλα έχετε χάσει το μέτρο..

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
εγώ ήδη πληρώνω το μάρμαρο.
και γιατι εγκατέλειψα τη χώρα για να μην καταστραφώ και γιατί έχω αφήσει περιουσία και οικογένεια πίσω και γιατί πληρωνω κερατιάτικα ακόμα για μεταβιβάσεις και πωλήσεις.

η χώρα του καθενός είναι το σπίτι του.
όπως οι γαμώσπιτοι με στείλαν μετανάστη να πληρώσουν την πούτσα που έχω φάει εγώ τόσο καιρό αυτοεξόριστος εξαιτίας των επιλογών και των λοβιτούρων τους.

Ααααχχχχ, συγκινήθηκα.

Καταραμένη ξενιτειά...

Επισκέπτης
Άποψή μου είναι ότι η Ελλάδα θα βγει απ το ευρώ, το προσεχές διάστημα. Το παιχνίδι θα παιχτεί ως εξής:
Όλοι μα όλοι οι πολιτικοί, και οι δημοσιογράφοι στείλαν τα λεφτά τους έξω (προχθές έμαθα για ένα έμβασμα 35 εκατομμυρίων από eurob...k, από γνωστό καλλιτέχνη κααθώς και 15 εκατομμυρίων από γνωστό δημοσιογράφο φίλο του την ίδια μέρα). Αν γυρίσουμε σε δραχμή, θα γίνει απ ευθείας υποτίμηση (προσωπική εκτίμηση 60-70 %, στην Αργεντινή είχε γίνει 75 %). Τα λεφτά που βγήκαν έξω, απευθείας θα πάρουν διπλάσια-τριπλάσια αξία. Αυτοί που θα χάσουν (πέρα από δανειστές κλπ, για τους οποίους προσωπικώς ουδόλως μ ενδιαφέρει) θα είναι οι μικρομεσαίοι καταθέτες, που άφησαν τα χρήματά τους απείραχτα.
Επομένως με τη δραχμή οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι θα κερδίσουν τριπλασιασμό των χρημάτων τους, χρειάζεται πολλή φαντασία να σας πω τη συνέχεια;

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.460
Πόντοι
2.606
'120 μερες στα σοδομα'κανονικα.Το νομιμο δεν χρειαζεται να ειναι και ηθικο...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Έχει να κερδίσει.

Να μην πάνε και τα παιδιά του και οι συνάνθρωποί τους άκλαφτοι σαν κι αυτόν.

Δεν είναι εξυπνακίστικο το παράδειγμά μου.

Είναι μια ρητορική ερώτηση και το κατάλαβες κι εσύ και όλοι μια χαρά.

Εκτός πια κι αν με'χετε για τόσο χαζό κι ανίδεο να μην ξέρω αν τιμωρείται ο φονιάς εθελοντή φονευθέντος.

Αν καταφέρεις να με πείσεις κι ότι μια σφαλιάρα κάνει καλό και κάτσω και τη φάω, εγώ είμαι βλάκας. Εσύ έδειρες. Ζύγισέ τα.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο χρηματιστήριο. Αναφέρομαι ίσως στη βασικότερη διαφορά μας (όχι μόνο εμάς των δυο) εδώ μέσα. Το νόμο του ισχυρού και τη δικαίωση (για να μην πω αποθέωση) του ξύπνιου "μάγκα" εγκληματία.

Αυτό το οποίο δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις είναι το πεδίο της ευθύνης του καθενός...
Ναι, το παπαγαλάκι, κυβερνητικό ή επιχειρηματικό ευθύνεται για χειραγώγηση και πρέπει να πάει μέσα και αν δεν πήγε, κακώς δεν πήγε...
Ναι, ο μαλάκας που πούλησε την "προίκα" της κόρης του/το ταξί του/ το χωράφι του για να αγοράσει λαναρά επειδή του το είπε ο κυρ τάκης που ξέρει τον κουμπάρο του σωφέρ του υπουργού, τιμωρήθηκε δια της απώλειας της περιουσίας του...
Οι δύο ευθύνες συντρέχουν και η μία δεν αποκλείει την άλλη.
Αυτό λέω.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.460
Πόντοι
2.606
νομος ειναι αυτο που μας βολευει,εκαστοτε...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Άποψή μου είναι ότι η Ελλάδα θα βγει απ το ευρώ, το προσεχές διάστημα. Το παιχνίδι θα παιχτεί ως εξής:
Όλοι μα όλοι οι πολιτικοί, και οι δημοσιογράφοι στείλαν τα λεφτά τους έξω (προχθές έμαθα για ένα έμβασμα 35 εκατομμυρίων από eurob...k, από γνωστό καλλιτέχνη κααθώς και 15 εκατομμυρίων από γνωστό δημοσιογράφο φίλο του την ίδια μέρα). Αν γυρίσουμε σε δραχμή, θα γίνει απ ευθείας υποτίμηση (προσωπική εκτίμηση 60-70 %, στην Αργεντινή είχε γίνει 75 %). Τα λεφτά που βγήκαν έξω, απευθείας θα πάρουν διπλάσια-τριπλάσια αξία. Αυτοί που θα χάσουν (πέρα από δανειστές κλπ, για τους οποίους προσωπικώς ουδόλως μ ενδιαφέρει) θα είναι οι μικρομεσαίοι καταθέτες, που άφησαν τα χρήματά τους απείραχτα.
Επομένως με τη δραχμή οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι θα κερδίσουν τριπλασιασμό των χρημάτων τους, χρειάζεται πολλή φαντασία να σας πω τη συνέχεια;

ετσι ακριβως εγινε και στην αργεντινη

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Έχουμε και 110;

Άντε να έχουμε και να πιάνουν 3,5 δισ. Ευρώ.

Δηλαδή κανένα 4μηνο μόνο πετρέλαιο.
Ή κανά 20ήμερο για όλα.

Εντάξ΄ τα CT θα κοπούνε σίγουρα.

to peg or not to peg? (ολο και καποια Αφρικανικη...υπερδυναμη, 8α βρε8ει 'ευκαιρη') :grin:

πς ο 8ειος Κρουγκμαν, παντως, ειναι πιο...απαισιοδοξος ()

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Αχός βαρύς ακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν.
Η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ’ αγγόνια.
Μήνα σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπο.
Αρβανιτιά σε πλάκωσε στου Δημουλά τον πύργο.
Γιώργαινα ρίξε τ’ άρματα, δεν είν’ εδώ το Σούλι
εδώ είσαι σκλάβα του πασά, σκλάβα των Αρβανιτών.
Το Σούλι κι αν προσκύνησε κι αν τούρκεψεν η Κιάφα
η Δέσπω αφέντες Λιάπηδες δεν έκανε δεν κάνει.
Δαυλί στο χέρι άρπαξε, κόρες και νύφες κράζει:
Σκάβες Τούρκων μη ζήσουμε, παιδιά μ’ μαζί μου ελάτε.
Και τα φουσέκια ανάψανε κι όλοι φωτιά γενήκαν.

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Αυτό το οποίο δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις είναι το πεδίο της ευθύνης του καθενός...
Ναι, το παπαγαλάκι, κυβερνητικό ή επιχειρηματικό ευθύνεται για χειραγώγηση και πρέπει να πάει μέσα και αν δεν πήγε, κακώς δεν πήγε...
Ναι, ο μαλάκας που πούλησε την "προίκα" της κόρης του/το ταξί του/ το χωράφι του για να αγοράσει λαναρά επειδή του το είπε ο κυρ τάκης που ξέρει τον κουμπάρο του σωφέρ του υπουργού, τιμωρήθηκε δια της απώλειας της περιουσίας του...
Οι δύο ευθύνες συντρέχουν και η μία δεν αποκλείει την άλλη.
Αυτό λέω.

Ο ένας κακώς δεν πήγε φυλακή, αλλά ΔΕΝ ΠΗΓΕ.

Ο άλλος καλώς ή κακώς την έχασε την περιουσία του, αλλά την ΕΧΑΣΕ.

Ευθύνη έχουν και οι δύο.

Αλλά ούτε καν υπάρχει σύγκριση ποιοτική ή ποσοτική μεταξύ των δύο ευθυνών.

Και ξαναλέω. Δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα χρηματιστήριο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom