Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 18 άτομα (0 μέλη και 18 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
ο μνημόνιο λέει μια βασική αρχή.. οτι το μπουρδέλο κράτος δεν πρεπει να έχει ελλείματα... και πρέπει να κάνει το πάν για να μην έχει ελλείματα...
μόνο αν έχει πλεόνασμα θα μπορέσει να κάνει δημόσιες επενδύσεις, να βελτιώσει συνταξεις και μισθούς να βελτιώσει παιδεία και υγεία κλπ κλπ κλπ.. και πλεόνασμα δεν είχε το ελληνικό κράτος από το 1980 και μετά.. (σκέψου τι έγινε το 1981 και πες μου)..

Λάθος κάνεις.

http://[URL unfurl="true"]www.market-talk.net/images/uploads/Greek_Debt_primary_debt.png[/img[/URL]]

Αν από το 2004 και μετά ο Κωστάκης είχε διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα γύρω στα 1,5% - 2% και με δανεισμό διατήρησης δεν θα είχαμε φθάσει εδώ που είμαστε ή θα είχαμε πολύ λιγότερα προβλήμτα.

Τα επίσημα νούμερα υπάρχουν και τα έχω βάλει.

Από το 2004 και μετά έχουμε αύξηση των δαπανών του Δημοσίου και ΚΥΡΙΩΣ ταυτόχρονη μείωση των εσόδων. Μείωση λόγω της ολοκληρωτικής αδράνειας του εισπρακτικού μηχανισμού.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ζησαμε ολοι τις τελευταιες δεκαετιες τις κλαδικες,τα 'δικα'μας παιδια ,τους κουμπαρους και παει λεγοντας....μπλα μπλα μπλα στο ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ανημποροι να διαχειριστουμε τις τυχες μας...τις αφησαμε στα εμπειρα χερια οικογενειοθρεφτων πολιτικων....μαλακες ηταν να γκρεμισουν το μαγαζι που τους αφησαν κληροδοτημα???
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ειναι η ΕΛΛΑΔΑ....

άρα ως συμπέρασμα ποιός φταίει????

και μία ακόμη ερώτηση

γιατί δεν μπαίνουν στην πολιτικοί νέοι (όχι αναγκαστικά στην ηλικία) άνθρωποι, άφθαρτοι ???

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Για πες ποιο κράτος τα έχει αφήσει όλα στους ιδιώτες....

Όλα όμως....
σε ολη την Ευρώπη (δυτική) το μόνο που ανήκει στο κράτος είναι τα δίκτυα (δίκτυο μεταφοράς ρεύματος, δίκτυο μεταφοράς αερίου, δίκτυο γραμμών σιδηροδρόμων)...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Λάθος κάνεις.

http://[URL unfurl="true"]www.market-talk.net/images/uploads/Greek_Debt_primary_debt.png[/img[/URL]]

Αν από το 2004 και μετά ο Κωστάκης είχε διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα γύρω στα 1,5% - 2% και με δανεισμό διατήρησης δεν θα είχαμε φθάσει εδώ που είμαστε ή θα είχαμε πολύ λιγότερα προβλήμτα.

Τα επίσημα νούμερα υπάρχουν και τα έχω βάλει.

Από το 2004 και μετά έχουμε αύξηση των δαπανών του Δημοσίου και ΚΥΡΙΩΣ ταυτόχρονη μείωση των εσόδων. Μείωση λόγω της ολοκληρωτικής αδράνειας του εισπρακτικού μηχανισμού.
[/quote]

Παλερμοοοοοο

Που εισαι ρε;;;

Ρε παπαριδη ασπλαχνε,μην τα βαζεις ετσι αποτομα αυτα τα πινακακια
 Θες να παθει κανα εμφραγμα το παιδι; ;D

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Όταν αυξανόταν η βενζίνη επί νδουλας, γινόταν του κουτρούλη ο γάμος από τα μμε για τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών που τινάχτηκε στον αέρα...
Σήμερα που η βενζίνη πωλείται περίπου ως γκουρμέ είδος, έχει πέσει τουμπεκί ψιλοκομμένο...
Είπαμε, σε τζόνυδες απευθύνονται.

ειπαμε πως με την νδουλα ηταν θωρακισμενη η οικονομια

και η κριση ισα που μας τον ακουμπησε

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.778
Πόντοι
2.606
MNHMONIO τελος τωρα.ΚΟΡΑΚΙΑ τελος τωρα.ΠΟΙΟς ΝΟΜΙΖΕΙ οτι ειναι αξιος και φοβαται μη χαθει?
ΤΕΛΟΣ στις πολιτικες με πρασινουςκαι μπλε κοκους.τελος στα αριστερα και ακροδεξια φερεφωνα που απλα ενισχυουν την εισοδο προς τα μεσα.ΦΥΓΗ εμπρος.ΤΕΡΜΑ σε αυτους που κρυμμενοι πισω απο νομους και κανονες υποδουλωνουν τον ανθρωπο...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ,δεν τρωμε ομολογα,δεν ειμαστε μια ακομα αναγγελια θανατου στις ειδησεις...ΘΑΡΡΟΣ

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
MNHMONIO τελος τωρα.ΚΟΡΑΚΙΑ τελος τωρα.ΠΟΙΟς ΝΟΜΙΖΕΙ οτι ειναι αξιος και φοβαται μη χαθει?
ΤΕΛΟΣ στις πολιτικες με πρασινουςκαι μπλε κοκους.τελος στα αριστερα και ακροδεξια φερεφωνα που απλα ενισχυουν την εισοδο προς τα μεσα.ΦΥΓΗ εμπρος.ΤΕΡΜΑ σε αυτους που κρυμμενοι πισω απο νομους και κανονες υποδουλωνουν τον ανθρωπο...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ,δεν τρωμε ομολογα,δεν ειμαστε μια ακομα αναγγελια θανατου στις ειδησεις...ΘΑΡΡΟΣ

ερχονται οι εξωγηινοι

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
γιατί δεν μπαίνουν στην πολιτικοί νέοι (όχι αναγκαστικά στην ηλικία) άνθρωποι, άφθαρτοι ???

Δεν αφηνουν χωρο οι παλιοι
 οποτε φτανουμε εκει που λεω εγω
 στην "αναγκαστικη" αποσυρση,εννοειται με τον "σωστο" τροπο βεβαια
 τα δαχτυλα εχουν αγκυλωθει γυρω απο τις κουταλες τοσα χρονια,δεν τις αφηνουν ευκολα

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
σε ολη την Ευρώπη (δυτική) το μόνο που ανήκει στο κράτος είναι τα δίκτυα (δίκτυο μεταφοράς ρεύματος, δίκτυο μεταφοράς αερίου, δίκτυο γραμμών σιδηροδρόμων)...
Τα βασικά δηλαδή.

Αν βάλεις τον ιδιώτη να σου κάνει διαχείριση κ το δίκτυο είναι κρατικό είσαι αφεντικό κ τον ελέγχεις.

Βλέπεις....

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.778
Πόντοι
2.606
άρα ως συμπέρασμα ποιός φταίει????

και μία ακόμη ερώτηση

Νομιζω ξερεις την απαντηση.ΣΕ ελαχιστο διαστημα ενα νεο και αδιαφθορο μυαλο θα εχει γινει η μαριονετα στα καναλια η γραφικη φιγουρα στα ορια της τρελας...
ΤΟ αισχρο αυτο πολιτικο συστημα εχει ριζες -χρημα -μεσα να διαλυσει τον καθενα...θελει ολοι μας να πλυνουμε τους σταβλους...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
 Δεν αφηνουν χωρο οι παλιοι
 οποτε φτανουμε εκει που λεω εγω
 στην "αναγκαστικη" αποσυρση,εννοειται με τον "σωστο" τροπο βεβαια
 τα δαχτυλα εχουν αγκυλωθει γυρω απο τις κουταλες τοσα χρονια,δεν τις αφηνουν ευκολα

δεν είναι αυτό φίλε... οι λόγοι είναι άλλοι.. πρακτικά ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θέλει να γίνει πολιτικός γιατί ξέρει τον Ελληνα ...

εγώ δεν ξέρω πολλούς σοβαρούς οι οποίοι θα ανεχόντουσαν τον κάθε μαλάκα να τους λέει "Εγώ που σε ψήφισα απαιτώ να μου διορίσεις την κόρη" , "Εγώ που σε ψήφισα απαιτώ να μου σβήσεις το πρόστιμο" κλπ κλπ κλπ...
μερικοί μάλιστα θα τους ρίχναν γαμωσταυρίδια με αποτέλεσμα μετα την ασταυρία στις εκλογές...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.778
Πόντοι
2.606
ερχονται οι εξωγηινοι
τζα ρε συ ...αλλοι εχουν φοτο τους ελ κρυφα στην τσεπη τους...θα σε δω να τρεχεις να σωσεις κανα ευρω σου απο την τραπεζα βριζοντας τον ΓΑΠ και θα γελαω τρανταχτα,,γιατι μονο ευρω θα σου εχουν απομεινει.ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ την κολλησες στον τοιχο με αφισες...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
δεν είναι αυτό φίλε... οι λόγοι είναι άλλοι.. πρακτικά ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θέλει να γίνει πολιτικός γιατί ξέρει τον Ελληνα ...

εγώ δεν ξέρω πολλούς σοβαρούς οι οποίοι θα ανεχόντουσαν τον κάθε μαλάκα να τους λέει "Εγώ που σε ψήφισα απαιτώ να μου διορίσεις την κόρη" , "Εγώ που σε ψήφισα απαιτώ να μου σβήσεις το πρόστιμο" κλπ κλπ κλπ...
μερικοί μάλιστα θα τους ρίχναν γαμωσταυρίδια με αποτέλεσμα μετα την ασταυρία στις εκλογές...
Kαι μέχρι πότε θα ορίζουμε έτσι την πολιτική δηλαδή;;;;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Το θεμα ομως ειναι οτι μια ολοκληρη αγορα υπαρχει με αυτους τους δημοσιους υπαλληλους,με αυτες τις επιχορηγησεις του δημοσιου προς τον ιδιωτικο τομεα,με αυτα τα δημοσια εργα που υπερτιμολογουσαν οι ιδωτικες εταιριες και πληρωνοντουσαν απο τα ταμεια του δημοσιου.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.

ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ 1 ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.ΟΠΟΤΕ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΤΥΠΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΠΕΙΔΗ Η ΞΕΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ?

Κεφαλαία δεν χρειάζονται, αλλά αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος του προβλήματος. Ότι τα πάντα στην Ελλάδα ζούσαν από το Δημόσιο και το Δημόσιο κινούσε την οικονομία μέσω της ιδιωτικής κατανάλωσης. Και επειδή το Δημόσιο δεν είχε το έκανε με δανεικά.

Και ας πούμε ότι αυτό από μόνο του δεν είναι κακό.

Κακό είναι ότι όλα αυτά τα δανεικά τελικά κατέληξαν να φαγωθούν σε κούρσες, ουΐσκια και πουτάνες. 

Που και πάλι μόνο του κακό δεν είναι.

Κακό είναι ότι ακόμη παραπέρα έφυγαν έξω, έγιναν καταθέσεις που οι Ελληνικές Τράπεζες τις κάναν ακίνητα και σπαταλήθηκαν από εταιρείες που δεν έκαναν επενδύσεις.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Kαι μέχρι πότε θα ορίζουμε έτσι την πολιτική δηλαδή;;;;

από τον καθένα μας εξαρτάται... κανένας δεν έρχεται να μας πεί τι ροσυφέτι θέλετε να σας κάνω.. εμείς πάμε και το ζητάμε...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
από τον καθένα μας εξαρτάται... κανένας δεν έρχεται να μας πεί τι ροσυφέτι θέλετε να σας κάνω.. εμείς πάμε και το ζητάμε...
Δεν ισχύει....υπάρχει κ το prive: ''Αν με ψηφίσεις θα σε βολέψω,θα περάσεις καλά κτλ''.

Ελά ρε δεν σηκώθηκαν ένα ωραίο πρωί οι έλληνες κ πιάσαν τους βουλευτές ζητώντας χάρες!!!

Αμοιβαία πάνε αυτά τα πράγματα.....

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.778
Πόντοι
2.606
ΚΡΑΤΗ ΙΔΙΩΤΕΣ -ΙΔΙΩΤΕΣ εχουν ΚΡΑΤΗ...αυτο ρουχο μπρος και πισω...ποιο ειναι το οριο αληθεια του πλουτου.ΠΟΣΟ πλουσιο μπορει να ειναι ενα κρατος η ενας ιδιωτης?Υπαρχει κανενας μαθηματικος τυπος η καμια φυσικη εξισωση να ακολουθησουμε...ψιλα γραμματα μη σας ανχωσω για μεσημερι...ΕΔΩ διαφωνουμε στα βασικα...ΘΑΡΡΟΣ ΖΩΗ.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

Ελααααααα,ασε τις ματσακονιες
 "η πορτα του Γραφειου μου θα ειναι ΠΑΝΤΑ ανοιχτη,ψηφιστε με και θα δειτε"

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom