Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 37 άτομα (0 μέλη και 37 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Η προσημείωση μπορεί να θεωρηθεί collateral εν ευρεία εννοία αλλά μην μπερδευεις αγγλοσαξωνικούς επιχειρηματικούς όρους με ελληνική νομική ορολογία.
Η προσημείωση είναι ασφαλιστικό μέτρο που διατάσσεται από δικαστήριο όταν πιθανολογείται μια απαίτηση.
Τον κύκλο ζωής μιας προσημείωσης δεν είναι εύκολο να τπν περιγράψω εδώ- ας πούμε ότι είναι υποθήκη σε εμβρυακό στάδιο.
Έχει κάποιες ομοιότητες με το αγγλοσαξωνικό mortage αλλά έχει τα ίδια μειονεκτήματα: Πρέπει να βρεθεί κάποιος να χτυπήσει το ακίνητο σε τιμή τουλάχιστον ίση με την απαίτηση του δανειστή.
Και αυτό εδώ και κάτι χρόνια είναι σενάριο επιστημονικής φαναστίας, όποτε η προσημείωση που έγινε υποθήκη που έγινε κατάσχεση που έγινε πλειστηριασμός (υπεραπλουστευτικά τα λέω) έχει απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος της εξασφαλιστικής της λειτουργίας, είτε μιλάμε για προσωπικό δάνειο, είτε μιλάμε για κοινοπρακτικό.

Αυτό λέω από την αρχή αλλά έχεις κολλήσει με τα μανατζερίστικα....

παρακαλω να μιλατε ολοι ετσι, ευχαριστω.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Καποιοι μαλλον δεν αντιλαμβανονται, οτι αν δεν υπαρχει φραγκο, δεν υπαρχει ούτε συστημα ούτε οροι.
Και η νεα πραγματικοτητα θα φτιαξει νέους ορους και συστηματα.

ελληνιστί (που τα μιλά και άπταιστα ο τομτζέρυς μας)
ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
ελληνιστί (που τα μιλά και άπταιστα ο τομτζέρυς μας)
ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
Περσονα ειχα καποτε μια υποθεση που ζηταγε μια γυναικα διατροφη απο τον αντρα της.
Αυτη λοιπον ειχε ενα κομμωτηριο, και ο αντρας της καθοταν ολη μερα στις καφετεριες και τα εξυνε.
Τον ρωταμε λοιπον, τι δουλεια κανετε κυριε?
Μανατζερ απανταει αυτος.
Μανατζερ?? Απο που κι ως που???
Μα ναι, απανταει...Ειμαι ολη μερα στην καφετερια και μανατζαρω το κομμωτηριο, διαφημιζοντας το και στελνοντας πελατες στη γυναικα μου...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
το "καλο" μνημονιο που μας ελεγες περισυ τετοια εποχη μας απαγορευει ΡΗΤΑ οποιονδηποτε λλο δανεισμο απο οπουδηποτε και για οποιονδηποτε αλλο λογο πλην την εξωφληση των γαμισιατικων του ΠΑΣΟΚ !

Ρητά;;;;
Εεεεε, πες μας τότε σε ποιό άρθρο.

Καλά, ξέρω.
Όπως και με την υποθήκη της Ακρόπολης που εγγράψανε οι Γερμανοί.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Η προσημείωση μπορεί να θεωρηθεί collateral εν ευρεία εννοία αλλά μην μπερδευεις αγγλοσαξωνικούς επιχειρηματικούς όρους με ελληνική νομική ορολογία.
Η προσημείωση είναι ασφαλιστικό μέτρο που διατάσσεται από δικαστήριο όταν πιθανολογείται μια απαίτηση.
Τον κύκλο ζωής μιας προσημείωσης δεν είναι εύκολο να τπν περιγράψω εδώ- ας πούμε ότι είναι υποθήκη σε εμβρυακό στάδιο.
Έχει κάποιες ομοιότητες με το αγγλοσαξωνικό mortage αλλά έχει τα ίδια μειονεκτήματα: Πρέπει να βρεθεί κάποιος να χτυπήσει το ακίνητο σε τιμή τουλάχιστον ίση με την απαίτηση του δανειστή.
Και αυτό εδώ και κάτι χρόνια είναι σενάριο επιστημονικής φαναστίας, όποτε η προσημείωση που έγινε υποθήκη που έγινε κατάσχεση που έγινε πλειστηριασμός (υπεραπλουστευτικά τα λέω) έχει απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος της εξασφαλιστικής της λειτουργίας, είτε μιλάμε για προσωπικό δάνειο, είτε μιλάμε για κοινοπρακτικό.

Αυτό λέω από την αρχή αλλά έχεις κολλήσει με τα μανατζερίστικα....

κατανοητο - ειχα σαν βαση τ cdos ( μοναδικη βιωσιμη λυση...προ subprime)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
μάνατζερ κι ο τόμτζέρυς;
ρε κοίτα πράματα.
πάλι με κομπλεξάρατε εδώ μέσα.

Το ότι μιλά κάποιος μανατζερίστικα δεν σημαίνει ότι είναι και μανατζαραίος!

Και όπως λέω όταν με περιτρυγυρίζουν μανικετοκουμπαδες και στελεχοειδή: Ο μόνος αποτυχημένος είμαι εγώ τελικά που δεν δείχνω πόσα βγάζω γιατί επιτυχία τελικά είναι να δείχνεις πόσα ΔΕΝ βγάζεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Περσονα ειχα καποτε μια υποθεση που ζηταγε μια γυναικα διατροφη απο τον αντρα της.
Αυτη λοιπον ειχε ενα κομμωτηριο, και ο αντρας της καθοταν ολη μερα στις καφετεριες και τα εξυνε.
Τον ρωταμε λοιπον, τι δουλεια κανετε κυριε?
Μανατζερ απανταει αυτος.
Μανατζερ?? Απο που κι ως που???
Μα ναι, απανταει...Ειμαι ολη μερα στην καφετερια και μανατζαρω το κομμωτηριο, διαφημιζοντας το και στελνοντας πελατες στη γυναικα μου...
προ ή μετά subprime?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866

Και όπως λέω όταν με περιτρυγυρίζουν μανικετοκουμπαδες και στελεχοειδή: Ο μόνος αποτυχημένος είμαι εγώ τελικά που δεν δείχνω πόσα βγάζω γιατί επιτυχία τελικά είναι να δείχνεις πόσα ΔΕΝ βγάζεις.
επιτυχία είναι να μην είσαι μανατζερ όταν όλοι δηλώνουν μάνατζερς.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Ρητά;;;;
Εεεεε, πες μας τότε σε ποιό άρθρο.

Καλά, ξέρω.
Όπως και με την υποθήκη της Ακρόπολης που εγγράψανε οι Γερμανοί.
ρε παπαρα, ημαρτον ναουμε!

χιλιες φορες τα χουμε πει! χιλιες πηγες εχουμε βαλει! χιλιες εκπομπες εχουνε γινει!

εσυ ακομη πιστευεις οτι αμα το αρνεισαι στο μπου.κομ θα το ξορκισεις? σοβαρεψου ρε σαυρουκο!

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366

ρε φασιστακι ανεπροκοπο που ουτε ενα μπανερακι δεν εισαι αξιος να βαλεις, λες αμα παρω τηλεφωνο στον τυπο τον μωραϊ και ρωτησω ποια κοπελα εχει τωρα βαρδυα να παρεξηγηθει???

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
ρε παπαρα, ημαρτον ναουμε!

χιλιες φορες τα χουμε πει! χιλιες πηγες εχουμε βαλει! χιλιες εκπομπες εχουνε γινει!

εσυ ακομη πιστευεις οτι αμα το αρνεισαι στο μπου.κομ θα το ξορκισεις? σοβαρεψου ρε σαυρουκο!
Ακου τι γινεται, Μεμοσαν.
Το μνημονιο εχει ως παραρτημα και μια δανειακη συμβαση.
Και το μεν μνημονιο εχει ψηφισθει απο τη βουλη, η δε δανειακη συμβαση ΟΧΙ.
Ο ορος που λεμε, οτι απαγορευεται να παρουμε δανεικα απο αλλου ή να τα δωσουμε οπουδηποτε αλλου εκτος απο τα χρεωλυσια του μνημονιου, περιεχεται στην δανειακή συμβαση, οχι στο μνημονιο!
Αρα κατ ακριβολογια ο Βολταιρος εχει δικιο.
Στο μνημονιο δεν υπαρχει απαγορευση.
Υπαρχει στην δανειακη συμβαση-παραρτημα, που δεν ψηφιστηκε ποτέ.
Τα σχολια δικα σας.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ρε φασιστακι ανεπροκοπο που ουτε ενα μπανερακι δεν εισαι αξιος να βαλεις, λες αμα παρω τηλεφωνο στον τυπο τον μωραϊ και ρωτησω ποια κοπελα εχει τωρα βαρδυα να παρεξηγηθει???

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Ρε μαλάκα θα σε διαφημίσω στα τελεμάρκετινγκ ως μηχάνημα σύσφιξης κοιλιακών!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Ο ορος που λεμε, οτι απαγορευεται να παρουμε δανεικα απο αλλου ή να τα δωσουμε οπουδηποτε αλλου εκτος απο τα χρεωλυσια του μνημονιου, περιεχεται στην δανειακή συμβαση, οχι στο μνημονιο!
Τα σχολια δικα σας.

εγκζάκτλυ

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Τα σχολια δικα σας.

Η διατύπωση της σύμβασης που βρήκα έχει ως εξής:

(2)
Υποχρεώσεις
Ο Δανειολήπτης δεσμεύεται, έως ότου όλο το κεφάλαιο της παρούσας Σύμβασης να έχει επιστραφεί πλήρως και όλοι οι τόκοι και τα πρόσθετα ποσά, αν υπάρχουν, στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης, να έχουν πλήρως εξοφληθεί:
(α) Με εξαίρεση τα βάρη που απαριθμούνται στις παραγράφους (1) έως (6) κατωτέρω:
(i)
να μην εξασφαλίσει με υποθήκη, ενέχυρο ή άλλο βάρος πάνω στην ίδια περιουσία ή στα έσοδα, τυχόν υφιστάμενο ή μελλοντικό Σχετικό Χρέος και οποιαδήποτε εγγύηση ή αποζημίωση δίδονται επί αυτού, εκτός εάν τα Δάνεια την ίδια στιγμή διαμοιράζονται ισότιμα (pari passu) και αναλογικά (pro rata) έχοντας την ίδια διασφάλιση· και
(ii)
να μην χορηγήσει σε οποιονδήποτε άλλο πιστωτή ή κάτοχο του δημόσιου χρέους, προτεραιότητα σε σχέση με τους Δανειστές

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Τα σχολια δικα σας.
ακου τι γινεται αλεχ..

εγω επειδη δεν ειμαι του κομματος, δε παιζω με τις λεξεις αλλα μιλω για την ουσια!

ουτως η αλλως μνημονιο και δαν.συμβαση ειναι αλληλοεξαρτωμενα και εχουν κοινη βαση, οποτε το να τα περιγραψεις με την ιδια γενικη εκφραση δεν σε κανει λαθος οταν η ουσια των οσων αναφερεις βρισκεται   μεσα σε αυτα!

το καταλαβες η να τα πω σαν τον καλουπαντζη τον ρουμανεσκου?  :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom