Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
τέσπα..είναι αργά και ο Highlander πρέπει να πάει να κοιμηθεί  :uglystupid:

highlandery.jpg

Δεν περιγράφει άλλο..  :cheesy:

Καλό σας βράδυ...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δεν είναι μόνο ΟΣΕ, ολυμπιακά ακίνητα και κατσικοχώραφα η Ελλάδα.

Είναι και άλλα πολλά.

Και αν σε ενοχλεί ο Χατζηστεφάνου ή ο άλφα ή ο βήτα, ευτυχώς λόγω των καιρών που ζούμε, δεν είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται με τα θέματα του the dark side of the crisis οπότε μπορείς να επιλέξεις από ποιους θα ενημερωθείς. Είτε εγχώριους είτε όχι. Είτε αποκλειστικά και μόνο για την Ελλάδα, είτε για το γενικότερο κλίμα.

Τέσπα. Από μένα φινίτο γιατί με καλεί το κρεβάτι μου.

Τράβα κι εσύ να δεις τη σειρά που έλεγες πριν να ξεκουραστεί και το θρεντ και οι 18 που το παρακολουθάνε. Φωτιά του βάλαμε νυχτιάτικα.  :grin:

Φίλε μου μη σκοτίζεις το κεφάλι σου με ανοησίες που τσαμπουνάνε διάφοροι. Για να μιλήσουμε σοβαρά για τη σημερινή κατάντια φταίει η κρατικοδίαιτη ( με κρατικές προμήθεις, έργα κλπ) μεγαλοαστική τάξη και όσοι συμμάχησαν μαζί της ή εγιναν όργανά της. Δλδ κόμματα, συνδικάτα, άλλες τάξεις όπως δημόσιοι υπάλληλοι, και ΔΕΚΟ  ή έστω όσοι αν δεν έφεραν άμεσα ευθύνη, και δεν οδήγησαν εκεί τα πράγματα οι ίδιοι, βολεύτηκαν από την όλη κατάσταση και συναίνεσαν ( μεταπρατική μερίδα της αστικής τάξης- εισαγωγείς- ή στον κλάδο  των καταστευών και της γης- τράπεζες χρηματοπιστωτικός τομέας , μικροαστική μικρο-επιχειρηματική τάξη που βολευόταν με την όλη διαφθορά, φοροδιαφυγή , καταναλωτισμό κλπ) και κάποιες επιχειρήσεις που απολαμβάνουν μονοπωλίων ή ολιγοπωλίων ( π.χ. δυιληστήρια)
ΔΕΝ φέρουν ευθύνη η ντόπια παραγωγική αστική τάξη , κυρίως με εξαγωγικό προσανατολισμό,ή που δρα ανταγωνιστικά  και γενικά όσοι δεν είχαν να κάνουν με το κράτος ή την εσωτερική αγορά. Οι αγρότες δυστυχώς έμπλεξαν στο παιχνίδι των κρατικων επιδοτήσεων.  Κυρίως όμως όχι μόνο δεν φταίνε αλλά απεναντίας είναι και οι σκληρότερα πληττόμενοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, σε κάθε κλάδο- εξαγωγικό, μεταπρατικό, ολιγοπωλιακό, ανταγωνιστικό. Αυτοί είναι τα μεγάλα θύματα, σε αυτούς έπεσε και το κόστος της
"ανάπτυξης" αλλά και τώρα το κόστος της κρίσης, αυτοί είναι που πληρώνουν για την φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα ( με τη μαύρη εργασία τους) αυτοί επωμίζονται τη λαθρομετανάστευση αυτοί οτιδήποτε γίνεται σε αυτό τον τόπο για να ευνοεί αυτούς που έχει ευνοήσει και ξέρουμε ποιοι είναι. Για να τα ξεκαθαρίζουμε με σωστό και εναργή τρόπο και να μη λέμε κοτσάνες και αερολογίες που δε στέκουν.

trigkazovlakas

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Καλημέρα σας!
Ξέρω δε γραφω ποτέ, δεν συμμετείχα πραγματικά και πολύ στο ρόλο ύπαρξης του σαιτ αλλα τον τελευταιο χρονο το παρακολουθω ανελλειπώς για αυτου του ειδους τις συζητησεις και την ενημέρωηση !
Ένα έχω να πω που με τρώει για τους δανειστες ΔΝΤ κλπ που απορω πως δεν αναφέρθηκε μέχρι τώρα. Μερικοί πραγματικα πιστεύετε πως εμεις φταίμε πως μπλα μπλα ο δανειστής δεν φταίει μπλα μπλα κουραφέξαλα και το ΔΝΤ το μονο που κανει ειναι η προσπάθεια να παρει τα λεφτα του πισω και δε θελει οσε οτε νησια ακινητα πετρελαια. Θέτω το απλό ερώτημα. Εγω ειμαι το ΔΝΤ και έρχομαι να "σωσω" την οικονομία σου ή αν θες πιο καλα να πάρω πισω τα λεφτα μου ή να αρθρώσω την οικονομία σου με τέτοιο τρόπο ώστε να πάρω τα λεφτά μου. Γνωρίζετε τι γράφει το μνημόνιο? Οποιος λεει παπαριες ας το διαβάσει πρώτα. Για ποιο λόγω λοιπον αναφέρετε η παραδοση της εθνικής κυριαρχιας αλλα ποιο συγκεκριμενα το αντιφατικο που λεει πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δανειστουμε λεφτα απο τριτους για να ξεπληρωσουμε στους τωρινους δανειστες μας. Με λιγα λογια. Εγω ως δανειστης της Ελλαδας τις δινω ενα χ ποσο. Για ποιο λογο να βάλω στο μνημονιο τον όρο πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΟΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥς! δλδ αν αυριο βρεθει ενας και πει ειμαι ο λατσης ο κινεζος ο ρώσος και γουσταρω την ελλαδα εχει τον παναθηναϊκο που γ@μ@ει και δερνει έχει το ψαρακι του ρε παιδι μου και θέλω να την σώσω. Παρε 500 δις και ξεχρεωσε. ΤΟ ΔΝΤ λει ΟΧΙ. Δε θα ξεπληρωσεις. Θα σου τα φαμε εμεις οπως θελουμε. Υπαρχει περιπτωση εσυ αν ποτε δανειζες λεφτα σε καποιον να του απαγορευες να σου τα ξεπληρωσει με το να δανειστει απο αλλου? θα ήθελες προφανως να παρεις τα λεφτα σου και να μην ξαναασχοληθεις μη σου πω αν υπαρχει ποια τοσος φοβος πως δεν ειναι φερεγγυος η ελλαδα να ξεπληρωσει.Αρα για τι ο ορος αυτος? Και μην ξανακουσω πως δεν εχουμε πετρελαια ελεος.!
Πριν καμια 10αρια χρονια οποιος ελεγε πως το αιγαιο ειναι φουλ στο πετραιλαιο ηταν γραφικος.. πριν κανα 2-3 χρονια αναβαθμιστικαμε στο οτι ναι εχουμε πετρελαια αλλα δεν ειναι εξωρυξιμα. δλδ τα λεφτα που θα χρειαστουμε για να τα βγαλουμε δεν θα τα αποσβεσουμε με την ποσοτητα του πετρελαιου που υπαρχει ειναι λιγο .. Τωρα σε λιγο θα λεμε πως ναι εχουμε πετρελαιο αλλα δεν εχουμε λεφτα να το εξωριξουμε και καλο θα ειναι να ερθει κανας ξενος να μας το βγαλει για μας δινοντας μας ψιχουλα!
Δεν ειμαστε συνομοσιολογοι οπως προαναφερθηκε αλλα κοιτωντας την πορεια και τις αποφασεις τις ελλαδας απο την μεταπολιτευση και μετα σε 2 συμπερασματα καταληγει κανεις. Ειτε πως ολοι οι πολιτικοι και υπουργοι και πρωθυπουργοι που υπηρετησαν την χώρα(lol...) ηταν χαζοι και βλακες και δε καταλαβαιναν πως αν τωρα εισαγω 1 και εξαγω 0 και ισα ισα καλλιεργω τα τροφιμα που χρειαζομαι καθημερινά , με την πολιτικη μου αυριο θα εισαγω 200 θα εξαγω 0 και δε θα μπορω να καλυψω τα τροφιμα που χρειαζομαι μονος μου, κοινως καταστραφηκα, είτε πως το εκαναν εσκεμενα εξυπηρετωντας καποια συμφεροντα.
Ελεος δλδ εχετε πεσει οι υποστηριχτες στην παγιδα της τηλεορασης και τα παπαγαλακια τους και εχετε στραφει μεταξυ σας προκειμενου να φανειτε προοδευτικοι και ακομπλεξαριστοι μπροστα στην ιδεα πως ο ελληναρας δε φταιει ποτε και πως πρεπει να δειξουμε πως αναγνωριζουμε τα λαθη μας και πως μονο τον εαυτο μας εχουμε να κατηγορησουμε. Ξερετε τι ομως? μερικες φορες ΟΝΤΩς δεν φταιε ο ελληναρας αποδεχτειτε το! σαν το παραδειγμα με το ρατσισμο.. προκειμενου να μη μας πουν ρατσιστες φτανουμε στο αλλο ακρο και εχουμε γεμισει λαθρομεταναστες. Έχει καταντησει στην ελλαδα να εχει εξισωθει ο ορος εθνικιστης με τον εθνικοφρων, Και τελος για αυτους που λενε πως μπορουσαμε να τους επιλεξουμε. ελεος τι επιλογες εχεις στην βουλη? οταν το κρατος φροντιζει απο νωρις να σου διαλυσει την παιδεια (οσο παμε και λιγοτερα μαθαινουμε πλεον ) οταν προερχομενος απο κατοχικες εποχες καποιων στερησεων σου πεταει λεφτα στη μουρη και σου λεει τωρα εχουμε αναπτυξη, ποιος μπορει να κατσει να μελετησει πραγματικα σε βαθος τις συνθηκες οταν τρεχει απο τη μια δουλεια σ την αλλη, οταν ο ποιο γρηγορος τροπος πληροφορησης η ΤV(οχι ο ποιο αξιοπιστος αλλα ο ποιο γρηγορος και δεν ειχαμε και πριν το 2000 ουσιαστικα ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ) σε μια κοινωνια που δεν εχει χρονο γενικα, παπαγαλιζει απο το πρωι μεχρι το βραδυ αυτα που θελει να περασει η κυβερνηση , με ποιον τροπο ο αμορφωτος απαιδευτος , ο μη εχων χρονο αυτος λαος μπορει να κρινει ειτε το που πηγαινει η χωρα ειτε το τι πρεσβευουν πραγματικα οι πολιτικοι του? Ειναι ασφαλες να μιλαμε εκ του αποτελεσματος και να λεμε ας μην τους ψηφιζαμε αλλα σε ενα συστημα οπου αν δεν διαφημιστεις απο την τηλεοραση πηρες μπουλο, αν δεν εισαι με καποιο κομμα για να παρεις ποσοστο σε ολη τη χωρα δεν εκλεγεσαι (κοινως τι και αν ειμαι ανεξαρτητος και με εκλεξει ολο το χωριο μου ολη η κωμοπολη μου ολη η Ξανθη,δεν θα βγω στη βουλη αν δεν ειμαι σε κομμα συμφωνα με τον εκλογικο νομο). Αν πρεπει ο απλος ανθρωπος που εχει σπουδασει ηλεκτρονικα που ειναι γεωργος που ειναι φιλολογος να πρεπει να κανει οικονομικη αναλυση στην κυβερνηση και τον προυπολογισμο τηςγια να δει αν βγαινει και που στην τελικη και να θελει να κανΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! αυτο ζηταει και ενας συναγωνιστης κατι σελιδες πισω ΝΑ ΜΑς ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ! Χωρις λοιπον αυτες τις συνθηκες πως μπορεις να κατηγορησεις ενα λαο που το μονο κακο που εκανε ηταν να δωσει σε καποιον την ψηφο του για να μπορει να εχει μια δουλεια στο δημοσιο για τι ? για να ΖΗΣΕΙ και να τραφει! (δεν ειμαι Δ.Υ) αλλα τα κινητρα των ανθρωπων δεν ειναι το ιδιο. δε μπορεις να λες στον Δ.Υ που το μονο που ηθελε ηταν μια δουλεια( και δεν ευθυνεται αυτος αν το κρατος δεν τον ελεγχε στη δουλεια του με αποτελεσμα να ξυνεται σημερα) πως φταιει συγκρινοντας τον με τον πολιτικο που θα μπορουσε αν δεν ηθελε να τον προσλαβει μην υπερκορεστει το δημοσιο να μην κλεινει επιχειρησεις και εταιριες ωστε να βρει καποιος δουλεια εκει!
Ειναι απλα τα πραγματα. Η κυβερνηση ειναι ο προγραμματιστης και ο πολιτης το προγραμμα. Οπως το προγραμματισεις θα συμπεριφερθει. Του δινεις εργαλεια(παιδεια σωστη πληροφοριση διαφανεια) για να λειτουργησει? θα λειτουργησει σωστα. Δεν τα δινεις? δε γινεται μετα να του ριχνεις ευθυνες πως δεν σου λυνει την διαφορικη εξισωση αφου το μονο που του εμαθες ηταν η προσθεση......ΚΑι οχι ρε ΔΕ τα φαγαμε ΜΑΖΙ.
αυτα απο μενα ! σκεφτειτε τα λιγο!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Πολλές φορές οι " Χατζηστεφάνου" είναι πιο φιδέμπορες γιατί έχουν και σοβαροφάνεια. Αλλά από στοιχεία και συνεκτική λογική άλλο τίποτα. Λένε μεν πράγματα που ισχύουν αλλά όχι ολοκληρωμένα. Αλλά επιλεκτικά.
Π.χ. δεν εξηγείται πως αφού θεωρούσαν το ελληνικό ομόλογο ως σκάρτο γιατί δεν έβαζαν κάνα καπέλο? Όλο αυτό τελικά προυποθέτει έναν ολόκληρο μηχανισμό που θα περιλαμβάνει τράπεζες, χιλιάδες επενδυτές διαφόρων ειδών, κεντρικές τράπεζες, θεσμούς εποπτείας, οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, κυβερνήσεις, δεκάδες υπουργούς κλπ. Δίχως καμιά ιδιαίτερη σχέση και συνοχή μεταξύ τους, αρκετοί με ευεθία ανταγωνιστικά συμφέροντα. Και όλα αυτά γιατί? Να συνομωτήσουν για να πάρουν τα περιβόητα ολυμπιακά ακίνητα ή τη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ? Και ποιοι από αυτούς? Και πως θα κάναν τη μοιρασιά? Πως συντονίστηκαν όοολοι μαζί? Για τόσα χρόνια? Να πω ρε πούστη μου ότι θα καβάτζωναν τίποτα πετρελαιοπηγές , ή ορυχεία χρυσού άντε ... Αλλά για τον ΟΣΕ και τα ολυμπιακά ακίνητα ή τα κατσικοχώραφα...

το παίγνιον ήταν απλό μόλις πήραν γραμμή τι παίζει.
ο αμειρκάνος λεει
WIN-WIN situation.

πρώτα σε στηρίζω όσο δεν παίρνει με χαμηλα επιτόκια αλλά πάντα άνω του ορίου μίνιμουμ κέρδους και μετά ταυτόχρονα σε παίζω στα CDS από νωρίς ώστε όταν πας ψηλά να κερδίσω ή απο το πρώτο ή απο το δεύτερο.
Δίδαξε μπαλλίτσα η Γκόλντμαν Sucks. Μπαλλίτσα μαφιόζικη.
Ξαφνικά μάθαν όλοι το κόλπο και γι αυτό οδηγήθηκες εκεί που οδηγήθηκες.
Δλδ έπαψαν ΝΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΓΚΕΛΑ ΣΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΓΚΕΛΑ.
τα πουστράκια έπαιξαν 1χ2 με αποδοση 10 στο κεφάλι σου και αντί να πεις τι χαρτί έχω να παίξω;
ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ και καληνύχτα πρωτάθλημα είπες...
ΟΚ, ας τους αφήσουμε να μας ρίξουν 5 όπως συνηθίζει η μπάρτσα και θα πάμε στην UEFA να μας λύσει το πρόβλημα.
Πήγες στον Πλατινί και σου είπε. Ξέρω κατά βάθος τι παίζει αλλά επειδή τα ζόρια τα δικά σου τα έφαγε το δικό μου το μαγαζί γιατί είχε βάλει πάνω σου πολλά για να πάς Τσουλου τώρα εάν δε βγεις ομίλους καταστραφήκαμε.
Οπότε βγες τσουλου με το εφηβικό για να μην πληρώ τα τεράστια συμβόλαια φάε καμμιά 10αριά 5άρες πάλι για μια σεζόν, κορόιδευε την εξέδρα ότι με το εφηβικό θα ξαναβγεις τσου λου μέχρι να τακτοποιήσουμε την καζούρα μας και μετά πάνε Δ εθνική να ξεκινήσεις απ το μηδέν......

ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΦΤΩΧΟ...........
το μοντέλο αυτό μου θυμίζει πολύ ΑΕΚ.......
η οποια απ την αρχή όταν κάποιοι φώναζαν να μηδενίσει κοντέρι τους έλεγαν γραφικούς, μαλάκες, το μαγαζί είναι γωνία και δεν μπορεί να πέσει.....

προχειρα..... η περίπτωση της ΑΕΚ και της γιουβέντους είναι σύγχρονες σχεδόν και μάλιστα η 2η έχει μεγαλύτερο αίμα.....
βεβαια η γιουβε καθάρισε σε 3-4 χρόνια και έχει νορμάλ μαγαζάκι και συμμαζεμένο σχήμα πλέον.
η αεκ απ την άλλη βολοδέρνει ακόμα μεταξύ φθορας και αυθαρσίας........ξύλο, μάπες, ταξί, αναταραχες, μπινελίκια, επιτροπές, απολύσεις, φύγε συ έλα συ και είναι έτοιμη για Δ εθνική πάλι.
λαμπρά.
συνεχίστε την ωραία δουλειά.

soisix

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
απο ελευθεροτυπια,στις 27 φλεβαρη...

Ψηφίζουν και δεν πληρώνουν
Της ΚΟΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το κίνημα του «Δεν πληρώνω» εξαπλώνεται εκτός συνόρων. Ή, για να ακριβολογούμε, επιστρέφει στη χώρα από την οποία ξεκίνησε: την Ισλανδία.

Ενα χρόνο μετά το δημοψήφισμα στο οποίο οι Ισλανδοί αρνήθηκαν να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησε η κατάρρευση του τραπεζικού τους συστήματος, θα κληθούν και πάλι να αποφασίσουν αν θα εξοφλήσουν το ίδιο χρέος, αυτή τη φορά με κάπως ευνοϊκότερους, υποτίθεται, όρους. Την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος της Ισλανδίας Ολαφουρ Γκρίμσον προκάλεσε σοκ εντός κι εκτός συνόρων όταν δήλωσε ότι πρέπει να τεθεί στην κρίση του λαού η νέα συμφωνία αποπληρωμής την οποία είχε ψηφίσει η Βουλή μία εβδομάδα νωρίτερα.

Οταν η Ισλανδία χρεοκόπησε το 2008, αυτοί που έχασαν, μεταξύ άλλων, τα χρήματά τους ήταν οι βρετανοί και ολλανδοί καταθέτες της τράπεζας Landsbanki. Πέρυσι, η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισλανδίας, κατόπιν συνεννόησης με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, συμφώνησε σε ένα σχέδιο αποπληρωμής του χρέους ύψους 3,8 δισ. ευρώ (σχεδόν το 40% του ισλανδικού ΑΕΠ), το οποίο θα επιβάρυνε τον κάθε φορολογούμενο με 100 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 14 χρόνια! Η συμφωνία εγκρίθηκε οριακά από τη Βουλή, αλλά ο πρόεδρος Γκρίμσον άσκησε βέτο και παρέπεμψε το θέμα στους ψηφοφόρους. Οι Ισλανδοί αρνήθηκαν να οδηγηθούν ως πρόβατα επί σφαγήν και πέρυσι το Μάρτιο απάντησαν σε ποσοστό 90% «δεν πληρώνω»! Το φετινό σχέδιο είναι θεωρητικά πιο ευνοϊκό. Προβλέπει «επιμήκυνση» και με χαμηλότερο επιτόκιο. Ομως ο πρόεδρος πιστεύει ότι αυτοί που πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο είναι οι ψηφοφόροι.

Στο μεταξύ, οι οίκοι αξιολόγησης άρχισαν να τιμωρούν την Ισλανδία για την ανυπακοή της. Ο φιλοκυβερνητικός τύπος ανησυχεί για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την αξιοπιστία της απέναντι στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. «Καλύτερη συμφωνία από αυτή δεν πρόκειται να πετύχουμε» δηλώνει η ισλανδή σοσιαλίστρια προωθυπουργός Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ, η οποία επισείει το φόβητρο μιας μελλοντικής πολύ πιο ασύμφορης συμφωνίας με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το δημοψήφισμα πρέπει να διεξαχθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και τα πρώτα γκάλοπ δείχνουν τους ψηφοφόρους μάλλον διχασμένους ανάμεσα στο «ναι» και στο «όχι». Αν κερδίσει και πάλι το «όχι», ένα από τα επόμενα πιθανά σενάρια είναι η δικαστική διευθέτηση της διαφοράς, στην οποία είναι εξίσου πιθανή η καταδίκη της Ισλανδίας, όσο και η δικαίωσή της. Στη δεύτερη περίπτωση, οι Ισλανδοί θα αποδείξουν ότι η ανυπακοή, αντί να οδηγήσει στην καταστροφή, μπορεί και να ανταμείψει τους «συνήθεις υπόπτους» που καλούνται να πληρώσουν για σφάλματα άλλων.

απο zougla.gr,σημερα...

Δεν θέλουν να πληρώσουν τα χρέη οι Ισλανδοί

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Απριλίου 2011, 07:47

Ένα ηχηρό «όχι» είπαν για μία ακόμη φορά οι Ισλανδοί στην αποπληρωμή των δανείων που είχε λάβει η χώρα τους από την Ολλανδία και τη Βρετανία, για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος το 2008.

Με καταμετρημένες 85.000 ψήφους, προκύπτει ότι το 58% των ψηφοφόρων διαφωνεί με την επιστροφή των χρημάτων, ενώ το 42% συμφωνεί.

Η πρωθυπουργός της χώρας Γιοχάνα Σιγκουρνταντότιρ, εξέφρασε την απογοήτευσή της για το αποτέλεσμα λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι έκαναν «τη χειρότερη επιλογή. Η ψηφοφορία χώρισε τη χώρα μας στα δύο».

Για το ίδιο θέμα είχε ξαναγίνει δημοψήφισμα, στο οποίο οι Ισλανδοί είχαν ψηφίσει και πάλι «όχι».

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Η πρωθυπουργός της χώρας Γιοχάνα Σιγκουρνταντότιρ, εξέφρασε την απογοήτευσή της για το αποτέλεσμα λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι έκαναν «τη χειρότερη επιλογή. Η ψηφοφορία χώρισε τη χώρα μας στα δύο».

οι πολιτικοί σε όλον τον κόσμο έχουν μια λαμπρή εγκεφαλική επεξεργασία να ερμηνεύουν ακόμα και τα μαθηματικά όπως γουστάρουν.....

για παράδειγμα....
το στα δύο σημαίνει 50-50 όχι 58-42

εάν το αποτέλεσμα ήταν αυτό που θα ήθελαν δλδ 42-58 θα έλεγαν...

ο λαός έστειλε ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ και ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ και στο εσωτερικό και στο εξωτερικο ότι ξέρει την κατάλληλη στιγμή να παίρνει τις καταλληλες αποφάσεις.  :tits2: :tits2: :tits2: :tits2: :tits2:

Επισκέπτης

οι πολιτικοί σε όλον τον κόσμο έχουν μια λαμπρή εγκεφαλική επεξεργασία να ερμηνεύουν ακόμα και τα μαθηματικά όπως γουστάρουν.....

για παράδειγμα....

ο λαός έστειλε ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ και ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ και στο εσωτερικό και στο εξωτερικο ότι ξέρει την κατάλληλη στιγμή να παίρνει τις καταλληλες αποφάσεις.  :tits2: :tits2: :tits2: :tits2: :tits2:

Η ερμηνεία των αριθμών ήταν πάντα "λάστιχο", ετούτοι όμως το έχουν παραχέσει..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Η ερμηνεία των αριθμών ήταν πάντα "λάστιχο", ετούτοι όμως το έχουν παραχέσει..
γάματα....
συνήθως στις δημοκρατίες το 55-45 θεωρείται πεντακάθαρο μήνυμα.
το 58 - 42 όμως ειναι διχοτόμηση της χώρας στα δυο......

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
και για να το αναγάγουμε και στον ελληνικό εγκέφαλο.....
εάν λχ ψηφίζαμε και μεις σε αντίστοιχο δημοψήφισμα με βάση το εκλογικό μας σώμα υπέρ ή κατά του μνημονίου, απο τα 10 εκατομμύρια στο 58 - 42 η διαφορά θα ήταν περίπου 1 εκατομμύριο 600 χιλιάδες ψήφοι παραπάνω....
χοντρικά δλδ περίπου το μισό ..... ΠΑΣΟΚ των τελευταίων εκλογών.........

αλλά η χώρα θα ήταν χωρισμένη στα δύο.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Έλεγχοι σε όσους αγνόησαν την περαίωση

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Απριλίου 2011, 08:18

Εντολή προς όλες τις εφορίες θα δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για έλεγχο περίπου 500.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δεν εντάχθηκαν στην περαίωση.

Η σχετική απόφαση θα υπογραφεί από τον υφυπουργό Οικονομικών Δ. Κουσελάς με στόχο φυσικά την είσπραξη εσόδων καθώς [size=15pt]οι επαγγελματίες αναμένεται να επιβαρυνθούν αφού το κόστος του ελέγχου αναμένεται να αποδειχθεί πολύ υψηλότερο από την ελάχιστη επιβάρυνση ανά χρήση που όριζε ο νόμος της περαίωσης.[/size]

Έτσι, οι Εφορίες θα καλούνται να αναλάβουν τη [size=15pt]διενέργεια ελέγχων με διαδικασίες εξπρές [/size]για να γνωρίζουν με ακρίβεια πόσα έσοδα θα εισπράξει το Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους

Καργιόλια τόσα μας λείπουν, τόσα θα σας πάρουμε..
Θα το πληρώσετε το νταβατζηλίκι που έχουμε ήδη βγάλει πριν τον "έλεγχο"..

soisix

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16

για παράδειγμα....

και παρολη τη  καλλιεργεια φοβου και σκηνικου καταστροφης,οτι κρινεται η επανοδος της χωρας στις διεθνεις αγορες,η ενταξιακη πορεια στην ΕΕ,η πιστοληπτικη της ικανοτητα-απειλες moodys οτι θα την υποβαθμισει
και μεσα σε ολα αυτα, οι δημοσκοπησεις σχετικα με το ναι ή οχι για ενταξη στην ΕΕ ειναι 50-51% οχι,31-32% ναι και 18% αναποφασιστοι...

και η ισλανδια τελει υπο την εποπτεια του ΔΝΤ...ραγιαδες νεογραικοι...

Επισκέπτης
ραγιαδες νεογραικοι...

Ρε συ εδώ βγαίνει ο άλλος και σου λέει, πως επί δεκσάς έκαψες την Αθήνα κι επί μπατσοκ δεν αντιδράς τόσο.
Κι όταν του πεις εσύ τι κάνεις για αντίδραση σε ρωτάει τι να κάνω..

Δε βγαίνει άκρη με την κωλόρατσα λέμε..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
κατάντια μιας ράτσας είναι να έχει ένας 80άρης πιο επαναστατικό DNA από έναν 20άρη......
απο τους έσχατους δε έχουμε πολλούς που σουλατσάρουν εδώ μέσα και στη Φυλής.  :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:

Μίκης Θεοδωράκης: «Σύμβολο πάλης η Κερατέα»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Απριλίου 2011, 18:35

Στο μπλόκο της Κερατέας βρέθηκε ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αντιδρούν στην κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. και αντιστέκονται επί τέσσερις μήνες.

Ο κ. Θεοδωράκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους κατοίκους, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του στην περιοχή.

«Η Κερατέα πρέπει να γίνει σύμβολο πάλης» είπε, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι καταφέρνουν να τα βάλουν άοπλοι με τον κρατικό μηχανισμό, επειδή πιστεύουν στο δίκιο τους.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται, μια πόλη πολιορκημένη» τόνισε και συμπλήρωσε ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να παραδειγματιστούν από αυτόν τον αγώνα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης υποστήριξε ότι πρόκειται για κρατική βία και δεν κατανοεί τη στάση της κυβέρνησης που, ενώ βλέπει παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους να υπερασπίζονται την περιοχή τους, συνεχίζει την καταστολή.

Πρότεινε, μάλιστα, κάθε περιοχή να διαχειρίζεται τα δικά της σκουπίδια και να μην τα φορτώνει στους γείτονες.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ανακοινώσει τη στήριξή του στους κατοίκους της Κερατέας.

«Μακάρι να μπορούσα να παλέψω μαζί τους στα οδοφράγματα. Οι κυβερνήτες της Ελλάδας κατάντησαν τη χώρα μας και χώρα χωματερής» ανέφερε χαρακτηριστικά και το έκανε πράξη με την επίσκεψή του το πρωί του Σαββάτου.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
:ak: :ak: :ak: :ak:
και παρολη τη  καλλιεργεια φοβου και σκηνικου καταστροφης,οτι κρινεται η επανοδος της χωρας στις διεθνεις αγορες,η ενταξιακη πορεια στην ΕΕ,η πιστοληπτικη της ικανοτητα-απειλες moodys οτι θα την υποβαθμισει
και μεσα σε ολα αυτα, οι δημοσκοπησεις σχετικα με το ναι ή οχι για ενταξη στην ΕΕ ειναι 50-51% οχι,31-32% ναι και 18% αναποφασιστοι...

και η ισλανδια τελει υπο την εποπτεια του ΔΝΤ...ραγιαδες νεογραικοι...

Ειπαμε....για την Ελλαδα η μονη λυση ηταν η Μνημονιακη πολιτικη,καμμια αλλη δεν υπηρχε...

Και θα πρεπει να ειμαστε και ευχαριστημενοι....

:ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak:

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
:ak: :ak: :ak: :ak:

Ειπαμε....για την Ελλαδα η μονη λυση ηταν η Μνημονιακη πολιτικη,καμμια αλλη δεν υπηρχε...

Και θα πρεπει να ειμαστε και ευχαριστημενοι....
αυτό είναι το ανέκδοτο της ημέρας
ή μάλλον της δεκαετίας
:grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom