Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
δημιουργική λογιστική  :grin:

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου, Π. Ρουμελιώτης σε συνέντευξή του στην σημερινή ‘Ελευθεροτυπία” αποκαλύπτει ότι η συζήτηση που γίνεται στην Ε.Ε. αφορά την επιμήκυνση αποπληρωμής όχι μόνο του δανείου των 110 δισ. ευρώ αλλά του συνόλου του ελληνικού χρέους και επισημαίνει ότι χρειάζεται παράλληλα αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Επίσης τονίζει ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν επιβλήθηκαν, αλλά είναι εισηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Οσο για το πότε θα φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα; «Ποτέ» είναι η απάντησή του. Οι αυστηροί έλεγχοι όμως θα συνεχιστούν όχι ώς το 2013, αλλά μέχρι την αποπληρωμή του δανείου, το 2018.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου, Π. Ρουμελιώτης σε συνέντευξή του στην σημερινή ‘Ελευθεροτυπία” αποκαλύπτει ότι η συζήτηση που γίνεται στην Ε.Ε. αφορά την επιμήκυνση αποπληρωμής όχι μόνο του δανείου των 110 δισ. ευρώ αλλά του συνόλου του ελληνικού χρέους και επισημαίνει ότι χρειάζεται παράλληλα αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Επίσης τονίζει ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν επιβλήθηκαν, αλλά είναι εισηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Οσο για το πότε θα φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα; «Ποτέ» είναι η απάντησή του. Οι αυστηροί έλεγχοι όμως θα συνεχιστούν όχι ώς το 2013, αλλά μέχρι την αποπληρωμή του δανείου, το 2018.

Και γιατι ακριβως δεν θα φυγει "ποτέ"?

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
"Πονάω κι εγώ με τα μέτρα που παίρνω,αλλά τα παίρνω"

ΓΑΠ

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

καλά.
έτσι είναι αν έτσι νομίζουν.
(βλ. Πιραντέλο)

:2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ναι, ναι, μεγαλη αυστηροτητα. Σιγα μην σκισουν κανενα καλσον.
Παρεμπιπτοντως, ολα αυτα μου θυμιζουν μια πιστωτικη καρτα που ειχα σε μεγαλη τραπεζα.
Δεν πληρωσα και καταγγελθηκε.
4.000 ευρω υπολοιπο.
Αρχισαν να τηλεφωνουν, να απειλουν. Να εκτοκιζουν. Μεγαλη αυστηροτητα.
Καποια στιγμη με παιρνουν τηλεφωνο, οι αυστηροι με τα αυστηρα επιτοκια, που "δεν γινεται να μειωθουν". Σας κανουμε λεει μια προσφορα. Θα δωσετε μετρητα 3.000 ευρω και θα παρετε εξοφλητικη αποδειξη. Τους απανταω, θελω να δωσω τωρα 1.500 ευρω και άλλα 1000 σε πεντε δοσεις των 200, φυσικα άτοκα. "Δεν γινεται, ειναι αυστηρες οι οδηγιες" μου απαντουν. ΟΚ, του λεω, αντε γεια. Ξαναπαιρνουν μετα απο δυο μηνες. 2.500 μετρητα μου λενε και παιρνετε εξοφλητικη. Τους λεω δεν γινεται. 1.200 ευρω μπροστα και 4 δοσεις μηνιαιες των 200. Ειμαστε ενταξει? Μισο να ρωτησω τον προισταμενο, μου λενε.
Μετα απο λιγο, ολα οκ. Μην μασατε απο αυστηροτητες. Ολα ειναι θεμα συγκυριας. Γλυτωσα ετσι 2.000 ευρω, και πηγαν στο βροντο τα επιτοκια των 18% που εβαζαν.

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
"Πονάω κι εγώ με τα μέτρα που παίρνω,αλλά τα παίρνω"

ΓΑΠ
είναι τιτανοτεράστιος
γαμάτες δηλώσεις
πάει να ξεπεράσει τον Πάκη
αλλα αυτός είχε ωραίο το τούτο του, τη μουτσούνα του

Συνημμένα

• ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.jpg
    ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.jpg
    18,9 KB · Εμφανίσεις: 28

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
Αυτό δεν γίνεται...

"ευχαριστω τους μετανάστες που επιλέγουν την Ελλάδα... "
ήταν ένας και μοναδικός ο Πάκης
λίγο ακόμα και θα έφτανε στο σημείο να ζητήσει να επιλέξουν τη γυναίκα του
τέτοιος άνθρωπος
μάλαμα
για αυτό του αφιερώνω το κομμάτι:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Παρεμπιπτοντως, ολα αυτα μου θυμιζουν μια πιστωτικη καρτα που ειχα σε μεγαλη τραπεζα.
4.000 ευρω υπολοιπο.
Καποια στιγμη με παιρνουν τηλεφωνο, οι αυστηροι με τα αυστηρα επιτοκια, που "δεν γινεται να μειωθουν". Σας κανουμε λεει μια προσφορα. Θα δωσετε μετρητα 3.000 ευρω και θα παρετε εξοφλητικη αποδειξη. Τους απανταω, θελω να δωσω τωρα 1.500 ευρω και άλλα 1000 σε πεντε δοσεις των 200, φυσικα άτοκα. "Δεν γινεται, ειναι αυστηρες οι οδηγιες" μου απαντουν. ΟΚ, του λεω, αντε γεια. Ξαναπαιρνουν μετα απο δυο μηνες. 2.500 μετρητα μου λενε και παιρνετε εξοφλητικη. Τους λεω δεν γινεται. 1.200 ευρω μπροστα και 4 δοσεις μηνιαιες των 200. Ειμαστε ενταξει? Μισο να ρωτησω τον προισταμενο, μου λενε.
Μετα απο λιγο, ολα οκ. Μην μασατε απο αυστηροτητες. Ολα ειναι θεμα συγκυριας. Γλυτωσα ετσι 2.000 ευρω, και πηγαν στο βροντο τα επιτοκια των 18% που εβαζαν.

Δεν είχες πάει Τειρεσία τύπε;
Εννοείται βέβαια ότι πλέον παντού χρωστάς 5 πληρώνεις 2 και σε έχουν και για άρχοντα.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
4.000 ευρω υπολοιπο.

μαγκια σου. ειναι που απεχθανομαι τις πιστωτικες. ουτε μπορω να χρωσταω. αν ειχα την ιδιοσυγκρασια, θα τους ειχα φιαξει καλα τους αρχοντες των τραπεζων...

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
τη δική μου απάντηση τη ξέρεις!  :)

btw, δες και αυτό

:grin: :grin: :grin:

σε κα8αρα 8εωρητικο επιπεδο, 8α συμφωνησω επι μερους σε αρκετα απο τα 8εματα π αναφερονται

σε πρακτικο επιπεδο ομως, η ιδιωτικη πρωτοβουλια ειναι αναγκαια συνθηκη (πχ vis-a-vis NASA) ή οπως στην περιπτωση τ HGP (παρεουλα με την Celera Genomics τ Venter) αυξανει τον (καλως) εννουμενο ανταγωνισμο μεταξυ κρατους-ιδιωτων

Και βεβαια, οταν μιλαμε για US of A, καλο ειναι να 8υμομαστε οτι σε Ε8νικο (ομοσπονδιακο-κρατικο) επειπεδο, υπαρχει τεραστιο ερευνητικο εργο (πχ Fermilab, Los Alamos NL, etc)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
σε κα8αρα 8εωρητικο επιπεδο, 8α συμφωνησω επι μερους σε αρκετα απο τα 8εματα π αναφερονται

Βέβαια το να συγκρίνεις την μεταπολεμική ανεργία με αυτήν 40 χρόνων μετά είναι λίγο τσαρλατανισμός.

Διότι φυσικά δεν παίρνεις υπόψη την αύξηση της παραγωγικότητας, αυτοματισμούς, ηλεκτρονικά, Η/Υ .......

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

σε πρακτικο επιπεδο ομως, η ιδιωτικη πρωτοβουλια ειναι αναγκαια συνθηκη (πχ vis-a-vis NASA) ή οπως στην περιπτωση τ HGP (παρεουλα με την Celera Genomics τ Venter) αυξανει τον (καλως) εννουμενο ανταγωνισμο μεταξυ κρατους-ιδιωτων

Και βεβαια, οταν μιλαμε για US of A, καλο ειναι να 8υμομαστε οτι σε Ε8νικο (ομοσπονδιακο-κρατικο) επειπεδο, υπαρχει τεραστιο ερευνητικο εργο (πχ Fermilab, Los Alamos NL, etc)

προφανως βρε γάτε. εξάλλου αν οι ΗΠΑ δεν είχαν όλη την έρευνα (αλλά και άλλους παράγοντες) που τελικά δημιουργούν υπεραξίες ... θα είχαν φαλήρει πολύ πριν από μας :)

το θέμα είναι όμως ότι η ελεύθερη αγορά, η παγκοσμιοποίηση ετ αλ τελικά μάλλον αυξάνουν την ανεργία παρά την μειώνουν.

οπότε: παρεμβαίνει ο σωστός regulator και δημιουργεί απασχόληση...  ;)

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
[youtube=212,175]
]

:grin:

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
το θέμα είναι όμως ότι η ελεύθερη αγορά, η παγκοσμιοποίηση ετ αλ τελικά μάλλον αυξάνουν την ανεργία παρά την μειώνουν.

οπότε: παρεμβαίνει ο σωστός regulator και δημιουργεί απασχόληση...  ;)

μαλλον δημιουργουν consumption εκει π δεν υπηρχε...

οσο για το regulation, η απασχοληση π δημιουργειται δεν ειναι σε βαρος της αναπτυξης; (ακομα κ αν δεχ8ω οτι ειναι...spontaneous κ οχι με ματουριτι...15ετιας)

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Βέβαια το να συγκρίνεις την μεταπολεμική ανεργία με αυτήν 40 χρόνων μετά είναι λίγο τσαρλατανισμός.

Διότι φυσικά δεν παίρνεις υπόψη την αύξηση της παραγωγικότητας, αυτοματισμούς, ηλεκτρονικά, Η/Υ .......

προφανως, εχεις δικιο - δεν ασχολη8ηκα με τ αρι8μους ομως

αλλωστε....  :grin: :grin:

απλως, απ τ ν 'ακουω' τ Αυστριακους....χιλιες φορες Κευνς!  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom