Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 56
- Πόντοι
- 4.095
Δεν διαφωνούμε κάπου.οσον αφορα την...χρεοκοπημενη επαρχια του Βαλκανικου Νοτου, η αποψη μου οτι προκειται για failed state δεν εχει αλλαξει
οσον αφορα την επιχειρηματολογια σου περι της αναγκης υπαρξης ενος ευρυτερου 'entrepreneurship-friendly' πλαισιου, προφανως κανεις δεν 8α διαφωνησει
...... πχ, να 'ριξει' το unit labour cost ή να αυξησει την παραγωγικοτητα στην χωρα του ΠΑΜΕ της Λιανας και τ κα8ε αστειου συνδικαλιστη;
.......
Πέραν όμως από τις θεωρίες και ορισμούς, αυτό που μάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτό γενικότερα, είναι οι καταστάσεις απαιτούν συνειδητές αποφάσεις και αφού ακουστεί ολόκληρη η αλήθεια.
Έχω ενστάσεις και εξοργίζομαι, όταν οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματολογούν μόνο επί της νέας υψηλής φορολογίας αγνοώντας όλα τα άλλα θέματα που είναι εξίσου σημαντικά (IMHO σημαντικότερα από την φορολογία) αλλά ακόμη περισσότερο όταν προσπερνούν παντελώς και την ίδια την ανικανότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων να δράσουν ως σύγχρονες και ανταγωνιστικές εταιρίες, το οποίο εάν θες την γνώμη μου, είναι το πιο σημαντικό από όλα τα προβλήματα και το οποίο απλά αναδείχτηκε τώρα που έσφιξαν οι κώλοι. (Τυχαίο? Δεν νομίζω).
Η λέξη entrepreneurship ακούγεται πολύ όμορφα, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα από μερικά κονέ στο δημόσιο, ένα "μαγαζί γωνία" και ύφος νεοέλληνα δήθεν μεγαλοκαρχαρία για να πει κάποιος ότι πραγματικά ασκεί κάτι τέτοιο.
Με λίγα λόγια, ο καθένας βλέπει μόνο το δέντρο που ΝΟΜΙΖΕΙ ότι τον συμφέρει, αγνοεί παντελώς το δάσος και τα ίδια παντελάκη μου, τα ίδια παντελή μου, δλδ προοπτική καμία.
Για φορολογία έγραψα αλλού την κωλότρυπά μου (γνώμη μου), για γραφειοκρατία συμφωνώ απολύτως, για μισθούς επίσης διαφωνώ κάθετα.3 είναι απο τα βασικλα προβληματα που δεν έρχονται ξένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα...!Φορολογία,Γραφειοκρατία και ΜΙΣΘΟΙΙΙΙΙΙΙΙ.Οταν αυτά πέσουν ΧΑΜΗΛΑΑΑΑΑ ΜΟΝΙΜΑ και οχι για 5-10 χρόνια τότε να δεις πως θα έρθουν σιγά σιγά μεν αλλά θα έρθουν
Εάν θες να μιλήσουμε για παραγωγικότητα, αποδοτικότητα κλπ, θα ακολουθήσω. Οι μισθοί όμως σαν απόλυτα αλγεβρικά νούμερα, δεν ενοχλούν κανέναν, απεναντίας θα έλεγα.