Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 24 άτομα (0 μέλη και 24 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095

οσον αφορα την...χρεοκοπημενη επαρχια του Βαλκανικου Νοτου, η αποψη μου οτι προκειται για failed state δεν εχει αλλαξει
οσον αφορα την επιχειρηματολογια σου περι της αναγκης υπαρξης ενος ευρυτερου 'entrepreneurship-friendly' πλαισιου, προφανως κανεις δεν 8α διαφωνησει
...... πχ, να 'ριξει' το unit labour cost ή να αυξησει την παραγωγικοτητα στην χωρα του ΠΑΜΕ της Λιανας και τ κα8ε αστειου συνδικαλιστη;
.......
Δεν διαφωνούμε κάπου.

Πέραν όμως από τις θεωρίες και ορισμούς, αυτό που μάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτό γενικότερα, είναι οι καταστάσεις απαιτούν συνειδητές αποφάσεις και αφού ακουστεί ολόκληρη η αλήθεια.

Έχω ενστάσεις και εξοργίζομαι, όταν οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματολογούν μόνο επί της νέας υψηλής φορολογίας αγνοώντας όλα τα άλλα θέματα που είναι εξίσου σημαντικά (IMHO σημαντικότερα από την φορολογία) αλλά ακόμη περισσότερο όταν προσπερνούν παντελώς και την ίδια την ανικανότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων να δράσουν ως σύγχρονες και ανταγωνιστικές εταιρίες, το οποίο εάν θες την γνώμη μου, είναι το πιο σημαντικό από όλα τα προβλήματα και το οποίο απλά αναδείχτηκε τώρα που έσφιξαν οι κώλοι. (Τυχαίο? Δεν νομίζω).

Η λέξη entrepreneurship ακούγεται πολύ όμορφα, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα από μερικά κονέ στο δημόσιο, ένα "μαγαζί γωνία" και ύφος νεοέλληνα δήθεν μεγαλοκαρχαρία για να πει κάποιος ότι πραγματικά ασκεί κάτι τέτοιο.

Με λίγα λόγια, ο καθένας βλέπει μόνο το δέντρο που ΝΟΜΙΖΕΙ ότι τον συμφέρει, αγνοεί παντελώς το δάσος και τα ίδια παντελάκη μου, τα ίδια παντελή μου, δλδ προοπτική καμία.

3 είναι απο τα βασικλα προβληματα που δεν έρχονται ξένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα...!Φορολογία,Γραφειοκρατία και ΜΙΣΘΟΙΙΙΙΙΙΙΙ.Οταν αυτά πέσουν ΧΑΜΗΛΑΑΑΑΑ ΜΟΝΙΜΑ και οχι για 5-10 χρόνια τότε να δεις πως θα έρθουν σιγά σιγά μεν αλλά θα έρθουν
Για φορολογία έγραψα αλλού την κωλότρυπά μου (γνώμη μου), για γραφειοκρατία συμφωνώ απολύτως, για μισθούς επίσης διαφωνώ κάθετα.

Εάν θες να μιλήσουμε για παραγωγικότητα, αποδοτικότητα κλπ, θα ακολουθήσω. Οι μισθοί όμως σαν απόλυτα αλγεβρικά νούμερα, δεν ενοχλούν κανέναν, απεναντίας θα έλεγα.

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Δεν διαφωνούμε κάπου.

Πέραν όμως από τις θεωρίες και ορισμούς, αυτό που μάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτό γενικότερα, είναι οι καταστάσεις απαιτούν συνειδητές αποφάσεις και αφού ακουστεί ολόκληρη η αλήθεια.

Έχω ενστάσεις και εξοργίζομαι, όταν οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματολογούν μόνο επί της νέας υψηλής φορολογίας αγνοώντας όλα τα άλλα θέματα που είναι εξίσου σημαντικά (IMHO σημαντικότερα από την φορολογία) αλλά ακόμη περισσότερο όταν προσπερνούν παντελώς και την ίδια την ανικανότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων να δράσουν ως σύγχρονες και ανταγωνιστικές εταιρίες, το οποίο εάν θες την γνώμη μου, είναι το πιο σημαντικό από όλα τα προβλήματα και το οποίο απλά αναδείχτηκε τώρα που έσφιξαν οι κώλοι. (Τυχαίο? Δεν νομίζω).

Η λέξη entrepreneurship ακούγεται πολύ όμορφα, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα από μερικά κονέ στο δημόσιο, ένα "μαγαζί γωνία" και ύφος νεοέλληνα δήθεν μεγαλοκαρχαρία για να πει κάποιος ότι πραγματικά ασκεί κάτι τέτοιο.

Με λίγα λόγια, ο καθένας βλέπει μόνο το δέντρο που ΝΟΜΙΖΕΙ ότι τον συμφέρει, αγνοεί παντελώς το δάσος και τα ίδια παντελάκη μου, τα ίδια παντελή μου, δλδ προοπτική καμία.

Για φορολογία έγραψα αλλού την κωλότρυπά μου (γνώμη μου), για γραφειοκρατία συμφωνώ απολύτως, για μισθούς επίσης διαφωνώ κάθετα.

Εάν θες να μιλήσουμε για παραγωγικότητα, αποδοτικότητα κλπ, θα ακολουθήσω. Οι μισθοί όμως σαν απόλυτα αλγεβρικά νούμερα, δεν ενοχλούν κανέναν, απεναντίας θα έλεγα.

Στο πρωτο μεχρι προσφατα δεν χρειαζοσουν τιποτα αλλο!! :grin:

Για το δευτερο διαφωνω!! Ενας απο τους στοχους του ευρω!!  ;)Δεν ειναι αλγεβρικα νουμερα..........σε μια "ελευθερη" οικονομια!! Τωρα αν θες συζηταμε ποσο ελευθερη ειναι η οικονομια στην Ελλαδα!! :grin:

Να και το ΔΝΤ!!  :grin: :grin:

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Δεν διαφωνούμε κάπου.

πς μια ματια στο ICAP 500 δινει τις απαντησεις!  :grin:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095

Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός.

Η Ελλάδα αποτελεί από τις λίγες χώρες παγκοσμίως, από τις ελάχιστες εντός ΕΕ όπου μπορείς να προσλάβεις προσωπικό υψηλών τυπικών προσόντων με τόσο χαμηλές αποδοχές (χαμηλές αποδοχές = απόλυτα αλγεβρικά νούμερα).

Δυστυχώς όμως, τα τυπικά προσόντα δεν είναι τελικά το απόλυτο κριτήριο για την απόδοση και παραγωγικότητα.

Επί των ουσιαστικών προσόντων, υπάρχει σημαντικό έλλειμμα και σε αυτό εάν θες πάλι την γνώμη μου, κατά κύριο λόγο ευθύνονται οι Ελληνικές επιχειρήσεις και όχι το προσωπικό το ίδιο. (π.χ. ελληνικές ιδιωτικές εταιρίες κολοσοί που δεν εκπαιδεύουν το προσωπικό τους, εξέλιξη καμία, επιτρέπουν νοοτροπίες ΔΥ κλπ κλπ).

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Και πάλι δεν φτάνει. Δηλαδή δεν θα καταφέρουμε ποτέ τη περίφημη "συγκλιση μισθών" που υποσχέθηκαν?  :think:

Γιατι αποφασισε η ΕΕ να δημιουργησει το Ευρω σαν νομισμα???  :think: Που ειναι οι δασκαλοι?  :grin:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός.

Η Ελλάδα αποτελεί από τις λίγες χώρες παγκοσμίως, από τις ελάχιστες εντός ΕΕ όπου μπορείς να προσλάβεις προσωπικό υψηλών τυπικών προσόντων με τόσο χαμηλές αποδοχές (χαμηλές αποδοχές = απόλυτα αλγεβρικά νούμερα).

Δυστυχώς όμως, τα τυπικά προσόντα δεν είναι τελικά το απόλυτο κριτήριο για την απόδοση και παραγωγικότητα.

Επί των ουσιαστικών προσόντων, υπάρχει σημαντικό έλλειμμα και σε αυτό εάν θες πάλι την γνώμη μου, κατά κύριο λόγο ευθύνονται οι Ελληνικές επιχειρήσεις και όχι το προσωπικό το ίδιο. (π.χ. ελληνικές ιδιωτικές εταιρίες κολοσοί που δεν εκπαιδεύουν το προσωπικό τους, εξέλιξη καμία, επιτρέπουν νοοτροπίες ΔΥ κλπ κλπ).

Τωρα μαλιστα τα λες σωστα, η καταλαβα τι προσπαθουσες να πεις. Η απαντηση μου............. φρεε δε λαμπορ μαρκετ!!  :grin: Η κυβερνηση δεν μπορει να ελεγχει εμμεσα και να ανταγωνιζεται ιδιωτικες εταιριες! (Φριεντμαν) :grin:

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Και πάλι δεν φτάνει. Δηλαδή δεν θα καταφέρουμε ποτέ τη περίφημη "συγκλιση μισθών" που υποσχέθηκαν?  :think:

το γραφημα ειναι στην ουσια ο λογος μισ8ος/παραγωγικοτητα

Ο παρονομαστης δεν προβλεπεται να αυξη8ει, με την οποια βιομηχανικη παραγωγη να εξαρταται απο εναν ατυπο κρατικο προστατευτισμο, ενδημικη διαφ8ορα/γραφειοκρατεια, σχεδον μηδενικη εξωστρεφεια, καρτελοποιηση της εσωτερικης αγορας και σχεδον μηδενικη καινοτομια

ο Αρι8μητης ειναι δουλεια της Τροικα  :grin: (και πριν απ αυτο, courtesy οφ price inflation - aka Επιτροπη Ανταγωνισμου :2funny: :2funny:)

Συγκλιση 8α υπαρξει, αλλα μαλλον με την Κινεζικη ενδοχωρα  :2funny: :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεν διαφωνούμε κάπου.

+10.000
Είναι αστείο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι το πρόβλημα της νεοελληνικής οικονομίας θα λυθεί αν αυτοί που παίρνουν € 700 θα πάρουν € 580...
Όπως επίσης είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι η φορολογία αυτή καθεαυτή είναι η αιτία που τα μεγαλομπακάλικα που αυτοπροσδιορίζονται ως επιχειρήσεις δεν πιάνουν "στόχους"...
Λίγοι μονάχα μιλούν για διαδικασίες- νομοθετικό πλαίσιο, παράπλευρα και άδηλα κόστη, υποδομές, ασφάλεια και άλλα που τελικά κάνουν τη διαφορά...
Και ακόμη λιγότεροι δείχνουν να έχουν καταλάβει ότι καλή η δικτατορία των δημοσίων σχέσεων, καλά τα κολλητηλίκια αλλά πρέπει να έχεις και προϊόν- υπηρεσία της προκοπής...Και να έχεις τέτοιο δεν μπορείς να διοικείς το "μαγαζί" ωσαν τσιφλίκι του θεσσαλικού κάμπου πριν το Κιλελέρ...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Απ ό,τι φαίνεται οι Πορτογάλοι θα ακολουθήσουν τους Ιρλανδούς.

Δεν νομίζω να τους συμφέρει να δανείζονται με 7+ %.

Αυτοί που έλεγαν ότι το ΠΑΣΟΚ φταίει που μπήκαμε στο μνημόνιο, πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Όπως και αυτοί που πίστευαν ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό.

Πολύ πιθανόν να είναι οι επόμενοι.

Το θέμα είναι να σταματήσουν εκεί.

Αν έρθει η σειρά της Ισπανίας τότε τα 700 δισ. του Ταμείου δεν φθάνουν. Θα είναι το τέλος.

Το έχω ξαναπεί, η Ιρλανδία έκανε θεωρητικά όλα όσα λένε κάποιοι ότι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα. Και αυστηρά μέτρα πήρε νωρίς και είχε ρευστό μέχρι του χρόνου την Άνοιξη.

Αλλά ποιός θύμάται ότι πριν μιά βδομάδα ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας και οι υπουργοί έβγαιναν και έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα προσφύγουν στο ΔΝΤ και στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ. Ότι ακριβώς δηλαδή έκανε και ο Γιωργάκης. Ότι κάνει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός και ο Ισπανός. Και εδώ που τα λέμε είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις αν σε έχουν στριμώξει στην γωνία και δεν θέλεις να πεις παραδίνομαι.

Επί πλέον δε ο μηχανισμός στήριξης ήδη υπήρχε στην περίπτωση της Ιρλανδίας ενώ στην περίπτωση μας όλα ήταν ασαφή και ξεκαθάρισαν στην κυριολεξία μία εβδομάδα πριν την χρεωκοπία.

Η αλήθεια είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είχε προβλέψει πως θα παιχθεί το έργο. Το είπε και η Μέρκελ:

"Δεν θέλω να δραματοποιήσω την κατάσταση, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ένα χρόνο πριν δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη συζήτηση που είχαμε την άνοιξη και τα μέτρα που χρειάστηκε να πάρουμε" στην περίπτωση της Ελλάδας, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
Τωρα μαλιστα τα λες σωστα, η καταλαβα τι προσπαθουσες να πεις. Η απαντηση μου............. φρεε δε λαμπορ μαρκετ!!  :grin: Η κυβερνηση δεν μπορει να ελεγχει εμμεσα και να ανταγωνιζεται ιδιωτικες εταιριες! (Φριεντμαν) :grin:
Ναι μεν...αλλά!

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν φταίει για παράδειγμα η εκάστοτε κυβέρνηση ούτε το συννεφάκι που ονομάζουμε κράτος,  που η τάδε (δεν θα πω ονόματα, αν και αφορά σε όλες) τεράστια κατασκευαστική εταιρία λειτουργεί ακόμη με τις λογικές του μπαρμπά-κάτι (αρχικός ιδιοκτήτης) όταν αγόρασε την πρώτη του τσάπα, ούτε φταίει η κυβέρνηση που π.χ. τα στελέχη της τάδε τεράστιας κατασκευαστικής σήμερα που θα απολυθούν δεν θα έχουν εξελίξει τον τρόπο σκέψης τους και εργασίας γενικότερα, ούτε στο ελάχιστο συγκριτικά με 20 χρόνια πριν που προσλήφθηκαν και δεν φταίνε καν τα ίδια τα στελέχη IMHO.

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Πολύ πιθανόν να είναι οι επόμενοι.

Το θέμα είναι να σταματήσουν εκεί.

Αν έρθει η σειρά της Ισπανίας τότε τα 700 δισ. του Ταμείου δεν φθάνουν. Θα είναι το τέλος.

Το έχω ξαναπεί, η Ιρλανδία έκανε θεωρητικά όλα όσα λένε κάποιοι ότι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα. Και αυστηρά μέτρα πήρε νωρίς και είχε ρευστό μέχρι του χρόνου την Άνοιξη.

Αλλά ποιός θύμάται ότι πριν μιά βδομάδα ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας και οι υπουργοί έβγαιναν και έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα προσφύγουν στο ΔΝΤ και στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ. Ότι ακριβώς δηλαδή έκανε και ο Γιωργάκης. Ότι κάνει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός και ο Ισπανός. Και εδώ που τα λέμε είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις αν σε έχουν στριμώξει στην γωνία και δεν θέλεις να πεις παραδίνομαι.

Επί πλέον δε ο μηχανισμός στήριξης ήδη υπήρχε στην περίπτωση της Ιρλανδίας ενώ στην περίπτωση μας όλα ήταν ασαφή και ξεκαθάρισαν στην κυριολεξία μία εβδομάδα πριν την χρεωκοπία.

Η αλήθεια είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είχε προβλέψει πως θα παιχθεί το έργο. Το είπε και η Μέρκελ:

"Δεν θέλω να δραματοποιήσω την κατάσταση, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ένα χρόνο πριν δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη συζήτηση που είχαμε την άνοιξη και τα μέτρα που χρειάστηκε να πάρουμε" στην περίπτωση της Ελλάδας, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.

QE1 ????  :think: Τρισε που εισαι???  :grin: :grin:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
Αν η Ισπανία βρεθεί σε δύσκολη θέση και επιπλέον προσπαθήσει να κάνει τις μαγκιές που (μερικώς) τόλμησε να κάνει η Ιρλανδία, τότε θα δούμε το τέλος του Euro όπως το γνωρίζουμε και ενδεχομένως της ΕΕ.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366

Ο παρονομαστης δεν προβλεπεται να αυξη8ει, με την οποια βιομηχανικη παραγωγη να εξαρταται απο εναν ατυπο κρατικο προστατευτισμο, ενδημικη διαφ8ορα/γραφειοκρατεια, σχεδον μηδενικη εξωστρεφεια, καρτελοποιηση της εσωτερικης αγορας και σχεδον μηδενικη καινοτομια

ο Αρι8μητης ειναι δουλεια της Τροικα  :grin: (και πριν απ αυτο, courtesy οφ price inflation - aka Επιτροπη Ανταγωνισμου :2funny: :2funny:)

Υπάρχουν και αντίθετες απόψεις:

www.eurointelligence.com/article.581+M57dc5d072d8.0.html]GREEK COMPETITIVENESS IS NOT THE ISSUE, FISCAL DISCIPLINE IS[/url]

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Αν η Ισπανία βρεθεί σε δύσκολη θέση και επιπλέον προσπαθήσει να κάνει τις μαγκιές που (μερικώς) τόλμησε να κάνει η Ιρλανδία, τότε θα δούμε το τέλος του Euro όπως το γνωρίζουμε και ενδεχομένως της ΕΕ.

Μαγκιές όπως;

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Ναι μεν...αλλά!

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν φταίει για παράδειγμα η εκάστοτε κυβέρνηση ούτε το συννεφάκι που ονομάζουμε κράτος,  που η τάδε (δεν θα πω ονόματα, αν και αφορά σε όλες) τεράστια κατασκευαστική εταιρία λειτουργεί ακόμη με τις λογικές του μπαρμπά-κάτι (αρχικός ιδιοκτήτης) όταν αγόρασε την πρώτη του τσάπα, ούτε φταίει η κυβέρνηση που π.χ. τα στελέχη της τάδε τεράστιας κατασκευαστικής σήμερα που θα απολυθούν δεν θα έχουν εξελίξει τον τρόπο σκέψης τους και εργασίας γενικότερα, ούτε στο ελάχιστο συγκριτικά με 20 χρόνια πριν που προσλήφθηκαν και δεν φταίνε καν τα ίδια τα στελέχη IMHO.

Πως δεν φταιει!!! Το εδειξε με την παντελη ελλειψη στηριξης και ανταγωνιστικοτητος!! Οι ποιο πολλες τεχνικες/κατασκευαστικες εταιριες στην Ελλαδα πανε να κλεισουν γιατι δεν ειναι μονο στην Ελλαδα που δεν μπορουν να επιβιωσουν. Ακομα και στην Μεση Ανατολη που πριν δεκαετιες ηταν ανταγωνιστικες!! Οχι πλεον!

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

Η Ισπανια εφαρμοζει, as we speak, δημιουργικη λογιστικη (με την ανοχη της τρελλοπαρεας στην ΕΚΤ) 'μεταφεροντας' liabilities της Κεντρικης Κυβερνησης στις caja (οσες μεινανε..καμια 20αρια νομιζω) - βλεπε ENRON και SPE  ;)

Δεν χρειζεται να ειμαστε τοσο απαιδιοδοξοι...νομιζω!  :grin:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

Δυστυχώς έχεις δίκιο σε πολλά. Πολλές από τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα στην ουσία λειτουργούν σαν προέκταση του δημοσίου. "πάρε τη δουλειά, αλλά να βολέψουμε και 2 παιδιά δικά μου έτσι?" <- - ξέρεις πόσες φορές το έχω ακούσει?

Όμως η παραγωγικότητα του ιδιωτικού τομέα είναι κάτι που φτιάχνεται.
Και ίσως η κρίση να είναι ευκαιρία να διαχωριστούν οι υγιείς από τις υπόλοιπες.

Βέβαια από την άλλη είναι κρίμα για τις υγιέστατες που τους χρωστάει το κράτος επί μήνες εκατοντάδες χιλιάδες για τιμολόγια που έχουν κόψει (και έχουν αποδώσει ΦΠΑ) να αναγκάζονται να δανειστούν για να πληρώσουν μισθούς.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
QE1 ????  :think: Τρισε που εισαι???  :grin: :grin:

Σοβαρά τώρα.

Γιατί πιστεύετε ότι το τύπωμα χρήματος θα σώσει την κατάσταση;

Μπορεί κανένας να προβλέψει τα αποτελέσματα που θα έχει στον πληθωρισμό, στην ανάπτυξη ή στο Ευρώ;;;

Και η Ευρώπη δεν είναι ακριβώς Αμερική, ούτε το Ευρώ έχει την θέση ως παγκόσμιο νόμισμα που έχει το δολλάριο.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Υπάρχουν και αντίθετες απόψεις:

www.eurointelligence.com/article.581+M57dc5d072d8.0.html]GREEK COMPETITIVENESS IS NOT THE ISSUE, FISCAL DISCIPLINE IS[/url]

το χω διαβασει - ουτε γω πιστευω αποκλειστικα στην υπαρξη ενος μονο παραγοντα

προφανως, χωρις fiscal consolidation, το deflation ειναι Πι8ος των Δαναιδων

αλλα IMHO, το price inflation (προσοχη οχι monetary inflation της ΕΚΤ) ηταν ενδεικτικο της ανισορροπιας μεταξυ παραγωγης ζητησης (βλεπε credit expansion - η χαρα του Σαλλα κ της τρελλοπαρεας του Ελληνικου Τραπεζικου συστηματος) et al

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom