str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Μηνύματα
- 13.679
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Το αστείο είναι ότι νόμίζουμε πως ακόμα μπορούμε να τους κοροιδεύουμε. Αλλά βέβαια εσύ είσαι κατά της αναδιαρθρώσης του χρέος μας...
Η Ελλάδα να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Το να ζει με δανεικά είναι σαν να παίρνει ναρκωτικά
Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους της, γιατί το βάρος της εξυπηρέτησής του είναι μη διατηρήσιμο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, εκτιμά ο πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, Hans-Werner Sinn.
«Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι μία αναδιάρθρωση χρέους θα είναι απαραίτητη στην Ελλάδα σύντομα», είπε μιλώντας στην πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Negocios.
Αντίθετα, εκτίμησε ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία δεν αναμένεται να χρειαστούν αναδιάρθρωση χρεών. «Πιστεύω ότι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία είναι σε πολύ χειρότερη θέση από ό,τι η Ελλάδα», είπε σε διαφορετική συνέντευξη στο Reuters. Ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία και μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, εξήγησε.
«Το βάρος των τοκοχρεολυσίων στην Ελλάδα είναι πολύ, πολύ μεγάλο και ίσως να είναι μεγαλύτερο από ό,τι μπορεί η χώρα να αποπληρώσει σε βάθος χρόνου. Θα έλεγα ότι είναι κατάλληλη κίνηση να διαγράψουν μέρος του δημοσίου χρέους, γνωρίζοντας ποιο θα ήταν το βάρος για τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες», ξεκαθάρισε ο Sinn.
Και τόνισε ότι η Γερμανία δεν θα πρέπει να βοηθά τις καταχρεωμένες χώρες του ευρώ. «Το να ζει κανείς με δανεικά κεφάλαια είναι σαν να παίρνει ναρκωτικά. Αυτό δεν είναι υγιές. Επομένως, τα ναρκωτικά πρέπει να μειωθούν. Και όσο νωρίτερα αντιληφθούν ότι πρέπει να ρίξουν το επίπεδο ζωής τους ανάλογα με τα εισοδήματά τους, τόσο ευκολότερο θα είναι», ανέφερε.
«Τα τελευταία 10 χρόνια, κάτω από το ευρώ, η Γερμανία έχει χάσει πολύ αίμα, μέσω μετάγγισης αίματος σε οικονομίες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιρλανδία», είπε.
Αν δεν έχει γίνει λάθος στη μετάφραση, τί εννοεί ο ποιητής λέγοντας από τη μία: "η Ιρλανδία και η Πορτογαλία δεν αναμένεται να χρειαστούν αναδιάρθρωση χρεών" και από την άλλη "ότι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία είναι σε πολύ χειρότερη θέση από ό,τι η Ελλάδα. Ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία και μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους"..
Πως μια χώρα που είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμάς δεν χρειάζεται αναδιάρθωση και χρειαζόμαστε εμείς που υποτίθεται ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση;
Πέραν τούτου, η αναδιάρθωση- πτώχευση εκτός του ότι θα καταστήσει αδύνατο το δανεισμό για κάποια χρόνια, θα έχει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα, εσωτερικά και εξωτερικά αφού κανείς μηχανισμός στήριξης δεν θα μας (ξανα) στηρίξει και φυσικά αν τώρα είναι μια φορά αδύνατο να γυρίσουμε στις glory days των συντάξεων στα 50 κτλ τότε θα είναι εκατό φορές αδύνατο..