Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Κανένας και τίποτα. Απλά δεν με ενδιαφέρει. Βασικά δεν με ενδιαφέρει και 10 000 000 δημοσίους υπαλλήλους να έχει.Και να τους δίνει 10000 ευρώ το μήνα. ΑΡΚΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ! ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Οι άχρηστοι σπίτι.
Για τους υπόλοιπους θα διαφωνήσω. Έχουν στοχοποιηθεί όπως και άλλες ομάδες μέσα από γκαιμπελικές μεθόδους προπαγάνδας.
Οι ΔΥ πληρώνουν φόρους.
Όσοι δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν είναι αυτοί που ζουν σε βάρος σου ιππότα ... και είναι πολύ περισσότεροι.  ;)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Το προχώρησες πολύ, δεν θα μπω σε τέτοια κουβέντα.

Άσε που αν πας μια βολτούλα σε αυτά τα νησιά θα διαπιστώσεις ότι δεν έχουν πάρει και πολύ χαμπάρι από κρίση. Η μικροοικονομία τους ζει μια χαρούλα.

Γι αυτο εξαλλου τα νησακια ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ 50%. Δεν εχουν παρει χαμπαρι τιποτα.

Dooman

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2010
Like
0
Πόντοι
0
εχουν παρει μια πουτσα να στο θεμα τουρισμου....
Παντως απο φιλους και φιλες στο εξωτερικο , εμαθα οτι τα ειδησεωγραφικα πρακτορεια τους λεγανε μεσω των τηλεορασεων και ραδιοφωνων οτι η ελλαδα δεν ειναι ασφαλης προορισμος για διακοπες! (λογω των επεισοδειων στο κεντρο της αθηνας κυριως)
Ελεος!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Παντως απο φιλους και φιλες στο εξωτερικο , εμαθα οτι τα ειδησεωγραφικα πρακτορεια τους λεγανε μεσω των τηλεορασεων και ραδιοφωνων οτι η ελλαδα δεν ειναι ασφαλης προορισμος για διακοπες! (λογω των επεισοδειων στο κεντρο της αθηνας κυριως)
Ελεος!

Εδώ μου το λέει η μαμά μου για να μην κατεβαίνω στο κέντρο, δεν θα το λένε τα πρακτορεία στο εξωτερικό?

:grin:

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

Farage για την ΕΕ, την Τουρκία στην ΕΕ, το μεταναστευτικό και...  ...πολλές άλλες αλήθειες που ίσως δεν αντέξετε.....

!

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Κανένας και τίποτα. Απλά δεν με ενδιαφέρει. Βασικά δεν με ενδιαφέρει και 10 000 000 δημοσίους υπαλλήλους να έχει.Και να τους δίνει 10000 ευρώ το μήνα. ΑΡΚΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ! ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Εν θερμώ μάλλον η άποψή σου αυτή.
Και με συνέπειες ανυπολόγιστες.
Ξανασκέψου το.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

Farage για την ΕΕ, την Τουρκία στην ΕΕ, το μεταναστευτικό και...  ...πολλές άλλες αλήθειες που ίσως δεν αντέξετε.....

!

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Ναι μπρε και δεν είναι ο μόνος.
Αλλά πώς το σπας αυτό?  :think:
Τεκνικαλυ δεν κάνει τίποτα παράνομο.
το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι τίποτα συγκεντρωτικές προμήθειες από ανεξάρτητη εταιρεία, όπως κάνει πχ μια μεγάλη τράπεζα  ;)

Για το σχόλιο στο BPR:  τι θες, εδώ είναι ελλάδα! :P :P :P
τρου στορυ:
Πρόσφατα σχετικά είχε βγει εντολή τα διάφορα υπουργία να φτιάξουν ομάδες εργασίας και να ορίσουν μέτρικς...
Και η ερώτηση που έκανε ο άσχετος: "καλά ρε παιδιά, ορίσατε πρώτα τα προσες για να βγάλετε τα μέτρικς??"

:grin: :grin: :grin:

Το σπας, με το να διαχειριστεις τα στεντς/αναλωσιμα ως commodities - online bidding και τιμες τρου λοου 5 ΕΕ

οσο για τον....ασχετο... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Το σπας, με το να διαχειριστεις τα στεντς/αναλωσιμα ως commodities - online bidding και τιμες τρου λοου 5 ΕΕ

οσο για τον....ασχετο... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Και τα 96 εκατομμυρια ευρω μιζες για τα δυο Γερμανικα υποβρυχια, πως τα καταγραφεις??  :think: :2funny: :2funny:

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16

!
Εμενα προσωπικα ο Farage μου φαινεται λιγο τρομπας...Και μου κανει και κατι υποπτο η φατσα του...

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
Την επομένη του δεύτερου γύρου των εκλογών οι τεχνοκράτες της τρόϊκας έρχονται για τον καθιερωμένο τριμηνιαίο έλεγχο υλοποίησης του μνημονίου. Και έρχονται όχι δώρα, αλλά μέτρα φέροντες. Το είπε ξεκάθαρα ο κ. Γιούνκερ ο οποίος, αφού  έδωσε εύσημα στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας αξιόπιστο το  αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας που εφαρμόζει, ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν φτάνει και ότι υπάρχει  ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων. Το ίδιο είχε πει και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Εν αναμονή νέων μέτρων λοιπόν. Τι μέτρων; Εδώ είναι το θέμα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι δεν θα θιγούν οι μισθοί και οι συντάξεις . Ότι δεν θα υπάρξουν δηλαδή μέτρα που ευθέως θα πλήττουν εκείνου που πάντα πρώτοι  πληρώνουν και ξαναπληρώνουν ως εύκολα θύματα.

Το ίδιο λίγο πολύ επανέλαβε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν νέα μέτρα τέτοια, που να περιλαμβάνουν μισθούς, συντάξεις και φορολογικά βάρη».  Παράλληλα σε συνέντευξή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στο ραδιοσταθμό «9,84», διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να απολυθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου γιατί προστατεύονται από το Σύνταγμα.

Επειδή δεν έχουμε λόγο να μην τους πιστέψουμε, ξέρουμε τι δεν θα περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα. Λαμβάνουμε όμως υπόψη μας και κάποια άλλα δεδομένα:

- Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου του 2010 δείχνουν διεύρυνση της υστέρησης των εσόδων, που αυξήθηκαν κατά 3,7% έναντι στόχου για 8,7%, αλλά και μείωση του ελλείμματος κατά 30%.

- Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος, προτείνει επιτάχυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

- Η τρόϊκα επιμένει να υπερισχύουν θεσμοθετημένα σε κάθε περίπτωση οι επιχειρησιακές των κλαδικών συμβάσεων και των συλλογικών συμβάσεων.

Αφού λοιπόν  η κυβέρνηση χρειάζεται  πρόσθετα έσοδα και οι δανειστές μας επιμένουν να ορίζουν εκείνοι την ακολουθούμενη πολιτική, είναι προφανές ότι τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν :

-Νέους έμμεσους φόρους (που φυσικά είναι οι πιο άδικοι και θίγουν κυρίως τους έχοντες χαμηλά εισοδήματα).

-Απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα μη μονίμων υπαλλήλων.

-Αναδιαμόρφωση και εξορθολογισμός του μισθολογίου του δημόσιου τομέα. (Στην ορολογία των απανταχού κυβερνώντων εξορθολογισμός αμοιβών σημαίνει συμπίεση προς τα κάτω).

-Επέκταση του καθεστώτος των συμβασιούχων αφού και λιγότερο στοιχίζουν και εξαρτώμενοι είναι και εύκολα απολύονται όταν υπάρξει ανάγκη.

-Θεσμοθέτηση αντιστροφής της ισχύος των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Ισχυρότερες θα γίνουν οι επιχειρησιακές (μεταξύ εργαζομένων επιχείρησης και εργοδότη), έναντι των κλαδικών και αυτές με τη σειρά τους ισχυρότερες έναντι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία σε αυτή την περίπτωση θα καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο

Πάντως η κυβέρνηση ή τουλάχιστον αρκετά στελέχη της φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι ο δρόμος απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου δύσκολα οδηγεί σε επιτυχία, αφού και τα βάρη για το λαό είναι δυσβάσταχτα και το αντιμνημονιακό μέτωπο στην κοινωνία ισχυροποιείται διαρκώς.

Υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου έχουν ήδη ταχθεί με δηλώσεις τους οι υπουργοί Λούκα Κατσέλη και  Χάρης Καστανίδης.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας προϋποθέσεων για αναδιαπραγμάτευση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους θέτοντας όμως ως όριο να συνεχιστεί απαρέγκλιτα η δημοσιονομική προσαρμογή

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Και τα 96 εκατομμυρια ευρω μιζες για τα δυο Γερμανικα υποβρυχια, πως τα καταγραφεις??  :think: :2funny: :2funny:

Luc, την ξερεις την αποψη μου περι ατελους καυσης - ασετ μπαμπλ ετ αλ χωρις χεβι ρεγκουλεισον, π λεει κ ο Tipos, ειναι ρεσιπι φορ ντιζαστερ

μην ξεχνας οτι, ρουμορ χαζ ιτ, ο Greenspan εχρισε διαδοχο τον Μπεν μετα μια ομιλια του περι focusing on inflation only and dont giving a f**ck about (asset) bubbles

Οσο για τα υποβρυχια....(George R.)Price equation - με καλυπτει απολυτα  ;)

OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
Τι να λέμε βραδυάτικα και μπουρδελιάτικα;  :S

Όπου πάει το ΔΝΤ και η παρέα της σχολής του Φρίντμαν φθάνουν μέχρι το μεδούλι των λαών  :headbang: :headbang: :headbang:

Πάντα μηχανεύονται και εφευρίσκουν ελλείμματα και (σαφώς) δεν δίνουν σαφή και συγκεκριμένο λογαριασμό για το μέγεθος του χρέους...

Όταν μάλιστα έχουν την "υποστήριξη" της κυβερνητικής παράταξης τότε κάνουν Θ Α Υ Μ Α Τ Α !!!

Μια λύση υπάρχει (κατα την γνώμη μου) :

[size=18pt]αντίσταση σε όλα τα μέτωπα[/size]

και να συμπληρώσω διευκρινίζοντας ότι :

[size=22pt]ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ...

:argue:

[/size]

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Όταν ο συσχετισμός δυνάμεων είναι δυσμενής, αγωνίζεσαι για να τον ανατρέψεις, δεν κρεμάς ταμπέλα "πωλείται όσο οσο επιπλωμενο με αναμνήσεις φορτωμένο"...
Πολλώ δε μάλλον, δεν εκχωρείς αμαχητί τίποτα...
Η συγκυρία είναι δύσκολη αλλά οι συγκυρίες αλλάζουν, όχι βέβαια από μόνες τους.

Kυρίως τον ανατρέπεις μέσω μιας διαδικασίας εσωτερικής αναγέννησης της χώρας. Π.χ. το 1912 τι είχαμε? Μια Ελλάδα σε ακμή, για τα δεδομένα της τότε εποχής, πληθυσμιακά και παραγωγικά. Σήμερα έχουμε μια χώρα πληθυσμιακά και παραγωγικά εκφυλισμένη. Με πλυθησμό λιγότερο από 10 000 000. Δλδ ελάχιστα περισσότερο από τότε. Με το 1/4 να είναι γηρασμένος. Υπογεννητικότητα. Από τη μία γκρινιάριδες γέροι που απομουζούν τους " χυμούς" του έθνους, από την άλλη η νεολαία σαπίζει στις καφετέριες και τα σουβλατζίδικα....
Ο μισός πλυθησμός στιβαγμένος στην Αθήνα να φυτοζωεί ανάμεσα σε κακοπληρωμένες δουλειές, την ανεργία και την αναμονή για το δημόσιο, ή καμιά σύμβαση με κάνα βύσμα... Και ο άλλος μισός να ζει στη μιζέρια και την ανεργία της επαρχίας.
Από την άλλη απέναντι έχεις 80 000 000 πλυθησμό. Να σφύζει από ζωή. Με νεολαία, με αρκετό κόσμο. Και με τη χώρα σπαρμένη με εργοστάσια. Δεν είναι η Ελβετία ή η Σουηδία ή η Ολλανδία, όμως βλέπεις ένα σφρίγος και μια ζωτικότητα. Ε τι πιστεύετε. Από τη μια έχεις έναν ρωμαλέο και ακμαίο νέο και από την άλλη ένα μισοπεθαμένο χούφταλο... Τι περιμένετε λοιπόν?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Οι άχρηστοι σπίτι.
Για τους υπόλοιπους θα διαφωνήσω. Έχουν στοχοποιηθεί όπως και άλλες ομάδες μέσα από γκαιμπελικές μεθόδους προπαγάνδας.
Οι ΔΥ πληρώνουν φόρους.
Όσοι δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν είναι αυτοί που ζουν σε βάρος σου ιππότα ... και είναι πολύ περισσότεροι.  ;)
Εν θερμώ μάλλον η άποψή σου αυτή.
Και με συνέπειες ανυπολόγιστες.
Ξανασκέψου το.

Προς το παρόν δεν σκέφτομαι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά το ζω σε πρακτικό. Και εγώ όπως και πολλοί άλλοι. Υπερφορολογούμαι, επιβαρύνομαι και πάρα πολύ συγκριτικά με τον ευρωπαίο ( καλά, να μη πω αμερικανό ) πολίτη, όχι για να έχω τις σούπερ υπηρεσίες και παροχές από το κράτος, αλλά για να βολεύεται και να έχει προνόμια μια κάστα. Και μάλιστα οι οποίοι στην πλειοψηφία είναι κομματόσκυλα.
Θέλετε να το πάμε παραπέρα? Τι έχω εγώ ( ο κάθε " εγώ" ) τζάμπα από το κράτος?
Τους δρόμους και την Αττική οδό τα πληρώνω με διόδια και μάλιστα πολλά. Ιατρική περίθαλψη με το παραπάνω τα σκάω στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκοινωνίες πληρώνω ( εδώ οκ το κράτος επιδοτεί και έχω φτηνό εισητήριο, καταγράφεται). Κρατική τηλεόραση, την πληρώνω μέσω της Δ.Ε.Η. Ρεύμα, νερό τα πληρώνω.
Δωρεάν είναι μόνο η εκπαίδευση και αυτή το μεταπτυχιακό που έχω κάνει το πλήρωσα από την τσέπη μου.

Δείτε από την άλλη τι πληρώνουμε σε φόρους. Τη βενζίνη μόνο να πάρετε και τον Φ.Π.Α. θα καταλάβετε. Αλλά και οι λοιπές φορολογικές επιβαρύνσεις π.χ. ακινήτων, Φ.Μ.Υ. και λοιποί φόροι που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, σε εμάς μετακυλίονται στην τελική. Η υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση που έχουμε σήμερα δεν δικαιολογείται με τίποτα.
Γενικά χρειαζόμαστε ένα " ελαφρύτερο" κράτος, από όλες  τις απόψεις. Είναι αδικαιολόγητο, και οι όποιες δικαιολογίες ουσιαστικά είναι προσχήματα για να διατηρούνται ακόμη στη ζωή κάστες που προ πολλού είναι άχρηστες για τον λαό και απλώς ζουν παρασιτικά σε βάρος του.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Προς το παρόν δεν σκέφτομαι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά το ζω σε πρακτικό. Και εγώ όπως και πολλοί άλλοι. Υπερφορολογούμαι, επιβαρύνομαι και πάρα πολύ συγκριτικά με τον ευρωπαίο ( καλά, να μη πω αμερικανό ) πολίτη, όχι για να έχω τις σούπερ υπηρεσίες και παροχές από το κράτος, αλλά για να βολεύεται και να έχει προνόμια μια κάστα. Και μάλιστα οι οποίοι στην πλειοψηφία είναι κομματόσκυλα.
Θέλετε να το πάμε παραπέρα? Τι έχω εγώ ( ο κάθε " εγώ" ) τζάμπα από το κράτος?
Τους δρόμους και την Αττική οδό τα πληρώνω με διόδια και μάλιστα πολλά. Ιατρική περίθαλψη με το παραπάνω τα σκάω στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκοινωνίες πληρώνω ( εδώ οκ το κράτος επιδοτεί και έχω φτηνό εισητήριο, καταγράφεται). Κρατική τηλεόραση, την πληρώνω μέσω της Δ.Ε.Η. Ρεύμα, νερό τα πληρώνω.
Δωρεάν είναι μόνο η εκπαίδευση και αυτή το μεταπτυχιακό που έχω κάνει το πλήρωσα από την τσέπη μου.
Δείτε από την άλλη τι πληρώνουμε σε φόρους. Τη βενζίνη μόνο να πάρετε και τον Φ.Π.Α. θα καταλάβετε. Αλλά και οι λοιπές φορολογικές επιβαρύνσεις π.χ. ακινήτων, Φ.Μ.Υ. και λοιποί φόροι που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, σε εμάς μετακυλίονται στην τελική. Η υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση που έχουμε σήμερα δεν δικαιολογείται με τίποτα.
Γενικά χρειαζόμαστε ένα " ελαφρύτερο" κράτος, από όλες  τις απόψεις. Είναι αδικαιολόγητο, και οι όποιες δικαιολογίες ουσιαστικά είναι προσχήματα για να διατηρούνται ακόμη στη ζωή κάστες που προ πολλού είναι άχρηστες για τον λαό και απλώς ζουν παρασιτικά σε βάρος του.

Συμφωνώ 100% στο πρόβλημα όπως το διατυπώνεις.

Διαφωνώ στη λύση.

Το "ελαφρύτερο" κράτος ή οι "λιγότεροι" ΔΥ δεν λύνουν απαραίτητα το πρόβλημα.
ΙΜΗΟ αυτό που πρέπει πρώτα να μαζέψεις είναι το "σπάταλο" κράτος.

Θέλεις ένα απλό παραδειγμα?
Το call center του ΙΚΑ έχει γίνει υπεργολαβία εδώ και 10 χρόνια. Το ετήσιο κόστος είναι γύρω στα 8μύρια/χρόνο.
Και σε ρωτάω: Δεν θα ήταν προτιμότερο να το οργανώσεις in-house και να απασχολείς 300 ΔΥ? Το κόστος είναι λίγο πάνω από το μισο.

Θα μου πεις ότι δεν το πληρώνεις από τη τσέπη σου?
Ξανασκέψου το πριν το πεις....  ;)

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Συμφωνώ 100% στο πρόβλημα όπως το διατυπώνεις.

Διαφωνώ στη λύση.

Το "ελαφρύτερο" κράτος ή οι "λιγότεροι" ΔΥ δεν λύνουν απαραίτητα το πρόβλημα.

Και ομως ειναι!! Κοιταξε την παραγωγικοτητα και θα καταλαβεις!  ;)

Η νοοτροπια δεν αλλαζει ευκολα, και για αυτο η πορεια στην αναδιαρθρωση της οικονομιας θα ειναι παρα πολυ δυσκολη!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ακριβώς. Αλλά άμα το προχωρήσεις αυτή τη λογική εκεί θα φτάσεις.Θα δεις πως το περιθώριο για μάζεμα του σπάταλου κράτους είναι πάρα πολύ μεγάλο.  Ρωτάω απλά το εξής. Τα σημερινά έξοδα που κάνουμε για το κράτος, δικαιολογούν έστω και στο ελάχιστο τις παροχές που δίνει?  Και άμα γίνει το μάζεμα θίγονται ή δε θίγονται προνόμια? Αν θέλουν καλούς μισθούς κλπ ας βγουν στην πιάτσα, στην αγορά να τα κερδίσουν. Όχι να τα πληρώνω εγώ ο πολίτης, νταβατζιλίκι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom