Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Στα κανάλια έλεγαν χθες για κάτι δηλώσεις του Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις καταθέσεις στις τράπεζες ... άκουσε κανείς περί τίνος πρόκειται ?
Δεν το ειδα αλλα απο οτι διαβασα ειπε αυτο: “οταν υπογραψαμε το μνημονιο ο κοσμος ειχε φτασει στο σημειο να φοβαται για τις καταθεσεις του. Ξερετε τι ειναι αυτο το συναισθημα, να φοβασαι για τις καταθεσεις σου?”

Μετα μεσα στο κλιμα εκφοβισμου και τρομοκρατιας ερμηνευτηκε κατα το δοκουν απο τους παρεβρισκομενους

OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
Μιας και απόψε δεν έχουμε να γράψουμε για μπουρδέλα, θα μιλήσουμε για πολιτική!
Σε λίγο τελειώνω το κείμενο που γράφω και το ποστάρω.
υπομονή...

:)

OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
:cool2:

Φαίνεται ότι η κοινωνία φθάνει στα όρια της και αυτό το γνωρίζει (ή τουλάχιστον το έμαθε) πλέον ο Παπανδρέου και όχι μόνο.

Στην αδυναμία δανεισμού είτε «που μας προέκυψε» είτε «που μας την δημιούργησαν» (μικρή διαφορά έχει το ένα από το άλλο) ο Παπανδρέου είχε καταφέρει να περάσει πετυχημένα το εκβιαστικό δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία.

Μεγαλύτερη όμως επιτυχία είχε το γεγονός ότι κατάφερε να «ενοχοποιήσει» τους πολίτες (και να τους κάνει μάλιστα να το αποδεχθούν) αναδεικνύοντας υπαρκτές παθογένειες των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Σε αυτό βοήθησαν καταλυτικά τα ΜΜΕ πετυχαίνοντας την κονσερβοποίηση όχι μόνο των αντιδράσεων αλλά και της ίδιας της κοινωνίας  
:sunglasses:

Όταν οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει έδαφος και κινδυνεύει να υποστεί μεγάλη ήττα, τότε ο Παπανδρέου βρέθηκε στο δίλημμα ή να αποστασιοποιηθεί από τις Δημοτικές/Περιφερειακές εκλογές δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον σεβασμό του στο (νέο) θεσμό του Καλλικράτη και παραμένοντας πλέον στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας ως πρόσωπο που (ξανα)ανέδειξε τον πολιτικό πολιτισμό στην χώρα μας χωρίς να υπολογίσει μικρο-πολιτικά οφέλη ή να εκβιάσει (και πάλι) όπως έκανε ο παππούς του αλλά και ο πατέρας του έστω και αν με αυτό τον τρόπο δείξει ότι δεν σέβεται τίποτε και (πρόσθετα) οδηγήσει την χώρα μας σε μεγάλα (νέα)  αδιέξοδα. Προτίμησε στο δεύτερο.
:headbang:

Στη συνέχεια προς μεγάλη μας έκπληξη (για μια ακόμη φορά) μετά από τα αποτελέσματα του 1ου γύρου βγήκε αυτός (όπως και αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος) και υποστήριξαν ότι έλεγαν το αντίθετο…

Πράγματι έχουν απίστευτο θράσος !

Έως εδώ θα πήγαιναν (σχεδόν) «καλά» τα πράγματα για τους κυβερνώντες καθώς και για τους «συνεργάτες» τους που πολύ φοβάμαι ότι συμπεριλαμβάνονται από όλο το πολιτικό φάσμα.

Όμως τελειώνουν (όπως δείχνουν οι εξελίξεις) τα αποθέματα φόβου για το «χειρότερο» που είχαν δημιουργηθεί στους πολίτες καθώς και η ελπίδα ότι σε λίγο η κρίση ξεπερνιέται οπότε "αξίζει" ακόμη λίγη θυσία/περικοπή από τα περιττά. Ποιά περιττά όμως; Εδώ κόπηκαν και τα απέριττα ...  :'(

Η ίδια η πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από κάθε στατιστική αναφορά, αποδυναμώνει κάθε εκβιαστικό δίλημμα γιατί απλά οι εξαθλιωμένοι δεν έχουν να χάσουν ή να κάψουν τίποτε περισσότερο πέρα από τα κόκαλα τους δεδομένου ότι δεν έχουν πλέον λίπος  :-

Παρεμβάλω την σημείωση ότι το «παιγνίδι θα μπορούσε να παιχθεί για ένα ακόμη ημίχρονο» αν είχαν γαλουχήσει τους πολίτες σε ιδεολογικές αναφορές (όπως συνέβη με τα Σοβιέτ).  Όμως (όπως γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας) οι πολίτες γαλουχήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στις λαμογιές και στις κω(ο)λο-κουτοπονηριές.

Και επανέρχομαι ...

Η «συνταγή» του μνημονίου δεν βγάζει τα πολυπόθητα αποτελέσματα, παρουσιάζοντας μάλιστα μεγάλη απόκλιση η οποία εκτιμάται ότι θα βαθαίνει όλο και περισσότερο δεδομένου ότι παράλληλα δεν παρατηρείται ανάπτυξη αλλά συρρίκνωση της αγοράς με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.

Με απλά λόγια οι λιγότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως προκύπτουν μετά από τα συνεχή κλεισίματα, οι οποίες αποτελούν την κύρια φορολογική πηγή του κράτους (δεδομένου ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις φορολογούνται ελάχιστα ή και καθόλου) δεν μπορούν αλλά και δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις απαιτήσεις των φορολογικών φιλοδοξιών του μνημονίου. Επίσης, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν έχουν άλλα περιθώρια περικοπών γεγονός το οποίο αν παραβιασθεί θα προκαλέσει (νομοτελειακά) παραβατικές  συμπεριφορές.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Με απλά λόγια οι λιγότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως προκύπτουν μετά από τα συνεχή κλεισίματα, οι οποίες αποτελούν την κύρια φορολογική πηγή του κράτους (δεδομένου ότι οι μεγάλες φορολογούνται ελάχιστα ή και καθόλου) δεν μπορούν αλλά και δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις απαιτήσεις των φορολογικών φιλοδοξιών του μνημονίου.

Μεγάλε Φαρκέλι αυτά μάλλον τα φαντάζεσαι.

Διότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο:

ΣΕΒ: Στις μικρές επιχειρήσεις η μεγάλη φοροδιαφυγή
Τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες «δείχνει» ως υπεύθυνους για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή ο ΣΕΒ. Από τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που επεξεργάστηκε, προκύπτει ότι 202.418 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που απασχολούν έως 5 άτομα, πληρώνουν κατά μέσον όρο ετησίως φόρο 6.100 ευρώ, όσο ένας μισθωτός υπάλληλος φορολογητέων αποδοχών 2.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν το 72,2% του συνολικού φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Άστα μεγάλε .....

OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
άποψη σου...

"τρισμέγιστε" voltaire45

και παρακαλώ θερμά να γράφεις ακριβώς το nickname μου  :2funny: :2funny: :2funny:

:smitten: :smitten: :smitten:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Τελικά τις εκλογές δεν τις έκανε επειδή είδε ότι δεν θα βγει αυτοδύναμος? (παρόλο που ο νέος νόμος είναι λουκουμάκι...)

Ή επειδή είδε ότι ακόμη προηγείται και δεν χρειάζεται?

Εγώ δεν έχω καταλήξει ακόμη.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Τα σπρέντια των υπόλοιπων καμμένων, ανέβηκαν παράλληλα με τα ελληνικά επειδή ο ΓΑΠ μίλησε για εκλογές?

OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
Τελικά τις εκλογές δεν τις έκανε επειδή είδε ότι δεν θα βγει αυτοδύναμος? (παρόλο που ο νέος νόμος είναι λουκουμάκι...)

Και εγώ δεν έχω καταλήξει ακόμη...

Με την ευκαιρεία να ρωτήσω τι σημαίνει ΣΕΒ ;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
άποψη σου...

"τρισμέγιστε" voltaire45

και παρακαλώ θερμά να γράφεις ακριβώς το nickname μου  :2funny: :2funny: :2funny:

Οκ, ότι πεις.

Φαντάζομαι θα έχεις αναλύσει τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ για να το υποστηρίζεις.

OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
Επίσης

...
Φαντάζομαι θα έχεις αναλύσει τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ για να το υποστηρίζεις.
Όλο "άγνωστες λέξεις" χρησιμοποιείς απόψε ...

Τι σημαίνει ΚΕΠΥΟ;

A! και μην το ξεχάσουμε ...

τι σημαίνει ΣΕΒ;

:2funny: :2funny: :2funny:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ζητείστε από το ΚΕΠΙΚ να σας βάλει σε ίδιο μήκος κύματος για να μπορέσετε να συνεννοηθείτε.

:grin:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Νομίζω ότι με 2% μπροστά που είναι τώρα έβγαινε οριακά αυτοδύναμος. Αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος.

Το θέμα είναι ότι με τέτοια αποτελέσματα δεν θα μπορούσε με τίποτε να δικαιολογήσει ότι θα έπρεπε να προσφύγει σε Εθνικές Εκλογές.

Βέβαια το μεγάλο ερώτημα (που δεν το βλέπει αυτή την στιγμή κανένας) είναι τι θα γίνει την επόμενη Κυριακή. Και αν, λέω αν, δεν κερδίσει παρά μόνον 1-2 περιφέρειες, τι γίνεται;;;; Εντάξει, παρατραβηγμένο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται με την κάλπη.

Το δε χειρότερο είναι ότι έχω την υποψία ότι τα αποτελέσματα θα ήταν ακριβώς ίδια αν δεν είχε τεθεί το δίλημμα για Εθνικές Εκλογές. Διότι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουν φθάσει οι διάφοροι φωστήρες στο συμπέρασμα ότι το δίλημμα συσπείρωσε τους ψηφορόρους του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, και της ΝΔ δεν τους συσπείρωσε;;;
Αμ του ΚΚΕ;

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Με την ευκαιρεία να ρωτήσω τι σημαίνει ΣΕΒ ;

Μάρκα "κονσέρβας" είναι.

farkeli, οι θεωρίες συνομωσίας έχουν πάντα ενδιαφέρον, ειδικά στο Ίντερνετ, αλλά από μια ηλικία και μετά είναι "ανθυγιεινές".

OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
Μάρκα "κονσέρβας" είναι.

farkeli, οι θεωρίες συνομωσίας έχουν πάντα ενδιαφέρον, ειδικά στο Ίντερνετ, αλλά από μια ηλικία και μετά είναι "ανθυγιεινές".
Δεν γνωρίζω συνάδελφε ...
:dunno:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Βέβαια το μεγάλο ερώτημα (που δεν το βλέπει αυτή την στιγμή κανένας) είναι τι θα γίνει την επόμενη Κυριακή. Και αν, λέω αν, δεν κερδίσει παρά μόνον 1-2 περιφέρειες, τι γίνεται;;;; Εντάξει, παρατραβηγμένο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται με την κάλπη.

Λες να του κάνουν τέτοια ντρίπλα οι αριστεροί? (αρκεί να μην πάνε καν να ψηφίσουν)

:2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom