Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.393
Πόντοι
736
Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να κάνεις τον ισολογισμό σου θετικό , απολύεις κάποιους υπαλλήλους , κάνεις οικονομία , βάζεις τους πάντες να δουλεύουν πιο πολύ .  Θα μειωθεί το 100.000 μια που θα έχεις λιγότερους υπαλλήλους , αλλά θα μειωθεί και το 115.000 έξοδα.
Εάν φτάσεις σε ένα σημείο να έχεις 70.000 έσοδα και 65.000 έξοδα δηλαδή 5.000 κέρδη νομίζεις ότι είσαι σε σωστό δρόμο ... Αμ δε ο  τόκος που πληρώνεις στην τράπεζα είναι 12 % το χρόνο , άρα πάλι μέσα μπαίνεις ... Τι άλλο μπορείς να κάνεις?

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να κάνεις τον ισολογισμό σου θετικό , απολύεις κάποιους υπαλλήλους , κάνεις οικονομία , βάζεις τους πάντες να δουλεύουν πιο πολύ .  Θα μειωθεί το 100.000 μια που θα έχεις λιγότερους υπαλλήλους , αλλά θα μειωθεί και το 115.000 έξοδα.
Εάν φτάσεις σε ένα σημείο να έχεις 70.000 έσοδα και 65.000 έξοδα δηλαδή 5.000 κέρδη νομίζεις ότι είσαι σε σωστό δρόμο ... Αμ δε ο  τόκος που πληρώνεις στην τράπεζα είναι 12 % το χρόνο , άρα πάλι μέσα μπαίνεις ... Τι άλλο μπορείς να κάνεις?

Για να μην τα ξαναλεμε  :grin:

Συνημμένα

• louketo.jpg
    louketo.jpg
    18,2 KB · Εμφανίσεις: 9

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.393
Πόντοι
736
Ο Πάπανδρέου λέει θα κρατήσω το 100.000  με νύχια και με δόντια και θα ρίξω το 115.000.
Ο Σαμαράς του λέει το 115.000 δεν μπορείς να το πειράξεις γιατί ήδη είναι και πολύ λίγο , αύξησε το 100.000 .
Η Παπαρήγα λέει , πες στις τράπεζες να παν να γαμηθούν 

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Για να μην το κουράζομαι , ας το πάρει το ποτάμι :
Ρίχνεις τα μούτρα σου και βάζεις συνεταίρο.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
Ε και? Επειδή βρήκες ( όπως νομίζεις ) ότι έχουν και αυτοί έλλειμα , κατευθείαν συνάγεις το συμπέρασμα πως έχουμε τα ίδια προβλήματα? Αμφιβάλλω βέβαια αν γνωρίζεις τι θα πουν έννοιες όπως δημόσιο έλλειμα, ταμειακό έλλειμα, πρωτογενές έλλειμα, δημόσιο χρέος, έλλειμα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, εμπορικό έλλειμα κλπ κλπ κλπ. Μάθε τα πρώτα νεράκι όλα αυτά και μετά κάνε σχόλια ως ειδήμων επί των μακροοικονομικών θεμάτων. Για σένα το λέω, εμείς τα ξέρουμε.

ΥΓ Αν κρίνω από το άβαταρ, έχεις κάποια συγκεκριμένη ιδεολογική τοποθέτηση. Προσωπικά μαζί σου είμαι. Στην ίδια πλευρά είμαστε. Μόνο που εγώ είμαι έτοιμος να αποδεχτώ τους όρους μιας τέτοιας "ρύθμισης" . Ήτοι π.χ. όταν αργησεις στην δουλειά σου 20 λεπτά, τιμωρία 1 χρόνος στα γκουλάγκ, σταχανοβισμός κλπ. άλλα ωραία. Έτσι όμως χτίζεις σοβαρά μια χώρα... Μία ή άλλη λοιπόν.
άν καί η ιδέα τών εκλογών μέ φοβίζει λιγο ...
θά ήθελα νά ακούσω τήν γνώμη αυτών πού είναι ενάντια στό μνημόνιο μέ κάθε λεπτομέρεια καί όχι μέ συνθήματα τί προτείνουν??
μήπως οί εκλογές δώσουν μιά ευκαιρία επιτέλους νά μάς εξηγήσουν από πού θά βρεθούν τα χρήματα νά πληρωθεί τό χρέος??
παρακολουθούσα πρίν λίγο στην νετ τόν σοφιανό καί η προσεγγισή του στό πρόβλημα ...ήταν πολύ κατώτερη τών περιστάσεων....
για πλουτοπαραγωγικούς τομείς όπως τά ναυπηγεία σκαραμαγκά...
χωρίς νά μάς εξηγησει πως τά ναυπηγεία σκαραμαγκά θά ανταγωνιστούν τήν κίνα καί τήν κορέα μέ μισθούς τών 2000 ευρώ.....πού διεκδικεί..καί οί ελληνικές βιοτεχνιές ρούχων τίς βιοτεχνίες τού κοσυφοπεδιου καί ΄τής κίνας.....
είμαι εξαιρετικά προβληματισμένος καί ανήσυχος μέ τίς απόψεις πολλών πολιτικών....καί ψηφοφόρων..

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.393
Πόντοι
736
Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.393
Πόντοι
736
Απλά κανείς δεν θέλει να συνεταιριστεί μαζί σου γιατί είσαι ζημιογόνος...
Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σε εξαγοράσει ... αλλά με τι τίμημα , αφού το μαγαζί σου μέσα μπαίνει ...  

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
άν καί η ιδέα τών εκλογών μέ φοβίζει λιγο ...
θά ήθελα νά ακούσω τήν γνώμη αυτών πού είναι ενάντια στό μνημόνιο μέ κάθε λεπτομέρεια καί όχι μέ συνθήματα τί προτείνουν??
μήπως οί εκλογές δώσουν μιά ευκαιρία επιτέλους νά μάς εξηγήσουν από πού θά βρεθούν τα χρήματα νά πληρωθεί τό χρέος??
παρακολουθούσα πρίν λίγο στην νετ τόν σοφιανό καί η προσεγγισή του στό πρόβλημα ...ήταν πολύ κατώτερη τών περιστάσεων....
για πλουτοπαραγωγικούς τομείς όπως τά ναυπηγεία σκαραμαγκά...
χωρίς νά μάς εξηγησει πως τά ναυπηγεία σκαραμαγκά θά ανταγωνιστούν τήν κίνα καί τήν κορέα μέ μισθούς τών 2000 ευρώ.....πού διεκδικεί..καί οί ελληνικές βιοτεχνιές ρούχων τίς βιοτεχνίες τού κοσυφοπεδιου καί ΄τής κίνας.....
είμαι εξαιρετικά προβληματισμένος καί ανήσυχος μέ τίς απόψεις πολλών πολιτικών....καί ψηφοφόρων..

Εδω εσυ μας έχεις πει τόσες φορές για τα καλά της διακυβέρνησης Καραμανλή  :grin:, και δεν επιτρέπεται σε μας να διαφωνήσουμε με το μνημόνιο?  :rolleyes:
Ήμαρτον φίλε...

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
Απλά κανείς δεν θέλει να συνεταιριστεί μαζί σου γιατί είσαι ζημιογόνος...
Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σε εξαγοράσει ... αλλά με τι τίμημα , αφού το μαγαζί σου μέσα μπαίνει ?  
.εκσυγχρινισμός δηλαδή συστήματα ρομποτικής μέ λιγότερα εργατικά χέρια....
φίλε τό εργατικό κόστος στήν γερμανία καί στήν σουηδία είναι διπλάσιο...από τίς ελλάδας..
κί όμως ειναι πολύ ποιο παραγωγικοι ...
.ηλεκτρονικό σύστημα συνταγοράφισης.....
πού δέν χρειάζετε 2000 δημόσιους υπάλληλους γιά έλεγχο....γιά παράδειγμα...
είδες πώς απέδωσε...
άντε πές τα ομως στήν παπαρήγα καί στόν τσίπρα...
τό τίμημα τού εκσυγχρονισμού θά είναι πολύ σκληρό...
αλλά είναι καί μονόδρομος.....
μόνο έτσι θά υπάρξουν κέρδη πρός φορολόγιση....
καί γιά κάλυψη τού ελείματος...

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.393
Πόντοι
736
.εκσυγχρινισμός δηλαδή συστήματα ρομποτικής μέ λιγότερα εργατικά χέρια....
φίλε τό εργατικό κόστος στήν γερμανία καί στήν σουηδία είναι διπλάσιο...από τίς ελλάδας..
κί όμως ειναι πολύ ποιο παραγωγικοι ...
.ηλεκτρονικό σύστημα συνταγοράφισης.....
πού δέν χρειάζετε 2000 δημόσιους υπάλληλους γιά έλεγχο....γιά παράδειγμα...
είδες πώς απέδωσε...
άντε πές τα ομως στήν παπαρήγα καί στόν τσίπρα...
τό τίμημα τού εκσυγχρονισμού θά είναι πολύ σκληρό...
αλλά είναι καί μονόδρομος.....
μόνο έτσι θά υπάρξουν κέρδη πρός φορολόγιση....
καί γιά κάλυψη τού ελείματος...

Η τεχνολογία είναι πάρα πολύ ακριβή δεν έχουμε χρήματα να την αγοράσουμε ... Τι πουλάει η Αμερική και η Ιαπωνία?  Τίποτα επί της ουσίας ... μόνο υψηλή τεχνολογία και αυτό τις κάνει υπερδυνάμεις , εμείς είμαστε από έξω δεν κατασκευάζουμε τσιπ, άρα είναι πανάκριβο να το πάρουμε από τους άλλους... 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
Εδω εσυ μας έχεις πει τόσες φορές για τα καλά της διακυβέρνησης Καραμανλή  :grin:, και δεν επιτρέπεται σε μας να διαφωνήσουμε με το μνημόνιο?  :rolleyes:
Ήμαρτον φίλε...
ταπεινή μου άποψη είναι ότι τό υπάρχων πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει
προσωπικά είμαι υπέρ κυβέρνησης εθνικής ενοτητας προσωπικοτήτων η όχι.. εκτός κλίκας....
πού νά μήν έχουν ποτε ασχοληθεί μέ τήν πολιτικη...
αλλά έχω οδηγηθεί στό συμπέρασμα ότι ούτε η μεγάλη πλειοψηφία τών πολιτικών ούτε τού κόσμου..
έχει κατανοησει τήν τραγικότητα τής κατάστασης....
προσω[πικά αυτά πού είπε ο μαρκεζίνης στήν μεγάλη βρεττανια καί στήν εκπομπή τού τσίμα είναι η πικρή αλήθεια σχεδόν...
αυτή τήν στιγμη οί απόψεις τού μαρκεζίνη καί τού μητσοτάκη μέ εκφράζουν περισσότερο βάσει αυτών πού είπαν σέ συνεντεύξεις τόν τελευταίο καιρό...
ποτέ εδώ μέσα δέν έχω επικροτήσει την νδ...
άν καί οί απόψεις μου σέ μερικά θέματα είναι εθνικιστικές.....
πχ ποινή τού θανάτου στούς τρομοκράτες τών εξαρχείων...
καί περιορισμός δραματικά τών μεταναστών....
είναι τραγικό νά βλέπω νέα παιδιά νά μήν βρίσκουν δουλειά ούτε γιά ντελιβεραδες...
επειδη ο αλβανός είναι ποιο φτηνός...
δέν τό αντέχω...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αχααχαχααχαχαχχαχχαχα.

ΚΑΛΟ!!!!!!!

www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=365036&dt=05/11/2010]«Εκεί που φτάσαμε δεν είχαμε άλλη λύση»
«Oταν μια χώρα βρίσκεται εκτός των αγορών, δεν έχει άλλη λύση»[/url]

images

Τώρα που είναι ο Παλέρμο να μας πει την βαθυστόχαστη άποψη του............

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
ταπεινή μου άποψη είναι ότι τό υπάρχων πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει
προσωπικά είμαι υπέρ κυβέρνησης εθνικής ενοτητας προσωπικοτήτων η όχι.. εκτός κλίκας....
πού νά μήν έχουν ποτε ασχοληθεί μέ τήν πολιτικη...
αλλά έχω οδηγηθεί στό συμπέρασμα ότι ούτε η μεγάλη πλειοψηφία τών πολιτικών ούτε τού κόσμου..
έχει κατανοησει τήν τραγικότητα τής κατάστασης....
προσωπικά αυτά πού είπε ο μαρκεζίνης στήν μεγάλη βρεττανια καί στήν εκπομπή τού τσίμα είναι η πικρή αλήθεια σχεδόν...
αυτή τήν στιγμη οί απόψεις τού μαρκεζίνη καί τού μητσοτάκη μέ εκφράζουν περισσότερο βάσει αυτών πού είπαν σέ συνεντεύξεις τόν τελευταίο καιρό...
ποτέ εδώ μέσα δέν έχω επικροτήσει την νδ...
άν καί οί απόψεις μου σέ μερικά θέματα είναι εθνικιστικές.....
πχ ποινή τού θανάτου στούς τρομοκράτες τών εξαρχείων...
καί περιορισμός δραματικά τών μεταναστών....
είναι τραγικό νά βλέπω νέα παιδιά νά μήν βρίσκουν δουλειά ούτε γιά ντελιβεραδες...
επειδη ο αλβανός είναι ποιο φτηνός...
δέν τό αντέχω...

Εκτός απο το πολιτικο αποτυγχάνει και το οικονομικό... που απ ότι φαίνεται κατευθύνει το πολιτικο...
Η λύση είναι αναδιαρθρωση των χρεών παγκοσμίως
και ιδιωτικο και δημοσιο χρέος.
Αυτό μπορεί να γίνει με ένα παγκόσμιο πόλεμο τωρα που το καλοσκέφτομαι  :sunglasses:

Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική εγω, εσυ, κλπ είναι αποδεκτό να χάνουμε χρήματα απο μια χ ψ ζ επένδυση
και τα κράτη, οι τράπεζες, τα φαντς  :grin: ,τα ασφαλιστικά ταμεία των βέλγων και ολλανδων δασκαλων που λεει κι ο βολτερ κλποι
να μην είναι αποδεκτό να χάσουν τα χρήματα τους...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική εγω, εσυ, κλπ είναι αποδεκτό να χάνουμε χρήματα απο μια χ ψ ζ επένδυση
και τα κράτη, οι τράπεζες, τα φαντς  :grin: ,τα ασφαλιστικά ταμεία των βέλγων και ολλανδων δασκαλων που λεει κι ο βολτερ κλποι
να μην είναι αποδεκτό να χάσουν τα χρήματα τους...

Μπαααααα, ακόμη ένα κλωνάρι.

Αυτό το είχα πει σε πρώτερο χρόνο.

Όπως επίσης είχα πει και για τα συνταξιοδοτικά ταμεία των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέας της Καλιφόρνιας.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν κατάλαβες τι ακριβώς είχα πει.

Διότι είναι φυσιολογικό τα ταμεία, τα φαντς κλπ να χάνουν λεφτά.

Για παράδειγμα οι Νορβηγοί που αγόρασαν ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ελληνικά ομόλογα τον έχουν πιεί κανονικά: .

Αγόρασαν τον Σεπτέμβριο, σήμερα πόσο έχουν χάσει;;;;

Και δεν είναι τίποτε βλάκες οι Νορβηγοί.

Εκτός και εάν το προνόμιο της εξυπνάδας είναι αποκλειστικότητα των Νεο-ελλήνων. Και δη των εθνικίων.

Αλλά ΔΕΝ νομίζω ότι αυτό ισχύει.........

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Εντάξει.
Άλλα ντ αλλων....
Απλά κάπου είχες αναφέρει, γιατι εχω διαβασει με προσοχή το θέμα
οτι δεν επιτρέπετο να χρεωκοπήσουμε μην τυχον και χάσουν τα λεφτά τους οι δάσκαλοι (τα ταμεία τους δηλαδη) αυτων των χωρών.
Μην διαψεύδεις τον εαυτό σου
δεν είναι ανάγκη.

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Ειπαμε, σημιτης ο μεγάλος αλητης ,αρχιλαμόγιο του κερατα.. Μαζι με τον τσοχατζόπουλο  :headbang: :headbang:

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Ειπαμε, σημιτης ο μεγάλος αλητης ,αρχιλαμόγιο του κερατα..

Ο πρώτος για το νέο "Γουδί" θα έπρεπε να ναι....
Όσο θυμάμαι εκείνο το βλαμένο ύφος όταν έβγαζε τα πρώτα ευρο απο το ΑΤΜ...
η ισχυρή ελλάδα  :jerking:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom