Geo Dol
Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 2
- Like
- 0
- Πόντοι
- 66
Το μαύρο χρήμα είναι απόρροια του ανύπαρκτου κράτους βασικά.αν τα επαιρνες εσυ τα μαυρα τι θα εκανες ?? θα τα εδινες στο κρατος ?
Το μαύρο χρήμα είναι απόρροια του ανύπαρκτου κράτους βασικά.αν τα επαιρνες εσυ τα μαυρα τι θα εκανες ?? θα τα εδινες στο κρατος ?
Το συμπερασμα μου ειναι αλλα ντ' αλλα της Παρασκευης το γαλα ..
Αλλο λεγαμε και αλλο απαντησες , εννοειτε οτι αν θες να δουλεψεις βρισκεις κατι να κανεις , δεν λεγαμε αυτο , ειπαμε για το πτυχιο ΤΕΙ ετσι ανεφερε ο nick07 , και του το ειπε ξεκαθαρα..Και συμφωνησα και εγω..
Αρα αν θες να δουλεψεις το πτυχιο ΤΕΙ δεν βοηθαει κατι , οπως και αν δεν θελεις να δουλεψεις εκατο γημεμενα πτυχια να παρεις παλι το μπουλο θα παρεις , διαφωνεις και σε αυτο ?
Γενικα μην περιμενει κανεις απο το ΧΑΡΤΙ που θα παρει οτι θα του ανοιξει πορτες για δουλεια και για το μελλον , ΕΚΤΟΣ απο καποια συγκεκριμενα χαρτια
![]()
Νιπλ αν ξεκινούσες από το 0, χωρίς εμπειρία, χωρίς πτυχίο και χωρίς κεφάλαιο, τι δουλειά θα κυνήγαγες;
φυσικά και βοηθάει.
1)αν έχεις γνωστό σε ξενοδοχειακή μονάδα μπορεί να σε σπρώξει (τουριστικά το παράδειγμα)
2)σου δίνει το μπόνους να συμμετέχεις σε διαγωνισμούς-προκυρήξεις του δημοσίου που ζητάνε πτυχίο τεί
3)μπορείς να κάνεις δουλειές του ποδαριού πάνω στον τομέα σου (πχ απο τα πουτσοτεί λογιστικής , φορολογικές δηλώσεις σε γνωστούς)
4)δεν είσαι ξεκρέμαστος σε οποιαδήποτε δυνατότητα εργασίας (πχ γραμματιακή υποστήριξη μετράει το πτυχίο τει σαν "μπόνους μορίων" έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων...
.
.
.
.
.
βαριέμαι να γράφω άλλα![]()
![]()
αρα το cash on hand ειναι αυτο μειον τα οποια expenses να υποθεσω , πολυ καλα μου φαινονται ... τα εξοδα τι ποσοστο του αρχικου κεφαλαιου ηταν ...? αν θες απαντας ..
Για τις δουλειες που ανεφερε πριν ο nick07 αναφερομαι ..
Σε αυτα που λες δεν εχεις αδικο , αλλα αν εχεις γνωστο να σε σπρωξει , το χαρτι περισσεύει
Οτι εχει να κανει με δημοσιο και προκυρηξεις δεν γνωριζω μπορει να ειναι οπως τα λες , αλλα ποιο το οφελος , θα βρεις δουλεια , ο ανταγωνισμος ποιος θα ειναι ? χιλιαδες αλλοι σαν και εσενα ?
Δουλειες του ποδαριου συμφωνω , αυτο το εβαλα στα ειδικα χαρτια , λογιστης πολυ σωστα οπως αναφερεις
Μπονους μοριων αναφερεσε παλι στο δημοσιο , γιατι μπονους και μορια σε ιδιωτικη επιχειρηση ξεχασε τα ...
Περνεις το χαρτι για να μπεις στο δημοσιο ? πιστευεις σε αυτον το εργοδοτη ? νομιζεις οτι τα πραγματα θα συνεχισουν να ειναι οπως ηταν τοσο καιρο ?
Διαφωνω οτι βοηθαει , η επιστροφη της επενδυσης σου για τι χαρτι ειναι αρνητικη σε βαθος χρονου ... θα μπεις σε μια αγορα εργασια μεγαλος , με χαρτι που θα σε οδηγησει στο δημοσιο σχεδον αναγκαστικα και θα σε εγκλωβισει εκει για παντα ...
Δεν θέλουν κονέ αυτές οι δουλειές που λες;
Εμένα το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι υπαλληλίκι σε τουριστική επιχείρηση σε νησί. Με σκοπό να βάλω λεφτά στην άκρη.
από τις δουλειές του ποδαριού μαν, μπορεί να βγάλει το προς το ζείν που είπα πριν.....
επίσης , αν θες να κρατάς γραφείο (γραμματέας) όσο λίγα και αν είναι τα φράγκα, ζητάνε να έχεις ένα χαρτί....deree θες?ΑΕΙ θες? κάτι θέλουν πάντως και το ΤΕΙ φτάνει....
όσο για τις θέσεις στο δημόσιο που θα διαγωνίζεσαι χιλιάδες, να είσαι ΜΑΓΚΑΣ, να διαβάσεις και να μπείς αν θες....
Οχι δεν θελουν κανενα κονε , θελουν να εχεις θρασος πιστη στον ευατο σου και να μην το βαζεις κατω , το τρεξιμο δεν το αναφερω γιατι εννοειτε ..
Ξεχνα το υπαλληλικι φιλε , αν δεν ειναι με ποσοστο ακομη χειροτερα , τα λεφτα που θα δινουν σε λιγο οχι απλως δεν θα βαζεις στην ακρη αλλα θα πρεπει να βρεις και αλλη δουλεια για να ζησεις με αξιοπρέπεια..
Αυτα που σου λεω εγω πας πορτα πορτα και πουλας το παραμυθι , ενας να σου κατσει ξεκινας με αυτον , εστω και λαδι να πουλαει , θα εστελνα email σε ολο το πλανητη για πουλησω το λαδι , θα το πουλαγα λες και ειναι το φαρμακο του καρκινου..
Τα παραμυθια ειναι τσαμπα , τα εμαιλ ειναι τσαμπα , το λαδι ειναι τσαμπα ( δεν το εχεις αγορασει απλα προσπαθεις να του το πουλησεις απο τον προμηθευτη που βρικες ) , στελνει αυτος , αποθηκες διαχειριση εχει αυτος , μονο ο χρονος ειναι δικος σου.
Πες μου τι κονε θελει αυτο ?κανενα , ψαξιμο θελει , τα κονε θα τα κανεις μονος σου , κανεις δεν ειχε δικο του πελατολογιο , ολοι με το τηλεφωνο ( ο μονος τροπος επικοινωνιας τοτε ) ξεκινησαν ..
Δες το και διαφορετικα , εσυ φτιαχνεις κατι η εμπορευεσαι κατι , και ερχομαι εγω και σου λεω , χωρις να με πληρωσεις θα ψαξω να βρω πελατες ( η εχω ηδη ) και σε οτι σου πουλησω θελω ενα ποσοστο τις εκατο ...Θα ελεγες οχι εσυ σαν επιχειρηματιας ?
Ο μαλακας που σου ηρθε δεν σου στοιχιζει τιποτα αν δεν πουλησει , τηλεφωνα και μαιλ στελνει με δικο του κοστος ( μηδεν ) το χρονο τον δικο του τρωει , η χειροτερη περιπτωση ειναι να μην πουλησει τιποτα και δεν εχασα τιποτα.
Αν πουλησει ομως ? αυξανεις τζιρο , αυξανεις πελατες , αυξανεις αναγνωρισιμοτητα του προιοντος που εχεις ( αρα και αλλοι πελατες ) αυξανεις το μεριδιο σου στην αγορα ..
Εσυ τι θα εκανες ?
ΥΓ αντι για λαδι , βαλε οτι θες , εισιτηρια , παπουτσια , ρουχα , κολόνιες , κραγιον , σερβιετες , καποτες κτλ κτλ
Θα δεις που στο τελος θα συμφωνησουμε εμεις οι 2 ;)
Λοιπον , απο του ποδαριου , θα βγαλεις για εξοδα του ποδαριου , και οχι για ζησεις ολη την ζωη σου ... εκτος αν την δουλεια του ποδαριου την κανεις καποια στιγμη κανονικη , ας πουμε ανοιξεις λογιστικο γραφειο ..
Γραμματεα , αν μιλας σε εμενα προσωπικα εχω παρει πανω απο 10 , και το τελευταιο που κοιταγα ηταν τι χαρτια εχουν , το πρωτο που κοιταγα ηταν ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ , ευστροφία , προηγουμενοι εργοδοτες. Δεν εχω χρονο να φτιαξω καμια γραμματεα , την θελω ετοιμη.( προσωπικη γνωμη ειναι αυτη αρα μην αρχισεις να τα χωνεις ).
Αν εισαι ΜΑΓΚΑΣ στο δημοσιο απο τωρα και στο εξης ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ , να δουμε οι μαγκες που ειχαν μπει παλιοτερα τι θα γινουν ...Εξω στην ελευθερη αγορα αν εισαι ΜΑΓΚΑΣ και εισαι διαβασμενος θα τους παρεις τα σωβρακα , θα πουλας το κορμι σου πολυ ακριβα τυπε , και αν εισαι ΜΑΓΚΑΣ δεν πας υπαλληλος ... ΜΑΓΚΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ δεν υπαρχει σε ολο τον πλανητη ...
Το χρηματικό έπαθλο για το τρίτο ζευγάρι ήταν 10.000 στερλίνες. Ποσό το οποίο μοιραστήκαμε με τον συμπαίκτη μου. Το κόστος συμμετοχής μετάβασης και διαμονής ήταν 1.200 στερλινες. Έκανα δωρεά 300 στερλίνες (ως είθισται) στον τοπικό όμιλο και ξόδεψα και άλλες 500 για να το γιορτάσω.
500 λιρες μονο , πρεπει να ειχες πολυ λιγο χρονο στην διαθεση σου για διασκεδαση , εκτος αν τα χρηματα χρειαζοντουσαν για καποιο λογο , οποτε και καλως κρατηθηκαν .
Για κερδη απο παιχνιδια τραπουλας η μπιλιας δεν το συζηταω , φευγαν ολα ..
2)εμένα γνωστός μου προτιμάει αυτούς που έχουν πτυχίο (εννοείτε πάνω απ'όλα η προυπηρεσία).από ένα ίντερβιου θα καταλάβεις την νουμοσύνη του άλλου ;![]()
Γνωρίζω ένα "μάνατζερ" αγροτικών προϊόντων που ξεκίνησε προ 5ετίας με τον τρόπο που δίνετε ως παράδειγμα. Αυτή την στιγμή είναι σε θέση να μισθώνει πάνω από 800 στρέμματα.
Απλώς προτίμησα να τα επενδύσω σε ένα ταξίδι που έχω προγραμματίσει στο Κόμο στις αρχές του Σεπτέμβρη.
Εξ΄άλλου, πόσα να ξοδέψει κανείς στο Μάντσεστερ;
Το μπρίτζ δεν είναι "τυχερό" παιχνίδι, κύριε.
αν με καύλωνε ναι
εχω και εγω ιδιο παραδειγμα που δεν ηθελα να αναφερω για να μην αρχισουν να λενε οτι γραφω μαλακιες , γι αυτο και το ειδος που εβαλα σαν παραδειγμα ηταν αγροτικης φυσης ..
Το παραδειγμα μου που τον γνωριζω προσωπικα , καποια χρονια πριν δεν εβρισκε νταλικες για να στειλει παραγγελιες νωπών φρουτων στο εξωτερικο , τις ειχε μισθωσει ολες , και οι αγοραστες αναγκαστηκαν να του στειλουν δικες τους οδικως για να τους φορτωσει εμπορευματα .. θυμαμαι σαν και εχθες να μου ζηταει δανεικά για να πληρωσει το κινητο του , εννοειτε οτι ολα του τα εξοδα του τα καλυπταμε εμεις σαν φιλοι του , ποτε δεν ειχε ανοιξει βιβλιο , μετριας νοημοσυνης , το κατ εξοχης παραδειγμα του αποτυχημενου τεμπελη ... Μια γκομενα που δεν του εκατσε γιατι τον ξεφτυλισε με απιστευτο τροπο ( για την οικονομικη του επιφανεια και την τεμπελια του ) , και τα λογια της χτυπησαν βαθεια τον εγωισμο του τον εκανε φετος να κανει διακοπες σε ξενοδοχειο του εξωτερικου σε δωματιο με τιμη πορτας 1.500 ευρω ημερησίως για 20μερες..
Δεν γνωριζα οτι ειναι στο Μαντσεστερ , δεν εχω παει ποτε , δεν γνωριζω την πολη.
Στο Κομο αποσυρθηκε και το παραδειγμα μου για διακοπες.Τι συμπτωση , θα αρχιζω να ανησυχώ![]()