Γνωμη μου, μακρια απο VW. Ο αδερφος μου εχει το προηγουμενο golf και του εχει πεσει τρεις φορες το παραθυρο. Το εχει πληρωσει με τρεις διαφορετικες τιμες...! Χωρια τα αλλα προβληματα που παρουσιαζει.
Κι εγω εψαχνα για το επομενο μου αυτοκινητο (εχω ενα OPEL ASTRA 3d '00). Ειδα τo A3, και μου ζητουσαν 29200 για το 1,8 TFSI με 160 PS και τον απολυτως standard εξοπλισμο. Και δυο χρονια εγγυηση. Τελικα κατεληξα στο OPEL ASTRA GTC 2.0 TURBO με 200 PS και ενεργα φωτα xenon, parktronic, mp3, εξωτερικο πακετο opc line pack (με αεροτομη και μαρσπιε στους προφυλακτηρες και τα πλαινα), 17αρες ζαντες, clima και 6 χρονια εγγυηση. Τιμη? 26000 μετροιτης!!!
Τα OPEL ειναι και πολυ αξιοπιστα με οικονομικα ανταλακτικα και service. Καμια σχεση με τους κλεφτες της VW. Δε χανεις να του ριξεις μια ματια...
σε συνέχεια του παραπάνω συναδέλφου και σε απάντηση του αρχικώς ερωτούμενου:
Είμαι κάτοχος από τέλη Ιουλίου ενός OPEL ASTRA H 5D 1.6 TURBO με 180 PS, mp3, συναγερμό, ημιμπάκετ καθίσματα (το budget ήταν αυστηρά περιορισμένο λαμβάνωντας υπόψιν τα περίπου 2500-3000 km/μήνα που κάνω και φυσικά πάρκινγκ στο κέντρο Αθηνών με ετήσιο κόστος 1200 ευρώ-ευτυχώς εκπίπτω το ΦΠΑ
)-τιμή μετρητοίς 20750 με το κλειδί στο χέρι!!! Και έξι χρόνια εγγύησης.
Μόνο το κλώτσημα του τούρμπο στις 2000 rpm
και το Sport κουμπάκι και όσα επιφέρει είναι αρκετά
. Όσον αφορά το VW GT περιτό να αναφέρω ότι ήδη στην Γερμανία άρχισαν οι ανακλήσεις, καίει λάδια περισσότερα και από RX8 (που η αντιπροσωπεία του συμβουλεύει την συμπλήρωση λαδιου κάθε 1000 km)-στα 2500 km έκανα σέρβις προληπτικά με αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιού και δεν είχε χάσει ούτε ένα ml λάδι!!!!
Αν και φανατικός γιαπωνεζάκιας, από την στιγμή που η Ελληνική νομοθεσία είναι απαγορευτική για την εισαγωγή αυτοκινήτων που στην Αγγλία με όλα τα κόστη αγοράς και μεταφοράς-φορολόγησης και ταξινόμησης κοστίζουν 20000 Ευρώ (Nissan Skyline GTT 34 1998 μοντέλο, Toyota Supra Twin Turbo 1995-1996 μοντέλο) και οι γιαπωνέζοι κατήργησαν τα τουρμπισμένα, "δυστυχώς" η OPEL ήταν μονόδρομος...ΕΥΤΥΧΩΣ έχει αποδειχθεί επιτυχημένος!!!