βασικα μου αρεσει το Χ3 σε 2λιτρο πετρελαιο. Ακουσα οτι εχει καλυτερες ροπες και ρεπριζ απο 2λιτρο βενζινη. Αυτο που θελω να ξερω ειναι ποσο καλα τα παει σε αμμο (παραλιες) και χιονι. χρειαζεται αλυσιδες 'η παει ανετα ? για βουνα και εξτρεμ καταστασεις δεν με ενδιαφερει. ουτε κυνηγος ειμαι . απλα να μην κολαει σε λασπη αν κατεβω απο ασφαλτο σε κανενα παραδρομο , σε αμμο παραλιας κλπ
οποιος συναδελφος γνωριζει λεπτομερειες στανταρ ας ενημερωσει για να αποφασισω αν το παρω .
Μεγαλε, ενα σου λεω, παρτο με κλειστα ματια, θα το καταευχαριστηθεις και θα εισαι απολυτα ικανοποιημενος!!!
Η γνωμη μου ειναι οτι στην Αθηνα που ζουμε η και γενικως στην Ελλαδα λογο τον απαραδεκτων δρομων (καροδρομων) ολοι χρειαζομαστε suv.
To X3 εχει πολλα καλα και λιγα κακα,
Απο εμπειριας, εκτος δρομου ειναι πολυ καλυτερο απο το Χ5, σε αμμο δεν μασαει ουτε σε λασπη λογο του Χdrive, που και ασχετος να εισαι σε βοηθαει παρα πολυ να μην κολησεις. Μπορω να πω, οτι και σε δυσβατες περιοχες, π.χ βουνο παει, αλλα θελει προσοχη δεν ειναι 100% τζιπ. Σε χιονι δεν το εχω παει ακομα , δεν εχει χιονισει απο τοτε που το πηρα!!! Αλλα το εν λογω αμαξι φτιαχνεται στην Αυστρια που το χιονι ειναι αφθονο και δοκιμαζεται και εκει οποτε κατι θα ξερουν παραπανω!!!! Τα λαστιχα που φοραει απο μαμα ειναι mud&snow που βοηθανε πολυ!!!
Οσο για το δρομο ουτε σαυρα να ηταν, πολυ αξιοπιστο στις στροφες με συστημα που υπολογιζει φυγοκεντους και αλλα πολλα. Κατα την γνωμη μου ειναι αμαξι που ζηταει ταξιδια, γιατι και στους εθνικους δρομους πας με ασφαλεια αθορυβα, και ανετα, ειναι λες και οδηγεις 5αρα!!! μετα τα 120 μεταφερετε η κινηση στους πισω τροχους για να εχεις οικονομια στα καυσιμα και καλυτερο steering. Πλεον οταν φτασεις στο κολοχωρι δεν σε νοιαζει αν εχει λακουβες , ουτε σε ενοχλει το χωμα και η λασπη. Λογω του μεγεθους του δλδ δεν ειναι τεραστιο οπως τα ΜL or ta X5 το περνεις πολυ ανετα και σε νησια το καλοκαιρι !!!
Σημαντικο ειναι οτι μεσα ειναι χλιδα, και εχει πολους χωρους και φιλοξενει ανετα 5 ατομα. Το πισω σαλονι δε ειναι πιο ανετο και απο grand cherokee. Γαμας σαν πασας στα γιαννενα πολυ ανετο γαμησι στα πισω καθισματα που ενδυκνειεται και για doggystyle!!!! και γενικως το αμαξι ειναι τοσο εξυπνο που μου εμαθε καινουργιες στασεις στο sex!!!
Οσο για τις γκομενες απο οτι εχω καταλαβει το γουσταρουνε full, δεν ξερω γιατι αλλα περναει η μπογια του!!! αλλα πεζει ρολο παντα και ο οδηγος χεχεχεχε.
Το μονο κακο ειναι οτι ο 2λτ βενζινοκινητηρας ειναι λιγο αδυναμος και αργος, τωρα για το πετραιλεοκινητηρα δεν γνωριζω πολλα. Σου συνηστω τον 2.5 ανεπιφυλακτο η των 3λτ για να εισαι και αρχοντας
Και κατι πολυ σημαντικο μην ξεχασεις να βαλεις ηλιοροφη πανοραμα δεν εχω ξαναδει πιο μεγαλη και πραγματικα αξιζει !!!
Αυτα φιλε !! ελπιζω να σε καλυψα!!!!