Νέα

Car battles, νέα μοντέλα, βελτιώσεις κλπ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mad_max
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 121K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Προτιμάτε αμάξι...

• Γερμανικό

Ψήφοι: 5 55,6%
  • Ιαπωνικό

Ψήφοι: 2 22,2%
  • Ιταλικό

Ψήφοι: 2 22,2%
  • Γαλλικό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Αγγλικό

• Αλλο...

• Τίποτα! Βολεύομαι με ΤΑΧΙ & ΜΜΜ...

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    9

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
φιλε σταυρο οσον αφορα τους αγωνεε επειδη εισαι ψαγμενος θα θυμασαι το 91 sto lemans πηγε η mazda με το 4ροτορο 787β και διελυσε τον ανταγωνισμο με εταιριες τοτε porsche,jaguar.απο τοτε απαγορευτηκαν τα rotary οχηματα στο le mans.να κανω μια υποθεση?για φαντασου να προχωρουσε τοτε?δεν θα εβγαζε και ενα μοτερακι για f1?λεμε τωρα...

Να το ξαναπώ με άλλα λόγια:

Ο κινητήρας rotary έχει (βεβαίως και) πλεονεκτήματα.
Έχει όμως και μειονεκτήματα.
Η σούμα αυτών ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ να "εκτοπίσει" τον εμβολοφόρο από την αγορά.
Ο εμβολοφόρος παραμένει (επι 100 και πλεόν χρόνια νομίζω) ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος.
Δε φαντάζομαι βέβαια να πιστεύεις ότι ένας αγωνιστικός κανονισμός "φρενάρισε" την εξέλιξη και την κυριαρχία των rotary από το παγκόσμιο αυτοκινητιστικό γίγνεσθαι.

Να σου φέρω ένα επί μέρους παράδειγμα:  Επί 60 ή 70 (από τα 100) χρόνια, ο αναμικτήρας (καρμπυρατέρ) ήταν ο μοναδικός μηχανισμός που κατάφερνε να τροφοδοτεί αξιόπιστα τους κινητήρες με μίγμα.  Η ιδέα του injection υπήρχε από τη δεκαετία του 1930 (και δούλευε στους αεροπορικούς), αλλά η τεχνολογία του και το κόστος του δεν τον άφηνε να "κυριαρχήσει" στα αυτοκίνητα, που είναι η κύρια αγορά των εμβολοφόρων.
Η τεχνολογία εξελίχθηκε, το κόστος μειώθηκε, και σήμερα έχουν injection μέχρι και τα παπιά. Το καρμπυρατέρ πέθανε, κι αν δεν πέθανε ακόμα, κοντεύει.
Αντίστοιχη εξέλιξη, ΔΕΝ έγινε με τους rotary.  Αν τα (συνολικά) πλεονεκτήματα του rotary ήταν τέτοια που "συνέφερε" η αντικατάσταση των εμβολοφόρων με rotary, μην αμφιβάλλεις ότι είναι κάτι που θα είχε γίνει.
50 χρόνια είναι ΑΡΚΕΤΑ για να κριθεί ένα σύστημα, και εν πάσει περιπτώσει αν στο μέλλον αλλάξουν οι παράμετροι, τα διαθέσιμα υλικά, και οι οικονομικές συνθήκες, και ευνοηθεί ο rotary απέναντι στον εμβολοφόρο, μην αμφιβάλλεις ότι θα γίνει.
Ακόμα πάντως δεν έχει έρθει αυτή η στιγμή.  Η δε προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό δε θα γίνει (ποτέ), γιατί με την εξάντληση των πετρελαϊκών αποθεμάτων η αυτοκίνηση (η μάλλον η κίνηση) θα περάσει σε άλλες μορφές, και κάποτε (όχι στο εγγύς, αλλά στο μέσο ή απώτερο μέλλον) οι κινητήρες που καίνε παράγωγα πετρελαίου θα αποτελούν μουσειακό είδος.

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Θα μου πει καποιος σε ποια πιστα το Rx-8 εχει ιδιους χρονους με το Μ3?

Θα τρελαθουμε εδω μεσα...

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
Θα μου πει καποιος σε ποια πιστα το Rx-8 εχει ιδιους χρονους με το Μ3?

Θα τρελαθουμε εδω μεσα...
Στην δοκιμη του τοπ γκίαρ....Τα οδηγαει ολα ο ιδιος οδηγος και εχουν ιδιο χρονο αυτα τα 2 αμαξια στη δοκιμη τους

ladimgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Ολοι οι τρελοι χωρανε φιλε μου....δες στην θεση 77 και 80 τους χρονους και φυγε για δαφνι :dancing: :dancing: :grin: :grin:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Με δουλευετε ρε παιδες?

Στο ring το ρο χι οχτω τι κανει ?

Οχι και να παιρνουμε το top gear στα σοβαρα ρε παιδια... εδω το s2000 και το 575 το maranello το δειχνουν πισω απο το ρο χι...  :2funny:  ( ειπαμε )

Δεν λεω οτι οι χρονοι ειναι σικε η τιποτα τετοιο, απλα η πιστα του top gear δεν μπορει να αποτελεσει σωστο κριτηριο... για οποιο αμαξι και αν θελεις να συγκρινεις. Να μου λεγατε για καμια αλλη εκπομπη να πω ενταξει ( fifth gear, best motoring ) αλλα οχι και του top gear  :2funny:

ladimgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Γιατι ρε συ?τι εχει η πιστα του gear?Ισα ισα που ειναι σχεδιασμενη ετσι ωστε να ''βολευει'' ολα τα αυτοκινητα.οχι μονο τα στριφτερα αλλα ουτε και τα hyper cars.δεν εχει τις ευθειαρες του ring ετσι οπου βολευονται καθαρα τα αλογα οποτε καθε αντιπαραθεση σε αμαξια  με διαφορα 100ιππων+ ειναι ανουσια.εξαλου το μετρο συγκρισης στο gear εγινε ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ οδηγο και πιστευω αυτο μετραει.τελωσ παντων για να καταληξω καπου επειδη εχουμε πηδηξει :grin: :grin: to θεμα του φιλου rossi αυτο που θελω να τονισω οτι το ρχ8 ειναι ενα στριφτερο αυτοκινητο και οχι τοσο της ευθειας.

ladimgr

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Απο ρεπριζ ναι,συμφωνω,οσοι το θελαν της ευθειας ή το πουλησανε :grin: :grin: Η το τουρμπισανε.

wild__25

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
δεν υπαρχει αλλο αμαξι στην τιμη του που να εχει τοσα πλεονεκτιματα. περισι στο athens tuning show  στην πιστα το ασημι 8αρακι που ηταν εκει εδειξε γτ θεωρειτε ενα απο τα καλητερα αυτοκινητα στην κατηγορια του. τωρα οποιος το εχει με 2-3 καλες προσθηκες το αμαξι ξεφευγει πολυ απο οτιδιποτε αλλο. επισης αφου βγαλαμε αχρηστο το top gear ας βγαλουμε αχρηστο και το athens tuning. απλα οποιος δεν το εχει οδηγησει δεν μπορει να καταλαβει.

billy_gs

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΤΑΝ Η FERRARI ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ SERVICE!!!

Από τις Ferrari μέχρι το Fiat 500 η απόσταση, τελικά, δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται. Από δω και στο εξής, οι Ευρωπαίοι ιδιοκτήτες μοντέλων της Ferrari, που αναζητούν ένα όχημα αντικατάστασης για τις ημέρες που το αυτοκίνητό τους βρίσκεται στο συνεργείο για σέρβις, θα μπορούν να επωφεληθούν από το θρυλικό ιταλικό μικρό.

Για τις συγκεκριμένες ανάγκες κατασκευάστηκαν 200 Fiat 500, τα οποία επιλέχθηκαν από τη Ferrari κυρίως λόγω της ιταλικής τους φινέτσας και της μοναδικότητας του σχεδιασμού τους.

Τα συγκεκριμένα οχήματα αντικατάστασης βασίζονται στη σπορ έκδοση του 500, ενώ φέρουν το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της Ferrari. Κάτω από το καπό τους φιλοξενείται ασφαλώς ο ισχυρότερος κινητήρας του 500, με τους 100 ίππους, ενώ επιπλέον τα αυτοκίνητα διαθέτουν και ένα νέο σύστημα εξάτμισης, προϊόν της Magneti Marelli.

Εκτός αυτού όμως, τα ειδικά Fiat 500 είναι εφοδιασμένα με σπορ πεντάλ, μαύρο τιμόνι με κόκκινες ραφές, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Στον επιπλέον εξοπλισμό της συγκεκριμένης έκδοσης έχουν προστεθεί, μεταξύ άλλων, αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρική ηλιοροφή, δερμάτινο σαλόνι και φώτα ομίχλης.

Συνημμένα

• FIAT500.jpg
    FIAT500.jpg
    120,6 KB · Εμφανίσεις: 23
  • FIAT500f.jpg
    FIAT500f.jpg
    125,8 KB · Εμφανίσεις: 16

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Με δουλευετε ρε παιδες?

Στο ring το ρο χι οχτω τι κανει ?

Οχι και να παιρνουμε το top gear στα σοβαρα ρε παιδια... εδω το s2000 και το 575 το maranello το δειχνουν πισω απο το ρο χι...  :2funny:  ( ειπαμε )

Δεν λεω οτι οι χρονοι ειναι σικε η τιποτα τετοιο, απλα η πιστα του top gear δεν μπορει να αποτελεσει σωστο κριτηριο... για οποιο αμαξι και αν θελεις να συγκρινεις. Να μου λεγατε για καμια αλλη εκπομπη να πω ενταξει ( fifth gear, best motoring ) αλλα οχι και του top gear  :2funny:
Είναι σαν τότε που έβγαζαν το πόλο τζιτιάι με τα 100 αλόγατα καλύτερο από το Πούντο τζι τι σε πίστα καρτ......

Ρε τι κόμπλεξ βγάζει η έλλειψη χρήματος......

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

wild__25

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
στηνετε καλητερα απο οτιδηποτε αλλο...η 50-50 κατανομη βαρους που εχει εφαρμοστει σε αυτο το μοντελο ειναι απλα κατι αδιανοητο για αλλο αμαξι. ειναι πολυ ομορφο...εσωτερικο απλα υπεροχο...σπορ αισθηση στις πολλες στροφες... (γκομενοπαγιδα)...και μπορει αν δν το πειραξεις να μην εχει απο μανας μοτερ να ξυριζει... αλλα κοντραρει τα μανας s2000 και το μοτερ του ειναι αξιοπιστο!  60000 χιλιομετρα εχω κανει και τα περισοτερα τερμα...και δν εχει ζητησει τιποτα!!! μονο τα σερβις του και το λαδακι του... (το οποιο δν ειναι προβλημα του κινητηρα οπως πολυ πιστευουν αλλα ειναι ο τροπος που δουλευει.. υπαρχουν μπεκακια που ψεκαζουν λαδι στους ροτορες). επισης σε κλειστη διαδρομη με στροφουλες διπλα του δεν καθεται τιποτα! κανενα αμαξι με κοστος κατω απο 30000. και ξαναλεω οσοι δν το εχουν οδιγησει ας μην το σχολιαζουν...  (και δν ειναι κοντραδικο αμαξι) αν θελει καποιος μονο γκαζι ας παρει κατι αλλο. Το RX8 ειναι για αλλες φασεις! παντα κ παντου με το πλαι!!!! γι αυτο μην μου το σιγκρινεται με μπροστοκουνες...ελεος... μπροστοκουνα παιρνει η γκομενα μου για να κανει την δουλεια της... και ξανα ελεος!  :rockon:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Από όλα όσα έγραψες, μόνο σε αυτό συμφωνώ!....
αχ σταυρούλη ποσους άχρηστους έχω δει με πισωκούνες, S2000 κλπ που την επομένη τους πάει η γκόμενά τους δουλειά.....
:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Υ.Γ.1 για τον άγριο...
Αγριε; Απορία.... Αγόρι μου έχεις μπει σε πραγματική γκομενοπαγίδα;
Α και πριν τους κιτρινιάρηδες οι Ευρωπαίοι προσέφεραν όλα αυτά που παραθέτεις........

Υ.Γ.2 για αυτούς που ασχολούνται πραγματικά........
Ρε μάγκα τα 60000 πλέον για να μη ζητάει τίποτα δεν είναι επίτευγμα.... Ο κοινός τόπος είναι.....
Για τους Βανκέληδες βεβαίως "με μπεκ λαδιού"  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: είναι όντως θάυμα...
Βεβαίως μπορώ να το έχω για μια βδομάδα; Θες να πάμε στοίχημα εσύ την επισκευή και γω την οδηγική ικανότητα ότι θα σου δώσω τα μπεκ λαδιού στο χέρι για τη χωριάτικη;

:boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
αχ σταυρούλη ποσους άχρηστους έχω δει με πισωκούνες, S2000 κλπ που την επομένη τους πάει η γκόμενά τους δουλειά.....
:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Υ.Γ.1 για τον άγριο...
Αγριε; Απορία.... Αγόρι μου έχεις μπει σε πραγματική γκομενοπαγίδα;
Α και πριν τους κιτρινιάρηδες οι Ευρωπαίοι προσέφεραν όλα αυτά που παραθέτεις........

Υ.Γ.2 για αυτούς που ασχολούνται πραγματικά........
Ρε μάγκα τα 60000 πλέον για να μη ζητάει τίποτα δεν είναι επίτευγμα.... Ο κοινός τόπος είναι.....
Για τους Βανκέληδες βεβαίως "με μπεκ λαδιού"  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: είναι όντως θάυμα...
Βεβαίως μπορώ να το έχω για μια βδομάδα; Θες να πάμε στοίχημα εσύ την επισκευή και γω την οδηγική ικανότητα ότι θα σου δώσω τα μπεκ λαδιού στο χέρι για τη χωριάτικη;

:boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:
60000χλμ ειν αυτα....Ρχ8 rules
Ειναι πολυ ωραιο ομως,το αμαξακι!!!!Να λεμε την αληθεια.
Και συνδιαζει πολλα. και πισωκινητο χαμηλο,σπορ κουπε και τετραθεσιο και αξιοπρεπες για την κατηγορια του,μπαγκαζι!!!Εχει και προσιτη τιμη αγορας,αν και για το συνολικο κοστος,μετρανε και αλλα τελικως...Αυτο το λεω για την χαμηλη μεταπωληση και τις πολλες βενζινες.....

xristos1000

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
kαι gangστερικες πορτες που ανοιγουν αναποδα......οι πισω.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
kαι gangστερικες πορτες που ανοιγουν αναποδα......οι πισω.

δε διαφωνώ αγαπητέ......
Αλλά με 30 χιλιαρικάκια παίρνω Αστρα OPC, τα υπόλοιπα 5 τα ρίχνω σε πρόγραμμα, ανάρτηση και ντάουνπάιπ..... Και μετά ο Βανκελάκης πηγαίνει με το μάζντα στη λαική.... Εχει και ευκολίες φόρτωσης........

Ελεος ρε μάγκες....... Πρώτη φορά έχει κυκλοφορήσει σπορ διθέσιο με πλεονεκτήματα πικ άπ... Αλλά όπως λένε πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι........
Το ρχ8 είναι καλή αγορά, αλλά εγώ αυτοκίνητα ψωνίζω όπως τις γκόμενες. Εάν με ξενερώνει κάπου πάω παρακάτω.........
Για το ρχ7 δεν έχω να πω τίποτα. Το αυτοκίνητο σχεδιαστικά ήταν σταθμός. Ακόμα και τώρα χύνω όρθιος όταν το βλέπω............ :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom