Νέα

Booking CT παράδρομο...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα iwcg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
17
Πόντοι
6
Αν πρέπει να μπει ως θέμα σε κάποιο άλλο κομμάτι (προς τους κύριους Mods,Admins) συγγνώμη παιδιά να το μεταφέρετε, έχω την εντύπωση ότι πρέπει να αποτελεί ξεχωριστό θέμα πάντως.
Λοιπόν αναφέρομαι σε μια ιδέα που είχα με τον κολητό μου και το είχαμε κάνει στη Ρώμη πριν 4 χρόνια σε κάποιο συνέδριο που ήμασταν. Κλείσιμο (booking δηλαδή) κοπέλας από διεθνές πρακτορείο όχι σε City Tour στη χώρα μας αλλά σε άλλη χώρα με μεταπήδηση, ταξίδι δηλαδή στη χώρα μας φυσικά και μόνο ΠΡΙΒΕ. Η περίπτωση που αναφέρω τότε έγινε ως εξής: Ημουν Ρώμη με το φίλο μου και κλείσαμε τηλεφωνικά μέσω πρακτορείο κοπέλα που ήταν σε τουρ ή γενικά έπαιζε για λίγες μέρες στην Ελβετία. Το ραντεβού ήταν 48ώρο από ένα 24ωρο ο καθένας μας (χώρια φυσικά και μόνο ήταν ο όρος). Ηταν καλή η περίπτωση και μας στοίχισε τότε καλά σχετικά.
Επειδή σκεφτόμαστε να το προσπαθήσουμε ξανά μέσω Κύπρου ή Τουρκίας που ειδικά στη δεύτερη έρχονται πολλά καλύτερα και φθηνότερα κομμάτια και μάλιστα είδαμε σχετικά θέματα στις σελίδες πρακτορείων γνωστών (απλά θέλουν 12ώρα και ΑΝΩ ραντεβού συν τα έξοδα πτήσης-ταξιδιού) ανοίγω αυτό το θέμα για να ανταλλάξουμε σκέψεις, ιδέες ή προτάσεις. ΑΝ κάποιος ήδη το έχει κάνει από Ελλάδα (όχι να φέρει απ' ευθείας πριβέ από τη χώρα του γραφείου, αυτό το έχουμε κάνει και εμείς...) ή αν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον. Ευχαριστώ...

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
YUP. Εύκολα από τουρκία και με πολύ φθηνά εισητήρια (<200?). Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει είναι αν η τάνα είναι από χώρα εκτός ΕΕ και δεν έχει visa που να ισχύει.
Νομίζω πάντως ότι όποιο πρακτορείο ρωτήσεις από αυτά που στέλνουν στη γείτονα δεν θα σου αρνηθεί.

OP
OP
I

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
17
Πόντοι
6
παίζει με ταυτότητα νέου τύπου (υπό συνθήκη Σένγκεν) και παραμονή το πολύ ως ένα μήνα μεταξύ ελλάδας και τουρκίας από όσο ξέρω...το ψάχνουμε ήδη για μέσα στο επόμενο 15ήμερο...

OP
OP
I

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
17
Πόντοι
6
όλοι οι ευρωπαίοι υπήκοοι της ΕΕ και οι Αμερικανοί μπορούν να κινηθούν μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης (Ελλάδα που μας ενδιαφέρει τώρα) με την ταυτότητα τους εφόσον είναι η ΝΕΑ (Σέγκεν) και να παραμείνουν μέχρι και ένα μήνα συνεχώς εκεί που θα πάνε. ΑΝ πας σε Α/Τ εδώ στην Ελλάδα πχ και κοιτάξεις που μπορείς να πας με τη νέα ταυτότητα στο λένε γραπτά κιόλας αυτό περί μήνα. Ισχύει και το ανάποδο, ρωτήσαμε αλλά μόνο για τις νέες ευρωπαϊκές ταυτότητες και μόνο για τους ΕΕ υπηκόους (ή τους Αμερικάνους δε μας ενδιαφέρει βέβαια αυτό). Οπότε αν η τύπισσα έχει τέτοια ταυτότητα (πχ μια Πολωνέζα;) άνετα μπορεί να έρθει για ένα 24ώρο...νομίζω.
Στην κωνσταντινούπολη ήμουν 3 μέρες στο Κεμπίνσκι Ινσταμπούλ Οτέλ (έτσι προφέρετε να πάρει;)...άψογοπ σέρβις φίλε, απίστευτο έχεις από πάνω σου συνέχεια σε σημείο εκνευρισμού κάποιον μην τυχόν και ζητήσεις κάτι...!!!
Δυστυχώς ήμουν με την κοπέλα μου και σε επαγγελματικό ταξίδι με άλλα ζευγάρια οπότε μόνο αξιοθέατα (μπλε Τζαμί υπέροχο) είδαμε...ενώ κάναμε τα ωραία (και εξωτικά) με τη δικιά μου...(αχ...αναμνήσεις...)

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
όλοι οι ευρωπαίοι υπήκοοι της ΕΕ και οι Αμερικανοί μπορούν να κινηθούν μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης (Ελλάδα που μας ενδιαφέρει τώρα) με την ταυτότητα τους εφόσον είναι η ΝΕΑ (Σέγκεν) και να παραμείνουν μέχρι και ένα μήνα συνεχώς εκεί που θα πάνε. ΑΝ πας σε Α/Τ εδώ στην Ελλάδα πχ και κοιτάξεις που μπορείς να πας με τη νέα ταυτότητα στο λένε γραπτά κιόλας αυτό περί μήνα. Ισχύει και το ανάποδο, ρωτήσαμε αλλά μόνο για τις νέες ευρωπαϊκές ταυτότητες και μόνο για τους ΕΕ υπηκόους (ή τους Αμερικάνους δε μας ενδιαφέρει βέβαια αυτό). Οπότε αν η τύπισσα έχει τέτοια ταυτότητα (πχ μια Πολωνέζα;) άνετα μπορεί να έρθει για ένα 24ώρο...νομίζω.
Στην κωνσταντινούπολη ήμουν 3 μέρες στο Κεμπίνσκι Ινσταμπούλ Οτέλ (έτσι προφέρετε να πάρει;)...άψογοπ σέρβις φίλε, απίστευτο έχεις από πάνω σου συνέχεια σε σημείο εκνευρισμού κάποιον μην τυχόν και ζητήσεις κάτι...!!!
Δυστυχώς ήμουν με την κοπέλα μου και σε επαγγελματικό ταξίδι με άλλα ζευγάρια οπότε μόνο αξιοθέατα (μπλε Τζαμί υπέροχο) είδαμε...ενώ κάναμε τα ωραία (και εξωτικά) με τη δικιά μου...(αχ...αναμνήσεις...)

Οι πολίτες χωρών ΕΕ μπορούν (κατέχοντας νέου τύπου διαβατήριο ή ταυτότητα) να μετακινηθούν σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χωρα ΕΕ και να παραμείνουν κι εργαστούν σε αυτήν ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ επιθυμούν.

Η Πολωνέζα που ανέφερες στο παράδειγμά σου, εφόσον κατέχει νέο διαβατήριο τύπου Σέγκεν ή νέα ταυτότητα (μόνο η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στο θέμα αυτό - οι ξένες χώρες ακόμη και οι πρώην "ανατολικού μπλοκ" έχουν εκδόσει για τους πολίτες τους τέτοια δελτία εδώ και πολύ καιρό!) ΜΠΟΡΕΙ να μπει και να βγει στην Ελλάδα (προερχόμενη από χώρα ΕΕ) όσες φορές θέλει (έτσι για την πλάκα της) και να παραμείνει - εργαστεί στην Ελλάδα ΓΙΑ ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανενας περιορισμός στον χρόνο παραμονής πολιτών χωρών ΕΕ που βρίσκονται εντός άλλων χωρών ΕΕ.

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom