Νέα

Αυτοκίνητο: ποιό έχουμε; Ποιό θέλουμε; Πώς θα το κάνουμε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bigpipis7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 253K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

poutaniaris_anhr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2012
Κριτικές
14
Like
861
Πόντοι
311
εμενα μου εχει μπει στο ματι η mercedes a180 diesel του 2015-16 με 35.000 χλμ απο ιδιωτη φίλο φιλου.....
το εχει κανέναςν να δώσει λίγο φως;

poutaniaris_anhr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2012
Κριτικές
14
Like
861
Πόντοι
311
σαν αυτοκινητο εννοω, μηχανικα, ηλεκτρολογικα, επιδοσεις, ποιοτητα, αντοχες κλπ.
Το urban ειναι, 1.5, 112 αλογα νομιζω, ατοματο....

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.320
Πόντοι
4.546
Βλέπω ότι οι περισσότεροι είστε μερσεντάκιδες! Για κάποιο λόγο ποτέ δεν ήμουν φαν της μερσεντές (εκτός από το τέρας GLE 63S). Είχα ένα ΡΑΒ4, αλλά το πούλησα και τώρα έχω τα πόδια μου και μια μηχανή :P

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
[

δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ρωτάς...
τέλος πάντων αν έχει κάποιος amg είναι κρίμα να το πηγαίνει στον μπάρμπα μήτσο...θέλει εξουσιοδοτημένο (άποψή μου)
τώρα για λάδια μηχανής, κιβωτίου, φίλτρα κλπ και μπουζί, γύρω στα 600-650....αν αυτό ρωτας

Αν βγάζει η σειρά τίποτε περίεργες ακριβές ζημιές.
Λογικά πρέπει να βρίσκεται το όχημα με 7-8χιλιάρικα. Ελλάδα .

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Βλέπω ότι οι περισσότεροι είστε μερσεντάκιδες! Για κάποιο λόγο ποτέ δεν ήμουν φαν της μερσεντές (εκτός από το τέρας GLE 63S). Είχα ένα ΡΑΒ4, αλλά το πούλησα και τώρα έχω τα πόδια μου και μια μηχανή :P
καλα εκανες και το πουλησες το ραβ πιο αδιαφορο αμαξι δεν υπαρχει και γενικα τα τογιοτα ειναι αδιαφορα.

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
εμενα μου εχει μπει στο ματι η mercedes a180 diesel του 2015-16 με 35.000 χλμ απο ιδιωτη φίλο φιλου.....
το εχει κανέναςν να δώσει λίγο φως;
να ξερεις οτι απο επιδοσεις φιλε δεν θα πολυτραβα λιγα τα αλογα.
Πρεπει να πας σε μεγαλυτερο κινητηρα,απο ποιοτητα δεν θα βρεις αυτο που περιμενεις απο μερσεντα πιο φθηνα πλαστικα,λιγο κλειστοφοβικο πισω μικρα παραθυρα οδηγικα αρκετα καλο φρενα και πατημα οτι αλλο θες πες μου το εχω οδηγησει

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
καλα εκανες και το πουλησες το ραβ πιο αδιαφορο αμαξι δεν υπαρχει και γενικα τα τογιοτα ειναι αδιαφορα.
O αδιάφορος, ψιλικατζής, ότι φάμε ότι πιούμε, τσάτρα-πάτρα είσαι εσύ.... αν λες τα Toyota αδιάφορα!!!! Κι ασχολείσαι με αμάξια λες!
ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ!

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί είσαι φτωχομπινές και μένεις με την μαμά? :grin:

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Κάβλωσα με επεισόδιο wheeler dealer !!!!!

Ο άγγλος έχει πάει στην καλιφόρνια.
Αγόρασε μια Ε amg W210 20ετίας με .... 3000$ και την έκανε τζιτζί !!!!!!

Έχει κανείς εμπειρία ή γνώση από συντήρηση κάτι τέτοιου ;;;
Τα βασικά τακάκια , μπουζί , λάδια κτλ ... αρχίδια θα είναι όπως όλα ....

Μπορεί να χρειαστεί να μπλέξεις με αντιπροσώπους και εξουσιοδοτημένους ;;;

τέλος πάντων αν έχει κάποιος amg είναι κρίμα να το πηγαίνει στον μπάρμπα μήτσο...θέλει εξουσιοδοτημένο (άποψή μου)
τώρα για λάδια μηχανής, κιβωτίου, φίλτρα κλπ και μπουζί, γύρω στα 600-650....αν αυτό ρωτας
φαινεσαι απειρος απο αμαξια.
Γτ ρε να παει στην αντιπροσωπία για σερβις για να πληρωνει γαμησιατικα?να πω οτι εχει εγγύηση θα πω οκ για να μην τη χασει.
Θα κανει το εξης ειτε amg εχει ειτε αλλη εκδοση,παραγγελνει τα ανταλλακτικα απο την αντιπροσωπία η οπου αλλου βρει γνησια φιλτρα αερα λαδιου βενζινης καμπινας μπουζι ιριδιου και παιρνει λαδι μοτουλ
Κοστος γυρω στα 180 πανω κατω.
Θα παρει και ο μπαρμπα μιτσος μια 50αρα με 230 εχεις κανει σερβις και σου εχουν μεινει στη τσεπη 400 ευρω να τα χαλασεις για τακακια δισκοπλακες αμορτισερ κλπ εξαρτηματα.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Γτ ρε να παει στην αντιπροσωπία για σερβις για να πληρωνει γαμησιατικα?να πω οτι εχει εγγύηση θα πω οκ για να μην τη χασει.
Θα κανει το εξης ειτε amg εχει ειτε αλλη εκδοση,παραγγελνει τα ανταλλακτικα απο την αντιπροσωπία η οπου αλλου βρει γνησια φιλτρα αερα λαδιου βενζινης καμπινας μπουζι ιριδιου και παιρνει λαδι μοτουλ
Θα παρει και ο μπαρμπα μιτσος μια 50αρα με 230 εχεις κανει σερβις και σου εχουν μεινει στη τσεπη 400 ευρω να τα χαλασεις για τακακια δισκοπλακες αμορτισερ κλπ εξαρτηματα.
Με αυτά που μου λες μου επιβεβαιώνεις πόσο μπαταχτσής και προχειράτζας είσαι. Λογικό. Έτσι είναι τα κουμούνια. Μετριότητες και κάτω.
Εγώ το αμάξι μου το πάω ΜΟΝΟ αντιπροσωπεία. Σιγά μην το πάω στον Μητσο που λες, τον "έλα μωρε, εγώ θα στα φτιάξω όλα, μην σε νοιάζει κάστανο!" ο οποίος κι αυτός είναι ένας γραφικός (στα όρια του γελοίου) μπουρναζιώτης, αιγαλεώτης ή από το πέραμα! :tooth:

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Με αυτά που μου λες μου επιβεβαιώνεις πόσο μπαταχτσής και προχειράτζας είσαι. Λογικό. Έτσι είναι τα κουμούνια. Μετριότητες και κάτω.
Εγώ το αμάξι μου το πάω ΜΟΝΟ αντιπροσωπεία. Σιγά μην το πάω στον Μητσο που λες, τον "έλα μωρε, εγώ θα στα φτιάξω όλα, μην σε νοιάζει κάστανο!" ο οποίος κι αυτός είναι ένας γραφικός (στα όρια του γελοίου) μπουρναζιώτης, αιγαλεώτης ή από το πέραμα! :tooth:
να μην το παει στον καθε τυχοντα να τον παει σε ενα που ξερει και εμπιστευεται.
Εσυ αντιπροσωπια για σερβις?
Σε πιανουν κοτσο

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
να μην το παει στον καθε τυχοντα να τον παει σε ενα που ξερει και εμπιστευεται.
Εσυ αντιπροσωπια για σερβις?
Σε πιανουν κοτσο
Δεν ξέρω πόσο κότσο με πιάνουν γιατί αν γίνει μαλακία έχω να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία εντός ή εκτός στα HQ. Με τον Μήτσο τον μπουρναζιώτη είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορώ να βγάλω άκρη αν γίνει μαλακία.

Οπότε, ας με πιάνουν κότσο! :grin:

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826

ας ξεκινήσουμε από κάτι δεδομένο.
δεν είμαι μηχανικός και δεν το παίζω μηχανικός και ειδήμων, όπως κακώς κάνεις εσύ ενώ είσαι άσχετος.

πάμε παρακάτω.
όταν έχεις αυτοκίνητο, όχι τα σαπάκια σου ζαν, που έχεις αγοράσει 60-70-80.000 ευρώ, ΔΕΝ κάνεις καραγκιοζιλίκια ούτε μιζέριες.
πας στην αντιπροσωπεία, σκας τα 600 και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
να τονίσω εδώ, χωρίς ίχνος ειρωνείας γιατί σέβομαι τον ιδρώτα και τις δυνατότητες του καθενός, ότι αν δεν έχεις να δώσεις τα 600, τότε κακώς πήρες τέτοιο αυτοκίνητο.

ας πούμε όμως ότι έχεις πάρει μεταχειρισμένο, σε πολύ καλή τιμή και τέλος πάντων προσπαθείς να μειώσεις το κοστος συντήρησης.
τα νούμερά σου, που έχεις και φίλτρα καμίνας μέσα, είναι αστεία. 180 ευρώ?
ρε ζαν χρειάζεσαι για την amg 6 λίτρα λάδια μηχανής και 4 λίτρα λάδια κιβωτίου. λάδια για amg, όχι για φρουτοσαλάτα...
αυτά και μόνο έχουν πάνω από 280 όπως και να έχει (περίπου 340 θα στα χρεώσει η αντιπροσωπεία).
βάλε φίλτρα (θες και για καμπίνα), μπουζί, εργασία μάστορα (όπου και να το πας), και και...
τι μαλακίες μου τσαμπουνάς?

οκ η αντιπροσωπεία θα σου πιάσει λίγο τον κώλο και θα χρεώσει κατι παραπάνω σε ότι βάλει...
οκ θα σου χρεώσει 60 ευρώ τη γαμημένη εργατώρα του μάστορα (αντί πχ 20 του μπαρμπα μήτσου)
ε και? θα γλυτώσεις 150 ευρώ και δεν θα έχεις εγγύηση, ενώ το βασικότερο θα έχεις αφήσει ενα μηχάνημα πανάκριβο, ίσως και την ασφάλειά σου, στα χέρια του μπάρμπα μήτσου...
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ...
ρε χαζοβιολη νομιζεις οτι η μπενζ θα σου βαλει καλα λαδια,τα χυμα έχουν που γραφει απεξω μερσεντες μπενζ και νομιζεις εσυ ο ασχετος οτι μπαινει το καλυτερο λαδι και θα το πληρωσεις οσο το μοτουλ.
Αλλα δεν συγκρινεται το μοτουλ με το χυμα της μπενζ.
6 λιτρα μοτουλ 0 30 φουλ συνθετικο να σου φτασει χοντρικα μια 70αρα αντε 80αρα.
Οσο για βαλβολινη στο κιβωτιο δεν αλλαζεις σε καθε σερβις ρε χαζοβιολη και σε πιανπυν κοτσο αλλαζεις το λιγοτερο καθε 60χιλιαδες εγω τα αλλαζω καθε 100χιλιαδες αλλοι δεν τα αλλαζουν ποτε.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.289
Πόντοι
5.506

ας ξεκινήσουμε από κάτι δεδομένο.
δεν είμαι μηχανικός και δεν το παίζω μηχανικός και ειδήμων, όπως κακώς κάνεις εσύ ενώ είσαι άσχετος.

πάμε παρακάτω.
όταν έχεις αυτοκίνητο, όχι τα σαπάκια σου ζαν, που έχεις αγοράσει 60-70-80.000 ευρώ, ΔΕΝ κάνεις καραγκιοζιλίκια ούτε μιζέριες.
πας στην αντιπροσωπεία, σκας τα 600 και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
να τονίσω εδώ, χωρίς ίχνος ειρωνείας γιατί σέβομαι τον ιδρώτα και τις δυνατότητες του καθενός, ότι αν δεν έχεις να δώσεις τα 600, τότε κακώς πήρες τέτοιο αυτοκίνητο.

ας πούμε όμως ότι έχεις πάρει μεταχειρισμένο, σε πολύ καλή τιμή και τέλος πάντων προσπαθείς να μειώσεις το κοστος συντήρησης.
τα νούμερά σου, που έχεις και φίλτρα καμίνας μέσα, είναι αστεία. 180 ευρώ?
ρε ζαν χρειάζεσαι για την amg 6 λίτρα λάδια μηχανής και 4 λίτρα λάδια κιβωτίου. λάδια για amg, όχι για φρουτοσαλάτα...
αυτά και μόνο έχουν πάνω από 280 όπως και να έχει (περίπου 340 θα στα χρεώσει η αντιπροσωπεία).
βάλε φίλτρα (θες και για καμπίνα), μπουζί, εργασία μάστορα (όπου και να το πας), και και...
τι μαλακίες μου τσαμπουνάς?

οκ η αντιπροσωπεία θα σου πιάσει λίγο τον κώλο και θα χρεώσει κατι παραπάνω σε ότι βάλει...
οκ θα σου χρεώσει 60 ευρώ τη γαμημένη εργατώρα του μάστορα (αντί πχ 20 του μπαρμπα μήτσου)
ε και? θα γλυτώσεις 150 ευρώ και δεν θα έχεις εγγύηση, ενώ το βασικότερο θα έχεις αφήσει ενα μηχάνημα πανάκριβο, ίσως και την ασφάλειά σου, στα χέρια του μπάρμπα μήτσου...
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ...

Ναι ρε τυπε αλλα ο μπαρμπαμητσος θα σου δωσει και δωρο μερικες βιδες που περισσεψαν στο μονταρισμα, αυτοι οι μαλακες στην αντιπροσωπεια θα σου το μονταρουν κανονικα.

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
O αδιάφορος, ψιλικατζής, ότι φάμε ότι πιούμε, τσάτρα-πάτρα είσαι εσύ.... αν λες τα Toyota αδιάφορα!!!! Κι ασχολείσαι με αμάξια λες!
ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ!

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί είσαι φτωχομπινές και μένεις με την μαμά? :grin:
ειναο αδιαφορα οδήγικα αλλο που εσυ δεν ξερεις τι σημαινει οδηγικη απολαυση.
Για να το καταλαβεις οδηγησε ενα τογιοτα corolla του 20 μοντελο και μετα θα σου φερω μια παλια αλφα ρομεο 159 του 08 και οδηγησε και αυτην τοτε ισως δεις τη διαφορα.

Οταν πηγα να βγαλω διπλωμα οδηγησης εκανα μονο 3 τυπικα μαθηματα μιας και ηξερα να οδηγω απο 12 χρονων τελος παντων ενω ειχα την 156 ως πρωτο αμαξι ηταν των γονιων μου οταν μπηκα στο κορολα να οδηγησω καπως μου φαινοταν του λεω δασκαλε το δικο μου το αισθανομαι διαφορετικα το αμαξι μου λεει τι αμαξι εχεις του λεω 156 γελασε μου λεει λογικο αλλο αλφα αλλο τογιοτα.
Φρενα αισχος στησιμο γαμησε τα τιμονι χωρις καμια πληροφορια στις στροφες γερναμε σαν καραβι να μην τα πολυλογω μολις πηρα το διπλωμα και πηγα να οδηγησω την 156 την αγαπησα περισσοτερο.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.320
Πόντοι
4.546
Ναι ρε τα Toyota είναι αδιάφορα :confused: .... ελπίζω να το πέταξες έτσι χωρίς να το πολυσκέφτηκες....το πούλησα καθρά για οικονομικούς λόγους, του είχα βάλει και υγραέριο BRC και έκανα Αθήνα - Καλαμάτα με 18 - 20 ευρώ (χωρίς τα διόδια).

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.289
Πόντοι
5.506
Θελω αφιερωμα στο αγαπημενο μου s2000

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Ναι ρε τα Toyota είναι αδιάφορα :confused: .... ελπίζω να το πέταξες έτσι χωρίς να το πολυσκέφτηκες....το πούλησα καθρά για οικονομικούς λόγους, του είχα βάλει και υγραέριο BRC και έκανα Αθήνα - Καλαμάτα με 18 - 20 ευρώ (χωρίς τα διόδια).
μην μου πεις ότι οδηγικα ηταν καλο γιατι θα γελασω.
Αμαξια μονο για να μετακινησαι ειναι.

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Bugatti Chiron

Bugatti Chiron. Eχει πάρει το όνομά της από τον Louis Chiron, κορυφαίο οδηγό της μάρκας στα Γκραν Πρι του Μεσοπολέμου. Με 1.500 άλογα, ροπή 163,1 kgm από τις 2.000 έως τις 6.000 rpm και αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες, φτιάχτηκε με σκοπό να είναι ό,τι ταχύτερο υπάρχει σε αυτοκίνητο παραγωγής, εξαφανίζοντας την ομογάλακτη Veyron Super Sport και τα ρεκόρ της.
Τεράστιες θολωτές αεροεισαγωγές, πλατιά μουσούδα που αποπνέει αίσθηση απύθμενης ώσης και ένα οκτέτο από διαπεραστικούς προβολείς περιγράφουν τη συναρπαστική, παράλογη ισχύ της.
Η επιτάχυνση 0 - 100 χιλιόμετρα την ώρα έρχεται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, τα 200 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα και τα 300 km/h σε 13,6 δευτερόλεπτα.
Ο χρόνος που απαιτείται για την παραγωγή του κάθε αντιτύπου της Chiron είναι 6 μήνες, κατά τον οποίο 20 μηχανικοί της εταιρείας συναρμολογούν στο χέρι τα περισσότερα από τα 1.800 μέρη της.
tip
Κόστος γύρω στα 4 μύρια αλλά σε άρθρο πήρε το μάτι μου ότι μπορείς να βρεις πλέον μεταχειρισμένες Veyron με 700-800.000 ευρώ. τζάμπα δλδ :confused:
υγ
Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με υπολογισμούς το ετήσιο κόστος ασφάλισης της Bugatti Chiron ξεπερνά έστω και για λίγο τις 50.000 δολάρια. Αυτό σημαίνει πως το μηνιαίο λειτουργικό κόστος για το γαλλικό hyper car ξεκινά από τις 4.000 και κάτι δολάρια χωρίς να έχει διανυθεί ακόμα ούτε ένα χιλιόμετρο...
ουτε στα ονειρα σου δεν το παιρνεις αυτο.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.320
Πόντοι
4.546
μην μου πεις ότι οδηγικα ηταν καλο γιατι θα γελασω.
Αμαξια μονο για να μετακινησαι ειναι.
Εξήγησέ μου πρώτα τι εννοείς με το "οδηγικά καλό"

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
ζαν τι αμάξι έχεις τώρα? και τι αμάξια έχεις οδηγήσει?
(δεν ειρωνεύομαι ούτε επιτίθεμαι, σοβαρά ρωτάω)
ξεκίνησα με 156 καινούργιο απο τους γονεις το 99 το πηραμε εγω 10 χρονων και να επιμενω 156 στα 18 ηταν δικο μου για πολλα χρονια μεχρι περυσι που τσεπωσα απο βουλγαρια την 5αρα.
Εχω οδηγησει πολλα αμαξια απλα οι αλφα εχουν συναισθημα τα ερωτευεσαι τα αμαξια και μετα ερχονται τα bmw απο τα συμβατικα.
Σαφως πορσε μπουγκατι και φεραρι ειναι σε αλλο λεβελ.
Οσα τογιοτα και να οδηγησα εβγαινα ξενερωμενος.
Εχω οδηγησει πολλα λογο δουλειας αλλα λιγο αλλα περισσοτερο.
Για μενα φορντ για νοικοκυρα bmw για γυναικα και αλφα για ερωμενη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom