Νέα

Αυτοκίνητο: ποιό έχουμε; Ποιό θέλουμε; Πώς θα το κάνουμε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bigpipis7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 252K
  • Ετικέτες
    αυτοκίνητα
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Κορυφαίο καινούργιο μοντέλο αυτή τη στιγμή, ειδικά για αττική , θεωρώ ένα φιέστα 1.5 τούρμπο με 200 άλογα.
Κάπου 20 χιλιαρικάκια, σφαίρα, μαζεμένες διαστάσεις, δεν τραβάει πολύ την προσοχή, ευέλικτο , γρήγορο , τα έχει όλα.

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Κορυφαίο καινούργιο μοντέλο αυτή τη στιγμή, ειδικά για αττική , θεωρώ ένα φιέστα 1.5 τούρμπο με 200 άλογα.
Κάπου 20 χιλιαρικάκια, σφαίρα, μαζεμένες διαστάσεις, δεν τραβάει πολύ την προσοχή, ευέλικτο , γρήγορο , τα έχει όλα.

Εαν εισαι καυλωμενος, το εσπασες για πλακα το μοτερακι του. 20 χιλιαρικα για ενα κωλομπαρακι (γεματο λαμπακια θα ειναι μονιμα) που συντομα θα σκασει.  Δως τα εσυ τυπε, προτιμω να τα φαω σε πιωματα και εκδομες.

Εχει αλλα εργαλεια που γαμανε και ειναι πιο αξιοπιστα.

toyota yaris trd μοντελο πριν το 2010.

Τοτε που τα toyota τα εφτιαχναν οπως πρεπει, οχι οπως τωρα που εχει μεινει μονο το ονομα.

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
855
Πόντοι
376
γνωστη μου εχει υβριδικο.
η μεγαλη απατη ειναι οτι δεν σου λενε εξ αρχης αααα και καθε 5 χρονια θελει και μια μπαταρια των 2.000 ευρω, οποτε αυτα που νομιζες οτι εξοικονομησες με την μικροτερη καταναλωση για να κανεις αποσβεση το ακριβοτερο αμαξι πανε περιπατο.

δεν θα κανεις αποσβεση σε 10 χρονια αλλα σε 30 που σιγουρα δεν θα το κρατησεις τοσο.

κοινως ειναι αντιοικονομικα στην πραξη.
καλο θα ηταν να μιλας για συγκεκριμενα μοντελα και οχι γενικα.
σε toyota καθε 5 χρονια αλλαζεις THN ΑΠΛΗ μπαταρια και οχι την υβριδικη.στο prius η μπαταρια μου κρατησε 12 χρονια. οταν το εδωσα ο επομενος επεμενε να περασει τεστ η μπαταρια για να δει σε τι κατασταση ηταν και το συνεργειο του ειπε οτι ειναι στο 100%.

Marcus77

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Αυγ 2019
Κριτικές
27
Like
1.539
Πόντοι
1.076
καλο θα ηταν να μιλας για συγκεκριμενα μοντελα και οχι γενικα.
σε toyota καθε 5 χρονια αλλαζεις THN ΑΠΛΗ μπαταρια και οχι την υβριδικη.στο prius η μπαταρια μου κρατησε 12 χρονια. οταν το εδωσα ο επομενος επεμενε να περασει τεστ η μπαταρια για να δει σε τι κατασταση ηταν και το συνεργειο του ειπε οτι ειναι στο 100%.
Η οδηγική ευχαρίστηση στο prius, απλά απουσιάζει. Ενα απλό μεταφορικό μέσο, για να σε πάει απο το Α σημείο στο Β. Σαν ΜΜΜ δηλαδή

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Εαν εισαι καυλωμενος, το εσπασες για πλακα το μοτερακι του. 20 χιλιαρικα για ενα κωλομπαρακι (γεματο λαμπακια θα ειναι μονιμα) που συντομα θα σκασει.  Δως τα εσυ τυπε, προτιμω να τα φαω σε πιωματα και εκδομες.

Αν είναι εντάξει από λάδια, παραφλού και καλή βενζίνη και εννοείται γίνεται συντήρηση όπως πρέπει,
ποτέ δεν θα σκάσει. Κανένα φορντ δεν έσκασε.

Έχει κολλητός το focus st mk2 2.5 225hp . Έχει κάνει 250.000χλμ . 10+ χρόνια αμάξι.
Τζάμι το αμάξι .
Βάζει πάντα 100ρα βενζίνη, τακτική αλλαγη μπουζί , κοιτάει συνέχεια λάδια . το παραφλού δεν είναι πεσμένο από το ελάχιστο ούτε 100ml κτλ . Ζεσταίνει 3 λεπτά ΠΑΝΤΑ πριν φύγει , το αφήνει να κρυώσει . Με τα τούρμπο πρέπει να είσαι ψείρας.

Άλλη βασική οδηγία ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ.

Ένα άλλο κλασικό αυτοκίνητο που σε κάνει να χαμογελάς συνέχεια !
Μόνο για άνδρες παλιάς κοπής.

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Ρε Λακη διαβαζε πρωτα τι γραφεις και μη γραφεις οτι να ναι τη καθε φορα.

Οτι σου εγραψα το εγραψα για οταν ειπες περι καινουριου μοντελου 1000 κυβικων με τουρμπο.

Τι σχεση εχει το αμαξι που αναφερεις μετα στο επομενο ποστ; :S :S :S :S :S

Ολο ακυρες παπαριες πετας απο το πουθενα και για να κουμπωσεις τα ασχετα μεταξυ τους στο να φανει οτι εχεις δικιο.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Οτι σου εγραψα το εγραψα για οταν ειπες περι καινουριου μοντελου 1000 κυβικων με τουρμπο.

Τι σχεση εχει το αμαξι που αναφερεις μετα στο επομενο ποστ; :S :S :S :S :S

Ολο ακυρες παπαριες πετας απο το πουθενα και για να κουμπωσεις τα ασχετα μεταξυ τους στο να φανει οτι εχεις δικιο.

Εσύ πετάς πίπες.
Το φιέστα των 200hp είναι 1500cc , όχι 1000 .
Οπότε είναι μια χαρά αξιόπιστο.

Το ότι δεν είναι αμάξι για κηφισιά , αράχωβα και κλάρινογαμπριλίκι , είναι άλλο θέμα.
Για μένα πλεονέκτημα, για σένα μειονέκτημα μάλλον.

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
855
Πόντοι
376
Η οδηγική ευχαρίστηση στο prius, απλά απουσιάζει. Ενα απλό μεταφορικό μέσο, για να σε πάει απο το Α σημείο στο Β. Σαν ΜΜΜ δηλαδή

μιλησα για οδηγηση;εχει καμια σχεση αυτο που λεω με το σχολιο σου;

απανταω σε καποιον που λεει χωρις προφανως να ξερει οτι στο υβριδικο πρεπει να δινει 2000 για μπαταρια καθε 5 χρονια

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Λακη θεωρεις αξιοπιστο αμαξι κατι που ειναι 1500 κυβικα και εχει τουρμπο στο να βγαλει 200 αλογα;

Ζημιαρικο τυπε, μπαμ κανει απο χιλιομετρα η φαση.

Δεν ειναι για οδηγους που το πατανε το ποδι στο δεξι πενταλ, ειναι για γκομενακια που θελουν να βολταρουν ή για πιτσιρικαδες που θελουν να ακουμπανε συνεχεια λεφτα σε ζημιες.

Πολλα λεφτα για κατι που θα χωνεις συνεχεια χρημα, οτι μαρκα και να ειναι.

Αν θα αντεξει θα ειναι μονο και μονο επειδη ειναι ford, για κανεναν αλλο λογο.

Και παλι, πολλα τα λεφτα για κατι τετοιο.

Με τα ιδια λεφτα παιρνεις ενα καλο αμαξι μεταχειρισμενο και το κανεις και ανακατασκευη και εχεις μια χαρα καυλα αμαξι.

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Ανακατασκευή στην ελλάδα, είναι ανέκδοτο .
Απλά δεν το σκέφτεσαι .
Γκομενάκια δεν έχω δει να παίρνουν ποτέ τέτοια αμάξια. Τουρμπάτες εκδόσεις συνηθισμένων αμαξιών.
Τα γκομενάκια παίρνουν σμαρτ , καμπριολέ , τζιπάκια ... γενικά μαλακίες.
Μέχρι τώρα όλα τα φορντ τουρμπίσια είναι αξιόπιστα.

Το ότι δεν το γουστάρεις το καταλαβαίνω. Πολλοί έχουν ... την ίδια άποψη. Συμβαίνει το ξέρω.
Δεν το αναλύω . Ξέρω και τους λόγους !
Αλλά αυτόδεν σημαίνει ότι το αμάξι είναι σκάρτο . Δεν είναι .

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Μια χαρα μαστορες εχουμε στην Ελλαδα.

Εχει πολλους καυλωμενους που εχουν γνωση στο αντικειμενο και κανουν καλη δουλεια.

Ναι, ειναι λιγοι αλλα υπαρχουν.

1000 φορες καλυτερα να παρεις ενα μεταχειρισμενο Ford mondeo ST 3.0 V6 μοντελο του 2004 και να το κανεις ανακατασκευη.

Καμια σχεση, στα παντα. Το αμαξι ειναι τρενο στις στροφες, ατμοσφαιρικος κινητηρας (αξιοπιστια).

Εαν θελεις οικονομια καυσιμου, βαζεις ενα συστημα LPG τελευταιας γενιας (μην ακους μαλακιες μια χαρα δουλευουν πλεον για μεσα στη πολη) και τελος. Εχεις σοβαρο αντρικο αμαξι, επιδοσεις, ηχο, χωρους, αξιοπιστια.

Γαμαει το αμαξι.

• Like
Αντιδράσεις: 968

bull4cuck

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
582
Πόντοι
306
Εργαλειο που γαμαει, του 2007.

Καυλα ειναι.

Αυτό έχω σε cabrio και manual κιβώτιο.
Κατάσταση κούτας, με 35.000.
Μόνη διαφορά ότι φοράει τα κεραμικά φρένα με τις κίτρινες δαγκάνες.
Το κρατάω για να πάω νύφη την κόρη μου στην εκκλησία.
Μετά σπρώξιμο. Είναι το εφ' άπαξ μου...

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Τυπε να το χαιρεσαι το εργαλειο.

Γιατι θελεις να το σπρωξεις;

bull4cuck

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
582
Πόντοι
306
Τυπε να το χαιρεσαι το εργαλειο.

Γιατι θελεις να το σπρωξεις;
Γιατί δεν το ευχαριστιέμαι, φίλε μου. 'Εχω γράψει σε άλλο ποστ ότι έχω αλλάξει πιο πολλές φορές μπαταρία, απ' όσες έχω βάλει βενζίνη.
Είναι προκλητικό να το κυκλοφορείς. Το έχω 12 χρόνια και μαζεύει σκόνη στο γκαράζ. Μόνο τον Αύγουστο το βγάζω κάποια βράδια και πάω μέχρι Σούνιο και μερικές Κυριακές (πολύ πρωί, σχεδόν αξημέρωτα) ανεβαίνω Πάρνηθα.

bull4cuck

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
582
Πόντοι
306

Stories

Νέο!