Νέα

Αυτό είναι το Ελλάντα. Μια εικόνα Χίλιες Λέξεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 538K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
κι απ τη μερια μου συγνωμη   αν καταλαβα κατι λαθος   στις  ιδεες  σου
και εγω ειμαι λατρης του αρχαιου ελληνικου πνευματος και εχω διαβασει (οχι στα αρχαια φυσικα) :grin:
τα περισσοτερα εργα των αρχαιων ελληνων φιλοσοφων
λατρης της φιλοσοφιας  και  της   ελευθερης  σκεψης   γενικοτερα  απο τον πλατωνα  τους ινδους ουπανισαδες το λαο τσε το κομφουκιο
τους γαλλους διαφωτιστες και τους γερμανους μεταγενεστερους  ;)

:hi: :hi: :hi:

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Ο λογος φίλε που ανεφερα κάποιους επιφανείς Αριστερούς και μάλιστα ξένους που αναγνώριζαν εμπρακτα την αξία των Αρχαίων Ελληνικών ειναι ο εξής.

Στην ελλάδα κσνιβαλίζουμε τη τεράστια πολιτισμική μας βάση για πολιτικούς λόγους, οι οποίοι ώθησαν πολλούς να τοποθετηθούν σχεδόν άμεσα υπέρ ή κατά της διδασκαλίας τω αρχαίων τα σχολεία. Ετσι τα αρχαία ελληνικά να συνδέονται πολιτικά με συντηρητισμό, ελιτισμό, πατριδολατρία και δεξιο εθνικισμό ενώ η μη διδασκαλία τους θεωρείται απελευθέρωση από ανεξήγητα βάρη και άρα πρόοδος, και αριστερος μοντερνισμός.

Το γεγονος οτι πολλοί επιφανείς αριστεροί ελληνες και ξενοι ασπάζονται την αξία των αρχαίων ελληνικών αποδεικνύει οτι το παραπάνω ελληνικής εμπνεύσεως διπολο ειναι ψευδεπίγραφο !!

Οσον αφορά τα επιχειρήματα υπερ της διδασκαλιας των αρχαίων ελληνικων. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά, αλλά προσπαθώ να περιορίζω τα σεντονια και θα αναφερω τρια.

Τα αρχαία ελληνικά ειναι η βάση του τεράστιου αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που μέσω του διαφωτισμού δημιούργησε ολο το συγχρονο  πολιτισμικό οικοδομημα της δύσης. Αν καποιοι Ευρωπαιοι διαφωτιστες δεν αναγνωριζαν την αξια των Αρχαιων Ελληνικων ακομη στο μεσαιωνα θα ειμασταν. Αρα και απλά απο ηθικη αποψη να το δουμε εμεις που η γλωσσα μας αποτελει φυσική συνεχεια των αρχαιων ελληνικων δεν μπορουμε να αρνουμαστε και να κοροιδευουμε τις ρίζες μας.

Περα απο το ηθικό ομως κομματι. Ο γλωσσικος πλουτος κσι η ευχερεια ακριβους εκφρασης που σου επιτρεπει η γνωση των αρχαιων ελληνικων ειναι αραγε μικροτερης σημασιας. Ιδιως σημερα που ακους νεους να μιλανε και στις 10 λεξεις οι 2 ειναι το "μαλακας".

Τριτον. Τυχαινει να εργαζομαι στο χωρο της τεχνολογισς (πληροφορικη, τηλεπικοινωνιες ). Σε πληροφορω οτι κορυφαιοι σναλυτες ψηφιακων συστηματων μαθσινουν αρχαια ελληνικα μια και αποδεδειγμενα πλεον αυτό τους βοηθαει στην οργανωση της σκεψης τους και ιδιως στη διαδικασια της Αναλυσης.

Και τελος παντων μπορει εγω να λεω μαλακιες. Οι Γαλλοι που ψηφιζουν σε ποσοστο 80 % υπερ της διδασκαλιας των Αρχαιων Ελληνικων στα σχολεια τους ειναι.ολοι ηλιθιοι ?? Η μηπως ειναι ευκολοτερο σε αυτους απο ότι σε εμας να μαθουν καποια βασικα Αρχαια Ελληνικα ??

Εχεις δει ποτέ κανενα Αυστριακο να εμπαιζει τον Μοτσαρτ που διδασκεται στα σχολεια τους ?? Ασχετως αν οι νεοι τους γουσταρουν ροκ !! Γιατι τη πολιτισμικη τους βαση εχουν μαθει απλά να τη σεβονται!!

Πως μας καταντησαν ετσι οι καριοληδες οι πολιτικαντηδες να κατουραμε τους ταφους των προγονων μας δεν μπορω να το καταλαβω ??

Πεντε δραμια κοινης λογικής υπαρχουν ??

Αυτά που γράφεις είναι ωραία για έκθεση ιδεών αλλά μέχρι εκεί.
Οι συνειρμοί για το τί θεωρείται η διδασκαλία των αρχαίων είναι δικοί σου. Εγώ προσπαθώ να απαντήσω για τη (μη) χρησιμότητα των 3 ωρών διδασκαλίας αρχαίων. Το αν οι απόψεις μου συμπίπτουν με αυτές του Φίλη ή λέγονται "αριστερά-μοντέρνες", δε με ενδιαφέρει.

Όσο αφορά στα επιχειρήματά σου:

1) Οι διαφωτιστές δεν αναγνώρισαν τίποτα όσο αφορά στην αρχαία γλώσσα καθ' αυτή. Αυτό που προέταξαν είναι οι ελληνική σκέψη, πρακτική, ιδέες κτλ. κτλ. Ούτε ανηθικο είναι, ούτε τις ρίζες μας κοροϊδεύουμε με το να κάνουμε μια αντί τρεις ώρες διδασκαλίας αρχαία.

2) Λες λοιπόν: οι νέοι έχουν φτωχό λεξιλόγιο στα νέα ελληνικά, άρα χρειαζόμαστε τ' αρχαία στα σχολεία.
Ρωτάω εγώ: α) Ηδη έχουμε 3 ώρες τη βδομάδα από την πρώτη γυμνασίου, προτείνεις να βάλουμε επιπλέον ώρες; β) Από που προκύπτει ότι η διδασκαλία των αρχαίων, βοηθά τους μαθητές ν' αποκτήσουν πλουσιότερο λεξιλόγιο στα νέα;
(έτσι, για να χρησιμοποιήσουμε λίγο και τα πέντε δράμια λογικής που επικαλείσαι...)

3) Τίποτα από αυτά δεν ισχύει (αυτά είναι θεωρίες οπαδών... Σώρρα). Μάλιστα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αντί αρχαίων, οι μαθητές θα μπορούσαν να κάνουν προγραμματισμό και ν' αποκτήσουν πράγματι τις δεξιότητες που επικαλείσαι.

Σχετικά με τα τελευταία που γράφεις:

α) Δε ξέρω πότε το ψήφισαν αυτό που λες οι Γάλλοι ούτε πόσες ώρες κάνουν αρχαία. Εγώ ξέρω ότι οι περισσότεροι δε μιλάνε ούτε Αγγλικά... για αρχαία και νέα ελληνικά ούτε λόγος.

β) Οι Αυστριακοί δεν εμπαίζουν τον Μότσαρτ, αλλά ούτε εγώ εμπαίζω των Όμηρο και τον Πλάτωνα. Όπως και αυτοί δε χρειάζεται να μάθουν όλοι πιάνο για να τον τιμήσουν, έτσι κι εγώ δε χρειάζεται να μαθαίνω αρχαία.

γ) Πρόσεξε γιατί καταλήγεις να κάνεις αυτά που κατακρίνεις: 1) δινεις στο θέμα πολιτική διάσταση 2) τα επιχειρήματά σου στερούνται λογικής βάσης. Το πως το “δε μαθαίνεις αρχαία” αντιστοιχεί σε “κατουράς στους τάφους των προγόνων σου” είναι λίγο έωλο (για να μη πω τίποτα πιο χοντρό).

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Οι αριστεροι δεν κατηργησαν τα θρησκευτικά
αφου αντι να συγκρουστουν με την εκκλησια, αποφάσισαν να την τσιμπουκώνουν
Ειπαν να δειξουν την αριστεροσυνη τους με την καταργηση αρχαιων, φωνηεντων κλπ
Φαινεται πιο ευκολη δουλεια  :tooth: :tooth:

Εσύ μωρή πορδή έχεις άποψη για τ' αρχαία ή πας ακόμη στον παιδικό;

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.052
Πόντοι
456
Οι συνειρμοί για το τί θεωρείται η διδασκαλία των αρχαίων είναι δικοί σου. Εγώ προσπαθώ να απαντήσω για τη (μη) χρησιμότητα των 3 ωρών διδασκαλίας αρχαίων. Το αν οι απόψεις μου συμπίπτουν με αυτές του Φίλη ή λέγονται "αριστερά-μοντέρνες", δε με ενδιαφέρει.

1) Οι διαφωτιστές δεν αναγνώρισαν τίποτα όσο αφορά στην αρχαία γλώσσα καθ' αυτή. Αυτό που προέταξαν είναι οι ελληνική σκέψη, πρακτική, ιδέες κτλ. κτλ. Ούτε ανηθικο είναι, ούτε τις ρίζες μας κοροϊδεύουμε με το να κάνουμε μια αντί τρεις ώρες διδασκαλίας αρχαία.

2) Λες λοιπόν: οι νέοι έχουν φτωχό λεξιλόγιο στα νέα ελληνικά, άρα χρειαζόμαστε τ' αρχαία στα σχολεία.
Ρωτάω εγώ: α) Ηδη έχουμε 3 ώρες τη βδομάδα από την πρώτη γυμνασίου, προτείνεις να βάλουμε επιπλέον ώρες; β) Από που προκύπτει ότι η διδασκαλία των αρχαίων, βοηθά τους μαθητές ν' αποκτήσουν πλουσιότερο λεξιλόγιο στα νέα;
(έτσι, για να χρησιμοποιήσουμε λίγο και τα πέντε δράμια λογικής που επικαλείσαι...)

3) Τίποτα από αυτά δεν ισχύει (αυτά είναι θεωρίες οπαδών... Σώρρα). Μάλιστα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αντί αρχαίων, οι μαθητές θα μπορούσαν να κάνουν προγραμματισμό και ν' αποκτήσουν πράγματι τις δεξιότητες που επικαλείσαι.

α) Δε ξέρω πότε το ψήφισαν αυτό που λες οι Γάλλοι ούτε πόσες ώρες κάνουν αρχαία. Εγώ ξέρω ότι οι περισσότεροι δε μιλάνε ούτε Αγγλικά... για αρχαία και νέα ελληνικά ούτε λόγος.

β) Οι Αυστριακοί δεν εμπαίζουν τον Μότσαρτ, αλλά ούτε εγώ εμπαίζω των Όμηρο και τον Πλάτωνα. Όπως και αυτοί δε χρειάζεται να μάθουν όλοι πιάνο για να τον τιμήσουν, έτσι κι εγώ δε χρειάζεται να μαθαίνω αρχαία.

γ) Πρόσεξε γιατί καταλήγεις να κάνεις αυτά που κατακρίνεις: 1) δινεις στο θέμα πολιτική διάσταση 2) τα επιχειρήματά σου στερούνται λογικής βάσης. Το πως το “δε μαθαίνεις αρχαία” αντιστοιχεί σε “κατουράς στους τάφους των προγόνων σου” είναι λίγο έωλο (για να μη πω τίποτα πιο χοντρό).

Γκούγκλαρέ το και θα το βρεις, όταν μάλιστα πέρυσι προτάθηκε απο το υπουργείο παιδεία τους να καταργηθεί η διδασκαλία τους έκαναν γενική απεργία και δεν πέρασε, κάνουν αρχαία ελληνικά από το γυμνάσιο.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786

Παμε λοιπον σε ενα ενα απο τα σημεια που θετεις !!

1) Η πλειονοτητα των διαφωτιστών μελετούσε κατ' ευθειαν απο αρχαίο ελληνικό κειμενο. Βολταίρος Ερασμος Γκαίτε κλπ αλλά και μετέπειτα φιλοσοφοι οπως ο Μαρξ η ο Νιτσε το ιδιο.
Ακομη και μεγαλοφυιες οπως ο Ισαακ Νευτων κρατουσε σημειωσεις στα αρχαία ελληνικά ( ψαξε το στο google θα το βρεις ).

Ο Χαιντεγκερ εγραφε " Ο λογος είναι η σκεπη μου". Δεν μπορεί να διαχωρισθεί η γλώσσα απο τις ιδεες που μετεφερε.

Περα απο αυτα, βλεποντας το πρακτικα και παρακολουθοντας τη σκέψη σου, με το να κανεις 1 αντι για 3 ώρες Αρχαιων Ελληνικων στα σχολεια ουσιαστικά ως μαθημα το απαξιώνεις σε ντε φακτο δευτερεύον και αχρηστο.

2) Ο αναμφισβητητος ( παγκοσμίως ) πλουτος της αρχαίας ελληνικης γλωσσας ειναι προφανες οτι ενισχυει το λεξιλογιο αυτού που τη σπουδάζει. Οταν ομως τη σπουδαζει πραγματικα χωρις να την απαξιωνει ως κατι δευτερεύον και περιτό. Ναι επιμένω !! Πεντε δραμια κοινης λογικης πιστευω οτι απαιτεί αυτό !! Επιπλεον ωρες δεν χρειαζονται. Αλλα να διατηρηθουν οι 3 ωρες ναι χρειαζεται. Επισης χρειαζεται να μην αμφισβητειται η αξια τους.

3) Αυτο περι οπαδων Σώρα δεν το καταλαβα !!Αν υπονοείς οτι αυτο που εγραψα ειναι "μουφα", διαβασε λιγο την αποψη του Bill  Gates περί οριακοτητας των γλωσσών εδώ

4)Οι Γαλλοι κανουν Αρχαια Ελληνικα και Λατινικά στα σχολεια τους τα τελευταια 50 χρονια. Οταν το σχετικο υπουργειο επιχειρησε να τα μειωσει η να τα καταργησει οι ιδιοι οι εκπαιδευτικοι εκαναν μετα απο ψηφοφορια απεργια. Κοιταξε εδώ

Αλλα υπαρχουν και πολλες αλλες αναφορες σε αλλες εφημερίδες.

5)Δεν ισχυριστηκα οτι το δεν μα
θαινω αρχαια ισοδυναμεί με το κατουραω τους ταφους των προγονων μου.

Το να απαξιώνουν ομως την γλώσσα τους σαν κάτι δευτερεύον περιτο πεθαμενο και αχρηστο.
Το να φτιαχνουν επιτροπες για μειωση των φωνηεντων. Το να θεωρουν αυτους που μαθαινουν αρχαία ελληνικα ποτε ως ηλιθιους προγονοπληκτους και ποτε ως φασιστες. Τοτε ναι ρε φιλε ειναι σαν να κατουρανε τους ταφους των προγονων τους.

Πρώτος απο ολους υποστηριξα οτι δεν πρέπει το θεμα να πολιτικοποιείται. Αντιθέτως η αρχαία ελληνικη γλώσσα ως φορεας πολτισμού να ενώνει πρέπει.

Εδώ τελειώνει και η δευτερη "εκθεση ιδεών" μου. Τον αρχικό χαρακτηρισμο σου σαν φιλοφρόνηση τον εκλαμβάνω. Γιατί για να γράψεις εκθεση ιδεών πρέπει πρωτον να εχεις ιδεες και δευτερον να μπορείς να τις εκφράζεις σωστά. Πραγμα βεβαια που η σωστή εκμαθηση της γλώσσας στο επιτρέπει. :hi: :hi:

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.114
Πόντοι
1.686
Το πρόβλημα με τα αρχαία ελληνικά είναι ο ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
διδασκαλίας τους .
Ο σωστός τρόπος είναι να συνδέεις τις σημερινές λέξεις
με τις αρχαίες, παράδειγμα λέμε ωοθήκες , από το ωόν και
όχι...αυγοθήκες ! :2funny: :2funny: :2funny:

Άλλο παράδειγμα είναι π.χ. η σημερινή λέξη άναυδος δλδ
χωρίς φωνή . Στα αρχαία αυδή ήταν η φωνή .

Πολλές σημερινές φράσεις λεγόντουσαν
και στα αρχαία π.χ. " αντε στον κόρακα "
το έλεγαν και στα αρχαία , το έχω δει
στο Μένανδρο

Επίσης πρέπει να μαθαίνει κανείς αρχαία γνωμικά
που έχουν αξία για το νόημά τους
π.χ. " κρείττον το σιγάν " , αντίστοιχο με το
" η σιωπή είναι χρυσός "

Γενικά είναι λάθος ο τρόπος που διδάσκονται
τα αρχαία ελληνικά, μαθαίνοντας ξερά κανόνες γραμματικής
και συντακτικού . Αλλά και τις σύγχρονες γλώσσες τις διδάσκουν
πολλοί με βαρετό τρόπο.
Όταν κάναμε αγγλικά στο Λύκειο, ένας συμμαθητής μου
όχι μόνο δεν πρόσεχε, αλλά ...έμεινε στο μάθημα των αγγλικών !
Και έδωσε εξετάσεις το Σεπτέμβριο !
Μετά από χρόνια, τελείωσε το Πολυτεχνείο και τώρα
εργάζεται στις ΗΠΑ , γνωρίζοντας άριστα αγγλικά !
Απλά δεν μπορούσε να αντέξει το απαίσιο μάθημα
αγγλικών που μας έκανε μια γεροντοκόρη υστερική !  :2funny: :2funny:

Τα αρχαία λοιπόν πρέπει να διδάσκονται με ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ από
τον τρόπο που τα διδάσκουν οι ανιαροί καθηγητές του Λυκείου.
Πρεπει να διδάσκεται η σύνδεση με τη σημερινή γλώσσσα, και
πρέπει να διδάσκεται η αρχαία σοφία και με αφορμή το νόημα
να μαθαίνεις πως το έλεγαν οι αρχαίοι.
Π.χ.στο  Aεί ο θεός ο μέγας γεωμετρεί
αντιστιχούν τα πρώτα ψηφία του αριθμού π

3,1459    !!

slide_18.jpg

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Παμε λοιπον σε ενα ενα απο τα σημεια που θετεις !!

1) Η πλειονοτητα των διαφωτιστών μελετούσε κατ' ευθειαν απο αρχαίο ελληνικό κειμενο. Βολταίρος Ερασμος Γκαίτε κλπ αλλά και μετέπειτα φιλοσοφοι οπως ο Μαρξ η ο Νιτσε το ιδιο.
Ακομη και μεγαλοφυιες οπως ο Ισαακ Νευτων κρατουσε σημειωσεις στα αρχαία ελληνικά ( ψαξε το στο google θα το βρεις ).

Ο Χαιντεγκερ εγραφε " Ο λογος είναι η σκεπη μου". Δεν μπορεί να διαχωρισθεί η γλώσσα απο τις ιδεες που μετεφερε.

Περα απο αυτα, βλεποντας το πρακτικα και παρακολουθοντας τη σκέψη σου, με το να κανεις 1 αντι για 3 ώρες Αρχαιων Ελληνικων στα σχολεια ουσιαστικά ως μαθημα το απαξιώνεις σε ντε φακτο δευτερεύον και αχρηστο.

2) Ο αναμφισβητητος ( παγκοσμίως ) πλουτος της αρχαίας ελληνικης γλωσσας ειναι προφανες οτι ενισχυει το λεξιλογιο αυτού που τη σπουδάζει. Οταν ομως τη σπουδαζει πραγματικα χωρις να την απαξιωνει ως κατι δευτερεύον και περιτό. Ναι επιμένω !! Πεντε δραμια κοινης λογικης πιστευω οτι απαιτεί αυτό !! Επιπλεον ωρες δεν χρειαζονται. Αλλα να διατηρηθουν οι 3 ωρες ναι χρειαζεται. Επισης χρειαζεται να μην αμφισβητειται η αξια τους.

3) Αυτο περι οπαδων Σώρα δεν το καταλαβα !!Αν υπονοείς οτι αυτο που εγραψα ειναι "μουφα", διαβασε λιγο την αποψη του Bill  Gates περί οριακοτητας των γλωσσών εδώ

4)Οι Γαλλοι κανουν Αρχαια Ελληνικα και Λατινικά στα σχολεια τους τα τελευταια 50 χρονια. Οταν το σχετικο υπουργειο επιχειρησε να τα μειωσει η να τα καταργησει οι ιδιοι οι εκπαιδευτικοι εκαναν μετα απο ψηφοφορια απεργια. Κοιταξε εδώ

Αλλα υπαρχουν και πολλες αλλες αναφορες σε αλλες εφημερίδες.

5)Δεν ισχυριστηκα οτι το δεν μα
θαινω αρχαια ισοδυναμεί με το κατουραω τους ταφους των προγονων μου.

Το να απαξιώνουν ομως την γλώσσα τους σαν κάτι δευτερεύον περιτο πεθαμενο και αχρηστο.
Το να φτιαχνουν επιτροπες για μειωση των φωνηεντων. Το να θεωρουν αυτους που μαθαινουν αρχαία ελληνικα ποτε ως ηλιθιους προγονοπληκτους και ποτε ως φασιστες. Τοτε ναι ρε φιλε ειναι σαν να κατουρανε τους ταφους των προγονων τους.

Πρώτος απο ολους υποστηριξα οτι δεν πρέπει το θεμα να πολιτικοποιείται. Αντιθέτως η αρχαία ελληνικη γλώσσα ως φορεας πολτισμού να ενώνει πρέπει.

Εδώ τελειώνει και η δευτερη "εκθεση ιδεών" μου. Τον αρχικό χαρακτηρισμο σου σαν φιλοφρόνηση τον εκλαμβάνω. Γιατί για να γράψεις εκθεση ιδεών πρέπει πρωτον να εχεις ιδεες και δευτερον να μπορείς να τις εκφράζεις σωστά. Πραγμα βεβαια που η σωστή εκμαθηση της γλώσσας στο επιτρέπει. :hi: :hi:

Μάλιστα.

1) Επικαλείσαι την "αφρόκρεμα" διανοητών, και επιστημόνων μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής που το να ήξερες αρχαία ελληνικά είχε όντως πρακτική σημασία (για κάποιους ήταν και θέμα status). Σήμερα αυτό δεν ισχύει. Τότε, ο Γκαίτε έπρεπε να μάθει ελληνικά για να μελετήσει την όποια βιβλιογραφία. Σήμερα είναι προτιμότερο να ξέρει κανείς αγγλικά.

2) Τίποτα δεν είναι προφανές και όλα είναι υπό αμφισβήτηση (το ίδιο και η διδασκαλία των αρχαίων).
Εγώ δε συμφωνώ με την άποψη ότι τ' αρχαία εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο σου. Θ' αποδεχτώ ότι μαθαίνει κανεις την ετυμολογία των λέξεων και αποκτά εμπειρία στο συντακτικό, αλλά το ερώτημα είναι, "με τί  κόστος". Στην οικονομία υπάρχει κάτι που λέγεται "opportunity cost" και τ' αρχαία όντας από τα δυσκολότερα μαθήματα θα πρέπει να σκεφτούμε μήπως τελικά λαμβάνουν χώρα σε βάρος άλλων μαθημάτων.

3) Εξηγούμαι. Δεν ισχύει το ότι η ελληνική γλώσσα αυξάνει τις δεξιότητες σου στον προγραμματισμό, ή την ανάλυση ψηφιακών συστημάτων όπως ανέφερες. Δεν ισχύουν ούτε όσα γράφει το κείμενο που παρέθεσες. Αυτό είναι κάτι που αναπαράγεται γενικά (από Έλληνες) αλλά δεν υπάρχει επιστημονική δουλειά που να το στηρίζει. Δες εδώ, μας έχουν πάρει στο ψιλό:
4) Οι Γάλλοι αύριο μπορεί να κάνουν απεργία γιατί κόβονται και τα γερμανικά από τα σχολεία και οι καθηγητές που τα διδάσκουν θα μείνουν χωρίς ώρες. Εγώ δεν αμφισβήτησα το γεγονός της απεργίας ούτε ζήτησα url που να το επιβεβαιώνει, εγώ είπα πως αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα στην περίπτωσή μας.

5) Ποιός έφτιαξε επιτροπή μείωσης φωνηέντων; Ποιός αποκαλεσε αυτούς που μαθαίνουν αρχαία ηλίθιους; Μήπως εσύ είσαι αυτός που το πολιτικοποιεί και κανένας άλλος; Πρόσεξε μη την πατήσεις σα τον Άδωνη:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Νομίζω το θέμα της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών το εξαντλήσαμε μια και ακουστηκαν πολλες απόψεις και μπορεί καποιος να σχηματίσει γνώμη !!

Ευχαριστώ ( ως νηματοθέτης )  ολους οσους εξεφρασαν γνώμη !!  :hi: :hi:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Παμε σε κάτι πιο "ευθυμο" και στη καρδιά της θεμστολογιας του site !! :2funny: :2funny:

Συνημμένα

• FB_IMG_1473676913267.jpg
    FB_IMG_1473676913267.jpg
    182,7 KB · Εμφανίσεις: 9
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Τα παιδιά λένε συνήθως την αλήθεια !! :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1473576532482.jpg
    FB_IMG_1473576532482.jpg
    24,5 KB · Εμφανίσεις: 11
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Καποιοι χρησιμοποιούν ψηφιακή τεχνολογία !! Στην Ελλάδα βέβαια μας αρέσουν τα "βιολογικά όπλα" !!! :2funny: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1473653793348.jpg
    FB_IMG_1473653793348.jpg
    94,1 KB · Εμφανίσεις: 13
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Αγγλικό φλεγματικό χιούμορ !! :grin: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1473586039127.jpg
    FB_IMG_1473586039127.jpg
    41,2 KB · Εμφανίσεις: 12
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
:2funny: :2funny:

Συνημμένα

• FB_IMG_1474220602878.jpg
    FB_IMG_1474220602878.jpg
    57,3 KB · Εμφανίσεις: 9
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Πανω που λες οτι βρηκες τον απολυτο μαλακα που παρκαρει στη θεση ΑΜΕΑ η πραγματικοτητα στην Ελλάδα σε ξεπερναει !!

Συνημμένα

• FB_IMG_1474200989939.jpg
    FB_IMG_1474200989939.jpg
    57,2 KB · Εμφανίσεις: 11
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ναι παιρνουν τα χρονια.
Ποτε ηταν ο ΦΑΠ ??? :grin: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1474172000112.jpg
    FB_IMG_1474172000112.jpg
    56,5 KB · Εμφανίσεις: 11
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Μαυρα τα πράγματα !! :grin: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1473798984364.jpg
    FB_IMG_1473798984364.jpg
    55,8 KB · Εμφανίσεις: 14

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Αγγλικό φλεγματικό χιούμορ !! :grin: :grin:
Στην Ελλάδα οι όροι είναι αντίστροφοι και βέβαια είναι ένας βασικός λόγος της κατάντιας μας!
Στην Ελλάδα ισχύει το:

Most of men are right
Women are always left!

Προσωπικώς δεν στρίβω ΑΡΙΣΤΕΡΑ ούτε στις στροφές  :2funny: :rockon:

Είναι επιφανειακά αυτά που λέω αλλά αν τα συνδυάσετε με τη πρωινή συζήτηση στις Ελλεινίδες βγαίνει βαθύ νόημα  :hi: :hi:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι