Mindreader
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 110
- Like
- 20.337
- Πόντοι
- 28.786
υπαρχει μια ελληνικη ταινια, απο τις παλιες αλλα καλες, εγχρωμη, ειχε τιτλο "η δικη των δικαστων", ηθοποιους γηγαντες της υποκριτικης. Θημαμαι οτι με ειχε αρεσει ξεχασα το περιεχομενοΑπλό ! Αλλά Αληθινό.
Εγώ ψάχνω ένα τραγούδι ένα μήνα τώρα έχω ξεχάσει την μελωδία. Πολύ μου είχε αρέσειυπαρχει μια ελληνικη ταινια, απο τις παλιες αλλα καλες, εγχρωμη, ειχε τιτλο "η δικη των δικαστων", ηθοποιους γηγαντες της υποκριτικης. Θημαμαι οτι με ειχε αρεσει ξεχασα το περιεχομενο
Η ταινία αναφέρεται στη δίκη των δικαστών Τερτσέτη και Πολυζωίδη οι οποίοι παραπέμφηκαν σε δίκη επειδή αρνήθηκαν να καταδικάσουν ( καθ' υπόδειξη των Βαυαρών επιτρόπων ) τους Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα ως επαναστάτες/προδότες.υπαρχει μια ελληνικη ταινια, απο τις παλιες αλλα καλες, εγχρωμη, ειχε τιτλο "η δικη των δικαστων", ηθοποιους γηγαντες της υποκριτικης. Θημαμαι οτι με ειχε αρεσει ξεχασα το περιεχομενο
Η μουσική, χωρίς να είμαι βέβαιος, ήταν του Λεοντή.Εγώ ψάχνω ένα τραγούδι ένα μήνα τώρα έχω ξεχάσει την μελωδία. Πολύ μου είχε αρέσει
οι στοιχοι εχουν σημασιαΕγώ ψάχνω ένα τραγούδι ένα μήνα τώρα έχω ξεχάσει την μελωδία. Πολύ μου είχε αρέσει
Ας βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου. Στο Σχολείο μάθαμε ότι οι Κακοί Βαυαροί δίκασαν τον Κολοκοτρώνη, κι είναι βέβαιο ότι αν τον εκτελούσαν, αυτοί θα είχαν χρεωθεί αυτό το ανοσιούργημα. Πλην όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν διάβασα τα Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη είδα πως αυτή η Δίκη, στήθηκε με κατηγορίες των εχθρών του. Πριν καν έρθει ο Όθωνας στην Ελλάδα, του είχαν στείλει επιστολή στην οποία έλεγαν ότι ο Κολοκοτρώνης είχε μαζέψει 5.000 στρατιώτες και θα τους χτυπούσαν μόλις αποβιβάζονταν. Για το λόγο αυτό πριν μπει το ποίο που τον μετέφερε στον Πειραιά, σταμάτησαν και γέμισαν τα κανόνια ώστε να είναι έτοιμοι για μάχη. Φυσικά, κανέναν στράτευμα δεν περίμενε. Πήγαν να τον συλλάβουν νύχτα, 40 χωροφύλακες με εφ΄ όπλου λόγχη, επειδή οι εχθροί του τους είχαν πληροφορήσει ότι ο Κολοκοτρώνης είχε στο κελάρι του ένα στρατιωτικό σώμα, για να κάνει επίθεση και μπόλικα πολεμοφόδια. Και βρήκαν ένα γέρο να κοιμάται ο οποίος είχε δύο πιστόλες ενθύμιο από τα χρόνια της Επανάστασης, οι οποίες κι όλας ήταν άχρηστες. ΕΛΛΗΝΕΣ κατέθεσαν τις ψευδείς κατηγορίες, και χρησιμοποίησαν τους Βαυαρούς σαν εργαλείοΗ ταινία αναφέρεται στη δίκη των δικαστών Τερτσέτη και Πολυζωίδη οι οποίοι παραπέμφηκαν σε δίκη επειδή αρνήθηκαν να καταδικάσουν ( καθ' υπόδειξη των Βαυαρών επιτρόπων ) τους Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα ως επαναστάτες/προδότες.
Παραιτηση Ζηλιασκοπουλου. Ο πλέον κατάληλα καταρτισμένος άνθρωπος, και γνώστης του αντικειμένου, εξωθήθηκε σε παραίτηση, διότι είναι απλά αξιοπρεπής. Προφανής η κοινωνική Ηττα.
Λυσσαξαν με τον Ζηλιασκοπουλο οι συνδικάλες κάθε χρώματος και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανώς και καποιοι παλαιοδεξιοι στους οποίους δεν έκανε τα μαλακο ρουσφέτια τους. Αν υπηρχε μια ελπιδα να ''στρωσει'' ο ΟΣΕ μετα απο τη συμφορά μάλλον μειώθηκε αισθητά αν δεν χάθηκε.
Κρίμα. Με τη μαλακία που δέρνει τους Ελληνες μαλακοπολιτικάντηδες και μαλακοσυνδικάλες ακόμα και η "θυσία" τόσων ανθρώπων, ιδίως παιδιών μάλλον χαμένη θα πάει.