Νέα

Αυτό είναι το Ελλάντα. Μια εικόνα Χίλιες Λέξεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 538K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ILIAS1339

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Σεπ 2017
Κριτικές
21
Like
1.110
Πόντοι
1.016
;)

Συνημμένα

• κ13-01-18-.jpeg
    κ13-01-18-.jpeg
    55,9 KB · Εμφανίσεις: 27
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Οι πιο χοντροί ανθρωποι κανουν τις πιο καλές κωλοτούμπες !!  :grin: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1515740534835.jpg
    FB_IMG_1515740534835.jpg
    66,3 KB · Εμφανίσεις: 22
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Εις μνήμην τζιμάκου !!! :hi: :hi:

Συνημμένα

• FB_IMG_1515918353329.jpg
    FB_IMG_1515918353329.jpg
    58,3 KB · Εμφανίσεις: 22
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ελληνικη Ιατρική το καιρό των μνημονίων !! :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1515745999841.jpg
    FB_IMG_1515745999841.jpg
    67,2 KB · Εμφανίσεις: 21
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Οταν παρακούς !!! :grin: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1515945268808.jpg
    FB_IMG_1515945268808.jpg
    67,1 KB · Εμφανίσεις: 23
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Βρέθηκε η λύση !!! :grin: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1516039656518.jpg
    FB_IMG_1516039656518.jpg
    47,5 KB · Εμφανίσεις: 20
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Λογικά οφθαλμοφανή συμπεράσματα !!! :grin: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1516055074372.jpg
    FB_IMG_1516055074372.jpg
    56,3 KB · Εμφανίσεις: 22
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Το χάσμα των γενεών !!! :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1515741205498.jpg
    FB_IMG_1515741205498.jpg
    33,3 KB · Εμφανίσεις: 20
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Τα μονοσύλλαβα ζώα !! :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1516055088665.jpg
    FB_IMG_1516055088665.jpg
    37,4 KB · Εμφανίσεις: 24
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Μονο στην Ελλαδα !!! :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1516054930638.jpg
    FB_IMG_1516054930638.jpg
    55 KB · Εμφανίσεις: 22

ILIAS1339

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Σεπ 2017
Κριτικές
21
Like
1.110
Πόντοι
1.016
:happy:

Συνημμένα

• ΚΥΡ19-01-18-.jpeg
    ΚΥΡ19-01-18-.jpeg
    59,6 KB · Εμφανίσεις: 20
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ποστάρω το παρακάτω κείμενο γιατί περα απο το ότι προσωπικά με εκφράζει εκτιμώ ότι έχει αξία.

Επίσης δουλεύει αντίστροφα και απο οτι το παρόν thread υπαινίσσεται.

Παράγει δηλαδή δεκάδες εικόνες από κάθε φράση του.  

Άλλος ένας φίλος αποφάσισε να δοκιμάσει στο εξωτερικό για μία καλύτερη ζωή.

Να αγοράσει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Δεν θέλησε να περιμένει την ανάπτυξη στην χώρα του Καρανίκα. Γράφει μια επιστολή. Είναι μία κατάθεση ψυχής.

Γράφει: «Μια χώρα φτωχή, χρεωμένη, χωρίς ομόνοια, χωρίς θεσμούς, χωρίς στόχους και χωρίς ανθρώπους τι μέλλον μπορεί να έχει»;

Για να καταλήξει ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας… Δεν θέλω να προσθέσω άλλα λόγια. Δεν θέλω να αλλοιώσω το νόημα όσων γράφει ο φίλος μας. Να τα ερμηνεύσω, να τα αποκωδικοποιήσω, να ψάξω για τα μηνύματα. Δηλώνω μόνο σεβασμό. Επειδή δεν πρόκειται για μία απλή αναφορά σε γεγονότα που έτσι κι αλλιώς τα γνωρίζουμε όλοι μας. Είναι ένας οδηγός για το μέλλον.

Κι αν πρέπει κάποιοι να το διαβάσουν περισσότερο είναι οι… επόμενοι!  

ΣΗΜ: Ο ίδιος μου ζήτησε την ανωνυμία. Καλή ανάγνωση! Δεν αλλάζουμε και γι’ αυτό βουλιάζουμε συνεχώς βαθύτερα  Ήρθε λοιπόν και η δική μου σειρά, όπως τόσων φίλων και γνωστών πριν από εμένα. Στα 52 μου πλέον, με 2 πτυχία, 3 γλώσσες και ένσημα από τα 18, αφού σπούδασα εργαζόμενος.

Φυσικά δεν πρόκειται να επιστρέψω πίσω. Όχι μόνο εγώ, αλλά τον Ιούνιο μόλις τελειώσει το σχολείο θα πάρει κι ο γιος μου τον δρόμο για το αεροδρόμιο και θα είναι χωρίς επιστροφή και γι’ αυτόν –ξέρει ότι πρέπει να «στήσει» τη ζωή του μακριά απ’ αυτόν τον τοξικό τόπο.

Φτάνει πια! Όπου και να γυρίσεις να κοιτάξεις σιχαμάρα. Ένας εμφύλιος σε εξέλιξη τα τελευταία 7 χρόνια. Δώσε φαγωμάρα και εμφύλιο στον Έλληνα και πάρε του την ψυχή.  Αυτός φυσικά δεν φταίει ποτέ και για τίποτα. Πρώτα του φταίνε οι κακοί ξένοι και μετά οι Έλληνες πολιτικοί. Το ποιος τους ψηφίζει αυτούς τους τελευταίους είναι ένα μυστήριο…. Μετά από 7 χρόνια δεν έχουμε ακόμη συμφωνήσει ποιο είναι το πρόβλημα, γιατί φτάσαμε εδώ.

Αν καταλαβαίναμε το πρόβλημα θα μπορούσαμε να βρούμε τη λύση. Αντί γι’ αυτό πορευόμαστε με φαγωμάρα, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς πρόγραμμα. Δεν αλλάζουμε και γι’ αυτό βουλιάζουμε συνεχώς βαθύτερα. Τίποτα δεν λειτουργεί πλέον! Δεν υπάρχουν δομές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μόνο διαφθορά, απραξία και ανικανότητα σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής.

Γεμίσαμε κρατικοδίαιτους τενεκέδες που κάνουν θόρυβο χωρίς ουσία, καβαλημένα καλάμια, χωρίς ούτε ένα ένσημο στον ιδιωτικό τομέα, που ισχυρίζονται ότι αυτοί θα μας σώσουν, αλλά στην πραγματικότητα επιζητούν πρώτο, δεύτερο ή και …τρίτο μισθό απ’ το δημόσιο πρυτανείο (συν φυσικά όλα τα «εξτραδάκια» που συνεπάγεται η καρέκλα).

Οι σοβαροί, οι ικανοί, οι γνώστες μένουν σιωπηλοί και όταν μιλούν δεν ακούγονται. Έχουν εγκαταλείψει οι περισσότεροι την προσπάθεια να συμμετάσχουν στο δημόσιο γίγνεσθαι και ο καθένας προσπαθεί μόνος να λύσει το ατομικό του πρόβλημα.

Αυτή είναι η ξεκάθαρη παραδοχή ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει πια σε αυτή τη χώρα. Μια χώρα χωρίς θεσμούς σε λειτουργία, μια αρένα σύγκρουσης συντεχνιών και συμφερόντων. Ίσως ήταν πάντα έτσι, τώρα όμως μίκρυνε πολύ η πίτα και δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Όποιος προλάβει και αρπάξει πρώτος το κομμάτι του διπλανού του…. Το χειρότερο που συμβαίνει είναι η αφαίμαξη αυτής της χώρας. Δεν φεύγουν μόνο οι νεότεροι, φεύγουν και οι 50άρηδες (η γενιά μετά αυτήν «του Πολυτεχνείου»), δηλαδή αυτοί που με τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ικανότητές τους θα μπορούσαν να σταματήσουν την σημερινή κατρακύλα και να «τραβήξουν το κάρο», δίνοντας  τη σκυτάλη σε 10-15 χρόνια στους σημερινούς 30άρηδες (που φεύγουν πρώτοι και καλύτεροι). Όλοι αυτοί που φεύγουν είναι «προδότες» για τους κρατικοδίαιτους και τον ανθρωποπολτό που δεν μπορεί να ζήσει μακριά από το δημόσιο. Μια χώρα φτωχή, χρεωμένη, χωρίς ομόνοια, χωρίς θεσμούς, χωρίς στόχους και χωρίς ανθρώπους τι μέλλον μπορεί να έχει; Τα χειρότερα είναι μπροστά, η φτωχοποίηση θα συνεχιστεί και η εξαθλίωση θα ενταθεί. Η (απαξιωμένη) ιδιωτική περιουσία είτε θα δημευτεί μέσω των τραπεζών είτε θα «κρατικοποιηθεί» μέσω των αβάσταχτων φόρων και όλες οι υποδομές και οι παραγωγικές μονάδες θα περάσουν σε άλλα, «δυνατά» χέρια συμβάλλοντας έτσι στην αποπληρωμή σε βάθος δεκαετιών του δημόσιου χρέους (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω 7 χρόνια τώρα δεν σταμάτησε να βαρύνεται ετησίως με 9 δις για πληρωμή πρόωρωνσυντάξεων…).

Οι σημερινοί 50άρηδες κάτι θυμόμαστε, αφού μεγαλώσαμε με το «Κρατικό Μονοπώλιο» σε αλάτι, σπίρτα, τραπουλόχαρτα κλπ. «Εντάξει, οι τωρινοί είναι τελείως ανίκανοι, αλλά σύντομα θα έρθει ο Μητσοτάκης που είναι ρεαλιστής και ικανός και θα διορθωθούν τα πράγματα» θα πει κάποιος. Αν περάσει ένα 24ωρο στο κτήριο της οδού Πειραιώς και ακούσει αυτά που λέγονται στους διαδρόμους και τις αίθουσες θα συνειδητοποιήσει ότι τίποτα δεν θα αλλάξει. Μιλάμε για κόμμα εξουσίας, φιλικό (λέει) στις επενδύσεις, που όμως δεν θέλει την κωδικοποίηση της νομοθεσίας ούτε και  έχει ξεκάθαρα ορίσει (και βροντοφωνάξει!) τι σημαίνει «στρατηγική επένδυση» ούτε και έχει πρώτη προτεραιότητα την επίλυση του χρόνιου νεοελληνικού βραχνά, των χρήσεων γης.

Η χώρα αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει με υπερτροφικό δημόσιο-τέρας, αρχαιολογίες, δασαρχεία και δικαιοσύνη-αραμπά! Δεν μπορεί να λειτουργήσει με 95 θεωρητικές σχολές (φιλοκαλούμεν  τε γαρ μετ’ ευτελείας…), χωρίς τεχνική εκπαίδευση και χωρίς σύνδεση των πολυτεχνείων με την παραγωγή. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που κλείνουν στις 3 το μεσημέρι και με δημόσιες υπηρεσίες που δεν σηκώνουν καν το τηλέφωνο (για email δεν μιλάμε!). Δεν μπορεί να λειτουργήσει με 3 εκατ. συνταξιούχους (το 1 εκατ. είναι κάτω των 60 ετών!), 1 εκατ. δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, 2,5 εκατ. εργαζόμενους και 1,5 εκατ. ανέργους!

Δεν μπορεί να λειτουργήσει με ΑΕΙ που παράγουν δημόσιους υπαλλήλους. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με μέσο (λόγω ΔΕΚΟ) μισθό 1000 ευρώ και μέση σύνταξη 700 ευρώ.  Όλα είναι ένα κουβάρι που δεν λύνεται, μόνο κόπτεται. Για να μην μιλήσουμε για τις ήδη στρωμένες «νάρκες» των επόμενων χρόνων (απλή αναλογική, κόφτης, μέτρα μετά το 2018, εκλογές λόγω ΠτΔ, ανάπτυξη 3.5% για την επόμενη πενταετία και μετά 2% αενάως). Κατεστραμμένος πλέον, μετανιώνω που δεν έφυγα πριν πολλά χρόνια, όταν ήμουν 30.  Και να πεις ότι δεν προσπάθησα; Προσπάθησα πολύ, τα πάντα και για πολύ καιρό. 7 χρόνια! Είναι απίστευτο πόσα προβλήματα δημιουργούνται σε όποιον αποπειραθεί να προσπαθήσει. Όλα είναι φτιαγμένα έτσι που τίποτα, ΤΙΠΟΤΑ, να μην μπορεί να ευδοκιμήσει. Μεταναστεύω με μια πικρή γεύση, διότι τώρα φεύγω (με δανεικά…) για να μπορέσω να επιβιώσω, εδώ δεν μπορώ να ζήσω πια.

Έγραψε ο Νίκος Δήμου («Η δυστυχία να είσαι Έλληνας») πριν από χρόνια: «Κλείσε μέσα στην καρδιά σου την Ελλάδα και θα πάθεις έμφραγμα».

Διαβάστε όλο το άρθρο:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ποστάρω το παρακάτω κείμενο γιατί περα απο το ότι προσωπικά με εκφράζει εκτιμώ ότι έχει αξία.

Επίσης δουλεύει αντίστροφα και απο οτι το παρόν thread υπαινίσσεται.

Παράγει δηλαδή δεκάδες εικόνες από κάθε φράση του.  

ποια η χρησιμοτητα αυτου του αρθρου και η δημοσιοποιηση του δεν μπορω να καταλαβω

εκτος απο φαγωμαρα και εμφυλιο μας αρεσει η μιρλα και η μιζερια

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
ποια η χρησιμοτητα αυτου του αρθρου και η δημοσιοποιηση του δεν μπορω να καταλαβω

εκτος απο φαγωμαρα και εμφυλιο μας αρεσει η μιρλα και η μιζερια

Η χρησιμότητα του φίλε έγκειται στο ότι σου δίνει πολυ πολύ παραστατικά τη κατάσταση στην οποία η χώρα έχει περιέλθει.

Δεν μου αρέσει να κάθομαι και "να κλαίω τη μοίρα μου". Αλλά το πρώτο βήμα για την λύση ενός προβλήματος είναι η συνειδητοποίηση και η κατανόησή του τόσο οσον αφορά τις πραγματικές του διαστάσεις  οσο και ως προς τα αίτιά του.

Ολο το χρεωκοπημένο νεποτιστικό μαλακοοικογενειοκρατικό σύστημα που έφερε τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση έρχεται σήμερα μέσω των "πορφυρογεννητων γόνων του" να μας πουλήσει "σωτηρία".

Κοντολογίς "Ο μπαμπάς μου ηταν ενας από αυτούς πού παρέδωσε στη φωτιά τη χώρα αλλά μη φοβάσαι εγώ θα τη σβήσω και θα σου βάλω και αλοιφή στα εγκαύματα !! ".

Αντί να παραιτηθούν απο τα πάντα και να εξορισθούν από τη χώρα σου πουλάνε αρχιγιλίκι.

Κατάλαβες τώρα τη χρησιμότητα ??

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36

Δηλαδή οτι θα εκανε ο κάθε νεο-ελληνας που επιασε ενα στασίδι που του αποδίδει δύναμη εξουσία πρεστιζ παραδακι και αραλικι ..... ο θρυλικός Μαυρογιαλούρος στο νεο-ελληνικό ... τωρα θα πουλήσει και τη μακεδονια θα μας βουτηξει και πιο βαθια στα πλοκαμια του Ντραγκι της Trilateral Commission και πολλά -πολλά άλλα που μπορεί να σας τα εξηγησει ο πρωην σύντροφός του ο τρελλός Μπαρουφάκης ,,,, Α ρε έλληνες τεμπεληδες ανεπροκοποι μεταξυ ανατολης και δύσης αλβανοποιημένοι απο τις ριζες σας και under capital control - μοναδικοι στην ευρωπη και το euro-group ..... ουτε οι Βουλγαροι ουτρε οι ρουμανοι ουτε κανεις αλλος ανατολικος δεν ζει τετοιες απιστευτες καταστάσεις ...

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
479
Πόντοι
36
Η χρησιμότητα του φίλε έγκειται στο ότι σου δίνει πολυ πολύ παραστατικά τη κατάσταση στην οποία η χώρα έχει περιέλθει.

Δεν μου αρέσει να κάθομαι και "να κλαίω τη μοίρα μου". Αλλά το πρώτο βήμα για την λύση ενός προβλήματος είναι η συνειδητοποίηση και η κατανόησή του τόσο οσον αφορά τις πραγματικές του διαστάσεις  οσο και ως προς τα αίτιά του.

Ολο το χρεωκοπημένο νεποτιστικό μαλακοοικογενειοκρατικό σύστημα που έφερε τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση έρχεται σήμερα μέσω των "πορφυρογεννητων γόνων του" να μας πουλήσει "σωτηρία".

Κοντολογίς "Ο μπαμπάς μου ηταν ενας από αυτούς πού παρέδωσε στη φωτιά τη χώρα αλλά μη φοβάσαι εγώ θα τη σβήσω και θα σου βάλω και αλοιφή στα εγκαύματα !! ".

Αντί να παραιτηθούν απο τα πάντα και να εξορισθούν από τη χώρα σου πουλάνε αρχιγιλίκι.

Κατάλαβες τώρα τη χρησιμότητα ??

χοντρες βλακειες νεο-ελληνα .... η ελλαδα ετσι εζησε και ετσι θα ζησει .... ολα τα υπολοιπα τα λες για να χανουμε το χρονο μας με τις μπουρδες σου .... η καταντια της χωρας οφειλεται σε εξωγενεις παραγοντες ... οταν η τουρκια γιγαντωθηκε οι ανατολικες χωρες ενσωματωθηκαν τι περιμενες ? να συνεχισει η ζωη σου οπως και πριν ?

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
χοντρες βλακειες νεο-ελληνα .... η ελλαδα ετσι εζησε και ετσι θα ζησει .... ολα τα υπολοιπα τα λες για να χανουμε το χρονο μας με τις μπουρδες σου .... η καταντια της χωρας οφειλεται σε εξωγενεις παραγοντες ... οταν η τουρκια γιγαντωθηκε οι ανατολικες χωρες ενσωματωθηκαν τι περιμενες ? να συνεχισει η ζωη σου οπως και πριν ?

Είναι βέβαιο οτι εγώ με τις "μπούρδες μου" σε κάνω και χάνεις το χρόνο σου !!! :grin:

Απο την αλλη πλευρά η ενδελεχής δίγραμμη γεωπολιτική σου ανάλυση τα επεξήγησε λακωνικότατα όλα !!! :grin:

Αν τα γραφόμενά μας τα θεωρείς χάσιμο χρόνου μπορείς να τα αγνοήσεις χωρίς να γίνεσαι αγενής !!
Απλό είναι !! :hi:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom