You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!
- Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 1K
- Εμφανίσεις 32K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
boomb
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2009
- Like
- 18
- Πόντοι
- 166
έντεκα;
Κοντεύει την ενηλικίωση το μανάρι μας
επιτελους και μια σοβαρη απαντηση γιατι θα μας τρελανουν εδω μεσα..υπαρχει κατηγορια ορεκτικα φιλε μου! οχι ΣΑΛΑΤΕΣ.και αν σε μερικες υπαρχει κατηγορια σαλατες το τζατζικι μπαινει στη κατηγορια ορεκτικα
Ορεκτικά, ξε-ορεκτικά είναι μαζί με τη μελιτζανοΣΑΛΑΤΑ, τη ρωσική ΣΑΛΑΤΑ και άλλα παρόμοια. Εδώ τί έχεις να πεις;
Αν σε αφήνει αδιάφορο τότε γιατί γράφεις σε αυτό το thread;και τελος παντων με αφηνει αδιαφορο μια τετοια κοντρα
Μπα, όχι καλέ...οι αθηναιοι κατα κυριο λογο δεν εχουν τετοια κομπλεξ..
αλλα δεν γινεται να διαβαζουμε εδω μεσα αυτα που διαβαζουμε και να μη φρικαρουμε. εγω παντως σε οποιο σουβλατζιδικο πηγαινα με ρωτουσαν σαλατα θες? και ελεγα ρε γμτ τι βαζουν μεσα σαλατα?
Να πως φαίνεται πως ζουν μερικοί στη σαπουνόφουσκά τους... Αφού το θεωρείς περίεργο στον τόπο σου, είναι περίεργο εξ ορισμού κατά τη γνώμη σου;
Για πες μας λοιπόν αφού φρικάρεις:
1) Σε ρωτάνε στα σουβλατζίδικα της Θεσσαλονίκης αν θέλεις κάποια σαλάτα γιατί μπορείς να μη βάλεις τζατζίκι αλλά πχ. ΣΑΛΑΤΑ κηπουρού, ρώσικη ΣΑΛΑΤΑ κα. Στην Αθήνα όμως που να το φανταστείς όταν παραγγέλνεις καλαμάκι και στάνταρ ο σουβλατζής σου βάζει τζατζίκι σαν να μην υπάρχει η επιλογή να βάλεις κάτι άλλο. Ποιο από τα 2 σου φαίνεται πιο λογικό;
2) Κατά τη γνώμη σου, αντί για τη λέξη «σαλάτα» ο σουβλατζής θα ήταν καλύτερο να σε ρωτούσε τί ορεκτικό θα ήθελες στο πιτόγυρό σου;
boomb
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2009
- Like
- 18
- Πόντοι
- 166
1) Σε ρωτάνε στα σουβλατζίδικα της Θεσσαλονίκης αν θέλεις κάποια σαλάτα γιατί μπορείς να μη βάλεις τζατζίκι αλλά πχ. ΣΑΛΑΤΑ κηπουρού, ρώσικη ΣΑΛΑΤΑ κα. Στην Αθήνα όμως που να το φανταστείς όταν παραγγέλνεις καλαμάκι και στάνταρ ο σουβλατζής σου βάζει τζατζίκι σαν να μην υπάρχει η επιλογή να βάλεις κάτι άλλο. Ποιο από τα 2 σου φαίνεται πιο λογικό;
Βρε ουγκαμπούγκα και λοιποί, εντάξει, η κάθε πόλη έχει τα στάνταρ της, γιατί να είναι το ένα πιο λογικό από το άλλο? εμένα μου φαίνεται παράξενο που βάζετε ρώσικη στην πίτα (έστω και ως έξτρα) -όπως και το γιαούρτι στα Χανιά- αλλά δέχομαι ότι έτσι κάνετε εσείς. Γιατί να είναι πιο λογικό το δικό σας ή το δικό μας;
siropiastos
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 23 Ιαν 2008
- Κριτικές
- 9
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1.230
Βρε ουγκαμπούγκα και λοιποί, εντάξει, η κάθε πόλη έχει τα στάνταρ της, γιατί να είναι το ένα πιο λογικό από το άλλο? εμένα μου φαίνεται παράξενο που βάζετε ρώσικη στην πίτα-όπως και το γιαούρτι στα Χανιά- αλλά δέχομαι ότι έτσι κάνετε εσείς. Γιατί να είναι πιο λογικό το δικό σας ή το δικό μας;
Που να δεις που οταν παρουσιαστηκα ειχα στο θαλαμο αλλα 6 ατομα, ολα απο Θεσσαλονικη..ταχυρρυθμα εκανα 2 μηνες Στις παραγγελιες στα σουβλακια να δεις τι γινοταν
Και στη Θεσσαλονίκη βάζουν στο απ'όλα μουστάρδα και κέτσαπ που δεν βάζουν στην Αθήνα......εντάξει και τι έγινε? Μην τρελαθούμε! Υπάρχουν πολύ πιο ουσιώδη πράγματα να ανησυχούν και να ασχολούνται οι Θεσσαλονικείς πέραν των μπουγατσών ,των γύρων και των ομάδων......
εχεις δικιο μεγαλε σε αυτο.αλλα ελλαδα ειναι μονο η αθηνα.εμεις ειμαστε μονο για τις εκλογες γιαυτο μας εχουν.Και στη Θεσσαλονίκη βάζουν στο απ'όλα μουστάρδα και κέτσαπ που δεν βάζουν στην Αθήνα......εντάξει και τι έγινε? Μην τρελαθούμε! Υπάρχουν πολύ πιο ουσιώδη πράγματα να ανησυχούν και να ασχολούνται οι Θεσσαλονικείς πέραν των μπουγατσών ,των γύρων και των ομάδων......
Σε καταλαβαίνω γιατί ζω χρόνια στη Θεσσαλονίκη και ξέρω. Απλά και οι Θεσσαλονικείς χρόνια τώρα δεν κάνουν κάτι,ψηφίζουν σαν τα πρόβατα που τα κατευθύνει ο βοσκός και το μόνος που τους φταίει είναι η Αθήνα και ο Κόκκαλης.....δυστυχώς. Και το χειρότερο είναι ότι νομίζουν(όχι όλοι-πάλι καλά) ότι είναι οι μόνοι ριγμένοι σε σχέση με την Αθήνα. Έλα όμως που στο ίδιο ζουμί βράζει ολόκληρη η επαρχία και ίσως είναι χειρότερα εκεί.....αλλά ξέχασα Θεσσαλονίκη δεν είναι επαρχία ειναι η συμπρωτεύουσα όπως την αποκαλούν οι πολιτικοί. Πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος αλλιώς δεν θα αλλάξει κάτι.
PATHFINDER
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 4
- Like
- 32
- Πόντοι
- 16
Μάστορη, τα μπλέκεις τα πράγματα και δεν είναι τόσο απλά. Η συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλονικών έχουν ρίζες από Μ. Ασία και Κωνσταντινούπολη aka προσφυγιά. Όταν λοιπόν έχουν κατά καιρούς βγει διάφορα ονόματα να διεκδικήσουν δημαρχία και νομαρχία και συγχρόνως έχουν ταχθεί υπέρ "σύγκλισης" με τον "Τουρκικό πολιτισμό" (τώρα τι θες λεπτομέρειες?) ή έχουν αναπτύξει μια πιο "αριστερίζουσα" σκέψη και πιο "εντάξει-με-τους-Σκοπιανούς-είμαστε-αδέρφια"... έφαγαν κλωτσιά από τους Θεσσαλονικείς που ακόμη ο κώλος τους πονάει.Στη Θεσσαλονίκη βγαίνει ο Ψωμιάδης. Πώς γίνεται αυτό; Θα ήθελα πολύ μια εξήγηση σε αυτό, γιατί στην Αθήνα τέτοιο πολιτικό(?) που ντύνεται Ζορρο, κάνει τραμπολίνο και γενικά καραγκιοζιλίκι, δεν θυμάμαι να είχαμε και ως φαίνεται να υφίσταται
Μα θα μου πεις... είναι δικαιολογία αυτή για να βγάζει η πόλη εδώ και 25 χρόνια δεξιούς δημάρχους που αφήσαν όνομα ως "περιπτωσαρες" (πχ Κούβελας, Κοσμόπουλος... καλά τι να λέμε τώρα για τον Παπαγεωργόπουλο) και τον Ψωμιάδη-Ζορρό? Την ημέρα που θα προτείνεις ΕΝΑΝ πιο άξιο από τους προαναφερθέντες ο οποίος θα ΔΟΥΛΕΥΕΙ για την Θεσσαλονίκη και θα ΕΚΦΡΑΖΕΙ τους Θεσσαλονικείς (διότι φίλε... ο Ψωμιάδης μπορεί να ανεβαίνει στα άλογα σαν τον Ζορρό και να παίζει στη "Λόλα", αλλά όταν πρόκειται για Θεσσαλονίκη, γίνεται βδέλα μέχρι να αποσπάσει από τον κρατικό κουρβανά όσα χρειάζονται) όλα θα αλλάξουν. Βρες μας εσύ έναν "σοβαρό" (ΟΧΙ "σοβαροφανή") που να κάνει ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ από αυτόν, και το περίπου 1.5 εκατ. κατοπίκων θα τον ψηφίσει με τα μπούνια. Έχεις κάποιον στο μυαλό? Σκέφτεσαι ακόμη ε?
...ή μήπως δεν σου προκαλεί έκπληξη οτι το ΛΑ.Ο.Σ πιάνει τα υψηλότερά του ποσοστά στη Θεσσαλονίκη? Είναι τυχαίο?
Εγώ δεν είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Δεν εξετάζω τη πολιτική τοποθέτηση στο μέτρο που γίνεται καραγκιόζης. Αν κάνει πραγματικά τόσο έργο όσο λένε πολλοί πραγματικά - και δεν γνωρίζω - εσείς το ξέρετε. Εντύπωση σε κάποιον που δεν ξέρει, είναι πώς ένας εξώφθαλμος μασκαράς μπορεί και το κάνει
PATHFINDER
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 4
- Like
- 32
- Πόντοι
- 16
Πιστευεις πως τον λαό τον ενδιαφέρει αν φοράει το βρακί του ανάποδα? Αυτό που ενδιαφέρει τον λαό είναι ο πολιτικός που έχει εκλεγεί... να κάνει δουλειά και να είναι αποτελεσματικός! Τι να την κάνει τη γραβάτα και το στυλ 1000 καρδιναλίων αν στην αποστολή που του έχει ανατεθεί δεν κάνει δουλειά?Εγώ δεν είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Δεν εξετάζω τη πολιτική τοποθέτηση στο μέτρο που γίνεται καραγκιόζης. Αν κάνει πραγματικά τόσο έργο όσο λένε πολλοί πραγματικά - και δεν γνωρίζω - εσείς το ξέρετε. Εντύπωση σε κάποιον που δεν ξέρει, είναι πώς ένας εξώφθαλμος μασκαράς μπορεί και το κάνει
pisoxostis
Μέγας
- Εγγρ.
- 8 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 12
- Like
- 53
- Πόντοι
- 4.545
Εδω και 5 χρονια πρωθυπουργος της Ελλαδας ειναι ο Καραμανλης που ειναι απο τας Σερρες.
Οταν ακομα και οι δικοι σας ανθρωποι σας εχουν γραμμενους στον .... τους τοτε τι περιμενετε?
Παντως ειναι δεδομενο οτι οι Θεσσαλονικεις γουσταρουν να ειναι ριγμενοι ωστε να εχουν
λογο να γκρινιαζουν. Το κατεστημενο της Αθηνας κτλ. Ας ερθουν να δουλεψουν με τους ρυθμους που δουλευουμε
εμεις, να ζουν στην απανθρωπη αυτη πολη και τους χαριζουμε ολα τα "προνομια".
Οταν ακομα και οι δικοι σας ανθρωποι σας εχουν γραμμενους στον .... τους τοτε τι περιμενετε?
Παντως ειναι δεδομενο οτι οι Θεσσαλονικεις γουσταρουν να ειναι ριγμενοι ωστε να εχουν
λογο να γκρινιαζουν. Το κατεστημενο της Αθηνας κτλ. Ας ερθουν να δουλεψουν με τους ρυθμους που δουλευουμε
εμεις, να ζουν στην απανθρωπη αυτη πολη και τους χαριζουμε ολα τα "προνομια".
PATHFINDER
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 4
- Like
- 32
- Πόντοι
- 16
Σωστόν! Τα τελευταία 25 χρόνια (από το 1985 που δήμαρχος ήταν ο Μαναβής του ΠΑΣΟΚ) η Θεσσαλονίκη βγάζει δεξιούς δημάρχους, και μάλιστα όλους με διπλή 4ετία!είπες 25 χρόνια;
Δεν κάνω κάποια αντιδικία. Είχα μια απορία, διότι φαίνεται λογικό να υπάρχει και κάποιος άλλος που δεν είναι ρεκλάμα - οπερέτα στη Θεσσαλονίκη - και για το έργο ας μπει και κάνας άλλος να πει να γίνει αντιληπτο, γιατί δεν φαίνεται να επηρεάζει και τόσο τη κατάσταση
PATHFINDER
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 4
- Like
- 32
- Πόντοι
- 16
Άστο φίλε μου - πάρτο αλλιώς γιατί δεν το έπιασες σωστά το θέμα! Δεν υπάρχουν πόλεις που δουλευεις χαλαρά και άλλες πόλεις που δουλευεις σκληρά - αυτό είναι απλά παραμύθα και καραμελίτσα που πιπιλάνε όσοι δεν έχουν ιδέα. Ίσως αν το επαναδιατύπωνες λέγοντας οτι η δουλειά που διάλεξες να κάνεις σε τρέχει πανικόβλητο θα ήταν πιο σωστό. Διότι δεν μπορείς να με πείσεις οτι δεν υπάρχουν δουλειες στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Τραχανοπλαγιά Ευρυτανίας που τρέχεις πανικόβλητος να προλάβεις τους ρυθμούς κι άλλες δουλειές στη Νέα Υόρκη που δουλευεις άνετα και με ανθρώπινους ρυθμούς! Δεν φταίει η πόλη (Αθήνα) για τους ρυθμούς εργασίας σου, αλλά ή ίδια η εργασία σου και εσύ που την επέλεξες.Το κατεστημενο της Αθηνας κτλ. Ας ερθουν να δουλεψουν με τους ρυθμους που δουλευουμε εμεις, να ζουν στην απανθρωπη αυτη πολη και τους χαριζουμε ολα τα "προνομια".
...και στο κάτω-κάτω, αν θέλεις πιο ανθρώπινες συνθήκες και ποιότητα ζωής και περισσότερες ευκαιρίες εργασίας, πάρε ένα αεροπλάνο και πήγαινε στη Βιέννη, ή στην Στοχόλμη ή... ή ... ή όπου θες! ΚΑΝΕΙΣ δεν κρατάει κανένα. Ή μήπως πιστεύεις οτι οι Αθηναίοι είναι πιο "δουλευταράδες" από τους εργαζόμενους σε Βιέννη, ή Στοχόλμη, ή Αμστερνταμ κλπ? Όποιος θέλει, ή όποιος δεν του αρέσει σηκώνεται και φευγει για να φτιάξει τη ζωή του και να ζήσει καλύτερα και να έχει περισσότερες ευκαιρίες.
pisoxostis
Μέγας
- Εγγρ.
- 8 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 12
- Like
- 53
- Πόντοι
- 4.545
Άστο φίλε μου - πάρτο αλλιώς γιατί δεν το έπιασες σωστά το θέμα! Δεν υπάρχουν πόλεις που δουλευεις χαλαρά και άλλες πόλεις που δουλευεις σκληρά - αυτό είναι απλά παραμύθα και καραμελίτσα που πιπιλάνε όσοι δεν έχουν ιδέα. Ίσως αν το επαναδιατύπωνες λέγοντας οτι η δουλειά που διάλεξες να κάνεις σε τρέχει πανικόβλητο θα ήταν πιο σωστό. Διότι δεν μπορείς να με πείσεις οτι δεν υπάρχουν δουλειες στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Τραχανοπλαγιά Ευρυτανίας που τρέχεις πανικόβλητος να προλάβεις τους ρυθμούς κι άλλες δουλειές στη Νέα Υόρκη που δουλευεις άνετα και με ανθρώπινους ρυθμούς! Δεν φταίει η πόλη (Αθήνα) για τους ρυθμούς εργασίας σου, αλλά ή ίδια η εργασία σου και εσύ που την επέλεξες.
Εγω ξερω οτι υπαρχουν μερες που τρωω 3-4 ωρες στις μετακινησεις μου μεσα στη πολη.
Δηλαδη θες να πεις οτι οι ρυθμοι της Θεσσαλονικης ειναι οι ιδιοι με αυτους της Αθηνας?
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 14
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 94
- Εμφανίσεις
- 10K
- Απαντήσεις
- 273
- Εμφανίσεις